Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 17:33

Ξεσπά ο Νίκος Ζωιδάκης για τον Βασίλη Καρρά: «Απαράδεκτο αυτό που έγινε» – Τα τελευταία τους σχέδια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Νίκος Ζωιδάκης ξέσπασε για τη φωτογραφία του Βασίλη Καρρά από το νοσοκομείο και αποκάλυψε τα σχέδια που είχαν με τον αείμνηστο τραγουδιστή.

Λίγες ημέρες μετά το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά και ο κουμπάρος του Νίκος Ζωιδάκης μίλησε στη Secret των Παραπολιτικών και τη Ρενέ Σαραντινού για την απώλειά του, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του για την τελευταία φωτογραφία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή που κυκλοφόρησε μέσα από το νοσοκομείο.

«Είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Γνώρισα τον Βασίλη πριν από την κουμπαριά μας. Ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια πριν… Κάθε του λέξη και κίνηση ήταν ένας σταθμός. Τελευταία φορά τον είχα δει την περασμένη Πέμπτη.

Η διάθεσή του ήταν μία χαρά, με τα καλαμπούρια του… «Καλώς τον κι ας άργησε» μου είπε… Μου είχε βαφτίσει τη μικρή μου κόρη, την Χριστίνα, στην οποία έδωσε το όνομα της γυναίκας του.

«Ήξερε τι έχει, τα πάντα»

Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε, να ανέβει στο Διαδίκτυο φωτογραφία από τις τελευταίες ώρες του Βασίλη. Η οικογένεια διασφάλιζε μέχρι τελευταία στιγμή να μη βγει προς τα έξω το ότι ο άνθρωπός τους ταλαιπωρείται και πήγε δικός του άνθρωπος να κάνει αυτό το πράγμα;

Είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Γνώρισα τον Βασίλη πριν από την κουμπαριά μας. Ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια πριν… Κάθε του λέξη και κίνηση ήταν ένας σταθμός

Από τον Αύγουστο και μετά άρχισε να ταλαιπωρείται άσχημα. Ήξερε τι έχει, τα πάντα. Δεν ήθελε ούτε να σκεφτεί ότι θα πεθάνει. Είχε καρκίνο στον πνεύμονα. Με το που τον «καθάρισαν», πήρε τα πάνω του.

Άρχισε και σχεδίαζε και στο στούντιο μπήκε… Είχαμε κάνει κι ένα τραγούδι πριν αρρωστήσει, που δεν ξέρω πότε θα βγει. Περιμέναμε να αναρρώσει για να μπορούμε να το παρουσιάσουμε παρέα μαζί» είπε ο Νίκος Ζωιδάκης για τα τελευταία σχέδια που είχε ο Βασίλης Καρράς.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 13:21

Σχετικά Άρθρα

  • Στην Χαλκιδική σήμερα το μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά
    Στην Χαλκιδική σήμερα το μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά

    Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής.

    Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και η Ενορία Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής θα τελέσουν ιερό μνημόσυνο στην μνήμη του Βασίλη Καρρά, στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής, σχεδόν τρεισίμισι μήνες από τον θάνατο του.

    Όπως έγινε γνωστό από την οικογένεια του εκλιπόντος η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του θα πραγματοποιηθεί μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του. Υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2025 στη Θεσσαλονίκη.

    Στο σημερινό μνημόσυνο θα παραστεί η οικογένεια του αειμνήστου καλλιτέχνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία 70 χρόνων.

    Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.

    Έκανε το λαικό τραγούδι αγαπητό σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας άνθρωπος του λαού, που με την χαρακτηριστική φωνή του συντρόφευσε τα βράδια των Ελλήνων επί δεκαετίες.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δέσποινα Βανδή για τα τελευταία γενέθλια του Βασίλη Καρρά: «Μας περίμενε»
    Δέσποινα Βανδή για τα τελευταία γενέθλια του Βασίλη Καρρά: «Μας περίμενε»

    Συγκινημένη η τραγουδίστρια μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του.

    Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Καρράς διατηρούσαν μια μακροχρόνια φιλία εκτός των συνεργασίων τους.

    Με αφορμή την έναρξη του J2US, όπου η εκπομπή αφιερώθηκε στον Βασίλη Καρρά, η τραγουδίστρια που συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του παιχνιδιού, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την απώλεια του τραγουδιστή, και πόσο της στοίχισε.

    Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου

    «Και το έχω ξαναπεί. Το σπουδαιότερο από όλα, που θεωρώ ότι πέρασε και στον κόσμο, είναι ότι, πέρα από το ότι ήταν ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, με ιδιαίτερη χροιά και πολύ ωραία τραγούδια, ήταν άνθρωπος, γειωμένος. Ήταν ο Βασίλης και πάνω και κάτω από τη σκηνή. Εγώ νιώθω ότι υποδύομαι έναν ρόλο πάνω στη σκηνή, και κάτω είμαι η Δέσποινα. Εκείνος ήταν ο Βασίλης και πάνω και κάτω από τη σκηνή», ανέφερε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.

    Τα τελευταία γενέθλια του τραγουδιστή

    «Πολύ ζεστός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος, φρόντιζε όλα τα νέα παιδιά, δεν είχε ίχνος ανταγωνισμού μέσα του. Υπέροχος άνθρωπος. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, θα ζοριστώ, αλλά θα το διαχειριστώ», συνέχισε η ίδια, με τον Νίκο Κοκλώνη να αποκαλύπτει ότι είχαν κανονίσει να τον επισκεφθούν με τη Δέσποινα Βανδή για τα γενέθλιά του τον Νοέμβριο, κάτι που δεν έγινε τελικά ποτέ καθώς ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Φούντωσε το κέφι στη Θεσσαλονίκη: Σπάνε φλεγόμενα πιάτα υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά
    σε Viral
    Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Φούντωσε το κέφι στη Θεσσαλονίκη: Σπάνε φλεγόμενα πιάτα υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά

    Στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το γλέντι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει ανάψει… για τα καλά: Σε γνωστό μαγαζί, φορτηγό ξεφόρτωσε 20.000 πιάτα.

    Σπάνε φλεγόμενα πιάτα υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά

    Με τη μουσική να δίνει το ρυθμό, άρχισε το σπάσιμο των φλεγόμενων πιάτων και η διασκέδαση “χτύπησε” κόκκινο, όπως μεταδίδει το thes.gr.

    Τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν στο πανηγύρι που είναι σε εξέλιξη, με τους θαμώνες να τιμούν με τον τρόπο αυτό τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, που από μικρός έζησε στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Όταν ο Βασίλης Καρράς μιλούσε για τον πόλεμο που δέχτηκε: «Με ανάγκασαν να…»
    Όταν ο Βασίλης Καρράς μιλούσε για τον πόλεμο που δέχτηκε: «Με ανάγκασαν να…»

    Ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει για τον πόλεμο που δέχτηκε στην αρχή της καριέρας του και για το πώς άρχισε να γράφει τις μεγάλες επιτυχίες του.

    Ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς, είχε ξετυλίξει την ιστορία του από τα πρώτα του βήματα, μιλώντας για τον πόλεμο που δέχτηκε όταν έφτασε στην Αθήνα από την επαρχία.

    Ήταν δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του, τον Μάιο του 2021, που ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει για όλους και για όλα στο «Ενώπιος Ενωπίω».

    Ανεβαίνω στο αεροπλάνο και ζητάω ένα χαρτάκι και ένα στυλό και γράφω το πρώτο μου τραγούδι. Λέω ‘αυτοί μπορούν, με κοροϊδεύουν και εγώ δεν μπορώ;’. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, από αντίδραση και είμαι ευχαριστημένος

    «Είχα έναν περίεργο εγωισμό μέχρι τα 35-40 μου. Ήθελα να φιλοξενώ τους μεγάλους εκεί που δούλευα. Και το κατάφερα στη Θεσσαλονίκη. Τους έπαιρνα για 10 μέρες για να με ξεκουράζουν και κρατούσα την έδρα μου. Έπαιρνα τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Βαρδή για να ξεκουραστώ. Ήθελα να κάνω συνεργασίες με μικρότερούς μου και το πέτυχα, μου βγήκε σε καλό.

    Έτσι άρχισε να γράφει τραγούδια ο Βασίλης Καρράς

    Από το 1990 άρχισε να με γνωρίζει καλά η Ελλάδα. Μετά το Νύχτα ξελογιάστρα άνοιξαν οι πόρτες…

    Ήρθα στην Αθήνα για να βρω τραγούδια, το βλαχάκι από το χωριό. Πάω σε έναν δικό μας από τον Βορρά και του λέω να μου γράψει το δίσκο. Μου λέει ‘Θα μου δώσεις 800.000 δραχμές’. Ήμουν αποφασισμένος να μπω στην αγορά. Περιμένω ένα μήνα, δύο. Ανεβαίνω στο αεροπλάνο και ζητάω ένα χαρτάκι και ένα στυλό και γράφω το πρώτο μου τραγούδι. Λέω ‘αυτοί μπορούν, με κοροϊδεύουν και εγώ δεν μπορώ;’. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, από αντίδραση και είμαι ευχαριστημένος. Με κορόιδευαν για να κερδίσουν τα χρήματα.

    Τα παράτησα κάποια στιγμή. Τα παράτησα γιατί κουράστηκα με τα μαχαιρώματα. Όταν ήρθα στην Αθήνα έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο, δεν γράφεται σε βιβλίο. Με ανάγκασαν να βάλω φρουρά στο σπίτι μου. Τι δουλειά έχει η φρουρά; Δεν έχω πειράξει άνθρωπο και λες ‘γιατί ρε γαμώτο;’. Πέρασα τρία χρόνια δύσκολα μέχρι που πούλησα το σπίτι μου και πήγα σε διαμέρισμα για να ησυχάσω» είχε αποκαλύψει ο αείμνηστος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Πηγή: in.gr

  • Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (photos & video)
    Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (photos & video))

    Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή - Οι δηλώσεις των επωνύμων - Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους» έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα»

    Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.

    Δείτε βίντεο από το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά:

    Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο δίνουν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.

    Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολουθεί προσκύνημα. Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» θα οδηγηθεί έξω από το κτήμα που διατηρούσε στο Κοκκινοχώρι ενώ η πομπή θα καταλήξει στο κοιμητήριο για την ταφή.
    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πομπή:
    karas kidia kavala eur 2
    karas kidia kavala eur 3
    karas kidia kavala eur 4

    Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους», αφού ολοκληρώθηκε η πομπή, έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα», λίγο πριν γίνει η ταφή.

    Δείτε βίντεο:


    Ο επικήδειος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης


    «Αγαπημένε μας Βασίλη απευθύνω το τελευταίο αντίο για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας. Πώς να περιγράψεις το τι αισθάνεται για σένα ο καθένας από εμάς από όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής και επαγγελματικής τάξης. Εσύ είχες μόνο τον τρόπο από τα τραγούδια σου να εκφράζεις τα συναισθήματα όλων μας. Πάλεψες στα ίσια το πρόβλημα υγείας σου, παλληκαρίσια. Δεν έλειψε ποτέ από δίπλα εκείνη που προσφωνούσες γυναίκα, το στήριγμα της ζωής σου, η Χριστίνα, και η μονάκριβη κόρη Ειρήνη σας.

    Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος.
    Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.

    Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.

    Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μεγεθος.
    Μετά τη χειρουργική σου επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν "αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές". Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».

    «Άφησε ένα αγαπητό και έντιμο όνομα»

    «Η υστεροφημία είναι κάτι που ευλογεί και ο θεός. Όταν φεύγουμε, δηλαδή, από τη ζωή να αφήνουμε ένα έντιμο όνομα και ο Βασίλης Καρράς αφήνει ένα πολύ αγαπητό και έντιμο όνομα» είπε από την πλευρά του ο ιερέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία.

    «Ο Βασίλης Καρράς φεύγει προετοιμασμένος καθώς αγάπησε την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός, παρέμεινε προσηλωμένος. Ήταν άνθρωπος όχι μόνο με ανοιχτή καρδιά από την οποία ό,τι έβγαινε συγκινούσε και ηλέκτριζε και συνέπαιρνε» συμπλήρωσε.

    «Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε στην εκκλκησία και στη μικρή μας ενορία. Είθε ο Χριστός να ενσταλάζει παρηγορίες για να θυμάστε στις καρδιές τον άνθρωπό σας» κατέληξε στον επικήδειό του.

    Λίγο πριν τις 10 το πρωί, στην εκκλησία έφτασε και ο αδελφός του αγαπημένου τραγουδιστή.
    Η άφιξη του αδερφού του Βασίλη Καρρά:
    Παρών στην Καβάλα και ο Νίκος Οικονόπουλος που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη, θα τον τραγουδήσουμε και θα είμαστε οι άνθρωποι που θα μεταφέρουμε τα τραγούδια του στις επόμενες γενιές».

    Μετά από λίγο στην εκκλησία του Κοκκινοχωρίου Καβάλας για να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά έφτασε και ο Νίκος Βέρτης που μετά βίας μπορούσε να αρθρώσει λέξεις: «Δεν το έχω πολύ καλά γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως ξέρετε και εγώ κατάγομαι από εδώ. Με τον Βασίλη ήμασταν οικογένεια. Η οικογένειά του είναι και οικογένειά του. Ο κόσμος που ήρθε στο τελευταίο αντίο του Βασίλη, τα λέει όλα. Είχαν ανάγκη όλοι να τον αποχαιρετήσουν. Αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης και λατρεύτηκε ως άνθρωπος. Καλό του ταξίδι. Εμείς θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε πάντα».
    Στο τελευταίο αντίο παρόντες ήταν επίσης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Δάντης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος, ο Φοίβος.
    «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του λαϊκού τραγουδιού, με βοήθησε πολύ, τον αγαπάμε πολύ. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου.
    «Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως άνθρωπος, είχα την τύχη να γνωρίσω και τις δύο πλευρές», είπε ο Χρήστος Μενιδιάτης.
    «Ο Βασίλης ήταν άρρωστος με τη μουσική, σε βαθμό που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Όταν είχαμε πάει Αμερική και όλοι βγαίναμε έξω, ο Βασίλης καθόταν στο ξενοδοχείο και έγραφε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά μέλος της ορχήστρας του λαϊκού ερμηνευτή.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/ EUROKINISSI
  • Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου από Ελλάδα και εξωτερικό για το τελευταίο αντίο στην Καβάλα
    Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου από Ελλάδα και εξωτερικό για το τελευταίο αντίο στην Καβάλα

    Κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές από όλη την Ελλάδα από νωρίς το πρωί κατακλύζουν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Το τρισάγιο και η κηδεία ξεκινούν στις 12:00.

    Κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές από όλη την Ελλάδα από νωρίς το πρωί κατακλύζουν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Το τρισάγιο και η κηδεία ξεκινούν στις 12:00.

    Την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

    Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει, όπως γράφει το thesstoday.gr.

    Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη πολλοί θαυμαστές του τραγουδιστή απέτισαν φόρο τιμής από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας όπου η σορός του καλλιτέχνη είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ημέρας ήταν όταν αποχωρούσε η σορός και η ορχήστρα του Βασίλη Καρρά έπαιξε για τελευταία φορά για τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

    Οι θαυμαστές του καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησαν σιγοτραγουδώντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

    Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του

    Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.

    Από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Να σημειωθεί πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Δάκρυα από «τον βορρά μέχρι τον νότο» - Σήμερα η ταφή του Βασίλη Καρρά στην Καβάλα
    Δάκρυα από «τον βορρά μέχρι τον νότο» - Σήμερα η ταφή του Βασίλη Καρρά στην Καβάλα

    Ξεκινά αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη για την Καβάλα, όπου θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Καρρά στις 12 το μεσημέρι. Όσα έγιναν στο λαϊκό προσκύνημα.

    «Σήκω να μας τραγουδίσεις Βασίλη...», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, την ώρα που έφτασε στην εκκλησία η σορός του Βασίλη Καρρά, που άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό.

    Με βουρκωμένα μάτια, ένα λευκό λουλούδι στο χέρι και σιγοτραγουδώντας τα τραγούδια του, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες καθώς και απλός κόσμος βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν το «φαινόμενο» που «έφυγε» στα 70 του χρόνια. Η σορός του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε νωρίς το πρωί στην εκκλησία, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 16:30. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του, που «λύγισαν» την ώρα που η σορός του έφευγε από την εκκλησία και μουσικοί με μπουζούκια και όργανα έπαιξαν το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν Πάω Πουθενά», τραγούδια που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από τους θαυμαστές του.

    Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, ενώ δεκάδες ήταν και οι καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην ίδια πίστα μαζί και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να πουν το ύστατο χαίρε.

    Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του Βασίλη Καρρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12:00. Αναμένεται σε λίγη ώρα να ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Βασίλης Καρράς: «Βλακείες λένε, δε πεθαίνω έτσι εύκολα» – Συγκινούν τα λόγια του λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του
    Βασίλης Καρράς: «Βλακείες λένε, δε πεθαίνω έτσι εύκολα» – Συγκινούν τα λόγια του λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35. Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν.

    Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

    Εξω από το ναό εκτυλίσσονται συγκινητικές στιγμές καθώς οι θαυμαστές του καλλιτέχνη τον αποχαιρετούν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον Ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

    Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

    «Βλακείες λένε, δε πεθαίνω έτσι εύκολα»

    Το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τη γνωριμία τους, το πόσο τον είχε βοηθήσει ο Βασίλης Καρράς αλλά και την επικοινωνία που είχαν όταν είχαν κυκλοφορήσει ψευδείς ειδήσεις που έκαναν λόγο για θάνατό του πριν από 2,5 μήνες.

    «Ο Βασίλης δεν ήταν ένας καλεσμένος ήταν κι ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Δεν θα το ξεχάσω, τότε στο Open στο πρώτο σόου που έκανα, το It’s Show Time, έτρεμαν τα χέρια μου που ήρθε καλεσμένος και μου έπιασε τα χέρια και μου είπε "άκου, θα το πάμε μαζί". “Μα τρέμουν τα χέρια μου που σας βλέπω κύριες Καρρά" του είπα. "Δεν πειράζει, θα πάμε τη συνέντευξη και θα φύγουμε μαζί να έρθεις στο Χωριό της Ειρήνης, θα κάνω εγώ το τραπέζι".

    Είδα όλη τη Θεσσαλονίκη. Είχε κάνει ένα τραπέζι με τη γυναίκα και την κόρη του. Ήταν τόσο γαλαντόμος, τόσο ανοιχτοχέρης. Από τότε ο Βασίλης με συνόδευσε σε κάθε τηλεοπτικό μου βήμα. Στις πρεμιέρες μου στο J2US ήταν εκεί. Είχε ένα κτήμα και τον παίρνω μέσα στον Covid και του λέω: "Το αντίπαλο κανάλι έχει βγάλει δυνατό πρόγραμμα, σε παρακαλώ, μόνο με σένα μπορούμε να κάνουμε νούμερα" και μου λέει "άκου, είμαστε φίλοι, θα πάρω το λεωφορείο και θα έρθω με όλη την ορχήστρα", γιατί φοβόταν τα αεροπλάνα».

    .

    Στη συνέχεια, ο Νίκος Κοκλώνης αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Βασίλη Καρρά, όταν ο τραγουδιστής πήρε την απόφαση να μιλήσει στον αέρα του «Fame Story», λίγο πριν από τον θάνατό του. «Τη δεύτερη σεζόν ήταν άρρωστος, δεν μπορούσε και μου λέει στο καμαρίνι "φίλε μου δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά οι γιατροί δεν μου τα λένε καλά". Ο Βασίλης κυκλοφορούσε με κάτι γιατροσόφια. Πήγαινε στο Άγιο Όρος. Μου λέει "θα τα καταφέρω, ο Θεός είναι μεγάλος". Πρόσφατα διάβασα στο Τwitter "πέθανε ο Βασίλης Καρράς". Μου κόπηκαν τα πόδια. Τον παίρνω τηλέφωνο στο διάλειμμα του Fame Story και του λέω "μόνο που ακούω τη φωνή σου νιώθω καλά". Μου λέει "βγάλε με στη γραμμή να μιλήσω, βλακείες είναι αυτά που λένε, εγώ δεν πεθαίνω έτσι εύκολα"».

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο