Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 14:07

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ζευγαριού στην Ξάνθη - Σε χαράδρα βρέθηκε ο άνδρας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αίσιο τέλος δόθηκε στην περιπέτεια του ζευγαριού που είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή του Νομού Ξάνθηςτην Κυριακή 6 Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινώσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, σύμφωνα με το xanthidaily.gr.

Βρέθηκε σε χαράδρα ο άνδρας

Το ζευγάρι εντοπίστηκε καλά στην υγεία του σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, o άνδρας βρέθηκε μέσα σε μια χαράδρα ελαφρώς τραυματισμένος ενώ η γυναίκα ήταν στο ίδιο σημείο καλά στην υγεία της.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης κοντά στο Δασικό χωριό ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι εξαφάνισης τους.

Η κινητοποίηση προς ανεύρεσή τους ήταν μεγάλη από την Πυροσβεστική, Αστυνομία, Κυνηγετικό σύλλογο και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Πηγή: Εthnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 13:46

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη
    Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη

    Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη.

    Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εις βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη εντοπίστηκε χτυπημένη το πρωί της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου, από περαστικό οδηγό.

    Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ζευγαριού

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 42χρονο και στην 30χρονη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκθεση από κοινού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

    Οι αποτρόπαιες πράξεις του ζευγαριού

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 42χρονος και μια 30χρονη, όταν κάποια στιγμή η 30χρονη άρχισε να τη χτυπά και στη συνέχεια την πέταξε από το αμάξι.

    Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι από τέλη Αυγούστου το ζευγάρι είχε πείσει την 25χρονη, η οποία ήταν φιλοξενούμενη σε δομή, να πάει στο σπίτι τους όπου και την «φυλάκισαν» ενώ την ανάγκασαν να εκδίδεται.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ο 42χρονος και η 30χρονη και συνελήφθησαν, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα της 25χρονης και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

    Πηγή: In.gr
  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου
    Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου

    Καταστράφηκε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα

    Ένας 36χρονος και ένα εξάχρονο κοριτσάκι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που παρέσυρε λιμενική εγκατάσταση στη βραζιλιάνικη Αμαζονία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
    Η κατολίσθηση σημειώθηκε τη Δευτέρα στις όχθες του Σολιμόες, ενός από τους κύριους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα στην πόλη Μανακαπουρού, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μανάους – σημαντικό οικονομικό κέντρο στη βόρεια Βραζιλία.
    Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής.

    Οι τοπικές αρχές εξήγησαν ότι η καταστροφή οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους, την οποία επιδεινώνει η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την Αμαζονία και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη, αγνοούνται ένα νεογέννητο μωρό και η γιαγιά του
    Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη, αγνοούνται ένα νεογέννητο μωρό και η γιαγιά του

    Υπερχείλισε παραπόταμος - Οι πυροσβέστες έσωσαν τον πατέρα του μικρού, την μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι είχαν ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας

    Κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την Τοσκάνη, προκάλεσε πλημμύρες και υπερχείλιση ποταμών, κυρίως στις ευρύτερες περιοχές της Πίζας και του Λιβόρνο.
    Όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, στην περιοχή Μοντεκατίνι Βαλ Ντι Τσέτσινα, όπου υπερχείλισε παραπόταμος, αγνοούνται ένα παιδί μόλις πέντε μηνών και η γιαγιά του.
    Οι πυροσβέστες έσωσαν τον πατέρα του μικρού, την μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι είχαν ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία διέμεναν. Πρόκειται για ξένους τουρίστες που βρίσκονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Ιταλία.
    Πυροσβέστες και δύτες καταβάλλουν αδιάκοπες προσπάθειες, με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς το μωρό και την γιαγιά του, στα νερά του χειμάρρου Στέρτσα, και με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

    Τα σπίτια και οι αγροτικές εκτάσεις της περιοχής έχουν πλημμυρίσει και έχουν προκληθεί τεράστιες υλικές ζημιές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κακοκαιρία Boris: Δύο αγνοούμενοι στην Ιταλία, πάνω από 1.000 κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
    Κακοκαιρία Boris: Δύο αγνοούμενοι στην Ιταλία, πάνω από 1.000 κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

    Κάπου χίλια άτομα απομάκρυναν από τις εστίες τους οι Αρχές στην Ιταλία καθώς τα απόμερα της κακοκαιρίας Boris σφυροκόπησαν βορειοανατολική περιοχή της χώρας, που είχε πληγή πέρυσι από φονικές πλημμύρες.

    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και ανεμοθύελλες που σάρωσαν την κεντρική και ανατολική Ευρώπη προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων έπληξαν τις επαρχίες Εμίλια Ρομάνα και Μάρκε της Ιταλίας με αποτέλεσμα κάποιες πόλεις να βυθιστούν στα νερά.

    Δύο άνθρωποι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε στέγη που κατέρρευσε, αγνοούνται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας, Γκαλεάτσο Μπινιάμι.

    Σχολεία έμειναν κλειστά και ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων χθες καθώς η κακοκαιρία σάρωσε την ίδια περιοχή της Ιταλίας που είχε πληγεί από δύο πλημμύρες με 17 νεκρούς τον Μάιο του 2023, προκαλώντας καταστροφές δισ. ευρώ.

    Κάτοικοι της Φαέντσα επέρριψαν στις ιταλικές Αρχές τις ευθύνες για τις νέες καταστροφές στα σπίτια τους. «Τα νερά φθάνουν το ενάμιση μέτρο στο σπίτι μου ξανά. Μόλις το είχα ανακαινίσει», δήλωσε ένας εξ’ αυτών.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ραβένα

    Πάνω από χίλιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Εμίλια Ρομάνα.

    «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος της Ραβένα, Μικέλε ντε Πασκάλε παρομοιάζοντας τις συνθήκες «με εκείνες που είχαμε τον Μάιο του 2023».

    «Ο πληθυσμός είναι σε ύψιστο συναγερμό», δήλωσε η εκτελούσα χρέη περιφερειάρχη της Εμίλια Ρομάνα, Ιρένε Πριόλο, στο ραδιόφωνο της RAI , προσθέτοντας ότι πέρυσι είχαν απομακρυνθεί 45.000 άνθρωποι από τις εστίες τους, αλλά αυτή τη φορά οι καταστροφές δεν είναι τόσο εκτεταμένες. Και απαντώντας στις επικρίσεις των πληγέντων είπε ότι «έχουν γίνει πολλά έργα υποδομών» από τον Μάιο του 2023.

    Η κακοκαιρία Boris προκάλεσε εκτεταμμένες πλημμύρες με πολλά θύματα στην Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

    Ειδικοί λένε ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAX CAVALLARI

  • Μιανμάρ: 226 νεκροί και 77 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι
    Μιανμάρ: 226 νεκροί και 77 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

    Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 2.600.000 στρέμματα ορυζώνων και άλλων αγροτικών καλλιεργειών

    Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 226 νεκρούς, ενώ άλλοι 77 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται, μετέδωσε χθες Δευτέρα η κρατική τηλεόραση της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.
    Ο αριθμός των θανάτων είναι ακριβώς διπλάσιος από τον προηγούμενο επίσημο απολογισμό (113 νεκροί). Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι πλημμύρες κατέστρεψαν 2.600.000 στρέμματα ορυζώνων και άλλων αγροτικών καλλιεργειών.
    Ο τυφώνας Γιάγκι προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, οδηγώντας σε σημαντικό αριθμό καταστροφών σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.
    Τουλάχιστον 320.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαου Μιν Τουν, σύμφωνα με ένα βραδινό δελτίο του κρατικού MRTV. «Η κυβέρνηση διεξάγει μια αποστολή διάσωσης και αποκατάστασης», είπε, σύμφωνα με τον Independent.
    Η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Ασία φέτος

    Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες από τον τυφώνα Γιάγκι, την ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε φέτος την Ασία, έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη και τα νερά από τις πλημμύρες των φουσκωμένων ποταμών έχουν πλημμυρίσει πόλεις και στις δύο χώρες.

    Οι πλημμύρες στη Μιανμάρ άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 άνθρωποι, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης.
    Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) δήλωσε ότι οι καταιγίδες έπληξαν κυρίως την πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, καθώς και τις περιοχές Μανταλέι, Μαγκγουέι και Μπάγκο, μαζί με την ανατολική και νότια πολιτεία Σαν, τις πολιτείες Μον, Καγιάχ και Καγίν. «Η Κεντρική Μιανμάρ είναι αυτή τη στιγμή η περισσότερο πληγείσα περιοχή, με πολυάριθμα ποτάμια και ρυάκια να κατεβαίνουν από τους λόφους του Σαν», ανέφερε το OCHA.
    Επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια - Καιταιγίδα και στη Σαγκάη

    Αναφορές για περισσότερους θανάτους και κατολισθήσεις έχουν προκύψει, αλλά η συλλογή πληροφοριών ήταν δύσκολη λόγω των κατεστραμμένων υποδομών και των κατεστραμμένων τηλεφωνικών και διαδικτυακών γραμμών. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι πέντε φράγματα, τέσσερις παγόδες και περισσότερα από 65.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

    Περίπου το ένα τρίτο των 55 εκατομμυρίων κατοίκων της Μιανμάρ χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πολλές οργανώσεις βοήθειας, όπως η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε πολλές περιοχές λόγω περιορισμών πρόσβασης και κινδύνων ασφαλείας.

    Εν τω μεταξύ, μια άλλη καταιγίδα, ο τυφώνας Μπεμπίνκα, έφτασε στη Σαγκάη σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας εκκενώσεις περιοχών και ακυρώσεις πτήσεων
    Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει αντιμετωπίσει η Σαγκάη από το 1949.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NYEIN CHAN NAING
  • Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του
    Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του

    Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του οδηγού που παρέσυρε με ΙΧ ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

    Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται ότι για το σύνολο των παραβάσεων είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οδηγό τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Σχετικά με τροχαίο της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία αναφέρει ότι η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

    «Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Έχασε το μωρό που κυοφορούσε η 34χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ
    Θεσσαλονίκη: Έχασε το μωρό που κυοφορούσε η 34χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

    Δυσάρεστη είδηση, καθώς η 34χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Θεσσαλονίκη από μεθυσμένο οδηγό έχασε το 5 μηνών παιδί που κυοφορούσε.

    Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής, καθώς η 34χρονη που παρασύρθηκε -την Τετάρτη- από ΙΧ στη Θεσσαλονίκη από μεθυσμένο οδηγό έχασε το μωρό που κυοφορούσε.

    Η γυναίκα ήταν 5 μηνών έγκυος και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά την απώλεια του εμβρύου.

    Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη όταν η 34χρονη, ο 37χρονος σύζυγός της και το 2χρονο παιδί τους παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 46χρονος.

    Το ζευγάρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

    Το παιδί τους, ευτυχώς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο