Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 17:34

Φλώρινα: Και άλλος βαρύς οπλισμός στο σπίτι του ζευγαριού - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ (upd)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ακόμη περισσότερα όπλα, κρυμμένα αυτή τη φορά στο σπίτι του 54χρονου και της 57χρονης που συνελήφθησαν στην περιοχή της Φλώρινας, εντόπισαν αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνεχιζόμενων των αστυνομικών ερευνών σχετικά με τη δράση των δύο που είχαν συλληφθεί χθες (29/01) το απόγευμα, για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι και επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας των συλληφθέντων, στην πόλη της Φλώρινας.

Τι βρέθηκε στο δεύτερο οπλοστάσιο

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • 10 όπλα, εκ των οποίων 3 πολεμικά τυφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα,
  • 8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων,
  • 2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο,
  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
  • 1 κινητό τηλέφωνο

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το ενδεχόμενο ο 54χρονος και η σύζυγός του με την οποία έχουν τρία παιδιά να διοχέτευαν όλα αυτά τα όπλα σε δίκτυο -με άγνωστες για την ώρα προεκτάσεις- διερευνούν οι Αρχές. Ήδη, στη Φλώρινα έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σχέσεις και οι επαφές του ζευγαριού.

«Πρόκειται για έναν άντρα που δεν έχει απασχολήσει ούτε φαίνεται να ανήκε σε κάποιο ακραίο δίκτυο με κηρύγματα μίσους ή κάτι άλλο», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 18:54

Σχετικά Άρθρα

  • Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο

    Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 48χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης που δηλητηριάστηκε απο μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, την ώρα που τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση πληθαίνουν. Σημειώνεται πως άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα.

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

    Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Παράλληλα, αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

    Λειτουργούσε χωρίς άδεια

    Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το kozanimedia, το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια! Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη,με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

    Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Τα εγκαίνια της μονάδας είχαν γίνει τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, ηλικίας 53 ετών. Τώρα πρέπει να εξακριβωθεί η αιτία της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, με πιθανότερο σενάριο αυτό της βλάβης στο σύστημα θέρμανσης.

    Πώς έγινε το περιστατικό

    Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

    Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

    Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα. Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

    Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

    Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο

    Συναγερμός σήμανε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής για μαζική δηλητηρίαση 16 ατόμων σε ξενοδοχείο στην Φλώρινα.

    Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η δηλητηρίαση οφείλεται σε ατελή καύση στη θέρμανση και στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Πολλοί από αυτούς που το εισέπνευσαν, λιποθύμησαν.

    Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας

    Αμέσως στο ξενοδοχείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα πιο σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ένα εκ των 16 ατόμων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει
    Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει

    Ένας άνδρας έχει ταμπουρωθεί από τις 10:44 το πρωί της Παρασκευής 25/10 σε σπίτι ψυχιάτρου στην οδό Καλλιδώνος 39 στο Περιστέρι και απειλεί να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δώσει τα κλειδιά σε έναν νοσηλευτή που είναι και ελαιοχρωματιστής για να το βάψει.

    Ωστόσο, δεν τα βρήκαν, λογοφέραν και ο ψυχίατρος του είπε να αφήσει τα κλειδιά και να φύγει. Εκείνος τότε κλειδώθηκε μέσα το σπίτι και δε φεύγει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ αγόρασαν υπερπολυτελές σπίτι με ποσό ρεκόρ στο Μαϊάμι Μπιτς - Πόσα χρήματα έδωσαν
    Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ αγόρασαν υπερπολυτελές σπίτι με ποσό ρεκόρ στο Μαϊάμι Μπιτς - Πόσα χρήματα έδωσαν

    Απίστευτη χλιδή στο σπίτι που αγόρασαν Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

    Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ πλήρωσαν το ποσό ρεκόρ των 72,3 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 66,38 εκατ. ευρώ) για μια έπαυλη στο Μαϊάμι Μπιτς.

    Όπως έγραψε την Τετάρτη (16/10) το εξειδικευμένο The Real Deal, η αγορά έκλεισε την περασμένη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, ρίχνοντας κατά κάποια εκατομμύρια την αρχική τιμή πώλησης, η οποία ήταν 80 εκατ. δολάρια (73,4 εκατ. ευρώ).

    Και πάλι όμως, το συγκεκριμένο ποσό είναι το υψηλότερο που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής για ένα ακίνητο στην αποκλειστική περιοχή του Νορθ Μπέι του Μαϊάμι, όπου αφθονούν οι κατοικίες πλουσίων και διάσημων.

    Το νέο σπίτι των Μπέκαμ είναι χτισμένο σε οικόπεδο 24.281 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει εννέα μπάνια, τέσσερις τουαλέτες, γυμναστήριο, σπα, κινηματογράφο, πισίνα και υπαίθρια κουζίνα και καθιστικό. δωμάτιο , όπως αναφέρει το TheRealDeal.

    Πωλητής είναι ο επιχειρηματίας Νίκλας ντε λα Μότε, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο το 2018 για 10 εκατομμύρια δολάρια (9,1 εκατομμύρια ευρώ), αλλά δεκαπλασίασε την τιμή του με την κατασκευή ενός νέου πολυτελούς αρχοντικού στο οικόπεδο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό στούντιο Choeff Levy Fischman.

    Ο Μπέκαμ, συνιδιοκτήτης της ομάδας Ίντερ Μαϊάμι, έχει επίσης στην ιδιοκτησία του έναν πλήρη όροφο στον πύργο του One Thousand Museum που σχεδιάστηκε από την αείμνηστη Ιρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χανίντ στο κέντρο του Μαϊάμι.

    Πλήρωσαν περίπου 19,8 εκατομμύρια δολάρια (18,1 εκατομμύρια ευρώ) για 929 τετραγωνικά μέτρα το 2020, η οποία, σύμφωνα με το The Real Deal, δεν έχει τεθεί προς πώληση παρά την αγορά του νέου σπιτιού.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NEIL HALL
  • Φωκίδα: Βρέθηκε σορός άνδρα σε σπίτι - Ήταν νεκρός εδώ και δύο εβδομάδες
    Φωκίδα: Βρέθηκε σορός άνδρα σε σπίτι - Ήταν νεκρός εδώ και δύο εβδομάδες

    Σε προχωρημένη σήψη η σορός που εντοπίστηκε σε σπίτι στη Φωκίδα.

    Νεκρός μέσα στο σπίτι, δύο περίπου εβδομάδες μετά τον θάνατό του, εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Φωκίδα.

    Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, το μοιραίο φέρεται να επήλθε τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, καθώς η σορός του βρισκόταν σε αποσύνθεση.

    Από το ΑΤ Ευπαλίου που ανέλαβε την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του
    Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του

    Φωτιά στο σπίτι του έβαλε ένας άνδρας στον οικισμό Καβύλη της Ορεστιάδας μετά από καβγά με τη σύζυγό του.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10) το ζευγάρι είχε έντονο διαπληκτισμό, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη συνέχεια ο άνδρας επιτέθηκε στη σύζυγό του την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν και κατελήφθη από αμόκ κι έβαλε φωτιά στο σπίτι, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

    Καταστράφηκε το σπίτι - Δίωξη στον δράστη

    Το ζευγάρι με τα παιδιά τους κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το σπίτι και να μην εγκλωβιστούν από τις φλόγες. Άμεσα έφτασαν στο σημείο και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του σπιτιού καταστράφηκε και δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.

    Ο δράστης αφού προσήχθη για προανάκριση στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, που του άσκησε δίωξη για εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ξυλοδαρμός 14χρονης: Η ανήλικη που εμπλέκεται στην επίθεση φωτογραφήθηκε με όπλο και full face
    Ξυλοδαρμός 14χρονης: Η ανήλικη που εμπλέκεται στην επίθεση φωτογραφήθηκε με όπλο και full face

    Μια φωτογραφία-σοκ ανήλικης που φέρεται να εμπλέκεται στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ήρθε στη δημοσιότητα, στην οποία το κορίτσι φαίνεται να φοράει full face μέσα σε σχολική αίθουσα και να κρατάει όπλο στο χέρι.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA, διαπιστώθηκε ότι μία από τις ανήλικες που φέρεται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό ανέβασε στα social media τη συγκεκριμένη εικόνα, η οποία ελέγχεται από τους αστυνομικούς, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

    Τη φωτογραφία, που έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός το μεσημέρι της Τετάρτης (2/10), φέρεται να ανέβασε η ίδια η ανήλικη κοπέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτογραφία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και οι Αρχές ελέγχουν αν το όπλο είναι ψεύτικο.

    Δείτε το βίντεο με την ανατριχιαστική φωτογραφία:

    Εισαγγελική παρέμβαση

    Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τα βίντεο μίσους που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρενέβη αυτεπάγγελτα για το ζήτημα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο