Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 12:49

γνοείται ψαράς στη λίμνη Βεγορίτιδα Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στις έρευνες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έρευνες για τον εντοπισμό ενός ηλικιωμένου ψαρά από τον 'Αγιο Παντελεήμονα Αμύνταιου διεξάγονται από το βράδυ του Σαββάτου στη λίμνη Βεγορίτιδα. Συγγενής του 75χρονου ψαρά δήλωσε την εξαφάνισή του στις αστυνομικές αρχές όταν δεν επέστρεψε από το καθιερωμένο ψάρεμα στη λίμνη.

Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του στην οποία συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής από την Πτολεμαΐδα και την Έδεσσα. Επίσης, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη με πλωτό σκάφος και δύτες αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις έρευνες συμμετέχουν και ερασιτέχνες ψαράδες με τα σκάφη τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 10:04

Σχετικά Άρθρα

  • Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο
    Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) επιχείρηση διάσωσης ενός κυνηγού στα ορεινά της Χερσονήσου, μεταξύ Μαθιάς και Αμαριανού.

    Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση ύστερα από πτώση σε δύσβατο σημείο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή με άλλα δύο άτομα.

    Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η κατάσταση κινητοποίησε την ΕΜΑΚ, που έσπευσε στο σημείο με πέντε διασώστες, ενώ άλλοι τέσσερις διασώστες κατευθύνονται εκεί από τη Χερσόνησο.

    Η επιχείρηση θεωρείται απαιτητική και χρονοβόρα λόγω της δυσκολίας του εδάφους, όμως το θετικό είναι ότι ο τραυματίας έχει τις αισθήσεις του και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα
    Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Η ποινή που έλαβε ο ψαράς είναι 22 μήνες με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη

    Ένοχος κρίθηκε ένας ο ψαράς που βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα.

    Η αρκετά περίεργη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε στο Βόλο τις προηγούμενες ημέρες.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο έναν 55χρονο για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή περιστατικό όπου ανέσυρε από τη θάλασσα έναν δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στην Ξυνόβρυση Πηλίου.

    Βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Αντί να βγάλει τον άνδρα έξω και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές, ο 55χρονος τον έριξε ξανά στο νερό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

    Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

    Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν.

    Κατά τη δίκη, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

    Πηγή: in.gr

  • Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών
    Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών

    Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όπου ένας ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και στη συνέχεια τον ξαναέριξε στη θάλασσα.

    Ποινή φυλάκισης με αναστολή

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thenewspaper.gr ο κατηγορούμενος δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο αποδέχθηκε την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης πτώματος.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή, με το Λιμεναρχείο Βόλου να ανακοινώνει ότι ο κατηγορούμενος ανέσυρε στα δίχτυα του τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο τον ξαναέριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

    «Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία “ΜΕΛΑΝΗ” Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

    Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή "ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ" Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου».

    Τι συνέβη

    Το περιστατικό συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, με τον 74χρονο συνταξιούχο τραπεζικό να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Το επόμενο πρωί εντοπίστηκε νεκρός, αφού προηγουμένως τον αναζήτησαν οι συγγενείς του.

    Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν
    Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν

    Δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του

    Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοείτο από χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Λήμνο. Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε στην περιοχή Πολιόχνη, στα ανατολικά του νησιού.
    Στο Λιμενικό Σώμα είχε σημάνει συναγερμός χθες όταν οι συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
    Το τραγικό νέο βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του 63χρονου αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Λήμνου.
    Όπως αναφέρει το limnoslive.gr, μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ξεκίνησε από τις 8 χθες το απόγευμα μετά την κλήση για αγνοούμενο άνδρα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο 63χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο από τις 12:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Πολιόχνης.

    Ωστόσο, δεν επέστρεψε στο σπίτι του στην προκαθορισμένη ώρα, γεγονός που ανησύχησε την οικογένειά του η οποία ξεκίνησε να τον αναζητεί και στη συνέχεια να δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία.

    Η Λιμενική Αρχή του νησιού ξεκίνησε άμεσα εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του με συμμετοχή λιμενικού σκάφους, δυτών και ελικοπτέρου, αλλά δυστυχώς ο 63χρονος εντοπίστηκε σήμερα χωρίς τις αισθήσεις του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε
    Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε

    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει, μάλιστα, «μπάσταρδε, φύγε μακριά»

    Στιγμές τρόμου έζησε ένας ψαράς με καγιάκ στην Ισπανία όταν είδε ξαφνικά έναν καρχαρία να γυρίζει γύρω από το καγιάκ του.
    Στο βίντεο φαίνεται ο καρχαρίας, τον οποίο ο ψαράς αναγνώρισε ως σφυροκέφαλο, να κολυμπάει γύρω από το καγιάκ.
    Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο καρχαρίας φαίνεται να κάνει μια κίνηση εφόρμησης προς το καγιάκ με τον ψαρά να επιστρατεύει το κουπί του για να τον απομακρύνει.
    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει «μπάσταρδε, φύγε μακριά».

    Το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της πόλης Ταζακόρτε στα δυτικά του νησιού Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια
     Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια

    Είναι νεαρός λευκός καρχαρίας που φέρει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είδους, όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και τα δόντια

    Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε ψαράς στην νότια Εύβοια όταν αντίκρυσε έναν λευκό καρχαρία μπλεγμένο στα δίχτυα του, στην περιοχή Πόρτο Λάφια.

    Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το boatfishing.gr, πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νεαρό λευκό καρχαρία, με την επίσημη ονομασία Carcharodon carcharias. Σε αυτό συνηγορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του – όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και ιδιαιτέρως τα δόντια του – που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την ταυτότητα του είδους.

    Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα είδη καρχαρία, όπως ο μακό (Isurus oxyrinchus) ή λάμια (Lamna Nasus), που μπορεί να μοιάζουν με τον λευκό καρχαρία, δεν διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά δόντια που φέρει αυτός που πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά στην Εύβοια.

    Τα χαρακτηριστικά δόντια του συγκεκριμένου καρχαρία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι πρόκειται για λευκό

    Σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά νερά

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύλληψη λευκού καρχαρία είναι σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά ύδατα, καθιστώντας το περιστατικό αυτό ακόμη πιο αξιοσημείωτο.

    Οι εικόνες και το βίντεο από το συμβάν έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και του κοινού, καθώς μόνο το άκουσμα «λευκός καρχαρίας» προκαλεί αναστάτωση.

    Πηγή: in.gr - Image by Three-shots from Pixabay

  • Σέρρες: Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά στον Στρυμόνα
    Σέρρες: Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά στον Στρυμόνα

    Η σορός του 63χρονου ψαρά εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Στρυμόνα μετά από παραμονή στο νερό για δύο μέρες.

    Βρέθηκε πριν από λίγο, η σορός του 63χρονου ψαρά, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Πέμπτης στον Στρυμόνα.

    Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε, από τους άνδρες της ΕΜΑΚ (εικόνα πάνω από ertnews), να επιπλέει στον ποταμό.

    Το σώμα του 63χρονου εμφανίστηκε στην επιφάνεια του ποταμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από παραμονή στο νερό για δύο μέρες.

    Ο 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των φίλων του

    Πώς πνίγηκε ο 63χρονος

    Ο άτυχος ψαράς είχε πάει για ψάρεμα με δύο φίλους τους και τη γυναίκα του και στην προσπάθεια που έκανε κολυμπώντας να διασχίσει το ποτάμι, μπροστά στα μάτια τους, το ποτάμι τον «τράβηξε» προς τα κάτω χωρίς οι φίλοι του να μπορούν να τον βοηθήσουν.

    Ο 63χρονος παρότι γνώριζε την επικινδυνότητα του ποταμού αποφάσισε να το διασχίσει παρά τις συμβουλές των φίλων του να μην το πράξει. Όντας o ίδιος στο ποτάμι δεν ζήτησε εγκαίρως βοήθεια με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δυο φίλων του που ήξερε κολύμπι να μην προλάβει να τον βοηθήσει και να τον βγάλει έξω από το ποτάμι.

    Από το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησαν οι έρευνες των ανδρών της καταδυτικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ και σήμερα, πριν από λίγο, εντόπισαν τη σορό του.

    Πηγή: in.gr

  • Αγνοείται 75χρονος ψαράς στη Σάμο - Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του
    Αγνοείται 75χρονος ψαράς στη Σάμο - Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, όταν τα ίχνη ενός 75χρονου ψαρά χάθηκαν το πρωί της Κυριακής (21/7) στη Σάμο.

    Ειδικότερα, ο 75χρονος είχε φύγει το πρωί για ψάρεμα, αλλά το μεσημέρι η οικογένειά του ειδοποίησε το Λιμενικό πως δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

    Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψιλλής Άμμου και Σιδερά, στη Σάμο, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) με τη συμμετοχή δύο ΠΛΣ (Περιπολικά Λιμενικού Σώματος), ιδιωτικων σκάφων και ενός περιπολικού οχήματος του Λιμενικού Σώματος.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο