Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 17:07

Πρωτομαγιά 2024: Μεταφέρεται ή όχι; Τι θα γίνει με την αργία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φέτος η Πρωτομαγιά 2024 πέφτει Μεγάλη Τετάρτη.

Φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς 2024 πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη και λόγω της ημέρας αυτής της αργίας, προκύπτει μια σύγχυση σχετικά με το εάν θα μεταφερθεί ή όχι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν η Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε είναι αναγκαία η μεταφορά της.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η αργία της Πρωτομαγιάς 2024 θα μεταφερθεί αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, εάν δηλαδή θα είναι την Τρίτη του Πάσχα -7 Μαΐου- ή κάποια άλλη ημέρα.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 4468/2017, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει την εξουσία να αποφασίσει για τη μεταφορά της αργίας της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εάν αυτή συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πώς αμείβεται η Πρωτομαγιά 2024

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, με απόφαση όμως του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68. Για φέτος η 1η Μαΐου 2014 που συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη) και καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 928,14/4/2014).

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας όπως π.χ. επιχειρήσεις στον τομέα υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κλπ.

Ειδικότερα:

Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.

Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 10:03

Σχετικά Άρθρα

  • Για ποιους δεν είναι αργία η 28η Οκτωβρίου 2024 - Τι λέει η νομοθεσία
    Για ποιους δεν είναι αργία η 28η Οκτωβρίου 2024 - Τι λέει η νομοθεσία

    Έρχεται η 28η Οκτωβρίου και πέφτει σε τριήμερο. Τι ισχύει με αργία.

    Η 28η Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει ημέρα Δευτέρα, συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες, κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, όπως και η λειτουργία των επιχειρήσεων, με εξαίρεση όσες επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές και τις αργίες.

    Δεν είναι αργία δηλαδή για εργαζομένους σε εστίαση, τουρισμό, security, κλινικές (νοσοκομεία), όπως και σε επιχειρήσεις - εργοστάσια που λειτουργούν όλο το 24ωρο, πχ διυλιστήρια.

    Η αμοιβή των εργαζομένων για την 28η Οκτωβρίου 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

    • Για επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν: Οι εργαζόμενοι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο λαμβάνουν το σύνηθες ημερομίσθιό τους, χωρίς προσαύξηση, ενώ όσοι αμείβονται με μισθό δικαιούνται τον μηνιαίο μισθό τους, χωρίς περαιτέρω αλλαγές.
    Για επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά

    Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται τα εξής:

    • Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, λαμβάνουν το συνηθισμένο ημερομίσθιο και επιπλέον προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιο για τις ώρες εργασίας.

    Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

    • α. Στις επιχειρήσεις που συνήθως αργούν τις Κυριακές και τις αργίες, αλλά θα λειτουργήσουν εκτάκτως την 28η Οκτωβρίου, οφείλεται το 1/25 του μηνιαίου μισθού, καθώς και προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για τις ώρες απασχόλησης.
    • β. Στις επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές και τις αργίες, οι εργαζόμενοι δικαιούνται μόνο προσαύξηση 75%, υπολογισμένη στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου για τις ώρες εργασίας τους.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

    • Δεν είναι νόμιμο να συμψηφιστεί ημέρα ανάπαυσης (ρεπό) με υποχρεωτική αργία.
    • Οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια δικαιούνται την αμοιβή της αργίας χωρίς να προσμετρηθεί η ημέρα αυτή στις εργάσιμες της άδειάς τους.
    • Εάν υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Κανονισμών Εργασίας, ή επιχειρησιακών συνηθειών, αυτοί υπερισχύουν και εφαρμόζονται για τις προσαυξήσεις της αμοιβής.
    28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει με τράπεζες και σούπερ μάρκετ

    Καθώς η 28η Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική αργία, αυτό σημαίνει ότι σούπερ μάρκετ, τράπεζες, μαγαζιά για εκείνη τη μέρα μένουν κλειστά.

    Ανοιχτά είναι μίνι μάρκετ, περίπτερα και τουριστικά μαγαζιά. Επιπλέον από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λειτουργούν τα OK MARKET, και τα AB Shop&Go.

    Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες λόγω της εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου, η οποία φέτος συμπίπτει με Δευτέρα, δημιουργώντας έτσι ένα τριήμερο «διάλειμμα» στη λειτουργία τους.

    Οι τραπεζικές συναλλαγές, τόσο για το κοινό όσο και για τις επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν κανονικά από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Όσον αφορά τις συντάξεις Νοεμβρίου, οι καταβολές θα διαφοροποιηθούν εξαιτίας της αργίας.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, και ΕΤΑΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, το απόγευμα.

    Από την άλλη, οι συντάξεις του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των τραπεζών, του ΟΤΕ, του ΝΑΤ, της ΔΕΗ, του ΕΤΑΤ, του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, θα κατατεθούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, επίσης το απόγευμα.

    Το τριήμερο κλείσιμο ενδέχεται να δημιουργήσει προσωρινές καθυστερήσεις στις συναλλαγές, ωστόσο η εξυπηρέτηση μέσω ATM και ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών θα παραμείνει απρόσκοπτη κατά τη διάρκεια της αργίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τράπεζες: Κλειστές για τρεις μέρες – Τι θα συμβεί με μισθοδοσίες και συντάξεις
    Τράπεζες: Κλειστές για τρεις μέρες – Τι θα συμβεί με μισθοδοσίες και συντάξεις

    Κλειστές για τρεις ημέρες θα είναι οι τράπεζες λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

    Φέτος η αργία «πέφτει» Δευτέρα, κάτι που σημαίνει πως είναι τριήμερο για τους εργαζόμενους και φυσικά για το τραπεζικό σύστημα. Έτσι οι τράπεζες θα ανοίξουν ρολά στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη.

    Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

    Λόγω της αργίας οι κύριες συντάξεις των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα κατατεθούν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, ενώ των ΙΚΑ, Δημοσίου, τραπεζών, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργάζονται
    Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργάζονται

    Ο Δεκαπενταύγουστος ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

    Για μισθωτούς που δεν θα εργαστούν τη μέρα αυτή ισχύουν τα εξής:

    • Στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου για λόγους που δεν οφείλονται σ' αυτούς, θα καταβληθεί το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους.
    • Στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και δεν θα απασχοληθούν την 15η Αυγούστου, δεν οφείλεται τίποτε πέραν του μηνιαίου μισθού τους.

    Για μισθωτούς που θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή ισχύουν:

    1. Σε όσους μεν αμείβονται με ημερομίσθιο, το κανονικό τους ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ημερομίσθιο τους, και
    2. Σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
    • Αν μεν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερήσιου μισθού τους, διότι η αμοιβή τους για την απασχόληση κατά την αργία της 15ης Αυγούστου θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στο μηνιαίο μισθό τους.
    • Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 15η Αυγούστου, οφείλεται, εκτός από την προσαύξηση 75%,που υπολογίζεται στο νόμιμο ημερήσιο μισθό τους και το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πώς αμείβονται οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα την αργία του Δεκαπενταύγουστου
    Πώς αμείβονται οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα την αργία του Δεκαπενταύγουστου

    Τον τρόπο που αμείβονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα εφόσον εργαστούν την αργία του Δεκαπενταύγουστου δίνει η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr.

    Η 15η Αυγούστου, η οποία εφέτος (2024) συμπίπτει με ημέρα Πέμπτη, έχει καθοριστεί από τον νόμο ως υποχρεωτική αργία (αρθ. 193 ΠΔ 80/2022, αρθ. 60 ν. 4808/2021). Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως προς την αμοιβή της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2024 ισχύουν τα εξής:

    Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν

    Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται, χωρίς κάποια προσαύξηση, το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

    Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν

    Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται

    1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%, που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν,

    2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

    α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 15η Αυγούστου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν,

    β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές από τον νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

    - Δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό) με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

    - Το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρηθεί όμως η μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους.

    - Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (π.χ. από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), κανονισμό εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ημέρα του Αγίου Πνεύματος: Για ποιους θεωρείται αργία
    Ημέρα του Αγίου Πνεύματος: Για ποιους θεωρείται αργία

    Διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις 24 Ιουνίου παρέχει η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ).

    Να σημειωθεί πως, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

    Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που αυτή η ημέρα (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηριστεί αργία με απόφαση περιφερειάρχη, όπως και με διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή αυτήν την ημέρα.

    Στη βάση αυτή, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

    Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

    Πότε είναι παράνομος ο συμψηφισμός της ημέρας του Αγίου Πνεύματος με ρεπό

    Σημειώνεται, ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό) με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, εφόσον λογίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

    Αν, παρότι έχει χαρακτηριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει εφέτος κατ' εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους, εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους, εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας γιορτάζει την Πρωτομαγιά!
    Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας γιορτάζει την Πρωτομαγιά!

    Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα την τιμήσει, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του όμορφουτόπου μας.

    ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ & ΚΟΥΜΑΝΗ

    Σας περιμένουμε, λοιπόν, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Κάπελη (Τ.Κ. Αγίας Τριάδας) και στο περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης (Τ.Κ. Κούμανη) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

    Παράλληλα, σε πολλά χωριά του Δήμου διοργανώνονται μικρότερες εκδηλώσεις, όπου κάτοικοι και περαστικοί μπορούν να συμμετέχουν.

    Καλή Πρωτομαγιά!

    Σημ.: Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και δωρεάν!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στην πορεία της Πρωτομαγιάς ο ΚΟΣΜΟΣ
    Στην πορεία της Πρωτομαγιάς ο ΚΟΣΜΟΣ

    Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, μαζί με τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες και τους υποψήφιουςευρωβουλευτές Γεωργία Αγγελοπούλου, Ντίνα Βαρδαραμάτου, Νατάσσα Βασιλείου, Γιώργο Γκέκο, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Ζωή Νιομανάκη, Ειρήνη Σκουζού, Ευδοκία Τσαγκλή και τον εκπρόσωπο Τύπου Ηλία Παπαθεοδώρου, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι: «Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες για καθιέρωση του οκταώρου, αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φορώντας ένα τάχα μου προοδευτικό προσωπείο, συνεχίζει τις πολιτικές που κάνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας καθεστώς και βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες».

    »Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, ένα συνολικό πρόγραμμα για την οικονομία, την παιδεία και την υγεία, προσανατολισμένο στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αποτελεί την πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ προκειμένου οι δυνάμεις της προόδου να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχεται η κοινωνία. Η τετραήμερη εργασία, που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης, είναι ένα ώριμο αίτημα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η αρχή για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού για την Πρωτομαγιά
    Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού για την Πρωτομαγιά

    Η Πρώτη Μαΐου αποτελεί ορόσημο και φόρο τιμής για τους μακρόχρονους εργατικούς αγώνες που σφυρηλάτησαν την κοινωνική συνοχή και συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Συνιστά ιερή υπόμνηση της διαχρονικής πάλης για εργασιακή αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ισότητα, αλληλεγγύη και συμφιλίωση, αρχές που αποτελούν δομικά στοιχεία της συμπερίληψης και της κοινωνικής ευημερίας.

    Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για την υπέρβαση των συνεπειών της οικονομικής και αξιακής κρίσης, ενώ δύναται να συμβάλει στην απαγκίστρωση από το παρωχημένο πολιτικό τρόπο σκέψης, να αποδομήσει τα στερεότυπα και να αποτινάξει τα στεγανά που εγκλωβίζουν την κοινωνία.

    Η Πρώτη Μαΐου ας μας υπενθυμίζει πάντα το ιερό καθήκον να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για κοινωνική ισότητα, αδελφοσύνη και δικαιοσύνη.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο