Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 21:06

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Εντοπίστηκε μηχανή των βομβιστών - Ερευνάται για DNA και αποτυπώματα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τρεις μέρες μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εντόπισαν την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές στο κέντρο της Αθήνας.

Η μοτοσυκλέτα ήταν κλεμμένη πριν από αρκετούς μήνες από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για την εξερεύνηση της, αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα των βομβιστών.

Επισημαίνεται ότι στην βόμβα που απενεργοποιήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στο γουδί βρέθηκαν αποτυπώματα του κατασκευαστή ή μεταφορέα. Βέβαια τις δύο ενέργειες ανέλαβαν διαφορετικές τρομοκρατικές επωνυμίες.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 20:27

Σχετικά Άρθρα

  • Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του
    Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του

    Ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο των Χανίων το πρωί της Πέμπτης (12/09) με τις αρχές να σχηματίζουν δικογραφία τόσο στον φαρσέρ όσο και στον κηδεμόνα του.

    Σύμφωνα με το flashnews.gr ήδη σηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός ανηλίκου για το τηλεφώνημα για βόμβα στο 6ο γυμνάσιο Αμπεριάς Χανίων, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που τηλεφώνησε χθες στις αστυνομικές αρχές προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης και σε βάρος κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ένα άγνωστο άτομο πραγματοποίησε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Άμεσα από αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων διεξήχθησαν οι κατάλληλες ενέργειες για την ασφαλή εκκένωση του χώρου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος με αρνητικό αποτέλεσμα.

    Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων
    Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής

    Βίντεο από κάμερες ασφαλείας εξετάζουν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στους δράστες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο μάντρας αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, σε βίντεο έχουν καταγραφεί δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να προσεγγίζουν τη μάντρα και να αφήνουν μία τσάντα στην είσοδο. Στη συνέχεια, ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο αναβάτες της μηχανής φορούσαν λευκά κράνη για να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

    Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδο της επιχείρησης, όπου έσπασε η τζαμαρία, αλλά και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης ότι στο σημείο άνοιξε κρατήρας διαστάσεων 12 x 30 εκατοστών.

    Στο σημείο βρέθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν στοιχεία. Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εκβιασμών της Ασφάλειας, ενώ οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Κλειδώνουν οι αλλαγές στο επίδομα εργασίας - Ποιοι χάνουν την αύξηση
    Κλειδώνουν οι αλλαγές στο επίδομα εργασίας - Ποιοι χάνουν την αύξηση

    Τα έτη εργασίας, τα ένσημα και οι εισφορές, είναι μερικά από τα κριτήρια που θα κρίνουν ποιοι νέοι άνεργοι θα δικαιούνται το υψηλότερο επίδομα ανεργίας, αλλά και το ακριβές ποσό αυτού.

    Αυτό σημαίνει πως αναμένεται να δημιουργηθούν «κλίμακες» στο επίδομα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ισόποσο για όλους τους ανέργους ανεξάρτητα από τα χρόνια εργασίας και τις εισφορές που έχουν καταβάλει.

    Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, αυτό που εξετάζεται είναι η αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά τους πρώτους μήνες της καταβολής, πιο κοντά στον βασικό μισθό, και να αποκλιμακώνεται σταδιακά, χωρίς ωστόσο να εξετάζεται η μείωση του επιδόματος.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, οι προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του επιδόματος ανεργίας θα αρχίσουν να αποτυπώνονται από τις αρχές του 2025.

    Ενώ το φθινόπωρο τοποθετείται η νομοθετική διαδικασία και η πρώτη πιλοτική εφαρμογή.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές αναμένεται να ισχύουν μόνο για όσους καταστούν δικαιούχοι μετά την εφαρμογή του νέου πλαισίου το οποίο θα προβλέπει σύνδεση του επιδόματος με το ύψος του μισθού.

    Αυτό σημαίνει πως οι περίπου 82.000 επιδοτούμενοι άνεργοι που υπάρχουν σήμερα δεν θα δουν κάποια αλλαγή στο επίδομα που λαμβάνουν.

    Τα δεδομένα που αλλάζουν

    • Το ύψος του επιδόματος θα είναι κλιμακωτό.
    • Θα αποτελείται από δυο μέρη: το σταθερό για όσους έχουν την ελάχιστη προϋπόθεση ένταξης και το μεταβλητό (ανταποδοτικό).

    • Σύνδεση με τον πρότερο μισθό και τις εισφορές του άνεργου.
    • Ενδεχόμενη «αύξηση» έως και το 70% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών της τελευταίας τριετίας, για το α' τρίμηνο.
    • Ενδεχόμενη «αύξηση» της χρονικής διάρκειας καταβολής του επιδόματος έως και 24 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης.
    • Υποχρεωτική ένταξη των ανέργων σε πρόγραμμα κατάρτισης.
    • Επιπλέον επιπρόσθετες παροχές σε συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.
    • Διαφορετικά κριτήρια για τους εποχικά εργαζόμενους.

    Τι ισχύει σήμερα

    Αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις εισφορές, οι οποίες έχουν καταβληθεί, το επίδομα ανεργίας είναι σταθερό σε όλη τη χρονική διάρκεια, στην οποία καταβάλλεται.

    Αυτό το οποίο εξετάζεται, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, είναι:

    • αρχικά, το επίδομα ανεργίας να ξεκινάει από υψηλότερο ύψος, ανάλογο με τον μισθό και την προϋπηρεσία του νέου ανέργου
    • ενώ στη συνέχεια, καθώς περνάει ο χρόνος, να μειώνεται, ώστε να δίνει κίνητρο σε αυτόν που λαμβάνει το επίδομα, να βρει δουλειά, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)
    Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)

    Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σε σχολεία της Αττικής η αποστολή απειλητικών email για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με την ΕΛ.ΑΣ., που διεξάγει έρευνες από το πρωί της Τετάρτης, να εκτιμά πως πρόκειται για φάρσα και μάλιστα από αποστολέα από τη Ρωσία.

    Συνολικά, 35 σχολεία από Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω έλαβαν το απειλητικό μήνυμα, το οποίο είναι ίδιο. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αναστατώθηκαν, ενώ στα σημεία έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας για ελέγχους, και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί τίποτα ύποπτο.

    Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των email, ο οποίος φέρεται να είναι Ρώσος.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - «Σκοπός η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»

    «Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

    Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

    Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

    Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

    Τι γράφει το απειλητικό email

    Το απειλητικό email που εστάλη στα σχολεία, αναφέρει τα εξής:

    «Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα.

    Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

    Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι. Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud, Σαλάχ, Αμπντεσλάχ, Ισνιλόν Χαπιλόν, οι Αδελφοί Μάουτ και όλοι οι άλλοι.

    Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus. Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας.

    Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς. Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί.

    Είσαι φτιαγμένος από το κακό. Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας. Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους.

    Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας.

    Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης. Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή Πότε.

    Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο.

    Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις.

    Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ.

    Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό. Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό.

    Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ. Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους.

    Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη.

    Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο.

    Θα κάψουμε το γήπεδό σας».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Απειλή για βόμβα στις πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου
    Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Απειλή για βόμβα στις πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου

    Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του ΤΕΕΜ με φόντο την απειλή για βόμβες στις πρεσβείες των τριών χωρών.

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Παρασκευής (23/2), μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας στις πρεσβείες Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ στη χώρα μας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι τηλεφώνησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και είπαν πως θα εκραγεί βόμβα στις εν λόγω πρεσβείες.

    Στον ΣΚΑΪ οι άγνωστοι μίλησαν περί βόμβας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Kontra για εκρηκτικό μηχανισμό στην πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ στο Open η προειδοποίηση αφορούσε την πρεσβεία της Αιγύπτου.

    Οι άγνωστοι έδωσαν ώρα έκρηξης στις 11.30 π.μ.

    Στα σημεία σπεύδουν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

  • Βουλή: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - Άνοιξαν οι δρόμοι
    Βουλή: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - Άνοιξαν οι δρόμοι

    Φάρσα αποδείχθηκε η απειλή για βόμβα σε εξωτερικό χώρο της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, το οποίο σήμανε συναγερμό στις Αρχές, καθώς έχουν προηγηθεί τα τρομοκρατικές επιθέσεις στην έδρα των ΜΑΤ, στο υπουργείο Εργασίας και στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    Έδωσαν περιθώριο 45 λεπτά

    Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος κάλεσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 στις 18:30 και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από το Κοινοβούλιο, χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες για το σημείο, ενώ έδωσε μόλις 45 λεπτά περιθώριο στις Αρχές για να δράσουν.

    Έκλεισαν δρόμοι για έρευνες

    Αμέσως έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά του Κοινοβουλίου, ενώ το μετρό δεν σταματούσε στον σταθμό Σύνταγμα. Επί τόπου έσπευσαν τα ΤΕΕΜ, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

    Δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

    Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και δεν προκύψει κανένα ύποπτο αντικείμενο. Οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή δόθηκαν εκ νέου σε κυκλοφορία.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Eπέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Εφαρμογή στον τουρισμό και την εστίαση το επόμενο βήμα
    Eπέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας - Εφαρμογή στον τουρισμό και την εστίαση το επόμενο βήμα

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας εντός του 2024.
    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, στο επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να επεκταθεί η εφαρμογή του μέτρου στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και στην εστίαση, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

    Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2024, εντάχθηκαν υποχρεωτικά στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα στον κλάδο της βιομηχανίας, καθώς και οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα στον κλάδο του λιανεμπορίου.
    Στο πλαίσιο αυτό, παραγωγικοί φορείς, εμπορικοί σύλλογοι και επιμελητήρια, πραγματοποιούν ενημερωτικές εκδηλώσεις, ώστε να γίνουν κατανοητές οι νέες διαδικασίες, οι οποίες αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις και τα λογιστήριά τους όσο και τους εργαζόμενους.

    Για τους κλάδους που εντάχθηκαν υποχρεωτικά στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024 (βιομηχανία και λιανεμπόριο), θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποια επιχείρηση παραβιάζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο από τις εξής ημερομηνίες: Από την 1η Απριλίου 2024 για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της βιομηχανίας, από τις 2 Μαΐου 2024 για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και από τις 13 Μαΐου 2024 και για τους δύο κλάδους με αριθμό εργαζομένων που δεν υπερβαίνει τους 10.

    Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση αναντιστοιχίας της πραγματικής απασχόλησης με τη σχετική σήμανση της κάρτας, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο, ύψους 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, στην Ψηφιακή Κάρτα του οποίου δεν είναι δυνατή η ανωτέρω αντιστοίχιση.
    Όπως αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δημόσιες τοποθετήσεις της, η καθολική εφαρμογή της έχει πολλαπλά οφέλη για την αγορά εργασίας, καθώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

    Άλλωστε, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 74 του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, με σκοπό να διασφαλίσει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων, τη νόμιμη χρήση της υπερωριακής απασχόλησης, καθώς και την καθημερινή και άμεση - σε πραγματικό χρόνο - κοινοποίηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» της έναρξης και λήξης εργασίας για κάθε εργαζόμενο.
    Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου έχει καταστήσει σαφές ότι είναι σε συνεχή διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως προκύψουν κατά την υλοποίηση του μέτρου.

    Πού εφαρμόζεται

    Έως τώρα, το πεδίο εφαρμογής του συστήματος της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας περιλαμβάνει τις παρακάτω επτά κατηγορίες επιχειρήσεων:
    - Το σύνολο των τραπεζών της χώρας από 01/07/2022.
    - Τα σούπερ μάρκετ, με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, με κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 4711, από 01/07/2022.
    - Τις εταιρίες φύλαξης, με κύριο ΚΑΔ 801 και 802, από 16/02/2023.
    - Τις εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης, με κύριο ΚΑΔ 651, από 16/02/2023.
    - Τους ακόλουθους οργανισμούς: ΟΣΕ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΤΑ, καθώς και τη Hellenic Train και την ΕλληνικήΕταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού, από 22/03/2023.
    - Τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της βιομηχανίας, με κύριο ΚΑΔ από 10 έως και 33, πλην του 19, από 01/01/2024.
    - Τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με κύριο ΚΑΔ 47, από 01/01/2024.
    Όταν ο κύριος ΚΑΔ εργοδότη στο TAXIS είναι ένας από τους αναφερόμενους στις ανωτέρω επτά κατηγορίες, οι επιχειρήσεις-εργοδότες εντάσσονται στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων τους, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο