Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 10:17

Κορινθία: Επέμβαση της ΕΛΑΣ συνοδεία εισαγγελέα στις σπηλιές των παλαιοχριστιανών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη έξω από την είσοδο που οδηγεί στις σπηλιές - Κύριο μέλημα να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων παιδιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα προκειμένου να συλληφθεί, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών σε ορεινή περιοχή της Κορινθίας.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη έξω από την είσοδο που οδηγεί στις σπηλιές. Υπενθυμίζεται πως η επέμβαση της ΕΛΑΣ έρχεται μετά την κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους. Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι παραμένουν άγνωστες.

Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, δεν μου δίνουν επίδομα

Εν τω μεταξύ τα λόγια του πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, η οποία βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Μιλώντας χθες Σάββατο στον Alpha, ο πατέρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε. Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων Κορινθίας, κ. Καραγεώργας, ανέφερε από την πλευρά του πως η οικογένεια αυτή δεν είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τα 3,5 με 4 χρόνια που ζουν εκεί.

«Το μόνο κακό» πρόσθεσε, «είναι πως τα παιδιά δεν τα στέλνουν στο σχολείο, τα έχουν αποκόψει από την κοινωνία». Νωρίτερα, ο πατέρας είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για την απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαίδευση.

Όπως είπε: «Εγώ, όταν ήταν στα σχολεία τα παιδιά, μπορούσα να τους διαθέσω ένα τετράδιο για όλη τη χρονιά. Τους κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι οι δάσκαλοι και τα άλλα παιδιά, λέγοντάς τους πως έπρεπε να έχουν ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Εμένα με ρώτησαν; Αυτά τα 50 λεπτά που κάνει το κάθε τετράδιο, εμένα με ρώτησαν αν τα έχω; Τι δωρεάν παιδεία είναι αυτή;»

Τι ισχύει με τα ανήλικα παιδιά

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου μετά από διαπληκτισμό που έλαβε χώρα με κυνηγούς, διαπίστωσαν μία ολόκληρη κοινότητα με εξέχοντες ένα ζευγάρι να ζουν δίχως καμμία τεχνολογική άνεση έχοντας τόξα, βέλη και μαχαίρια. Μόλις η υπόθεση γνωστοποιήθηκε αμέσως οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να απομακρυνθούν τα παιδιά που βρίσκονταν στην κοινότητα, καθώς όπως δήλωσαν οι προαναφερθέντες δεν τα έστελναν σχολείο.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, πρόκειται για τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά (15χρονος, 13χρονος, 6χρονη και το βρέφος) απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Κορινθίας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία»

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις στους σε τηλεοπτικούς σταθμούς γνωστοποίησαν πως κανείς από την κοινότητα δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 09:45

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα - Νέα αποκάλυψη: Και τέταρτο νεκρό μωρό στα χέρια της 24χρονης
    Αμαλιάδα - Νέα αποκάλυψη: Και τέταρτο νεκρό μωρό στα χέρια της 24χρονης

    Νωρίτερα είχε υπάρξει παρέμβαση του Εισαγγελέα Πατρών για τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών βρεφών

    Mια νέα πληροφορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα.

    Σύμφωνα με το Mega υπάρχει και τέταρτο νεκρό μωρό στα χέρια της 24χρονης.

    Πριν από τους 3 θανάτους και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2021 μια γνωστή της την κάλεσε να φυλάξει το μωράκι της. Η Ειρήνη πήγε και το παιδί ξημερώματα πέθανε στα χέρια της.

    «Εγώ σαν μάνα που έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης θα το ψάξω», είπε η μάνα του παιδιού στο Mega και αναρωτήθηκε αν είναι και τα τέσσερα σύμπτωση. Σημείωσε δε πως όταν επικοινώνησαν, η Ειρήνη διατείνετο πως το παιδί ζούσε ενώ ήταν ήδη νεκρό.

    Σύμφωνα με το MEGA και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, έχουν γίνει έρευνες για τα δύο παιδιά της γυναίκας που φέρεται να συνδέεται με τους θανάτους και τώρα θα ξεκινήσει μία νέα έρευνα για τα όσα συνέβησαν με το τρίτο παιδί, της φίλης της.



    Από την έρευνα που έχει γίνει για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, έχει βγει πόρισμα από τον ιατροδικαστή της Πάτρας, το οποίο λέει πως το μωρό 19 ημερών έφυγε από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.
    Για το δεύτερο παιδί υπάρχει εκκρεμότητα για τον γονιδιακό έλεγχο ενώ για το τρίτο παιδί(της φίλης της), που πέθανε τον Αύγουστο του 2023, υπάρχουν αναφορές πως πήγαν ζωντανό το μωρό στο νοσοκομείο.

    Στην αστυνομία ωστόσο, υπάρχουν καταθέσεις των γιατρών πως το παιδί έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

    Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως η 24χρονη είχε κληθεί να προσέχει το βρέφος των 15 μηνών της φίλης της μόνο μία φορά ενώ στη περίπτωση της γυναίκας που κατήγγειλε στο Mega πως και το δικό της μωρό είχε πεθάνει στην αγκαλιά της Ειρήνης, το πρόσεχε καθημερινά.

    Υπενθυμίζεται ότι την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή την υπόθεση με τα τρία μωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία.
    Τo ιστορικό της υπόθεσης

    Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

    Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ημήτριο Λιανόπουλο με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

    Τρεις θάνατοι βρεφών, τα οποία αιφνίδια σταμάτησαν να αναπνέουν, απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τους γιατρούς, απόγνωση για τους συγγενείς που αναζητούν απαντήσεις. «Συμπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία μωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση. «Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγομαι στον ύπνο μου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά μου», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου, φίλη της μητέρας.

    Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το μωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωμάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν μόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του μικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα. «Οι δύο γυναίκες που μένουν μαζί και δέθηκαν με τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας επιμένουν ότι τον Αύγουστο του 2023 το μωρό έφτασε εκεί νεκρό και έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

    Η Πατρινή Ειρήνη Μουρτζούκου, στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα, τον τελευταίο χρόνο ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού, ενώ σε διάστημα δεκαπέντε μηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών.

    Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουν.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πάτρα: Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για δύο ανήλικα παιδιά - Παρενέβη εισαγγελέας
    Πάτρα: Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για δύο ανήλικα παιδιά - Παρενέβη εισαγγελέας

    Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ρίου, όπου φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική - Οι συνθήκες υγιεινής ήταν χείριστες

    Μια σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην επίσκεψη μιας κοινωνικής λειτουργού σε ένα σπίτι στην Πάτρα, όπου δύο ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
    Όπως αναφέρθηκε αρχικά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτεία» και έπειτα στο ειδησεογραφικό μέσο thebest.gr, η κοινωνική λειτουργός, μαζί με μία παιδοψυχολόγο, ασχολήθηκαν με την υπόθεση μετά από καταγγελία συμμαθήτριας ενός εκ των δυο ανηλίκων παιδιών.
    Σε έγγραφο που συνέταξαν αναφέρουν τα εξής:

    Η μητέρα των παιδιών απεβίωσε

    «Σας ενημερώνουμε πως ο μαθητής της Γ’ Τάξης… (λέει το όνομά του), κάτοικος Πατρών, έχει απασχολήσει ξανά τον Εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης.

    Χθες ενημερωθήκαμε τυχαία από συμμαθήτριά του πώς η μητέρα του απεβίωσε την περασμένη Κυριακή (καρκινοπαθής) το σχολείο δεν είχε ενημερωθεί από τον πατέρα για το συμβάν, έγιναν προσπάθειες από το σχολείο να επικοινωνήσει με τον πατέρα και έναν ενήλικο αδελφό, αλλά δεν καρποφόρησαν.

    Στο σπίτι της οικογένειας διέμεναν η μητέρα με δύο ανήλικα τέκνα και ο πατέρας με τον μεγάλο γιο εργάζονταν στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε την κοινωνική λειτουργό του Δήμου που εμπλεκόταν στην πρώτη εισαγγελική παραγγελία ότι η μητέρα απεβίωσε και ότι δεν γνωρίζουμε αν το παιδί σιτίζεται. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον μαθητή, αλλά η ψυχοσωματική του κατάσταση δεν το επέτρεπε. Κανονίστηκε αυτοψία την επόμενη μέρα».

    Αφόρητη δυσοσμία

    «Σήμερα (11 Οκτωβρίου 2024) έγινε παρέμβαση από το Γυμνάσιο με ειδικούς, πήγαμε στο σπίτι για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και να ενημερωθούμε.

    Μας άνοιξαν, ο πατέρας ήταν επιθετικός, κλείστηκε μέσα στο σπίτι και μιλήσαμε με τον μεγάλο αδελφό. Εκείνος μας ενημέρωσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επιμέλεια των ανήλικων αδελφών του, ενώ ταυτόχρονα στρατεύεται. Ζητήσαμε να μπούμε στο σπίτι, να δούμε τις συνθήκες γιατί μέσα υπάρχουν σκυλιά και η αποφορά απέξω ήταν αφόρητη.

    Δεν μας επετράπη και ζητήθηκε ενίσχυση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Ήρθε η Αστυνομία, ο πατέρας συνεργάστηκε και μπήκαμε στο σπίτι. Οι συνθήκες υγιεινής ήταν χείριστες. Η μυρωδιά αφόρητη, τα κρεβάτια υπερβολικά βρώμικα, ακαθαρσίες σκύλων παντού, ένα μικρό σκουριασμένο και βρώμικο ψυγείο με ελάχιστα τρόφιμα, σπασμένα ντουλάπια και πόρτες, άθλιες συνθήκες σε μπάνιο και κουζίνα.

    Μετά από όλα αυτά συνιστάται άμεση απομάκρυνση των παιδιών από το σπίτι και επείγον υγειονομικός έλεγχος».

    Εντολή εισαγγελέα
    Ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε άμεσα με το παραπάνω έγγραφο και διέταξε επίσης άμεσα την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο Ρίου όπου φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική.

    Μάλιστα την Παρασκευή τα μετέφεραν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων για μία σειρά εξετάσεων, όπως και παιδοψυχιατρικής στήριξης. Ωστόσο το μέλλον αυτών των ανηλίκων κρίνεται αβέβαιο και θα πρέπει να υπάρξει άμεση συνδρομή σε επίπεδο και υλικής βοήθειας από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων.

    Βοήθεια ακόμη και στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους στο σπίτι τους, κοντά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους 3 θανάτους των βρεφών σε Πάτρα και Αμαλιάδα
    Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους 3 θανάτους των βρεφών σε Πάτρα και Αμαλιάδα

    Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή την υπόθεση με τα τρία μωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία. Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά. Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, Δημήτριο Λιανόπουλο με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα του «Φωτός στο Τούνελ», αλλά και το χθεσινό δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Φλαμή, στη «Γνώμη» που αναφέρθηκε στο μυστήριο σε Αχαΐα και Ηλεία.

    Τρεις θάνατοι βρεφών, τα οποία αιφνίδια σταμάτησαν να αναπνέουν, απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τους γιατρούς, απόγνωση για τους συγγενείς που αναζητούν απαντήσεις. «Συμπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία μωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση. «Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγομαι στον ύπνο μου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά μου», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου, φίλη της μητέρας.

    Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το μωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωμάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν μόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του μικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα. «Οι δύο γυναίκες που μένουν μαζί και δέθηκαν με τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας επιμένουν ότι τον Αύγουστο του 2023 το μωρό έφτασε εκεί νεκρό και έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

    Η Πατρινή Ειρήνη Μουρτζούκου, στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα, τον τελευταίο χρόνο ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού, ενώ σε διάστημα δεκαπέντε μηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών.

    Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουν.

    Πηγή: Flamis.gr - Εφημερίδα Γνώμη

  • Πατήρ Αντώνιος: Την ενοχή του ζήτησε ο Εισαγγελέας για περιστατικά σωματικής κακοποίησης παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου
    Πατήρ Αντώνιος: Την ενοχή του ζήτησε ο Εισαγγελέας για περιστατικά σωματικής κακοποίησης παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου

    «Είχε γνώση και ελάμβανε στρατηγικές αποφάσεις», είπε ο Εισαγγελέας για τον ιερέα

    Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου, οι οποίες αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις παιδιών (πλημμέληματα) σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, ζήτησε σήμερα με πρότασή της προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας.
    «Ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας Αντώνιος) αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις παραπάνω πράξεις και είπε στην απολογία του ότι έλαβε γνώση εκ' των υστέρων. Οι ισχυρισμοί του, ομως, αυτοί δεν κρίνονται επαρκείς», είπε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας, επισημαίνοντας πως ο πατέρας Αντώνιος είχε γνώση για όλα όσα συνέβαιναν σε δομές της ΜΚΟ και ελάμβανε στρατηγικές αποφάσεις.
    Παρόντες στο δικαστήριο ακούγωντας την εισαγγελέα να αγορεύει είναι ο πατέρας Αντώνιος και τρεις εκ' των επτά συνολικά συγκατηγορουμένων του και πρώην συνεργατών του σε δομές της ΜΚΟ. Να σημειωθεί ότι η αγόρευση συνεχίζεται και μέχρι στιγμής η εισαγγελέας έχει προτείνει απαλλαγή μερίδας των κατηγορουμένων για κάποιες πράξεις των κατηγορητηρίου, λόγω αμφιβολιών. Ειδικότερα κατά την αγορευσή της η εισαγγελέας δέχθηκε πως κάποια από τα διερευνώμενα περιστατικά απομόνωσης παιδιών, πράγματι έλαβαν χώρα με τη γνώση του ιερέα και μερίδας εκ των συγκατηγορουμένων του.

    Τι είπε για τους κατηγορούμενους

    Ξεκινώντας την αγόρευσή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά για να επισημαίνει ενδεικτικά τα εξής:

    -Για τον πατέρα Αντώνιο: «Ο πατέρας Αντώνιος έχει ταυτιστεί με τη Κιβωτό του Κόσμου. Τα παιδιά τον χαρακτήριζαν ως πατέρα τους. Μετέβαινε σε τακτική βάση στις δομές και γνώριζε για όλα. Έπαιρνε στρατηγικές αποφάσεις. Αναμφισβήτατα βρίσκονταν στην κορυφή της ιεραρχίας».

    Για τον δεύτερο κατηγορούμενο: «Είχε εκτελεστικό ρόλο και εμφανίζονταν μετά τον πατέρα Αντώνιο στην ιεραρχία. Περιγράφεται ως δεξί χέρι του πατρός Αντωνιου».

    Για τον τρίτο καγηγορούμενο: «Είχε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της δομής. Ήταν επίσης δεξί χέρι του πατρός Αντωνίου, τον οποίο συνόδευε στις επισκέψεις του στις δομές. Ήταν στενός συνεργάτης του ιερέα και άνθρωπος της απόλυτου εμπιστοσύνης του».

    Για τον τέταρτο κατηγορούμενο: «Εργάζονταν στα γραφεία της Κιβωτου του Κόσμου»

    Για τον πέμπτο κατηγορούμενο: «Είχε τη θέση του παιδαγωγού σε δομές του Βόλου»

    Για την έκτη κατηγορούμενη: «Ήταν διευθύντρια της δομής Βόλου, όπως και οι δυο τελευταίοι κατηγορούμενοι που ήταν στελέχη της δομής της Χίου»

    Στη δομή του Βόλου

    Για τα όσα συνέβαιναν σε δομές της ΜΚΟ η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς σε δομή του Βόλου για να επισημάνει ενδεικτικά τα εξής:

    «Τα παιδιά στη δομή αυτή είχαν διαχωριστεί ως εξής: Μικροί, μεσαιοι και μεγάλοι. Κάθε ομάδα είχε το δικό της πρόγραμμα. Όλα τα παιδιά τελείωσαν το Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ώρες εργασία καθημερινά (γεωπονικές και κτηνοτροφικές εργασίες). Τα παιδιά που δεν πήγαιναν σχολείο δούλευαν από το πρωί μέχρι το μεσημεριανό. Όποιος είχε σταματήσει το σχολείο έκανε εξωτερικές δουλειές. Οι μεγαλύτεροι εργάζοντα 4 με 5 ώρες στα ζώα».

    Η εισαγγελέας έκανε εκτενή αναφορά σε περίπτωση παιδιού σε δομή του Βόλου, το οποίο, όπως είπε, ήταν απομακρυσμένο από τα άλλα παιδιά, τελώντας σε ένα καθεστώς απομόνωσης. «Το ανώτερο μέτρο είχε ένα καθαρά τιμωρητικο χαρακτήρα» είπε η εισαγγελέας για να προσθέσει πως το μέτρο αυτό σκόπευε στη πρόκληση ψυχικού πόνου στον ανήλικο. «Η πόρτα του ήταν κλειδωμένη και όλα αυτό διήρκησε δυο μήνες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας για να προσθέσει: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνεννόηση με τη κεντρική διοίκηση στην Αθήνα..».

    Ακόμη η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε περιστατικό ξυλοδαρμού παιδιού το 2022 από τον δεύτερο και τρίτο κατηγορούμενο, τους οποίους χαρακτήρισε ως στενούς συνεργάτες του πατρός Αντωνίου. «Κάποιες από τις καταθέσεις των παιδιών υποστηρίζονται και από τις καταθέσεις παιδαγωγών», είπε ακόμη η εισαγγελέας αναφερόμενη σε άλλο περιστατικό ξυλοδαρμού παιδιού στη δομή της ΜΚΟ στο Διμήνι Βόλου.

    Η εισαγγελική αγόρευση συνεχίζεται και μετά την ολοκληρωσή της η δίκη θα μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην πυρόπληκτη Κορινθία για αποτίμηση των ζημιών
    Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην πυρόπληκτη Κορινθία για αποτίμηση των ζημιών

    O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέας . Θ. Λυκουρέντζος, μετά από συνεργασία τους αποφάσισαν, συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α. με Επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας, κ. Γιώργο Τσιλιγιάννη, αποτελούμενα από υπαλλήλους του Οργανισμού, Γεωπόνους και Κτηνιάτρους, να μεταβούν από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας με αποστολή τους την οριοθέτηση των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις Πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

    Τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Οργανισμού, θα επιχειρήσουν μέχρι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, με στόχο τον προσδιορισμό των καλλιεργειών, οι οποίες κατεστράφησαν.

    Ακολούθως θα υποβάλλουν έκθεση στην Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., ώστε την επομένη εβδομάδα με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων Copernicus και τις αναφορές των υπαλλήλων του Οργανισμού, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κόρινθο με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέα .Θ. Λυκουρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του εκτιμητικού έργου και της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επικοινωνία της Αυγερινοπούλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φωτιά στην Κορινθία
    Επικοινωνία της Αυγερινοπούλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φωτιά στην Κορινθία

    Επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχό, είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της μεγάλη φωτιάς που για δεύτερο εικοσιτετράωρο μαίνεται στην Κορινθία.

    Καθώς η δύσκολη μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο των δύο κατοίκων της περιοχής που έχασαν την ζωή τους, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν συγχωριανό τους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση πήραν οι κάτοικοι του Πύργου Ξυλοκάστρου
    Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση πήραν οι κάτοικοι του Πύργου Ξυλοκάστρου

    Μήνυμα για εκκένωση πήραν οι κάτοικοι του Πύργου Ξυλοκάστρου, λόγω της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή.

    Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Λυγιά και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε τρία ενεργά μέτωπα, ενώ παράλληλα έχει πάρει διαστάσεις τραγωδίας όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/9) εντοπίσθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

    Οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες με την επικινδυνότητα να εξακολούθεί να υφίσταται στην περιοχή.

    Σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο της περιοχής έχουν επιστρατευθεί 350 πυροσβέστες συνοδευόμενα από 110 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση έχουν σηκωθεί επτά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI

  • Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη
    Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη

    Στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα θα παραμείνουν τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την Κορινθία.

    Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η σύλληψη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας από την Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή (27/9).

    Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο μετά τις 18:30 την οικογένεια των παλαιοχριστιανών σε σπίτι στην Κερατέα Αττικής. Εκεί βρέθηκαν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, δηλαδή ο πατέρας, η σύζυγός του, η μεγάλη κόρη του που έχει ένα παιδί, καθώς και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, καθώς και το βρέφος.

    Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Παίδων, εξετάστηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ τώρα βρίσκεται σε Δομή βρεφών.

    Τα τρία ανήλικα παιδιά θα παραμείνουν στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο 45χρονος, η γυναίκα του και η μεγάλη του κόρη θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα για αρπαγή.

    Η κόρη είναι και αυτή κατηγορούμενη για αρπαγή, διότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της τότε και έπρεπε να το παραδώσει.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών o Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έκανε «ντου» νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αρπάζοντας το παιδί του.

    Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, πήρε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24/9) το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Καλαϊτζιδάκης, «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη»/ Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 45χρονος «άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο