Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 10:47

Διδυμότειχο: Χτύπησε με κοντάκι όπλου τον φίλο του σε καβγά - Δίνει μάχη για τη ζωή το θύμα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο 35χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Μπορεί να ήταν φίλοι δυο συνομήλικοι Έλληνες που βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι στο Διδυμότειχο, ωστόσο όταν διαπληκτίστηκαν λόγω προσωπικών διαφορών ο ένας δεν δίστασε να χτυπήσει άγρια τον άλλον στο κεφάλι με το κοντάκι ενός αεροβόλου όπλου τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χαροπαλεύει.

Το επεισόδιο συνέβη τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και το 35χρονο θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή, έπειτα από έρευνες των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, όμως δεν εξήγησε τους λόγους του αιματηρού καυγά. Το αεροβόλο όπλο κατασχέθηκε στην κατοχή του και, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κρατείται και θα απολογηθεί την Δευτέρα στην ανακρίτρια.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 09:55

Σχετικά Άρθρα

  • Μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών με θανάσιμο τραυματισμό στο Διδυμότειχο
    Μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών με θανάσιμο τραυματισμό στο Διδυμότειχο

    Ένας οδηγός αυτοκινήτου και ένας μετανάστης έχασαν τη ζωή τους, μετά την ανατροπή του οχήματος του πρώτου.

    Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/10, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό. Όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

    Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό.

    Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ -8- μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας -1- τραυματίσθηκε επίσης θανάσιμα.

    Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

    Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή την 18-10-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

    Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.

    Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αλεξανδρούπολη: Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από συνομηλίκους του
     Αλεξανδρούπολη: Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από συνομηλίκους του

    Αλεξανδρούπολη: Πώς τα παιδιά γνώριζαν την πράξη; Τι έκαναν οι εκπαιδευτικοί; Τα ερωτήματα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 5χρονου από δυο συνομήλικους σε νηπιαγωγείο, είναι πολλά

    Πλήθος ερωτημάτων εγείρονται για την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση ενός 5χρονου αγοριού, από δύο συνομήλικούς του, στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα μέσα στο σχολείο.

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το 5χρονο παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συνομήλικους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Όταν γύρισε σπίτι του, παραπονέθηκε πως νιώθει έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

    «Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν;»

    Δυστυχώς μετά την εξέταση, γιατροί και ιατροδικαστές είπαν πως βρήκαν ίχνη που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

    «Ενα παιδί έχει εκτεθεί στην πράξη είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής»

    Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς τα δύο 5χρονα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν.

    Σύμφωνα με την ψυχολόγο Βέρα Αθανασίου, «συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής».

    Η ίδια μιλώντας στο MEGA απηύθυνε έκκληση σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προσέχουν για τυχόν ύποπτα σημάδια.

    «Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», σημείωσε η ψυχολόγος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε: «Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. Είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου που την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε.

    «Οι γονείς των θυτών ήθελαν να προκαλέσουν»

    Η ίδια κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ παραλίγο να υπάρξει συμπλοκή καθώς οι γονείς των θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος.

    «Επειδή είμαστε στα πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή. Οι γονείς των παιδιών – θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. Αυτά είναι ελλείψεις της εισαγγελίας. Όταν αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους με βιασμό, θα έπρεπε να υπάρχουν όροι. Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους γονείς του θύματος και σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα μπήκε μπροστά.

    Η πολιτεία όταν βλέπει να συμβαίνουν κάποια φαινόμενα καλό είναι να παρεμβαίνουν άμεσα. Είναι σωστά τα δικονομικά δικαιώματα αλλά πρέπει να δούμε τα θύματα», συμπλήρωσε η κ. Ανάσογλου.

    https://www.megatv.com?p=1679184

    Η συγκλονιστική καταγγελία

    Η περιγραφή του πατέρα για τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του είναι συγκλονιστική.

    «Μία η ώρα που σχολάνε τα παιδιά, πήγε η γυναίκα μου και πήρε το παιδί. Το παιδί ήρθε στο σπίτι, ήταν σαν άρρωστο. Λέει η γυναίκα μου ‘ αγόρι μου, τι να φτιάξω να φας;’. ‘Τίποτα’, λέει. Κοιμήθηκε το παιδί και ξύπνησε 18:00 η ώρα. Λέει το παιδί ‘θέλω να πάω τουαλέτα’. Πήγε τουαλέτα το παιδί και έτρεξε μέσα πάλι», είπε ο πατέρας του παιδιού.

    «Λέω ‘τι έγινε;’, ‘δεν μπορώ’, λέει. ‘Μπαμπά’, λέει, ‘τσούζει, πονάει. Σήμερα που βγήκαμε διάλειμμα δύο παιδιά με πήραν μέσα στην τάξη, με χτύπησαν πολύ, μετά με έσπρωξαν και έπεσα εγώ κάτω’. Μετά ο ένας έβγαλε από το παιδί το παντελόνι, ένας του έπιασε τα χέρια κι ένας πάει, βάζει το δ… και το βγάζει», συνέχισε να περιγράφει ο πατέρας του 5χρονου.

    «Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια ‘μην μιλήσετε στις κάμερες’»

    Και πρόσθεσε: «Μετά ο άλλος πάει και κρατάει το παιδί και άλλος πάει και βάζει το δ… του και το βγάζει. Εγώ μόλις το άκουσα αυτό, πήγα στους γονείς των παιδιών που έκαναν αυτό. Λέω ‘βγες λίγο’. Το ένα παιδί βγαίνει και λέει ‘ναι, κάναμε δύο άτομα’ και γελάει. Η μάνα του χτυπάει το παιδί και λέει ‘όχι, εσύ δεν έκανες πες, έκανε άλλο παιδί’».

    «Πήγα στο νοσοκομείο, ήρθε παιδοχειρουργός και είδε το παιδί… Πού ήταν η δασκάλα; Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια ‘μην μιλήσετε στις κάμερες’. Το παιδί λέει ότι η δασκάλα το είδε με κατεβασμένα παντελόνια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

    https://www.megatv.com?p=1678402

    Η καταγγελία έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν οι τέσσερις γονείς των δύο παιδιών -θυτών και οι δύο νηπιαγωγοί. Όλοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παρουσιαστούν στην δικάσιμο που έχει οριστεί για την Δευτέρα το πρωί στις 11.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πηγή: in.gr

  • Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη ερευνά η αστυνομία
    Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη ερευνά η αστυνομία

    Μια σοβαρότατη καταγγελία που έγινε από πατέρα ενός 5χρονου αγοριού το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομηλίκους του μέσα σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Σύμφωνα με την καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει από τον πατέρα του μικρού παιδιού στην αστυνομικής Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και όπως αναφέρει το Evros - news.gr η διερεύνηση της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη

    Το παιδί ηλικίας μόλις πέντε ετών από μουσουλμανική οικογένεια μένει σε περιοχή στο τέρμα της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

    Η καταγγελία του πατέρα έχει προκαλέσει σοκ τόσο στην Διευθύντρια όσο στους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

    Το σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή της Αλεξανδρούπολης παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου και ενός ακόμη επιστήμονα.

    Φέρονται δε τα καταγγελόμενα να έχουν βάση.

    Οι αρχές έχουν ξεκινήει και λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπευθύνους του παιδικού σταθμού αλλά και τους γονείς του 5χρονου παιδιού, ενώ αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις και οι γονείς των υπολοίπων παιδιών.

    Επίσης εξετάζεται αν η σεξουαλική κακοποίηση σημειώθηκε εντός του παιδικού σταθμού η σε άλλον χώρο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Παλαιό Φάληρο: «Μου το ζήτησε η ίδια», λέει ο Βρετανός που προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του στον ύπνο της (upd)
    Παλαιό Φάληρο: «Μου το ζήτησε η ίδια», λέει ο Βρετανός που προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του στον ύπνο της (upd)

    Επιχείρησε να την πνίξει με ένα μαξιλάρι. Νέα στοιχεία για το Παλαιό Φάληρο.

    Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία θα σημειωνόταν στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή, με δράστη έναν 87χρονο.

    Ο 87χρονος Βρετανός, συνελήφθη, το πρωί της Κυριακής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, καθώς επιχείρησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους επι της οδού Πλουτώνος, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι.

    Ο 87χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της «Απόπειρας Ανθρωποκτονίας», ενώ η 89χρονη σύζυγος του, έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομειο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    «Μου το ζήτησε η ίδια»

    Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, ο ηλικιωμένος αφού πρώτα της έβαλε στο πρόσωπο της ένα μαξιλάρι στη συνέχεια την έπιασε από τον λαιμό της.

    Νομίζοντας ότι η σύζυγός του έχει πεθάνει, βγήκε από το διαμέρισμα του και πήγε σε αλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, χτύπησε το κουδουνι και ενημέρωσε την ένοικο για την πράξη του.

    Με τη συγκεκριμένη διατηρούν φιλικές σχέσεις. Αμέσως, η γειτόνισσα του, σοκαρισμένη με αυτά που άκουγε κάλεσε την αστυνομία και την ενημέρωσε. Πρώτη στο σημείο έφτασαν άνδρες της αστυνομίας όπου διαπίστωσαν ότι η συζυγος του Άγγλου ήταν εν ζωή ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

    Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν πως τα πρώτα λόγια του Άγγλου, στους αστυνομικούς ήταν: « Ό,τι έκανα, το έκανα γιατί μου το ζήτησε η σύζυγος μου!».

    Είναι κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται αρχικά καθώς το ίδιο αναφέρει και η σύζυγός του.

    Το ανδρόγυνο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με την ηλικιωμένη γυναίκα το τελευταίο καιρό να έχει πολλα προβλήματα.

    Όπως προκύπτει, φαίνεται να ζήτησε από τον ίδιο της τον σύζυγό, να την λυτρώσει, σκοτώνοντας την.

    Η υπόθεση ερευνάται από τις Αρχες.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Φρικτή κακοποίηση στην Αλεξανδρούπολη: Έσπασε το χέρι της συντρόφου του και έβαλε φωτιά
    Φρικτή κακοποίηση στην Αλεξανδρούπολη: Έσπασε το χέρι της συντρόφου του και έβαλε φωτιά

    Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακή βίας καταγράφηκε, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου νεαρός ξεκίνησε να βρίζει και να ξυλοκοπά την 30χρονη σύντροφο και μητέρα των δύο παιδιών του.

    Πώς έγινε το περιστατικό – Αναζητείται ο δράστης

    Ο δράστης, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, της έσπασε το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στον καναπέ όπου κάθονταν, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα.

    Η κοπέλα προσπάθησε να σβήσει την φωτιά και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Αμέσως μετά το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ο δράστης ακόμα αναζητείται.

    Η νεαρή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε δομή. Δεν της εγκαταστάθηκε ωστόσο το panic button καθώς δεν έχει κινητό τηλέφωνο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αλεξανδρούπολη: Για ανθρωποκτονία ο 18χρονος πορτιέρης μετά τον θάνατο του πολύτεκνου που ξυλοκόπησε σε κλαμπ
    Αλεξανδρούπολη: Για ανθρωποκτονία ο 18χρονος πορτιέρης μετά τον θάνατο του πολύτεκνου που ξυλοκόπησε σε κλαμπ

    Μένει να αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα θεωρήσουν ότι υπήρξε πρόθεση, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα προφυλακιστεί

    Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο πορτιέρη του νυχτερινού κλαμπ στις Φέρες του Έβρου, μετά τον θάνατο του 42χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών τον οποίο πέταξε με μια λαβή γνώστη πολεμικών τεχνών έξω από το μαγαζί παρεμβαίνοντας σε καυγά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να υποκύψει.

    Πλέον, ο νεαρός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και μένει να αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα θεωρήσουν ότι υπήρξε πρόθεση, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα προφυλακιστεί. Αρχικά, ο νεαρός κατηγορήθηκε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης, λόγω μετεφηβικής ηλικίας και επειδή δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, κατά την διάρκεια διασκέδασης στο νυχτερινό κέντρο, όταν ο άτυχος πολύτεκνος έσπασε κατά λάθος ένα ποτήρι, αλλά τα γυαλιά τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι μια κοπέλα που έσπευσε να ενημερώσει τον πατέρα της, ο οποίος διασκέδαζε στο ίδιο μαγαζί. Εκείνος ζήτησε εξηγήσεις από τον 42χρονο και ξέσπασε έντονος καβγάς που συνεχίστηκε έξω από το νυχτερινό κέντρο, με την παρέμβαση του 18χρονου πορτιέρη.

    Ο νεαρός κυριολεκτικά πέταξε στον αέρα τον 42χρονο, ο οποίος έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του έχοντας υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αμέσως, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι αλλά εξ αρχής οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της κατάστασής του. Πράγματι, μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

    Ο πατέρας της νεαρής που τραυματίστηκε ελαφρά από το ποτήρι που είχε σπάσει ο 42χρονος, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας με την κατηγορίας της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά η έρευνα για το περιστατικό έδειξε ότι δεν είχε ανάμιξη στον τραυματισμό του πολύτεκνου κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

    Πηγή: protothema.gr

  • Κατέληξε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 18χρονο στην Αλεξανδρούπολη
    Κατέληξε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 18χρονο στην Αλεξανδρούπολη

    Έχασε σήμερα Τρίτη (20/8) τη μάχη για τη ζωή ο 42χρονος ο οποίος από τις 15 Αυγούστου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ο άτυχος άντρας έφερε σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν από άσκηση σωματικής βίας που δέχθηκε από 18χρονο γνώστη πολεμικών τεχνών.

    Βάσει των στοιχείων των αστυνομικών Αρχών την 15η και 16η Αυγούστου συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη δύο ημεδαποί «οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-8-2024 σε οικισμό του Έβρου, ένεκα διαπληκτισμού τραυμάτισαν ημεδαπό παθόντα με χρήση σωματικής βίας…».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ το περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του θανάσιμου τραυματισμού του 42χρονου από τον 18χρονο είχε προηγηθεί συμπλοκή του θύματος με έτερο θαμώνα του καταστήματος.

    Νομικοί κύκλοι αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο συλληφθέντες μετά τη χθεσινή απολογία τους ενώπιον του ανακριτή -στον οποίο προσήλθαν με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης βλάβης-, αφέθηκαν ελεύθεροι (ο 18χρονος που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα με περιοριστικούς όρους). Σημειώνουν ότι μετά την αυριανή επίσημη ενημέρωση της εισαγγελίας για τον θάνατο του 42χρονου θα υπάρξει τροποποίηση της κατηγορίας και εκ νέου κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία ενώπιον του ανακριτή.

    Επίσης φέρεται ότι η οικογένεια του θύματος θα κάνει δήλωση παράστασης για υποστήριξη της κατηγορίας ζητώντας να εξεταστούν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Αύριο θα διενεργηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του 42χρονου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Διδυμότειχο: Στη φυλακή ο άνδρας που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε τη σύντροφό του - Το χρονικό της φρίκης
    Διδυμότειχο: Στη φυλακή ο άνδρας που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε τη σύντροφό του - Το χρονικό της φρίκης

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας, ο 35χρονος από το Διδυμότειχο, που κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της ενδοοικογενειακής απειλής, της σωματικής βλάβης και της παράνομης κατακράτησης της συνομήλικης συντρόφου του από το Χρυσοχώρι Καβάλας.

    Ο Ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκισή του, επειδή δεν παραδόθηκε στην Αστυνομία, όταν τον αναζητούσε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της «Υφ’ όρον απόλυσης», με την οποία είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών τον Ιανουάριο του 2022.

    Σημειώνεται, ότι ο 35χρονος είχε φυλακιστεί το 2020 για κακοποίηση της πρώην γυναίκας του, με την οποία έχει αποκτήσει πέντε παιδιά και έπρεπε να μείνει στη φυλακή ως τα τέλη του 2025.

    Επίσης, ο ίδιος αρνείται ότι υπήρξε παράνομη κατακράτηση της 32χρονης συντρόφου του και αποδέχεται, πως την έδειρε.

    To χρονικό της φρίκης

    Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έκανε αναρτήσεις στο TikTok για την υπόθεση της φρικτής κακοποίησης της 32χρονης μητέρας πέντε παιδιών, όπου ομολογεί τα πάντα, λίγες ώρες πριν συλληφθεί.

    Ο κακοποιητής παραδέχτηκε πως ξυλοκόπησε άσχημα την γυναίκα μέσα από σειρά αναρτήσεων, ενώ αναφέρει και πως είχε μπει στη φυλακή πριν από λίγα χρόνια.

    «Είχαμε συνεννοηθεί να παντρευτούμε»

    Όπως περιγράφει στα βίντεο:

    «Έχουν πει για μένα ότι έχω βιάσει μία κοπέλα. Η κοπέλα είναι από το Χρυσοχώρι. Εμείς με αυτή την κοπέλα γνωριστήκαμε από το TikTok. Αρχίσαμε να μιλάμε, όμως επειδή είναι αγράμματη στη θέση της μου απαντούσε ο γιος της. Μετά πήραμε ο ένας το Facebook του άλλου. Στην αρχή στέλναμε ηχογραφήσεις ο ένας στον άλλον και μετά ανοίξαμε και κάμερα. Είχαμε συνεννοηθεί να παντρευτούμε. Φαινόταν πάρα πολύ καλή κοπέλα. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε, της είπα να έρθει στο Διδυμότειχο να με βρει, να πάρει λεωφορείο. Μου είπε ότι δεν έχει λεφτά και της είπα να της στείλω εγώ. Της έστειλα 35 ευρώ και ήρθε την ίδια μέρα. Έμεινε μαζί μου ένα μήνα ακριβώς. Πηγαίναμε για ψώνια στο Διδυμότειχο, πηγαίναμε και για βόλτες».

    «Αυτή η κοπέλα πίνει πολύ όμως. Μετά από πέντε μέρες της έφερα το Ευαγγέλιο για να ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπιεί, γιατί δεν πήγαινε άλλο. Αυτή μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό και μάλιστα μου ζήτησε και χασίς. Της είπα ότι αν δεν ορκιστεί ότι δεν θα σταματήσει, θα χωρίσουμε και θα φύγει από το σπίτι».

    «Τρόμαξα και άρχισα να τρέχω»

    Σε άλλο σημείο, ισχυρίζεται πως της ζήτησε να τον αφήσει και να φύγει με το ΚΤΕΛ πίσω στο χωριό της όταν ξαναήπιε: «Της έλεγα να φύγει και να με αφήσει και να πάρει το ΚΤΕΛ. Περνούσαμε από μία ταβέρνα. Εγώ ήμουν μπροστά και μιλούσα και αυτή ήταν πίσω μου. Ξαφνικά άκουσα φασαρία και την είδα να έχει μπει σε μια ταβέρνα. Έχει ανέβει πάνω σε ένα τραπέζι και φώναζε ‘’σας παρακαλώ βοηθήστε με, αυτός με δέρνει και με χτυπάει’’. Και τους κοιτάω και με κοιτάνε όλοι. Και της είπα τί είναι αυτά που κάνεις και μου έλεγαν όλοι να μην πειράζω την κοπέλα. Τρόμαξα και άρχισα να τρέχω», είπε για την ημέρα που η γυναίκα ζήτησε βοήθεια και έληξε ο εφιάλτης της.

    «Την έδειρα πάρα πολύ, δεν είναι ψέματα - Θα πάω να παραδοθώ»

    Μάλιστα, παραδέχτηκε πως: «Την έδειρα πάρα πολύ, δεν είναι ψέματα», ενώ ισχυρίστηκε πως «την έδειρα πάρα πολύ όταν μου είπε ότι θα πάει στην αστυνομία να πει ψέματα ότι εγώ βίασα την κόρη μου. Με λίγα λόγια εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο Διδυμότειχο, είμαι αλλού. Σας το ορκίζομαι πως εγώ θα πάω στην αστυνομία, θα πάω στον Εισαγγελέα στο Διδυμότειχο και θα τα πω όλα. Εγώ με βιασμό δεν έχω σχέση. Θα πάω να παραδοθώ και να τα πω όλα».

    Εξιτήριο για την 32χρονη - «Επί τρεις εβδομάδες με βίαζε και με χτυπούσε»

    Υπενθυμίζεται πως το θύμα πήρε εξιτήριο το πρωί της Κυριακής. Τρομοκρατημένη με νωπά ακόμη τα σημάδια στο σώμα και το πρόσωπό της, παραμορφωμένη και συνοδευόμενη από άνδρες της ασφάλειας, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στην οικογένεια της, τους γονείς και τα 5 παιδιά της.

    «Επί τρεις εβδομάδες με βίαζε και με χτυπούσε» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, κλαίγοντας και ζητώντας περισσότερη προστασία γιατί δεν νιώθει ασφάλεια ακόμη και με τους γονείς της.

    Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

    Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς έδειξε ότι η γυναίκα υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατά φύση και παρά φύση.

    Μάλιστα, ενδεικτικό της αγριότητας του δράστη αποτελεί το ότι το θύμα φέρει μεγάλα αιματώματα και εκχυμώσεις κυριολεκτικά σε όλο της κορμί ενώ ο 32χρονος τη χτυπούσε ακόμη και με ξύλο, αναφέρει το thesstoday.gr.

    Πώς γνώρισε τον κακοποιητή της και πώς αποκαλύφτηκε το μαρτύριό της

    Η γυναίκα γνώρισε τον δράστη από το διαδίκτυο, άφησε τα παιδιά στην Καβάλα και πήγε στο Διδυμότειχο να τον γνωρίσει από κοντά και τότε ξεκίνησε το μαρτύριό της, σύμφωνα με τo OPEN. Καθημερινά την ξυλοκοπούσε, την βίαζε και την είχε κλειδωμένη για να μην μπορεί να φύγει.

    Μια μέρα, ο κακοποιητής αποφάσισε να την βγάλει έξω και τότε η γυναίκα ξέφυγε, πήγε σε ένα γειτονικό καφέ, κοντά στο αστυνομικό τμήμα και είπε στους θαμώνες πως χρειάζεται βοήθεια.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο