Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 09:46

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Απολογούνται οι 10 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου, οι έξι από τους δέκα συλληφθέντες, μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» που κατηγορούνται για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους έξι κατηγορούμενους που πέρασαν σήμερα την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων – οι άλλοι τέσσερις είναι ήδη προφυλακισμένοι – είναι μια γυναίκα καθώς και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Οι περισσότερες κατηγορίες που βαρύνουν τα μέλη της οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» και για τις οποίες απολογούνται σήμερα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς, και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την Τρομοκρατική Οργάνωση

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 άνδρες, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024.

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 09:57

Σχετικά Άρθρα

  • Τρομοκρατία: Τα «δεν ξέρω, δεν άκουσα» των συλληφθέντων - Ο στρατιωτικός και ο ρόλος της γυναίκας
    Τρομοκρατία: Τα «δεν ξέρω, δεν άκουσα» των συλληφθέντων - Ο στρατιωτικός και ο ρόλος της γυναίκας

    Προσπάθησαν να πείσουν τον ανακριτή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση ενώ υποστήριξαν ότι δεν γνωρίζονταν ως ομάδα και ότι υπήρχαν μόνο προσωπικές επαφές σε κοινωνικό επίπεδο ανάμεσα σε δυο ή τρεις από αυτούς.

    Οι ανακριτικές αρχές που πήραν τις απολογίες πριν προφυλακίσουν τους συλληφθέντες της αντιτρομοκρατικής για την αποστολή του παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε υπαλλήλους των φυλακών, επέμειναν στις ερωτήσεις τους κυρίως στον στρατιωτικό, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση, παρά το γεγονός ότι - σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική - DNA του βρέθηκε στο παγιδευμένη πακέτο που εστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

    «…. Αρνούμαι ότι το DNA που βρέθηκε στο φάκελο που εστάλη στο δικαστικό λειτουργό της Θεσσαλονίκης είναι δικό μου. Σέβομαι τους δικαστικούς λειτουργούς και το επάγγελμα που ασκούν και δεν θα έκανα ποτέ κακό σε κανέναν.

    Το ότι κάνω παρέα με συγκεκριμένο άνθρωπο δε σημαίνει ότι ξέρω και τι κάνει στην προσωπική του ζωή το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι είναι κομμένο στα τρία δεν είναι λειτουργικό τα άλλα δύο είναι με νόμιμη άδεια έχω κάνει 18 μήνες στο Αφγανιστάν έχω πάει στο Λίβανο, στη Σομαλία, Νότια Αφρική, Αιθιοπία, Σουδάν, Τσιμπουτί.

    Έχω βοηθήσει στο Λίβανο σε έρευνα για υπόθεση με ναρκωτικά επαναλαμβάνω ότι σέβομαι το επάγγελμα σας και δεν έχω σχέση με καμιά ομάδα. Δεν έχω κατασκευάσει ποτέ εκρηκτικό μηχανισμό ούτε έχω τοποθετήσει η εκπαίδευση μου δεν είναι στο αντικείμενο αυτό η εκπαίδευση μου στις ένοπλες δυνάμεις είναι στα όπλα και τα νοσοκομειακά όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που σας προσκομίζω και το φίλο μητρώου.

    Η δουλειά μου τα τελευταία δυόμισι έτη στην υπηρεσία είναι συνοδός ασφαλείας στους ξένους αξιωματούχους Διευθυντές πληροφοριών ακόμα και στο Ζελένσκι όταν ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα ήμουν…»

    Αντίστροφη μέτρηση

    Η αντίστροφη μέτρηση για τους συλληφθέντες από την τρομοκρατική άρχισε όταν διαπίστωσαν ποια ήταν τα πρόσωπα που είχαν μεταφέρει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

    «... Στην πράξη στα Πετράλωνα στην εθνική τράπεζα ήμουν οδηγός. Οδηγούσα ένα παπί γαλάζιου χρώματος. Από την πρώτη στιγμή το παραδέχτηκα όταν μου επιδεικτικά φωτογραφίες και βίντεο στην σύλληψη μου. Το άτομο που ήταν μαζί μου δεν είναι ο Λ.Μ. Δε γνωρίζω ποιον είχα μαζί μου ξεκινήσαμε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό εγώ ήμουν οδηγός μόνο.

    Τον πήρα από το κέντρο της Αθήνας κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι μου. Τον παρέδωσα στην Α.Χ να τον μεταφέρει στα Πετράλωνα η οποία επίσης δεν είχε καμία ιδέα. Εγώ είχα καταλάβει ότι να κάνει σε τράπεζα.

    Δεν θέλω να απαντήσω στην ερώτησή σας αν είχα επικοινωνία στις φυλακές με εγκλείστους. Δεν θέλω να απαντήσω στο γεγονός ότι έχει καταγραφεί επικοινωνία μου με εγκλείστους στις φυλακές. Θέλω να μιλήσω μόνο για το ότι έπραξα εγώ.

    Δεν θέλω να απαντήσω με ποιανού υποδείξει και εντολή έπραξα ότι έπραξα. Εγώ με ένα όχημα και η Χ. Με άλλο όχημα παρακολουθούμε ίδιος πορείες. Τις πορείες των οχημάτων δεν θέλω να μιλήσω μέχρι να ολοκληρωθεί η έκρηξη παρέμεινα στο σημείο στα Πετράλωνα αφού ολοκληρώθηκε η έκρηξη ήρθε ο άνθρωπος το σημείο τον πήρα και γυρίσαμε πίσω. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια δεν ισχύει ότι τον έβαλα να κάνει παράνομη πράξη. Δεν έχω σχέσεις με οργάνωσεις, δεν είμαι αναρχικός…».

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και μία γυναίκα η οποία όπως υποστήριξε δεν είχε σχέση με την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών και δήλωσε χρήσης ναρκωτικών.

    «…Κάνω χρήση κοκαΐνης. Μου ζητήθηκε να κάνω την μεταφορά και στο τέλος θα τα βρούμε. Τη συγκεκριμένη μέρα δεν μπορούσα να βρω τη δόση μου δεν είχε η άκρη μου και θα μου την εξασφάλιζε. Μετά την μεταφορά επέστρεψα σπίτι στο Ψυχικό ανέβηκα στο διαμέρισμα και ο Ζ είχε τη δόση μου για 1,5 γραμμή κοκαΐνη. Δεν ξέρω που την βρήκε δε ρώτησα δε ρωτάω γενικώς για τις άκρες απλά έκανα τη δόση μου και γύρισα στο σπίτι μου που είναι στο είμαι ημί υπογείου της ίδιας διεύθυνσης. Δεν φτάσαμε ταυτόχρονα εγώ με το αυτοκίνητο και η μηχανή. Τη διαδρομή την ξέρω στο Ψυχικό μένει η μητέρα μου στα Πετράλωνα εγώ, δεν είχε κίνηση έφτασα γρήγορα όταν ήταν ξημερώματα. Δεν αντιλήφθηκα τι σκοπό είχε η εξυπηρέτηση που έκανα το αντιλήφθηκα Με την ανάγνωση της δικογραφίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να την κάνω αν γνώριζα. Στο σπίτι στα Πετράλωνα παρέμεινα 10 έως 15 λεπτά. Ή μία κάρτα sim πιθανόν είναι η μεγαλύτερη που μας έδινε με τη σύνδεση και οι άλλοι είναι από παλιό αριθμό που έχω αλλάξει. Δεν έχω σχέση με τις ομάδες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδεολογικά σχεδόν δεν ξέρω την κυβέρνηση έχουμε. Δούλευα σε εστίαση και ζαχαροπλαστείο όπως και οι γονείς μου. Κάνω περιστασιακά χρήση των τελευταίο καιρό. Ήμουν πρώτα στην διάγνωση του ΚΕΘΕΑ διέκοψα και τον Σεπτέμβρη ξανά ξεκίνησα με δική μου πρωτοβουλία. Πάσχω από διπολική διαταραχή βαριάς μορφής και έχω ταχυκαρδίες γι’ αυτό και παίρνω φάρμακα σύμφωνα με την συνταγή που σας προσκομίζω. Έχω λευκό ποινικό μητρώο δεν έχω απασχολήσει τις αρχές. Το θεωρώ άδικο…».

    Tι λέει ο συνήγορος υπεράσπισης

    Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εκκρεμούν ακόμη κάποιες έρευνες και σύνταξη κάποιον εργαστηριακών εκθέσεων και όπως αναφέρει με δήλωσή του στο CNN Greece ο Νικόλας Αλετράς συνήγορος υπεράσπισης ενός από τους κατηγορουμένους μόλις θα συνταχθούν τα τελικά πορίσματα θα υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.

    «Αναφορικά με την εν λόγω σχηματισθείσα δικογραφία απο την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός, ότι όλες οι υπο διερεύνηση πράξεις ειναι σε παρελθοντικό χρόνο και έχουν προκύψει από την συνδυαστική επισκόπηση και σύνδεση αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν έξι περιπτώσεις αποδιδόμενων κακουργημάτων κατά την ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη και αντίστοιχα έξι πλημμεληματικών κατηγοριών. Σε κάθε περίπτωση η απόδοση της κατηγορίας της τρομοκρατικής οργανώσεως του άρθρου 187Α του Π.Κ. κατά την άσκηση ποινικής δίωξης την προηγούμενη τέταρτη, προφανώς συνιστά διακεκριμένη περίπτωση της βασικής μορφής του άρθρου 187 ΠΚ, κι ως εκ τούτου αποτέλεσε τον κυρίαρχο λογο που συσχετίσθηκαν αρκετές δικογραφίες με ιδιάζοντα ποινικό χαρακτήρα και κατ επέκταση συνενώθηκαν, με αποτέλεσμα την επίταση και διόγκωση των αποδιδόμενων κατηγοριών ώστε να απολογηθούν σήμερα οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ενώπιον κ. τακτικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών. Πέραν αυτού με αφορμή και τη συγκεκριμένη δικογραφία οπως και πλείστες άλλες, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και και φυσικά όχι, την συνήθη αντίθετη διωκτική πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων, που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων ακόμα και για πράξεις που δεν σχετίζονται αυτουργικά».

    Πηγή: cnn.gr

  • «Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προσωρινά κρατούμενοι οι 6 συλληφθέντες - Τι είπαν στην ανακρίτρια
    «Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προσωρινά κρατούμενοι οι 6 συλληφθέντες - Τι είπαν στην ανακρίτρια

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με κοινή γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μεταξύ αυτών και οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Κατηγορούνταν για έξι κακουργήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πέντε πλημμελήματα.

    Τι ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι

    Ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

    Άλλος κατηγορούμενος αποδέχτηκε μονό μία κατηγορία από εκείνες που του αποδίδονται, ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής με τον οποίο διέφυγε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα στα Πετράλωνα.

    Οι υπόλοιποι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

    «Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι»

    Ένας εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να συνάντησε τον ένα πυροτεχνουργό δήλωσε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τα πάντα δεν είχα καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων».

    Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός υποστήριξε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες κρίνοντας τες ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρομοκρατική οργάνωση ενώ από τα φερόμενα ως μέλη αυτής γνωρίζω μόνο λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα τον έναν εκ των συγκατηγορούμενών μου».

    Τέλος, ο 36χρονος κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε πως ήταν ο οδηγός στην επίθεση στα Πετράλωνα, δήλωσε: «Αποδέχομαι τη συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη. Γνωρίζω δύο από τους συγκατηγορουμένους μου που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τρομοκρατία: Ο εμφύλιος στον υπόκοσμο και οι συνεργασίες για τις εκτελέσεις - Πώς απετράπη δολοφονία σε μεγάλο εμπορικό κέντρο
    Τρομοκρατία: Ο εμφύλιος στον υπόκοσμο και οι συνεργασίες για τις εκτελέσεις - Πώς απετράπη δολοφονία σε μεγάλο εμπορικό κέντρο

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από τη Σερβία τα μέλη της οποίας διέπραξαν συνολικά τέσσερις ανθρωποκτονίες το 2020, στη Βάρη Αττικής και την Κέρκυρα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία η οποία ξετύλιξε το κουβάρι των υποθέσεων.

    Το χρονικό των εκτελέσεων

    Σε δηλώσεις του για τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Φώτιος Ντουίτσης αναφέρθηκε στις εκτελέσεις που έγιναν στη χώρα μας λέγοντας ότι «η πρώτη ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2020 στη Βάρη, όταν τέσσερις δράστες εισήλθαν σε κατάστημα εστίασης και πυροβόλησαν τραυματίζοντας θανάσιμα δύο αλλοδαπούς, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, τραυματίζοντας ελαφρά και συγγενικό πρόσωπο του ενός θύματος. Η δεύτερη ανθρωποκτονία τελέστηκε στις 23 Ιουλίου 2020, όταν δύο αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο, εντός οχήματος σε περιοχή της Κέρκυρας».

    Μάλιστα η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε ότι τα τέσσερα θύματα διώκονταν διεθνώς με ερυθρές αγγελίες και ήταν ηγετικά μέλη συνεργαζόμενων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως.

    Η διάσπαση και οι συνεργασίες

    Στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Ασφάλειας εξήγησε ότι το 2014 η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διασπάστηκε σε δύο επιμέρους και πλέον αντίπαλες οργανώσεις, όταν απώλεσαν 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία. Αυτό οδήγησε τα τέσσερα θύματα να διαφύγουν στη χώρα μας προκειμένου να προστατευτούν από την αντίπαλη οργάνωση, ενώ διέμεναν, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, σε περιοχές της Αττικής, τουλάχιστον από το 2019.

    Η εχθρική προς τα θύματα οργάνωση συνενώθηκε με ακόμα δύο από τις πλέον ισχυρές οργανώσεις των Δυτικών Βαλκανίων αποστέλλοντας σταδιακά στη χώρα μας άτομα προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα και να εκτελέσουν τις ανθρωποκτονίες.

    Χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο οργανώσεων έχει οδηγήσει στη διάπραξη τουλάχιστον 60 ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ για την εξιχνίασή της, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, δημιουργήθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας με Αρχές της Σερβίας και με ομάδα της Europol, με κωδική ονομασία «Ithaca».

    Το σχέδιο για δολοφονία σε μεγάλο εμπορικό κέντρο

    Παράλληλα αναφέρθηκε «σε ένα σημείο της υπόθεσης που καταδεικνύει το μέγεθος της απαξίας που τρέφουν τα άτομα αυτά για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα της αφοσίωσης τους στο σκοπό τους».

    «Όταν οι δύο δολοφονηθέντες στη Βάρη είχαν εντοπιστεί προγενέστερα εντός μεγάλου εμπορικού κέντρου στην περιοχή της Αττικής, το οποίο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, οι δράστες δεν θα δίσταζαν να υλοποιήσουν τις ανθρωποκτονίες εντός αυτού, μη σκεπτόμενοι ούτε κατ΄ ελάχιστο το ενδεχόμενο να υπάρξουν παράπλευρα θύματα. Κι αυτό γιατί η μη τέλεσή τους οφείλεται στην καθυστερημένη άφιξη του οπλισμού στο σημείο», είπε ο κ. Ντουίτσης.

    Η ανάλυση των δύο υποθέσεων

    Αναλύοντας τις δύο υποθέσεις ανθρωποκτονίας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι «έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 39 άτομα, και συγκεκριμένα 8 ως φυσικοί αυτουργοί, 23 συνεργοί τους, καθώς και 8 ηθικοί αυτουργοί, 7 από τους οποίους συνελήφθησαν στη Σερβία, 2 στην Ισπανία και ένας, υπήκοος Αλβανίας, στην Ελλάδα. Επίσης, 17 από αυτά τα άτομα τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης στην Ευρώπη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία».

    Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, το 2020 τελέστηκαν τέσσερις ανθρωποκτονίες αλλοδαπών στη χώρα μας και συγκεκριμένα:
    • 19 Ιανουαρίου 2020 τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Βάρης Αττικής, και πυροβόλησαν επανειλημμένα δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Μαυροβουνίου, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και συγγενικό πρόσωπο ενός εξ’ αυτών. Από το σημείο περισυλλέχθηκαν 24 κάλυκες και 1 φυσίγγιο.
    • 23 Ιουλίου 2020 βρέθηκαν νεκροί εντός οχήματος σε αυλή κατοικίας στην Κέρκυρα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο σε όλο τους το σώμα. Κατά την αυτοψία περισυλλέχθηκαν 32 κάλυκες, 7 βολίδες και 2 μεταλλικά θραύσματα.

    Η οργανωμένη δράση των εκτελεστών

    Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι «λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα των ερευνών, αναπτύχθηκε συνεργασία με την Europol και τις Αρχές Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, συστάθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές – ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου καθώς και ειδικές ανακριτικές πράξεις και αστυνομικές έρευνες.

    Αποτέλεσμα της ανωτέρω συνεργασίας ήταν η πλήρης διακρίβωση της δομής και της δράσης των τριών εγκληματικών οργανώσεων, που συνενώθηκαν και συνεργάστηκαν για την τέλεση των ανθρωποκτονιών στη χώρα μας, του τρόπου που εισήλθαν στην επικράτεια της Ελλάδας και των μέσων που χρησιμοποίησαν. Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας κάθε μέλους της οργάνωσης και ο βαθμός εμπλοκής του καθενός στις υποθέσεις, καθώς και των ηγετικών στελεχών που αποφάσισαν την πραγματοποίηση των ανθρωποκτονιών.

    Ειδικότερα, για να πετύχουν τον σκοπό τους λειτουργούσαν με σαφή ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα μέρος αυτών είχε αναλάβει τον εντοπισμό και την επιτήρηση των θυμάτων, την ενοικίαση κατοικιών σε κατάλληλες περιοχές, την ενοικίαση και προμήθεια οχημάτων και την προμήθεια και αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού ενώ έτερα άτομα είχαν ρόλο «εκτελεστών», αναλαμβάνοντας την τέλεση των ανθρωποκτονιών.

    Αναλυτικά η δράση τους

    • μόλις εντοπίστηκαν οι στόχοι τους στην Ελλάδα, τα μέλη της οργάνωσης οργανώθηκαν άμεσα και εισήλθαν στο εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και κινούμενοι μέσω μονοπατιών διακινητών μεταναστών,
    • τα μέλη είχαν ήδη προμηθευτεί από τα ηγετικά στελέχη μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν τόσο στις προπαρασκευαστικές ενέργειες όσο και για τη διαφυγή τους,
    • για την αποφυγή της ταυτοποίησης των ατόμων, και ιδιαίτερα των ηγετικών μελών, οι πληροφορίες μεταφέρονταν μέσω πολλών ατόμων, ενώ χρησιμοποιούνταν και ειδικά μέσα και τεχνικές κάλυψης (μάσκες, περούκες, γάντια, στολές δυτών, καθαρισμός των καταλυμάτων με χημικά και καύση των οχημάτων).
    • Ενδεικτικό της επαγγελματικής δομής και του τρόπου που λειτουργούσαν, ήταν η ευκολία στην εύρεση και μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού και η μεγάλη ρευστότητα των χρημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την υπόθεση της Βάρης απαιτήθηκε χρηματικό ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.
    Πηγή: ethnos.gr
  • «Ξέρω πού μένεις»: Η προειδοποίηση του 36χρονου και η βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης
    «Ξέρω πού μένεις»: Η προειδοποίηση του 36χρονου και η βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

    Από τις μέχρι τώρα συνομιλίες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από το προανακριτικό υλικό φαίνεται πως η αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης οργανώθηκε από τον 36χρονο έγκλειστο των φυλακών Δομοκού

    Μετά τις συλλήψεις ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και ποινικών για τη συμμετοχή τους σε βομβιστικές επιθέσεις, στο επίκεντρο μπαίνει ο φάκελος βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε αυτό το χτύπημα που ετοίμαζαν φαίνεται η επικινδυνότητα της δράσης των 10 ατόμων που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τον 36χρονο, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, να έχει κεντρικό ρόλο.

    Από τις μέχρι τώρα συνομιλίες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από το προανακριτικό υλικό φαίνεται πως η αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε περισσότερο ιδεολογικό χαρακτήρα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία των Αρχών προκύπτει ότι ο 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού είχε υποβάλει συνεχή μηνύματα συγχώνευσης των ποινών του και δεν ικανοποιούνταν. Μάλιστα, είχε επικοινωνήσει και με την γραμματέα της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, στην οποία είχε πει χαρακτηριστικά: «Πες της να βγάλει την απόφαση που πρέπει».

    Στη συνέχεια και όταν απορρίφθηκε το αίτημά του έκανε άλλες δύο απειλητικές επικοινωνίες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, έλεγε: «Πες της ότι μπορεί εγώ να είμαι φυλακή αλλά έχω φίλους έξω. Ξέρω που μένει η ίδια και η οικογένειά της».

    Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες του 36χρονου με μέλος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδερφέ. Μια φορά, φτιάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα, πώς δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε».

    Μέλος: «Θα το φτιάξουμε 100%».

    Αρχηγός: Κατάλαβες τι θέλω... Να φάει, να πάει απέναντι στο πανεπιστημιακό.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Αντιτρομοκρατική - Οι διάλογοι: «Φτιάξ το ρε φίλε… Να φάει μια να πάει απέναντι»
    Αντιτρομοκρατική - Οι διάλογοι: «Φτιάξ το ρε φίλε… Να φάει μια να πάει απέναντι»

    500 ευρώ φέρεται να έδινε ο 36χρονος αρχηγός μέσα από τις φυλακές στα μέλη της ομάδας του, για να τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς και να κάνουν επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με βασικό στόχο να εκφοβίζει και να στέλνει απειλητικά μηνύματα για δικές του υποθέσεις.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει από πολύ νωρίς στο στόχαστρο τον 36χρονο και σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, έχουν αποτυπωθεί οι διάλογοι που έχει μέσα από τη φυλακή με μέλη που τους καθοδηγεί για τα χτυπήματα που πρέπει να κάνουν.

    Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η συνομιλία με έναν από τους κατηγορούμενους για χτύπημα που έχει ζητήσει να γίνει στην περιοχή της Λάρισας σε σωφρονιστικό υπάλληλο.

    Αρχηγός: «Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδελφέ, μια φορά, φτιαξ το ρε φίλε. Είστε Λάρισα πως δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε»

    Μέλος: « Θα το φτιάξουμε εκατό τις εκατό»

    Αρχηγός: «…κατάλαβες τι θέλω. Να φάει να πάει απέναντι στο πανεπιστημιακό»

    Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, το χτύπημα στη Λάρισα έγινε, αλλά σε λάθος στόχο.

    Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνονται και συνομιλίες με άτομα με τα οποία ο αρχηγός ζητούσε να συνεργαστεί έναντι αμοιβής και μάλιστα περιγράφεται η περίπτωση για χτύπημα στην περιοχή του Ψυχικού, όπου προσπαθούσε να βρει εκτελεστή για να τοποθετήσει τη βόμβα χωρίς όμως να τα είχε καταφέρει, καθώς εκεί που είχε απευθυνθεί του είχαν αρνηθεί.

    Η αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τα όπλα που βρέθηκαν σε κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια κατηγορουμένων.

    Χωρίς ιδεολογικό πρόσημο η δράση τους

    Ο 36χρονος, φέρεται να είχε στήσει μια ομάδα η οποία προχωρούσε σε εγκληματικές πράξεις με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο και προσπαθώντας να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα.

    Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στον ποινικό χώρο και μόνο ο 36χρονος ήταν το άτομο που είχε επαφές στο παρελθόν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Η παραμονή του στη φυλακή και το γεγονός ότι δεν γίνονταν συγχωνεύσεις των υποθέσεών του, ώστε να εκτίσει μικρότερη ποινή φυλάκισης ήταν ο λόγος για τον οποίο έδινε τις εντολές, τόσο για το παγιδευμένο πακέτο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όσο και για τις επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

    Οι δύο τρόποι αμοιβής

    Μάλιστα, οι Αρχές ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο όλα αυτά να γίνονταν έναντι αμοιβής, με δύο τρόπους. Ο πρώτος με τη λεγόμενη «υποσχετική» που σημαίνει ότι τα χρήματα ο έγκλειστος τα δίνει στους συνεργούς του όταν ολοκληρωθεί η «δουλειά» και ο ίδιος βγει από τη φυλακή.

    Πάντως αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θυμίζουν ότι από τις ληστείες που είχε κάνει ο 36χρονος, η λεία τους δεν είχε βρεθεί και τώρα δεν αποκλείουν από τα χρήματα αυτά να τροφοδοτούσε τις εντολές που έδινε για τις επιθέσεις με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Για τα χρήματα οι επιθέσεις και όχι για ιδεολογικούς λόγους

    Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν προκύπτει ο πυροτεχνουργός της ομάδας που κατασκεύαζε τις βόμβες και έχει συλληφθεί να το έκανε για ιδεολογικούς λόγους, ταγμένος σε μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τα χρήματα.

    Πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γνωρίζονταν μεταξύ τους όλοι οι συλληφθέντες, καθώς οι έγκλειστοι στις φυλακές που ήταν μαζί με τον 36χρονο είχαν αναλάβει να βρουν άτομα εκτός φυλακής για να τους βοηθήσουν στις ενέργειές τους.

    Την ίδια ώρα, καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στους έγκλειστους και στα άτομα αυτά δείχνουν τη διασύνδεση που είχαν.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τρομοκρατία: Οι αμοιβές για τις βόμβες - Πώς οι ποινικοί έπαιρναν εντολές για τα «χτυπήματα»
    Τρομοκρατία: Οι αμοιβές για τις βόμβες - Πώς οι ποινικοί έπαιρναν εντολές για τα «χτυπήματα»

    Μία ομάδα η οποία προχωρούσε σε εγκληματικές πράξεις με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο και προσπαθώντας να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα, φαίνεται ότι είχε στήσει ο 36χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο από τις συλλήψεις στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

    Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στον ποινικό χώρο και μόνο ο 36χρονος ήταν το άτομο που είχε επαφές στο παρελθόν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Η παραμονή του στη φυλακή και το γεγονός ότι δεν γίνονταν συγχωνεύσεις των υποθέσεών του, ώστε να εκτίσει μικρότερη ποινή φυλάκισης ήταν ο λόγος για τον οποίο έδινε τις εντολές, τόσο για το παγιδευμένο πακέτο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όσο και για τις επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

    Οι δύο τρόποι αμοιβής
    Μάλιστα, οι Αρχές ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο όλα αυτά να γίνονταν έναντι αμοιβής, με δύο τρόπους. Ο πρώτος με τη λεγόμενη «υποσχετική» που σημαίνει ότι τα χρήματα ο έγκλειστος τα δίνει στους συνεργούς του όταν ολοκληρωθεί η «δουλειά» και ο ίδιος βγει από τη φυλακή.

    Πάντως αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θυμίζουν ότι από τις ληστείες που είχε κάνει ο 36χρονος, η λεία τους δεν είχε βρεθεί και τώρα δεν αποκλείουν από τα χρήματα αυτά να τροφοδοτούσε τις εντολές που έδινε για τις επιθέσεις με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Για τα χρήματα οι επιθέσεις και όχι για ιδεολογικούς λόγους

    Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν προκύπτει ο πυροτεχνουργός της ομάδας που κατασκεύαζε τις βόμβες και έχει συλληφθεί να το έκανε για ιδεολογικούς λόγους, ταγμένος σε μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τα χρήματα.

    Πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γνωρίζονταν μεταξύ τους όλοι οι συλληφθέντες, καθώς οι έγκλειστοι στις φυλακές που ήταν μαζί με τον 36χρονο είχαν αναλάβει να βρουν άτομα εκτός φυλακής για να τους βοηθήσουν στις ενέργειές τους.

    Την ίδια ώρα, καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στους έγκλειστους και στα άτομα αυτά δείχνουν τη διασύνδεση που είχαν.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τρομοκρατία: Διώξεις για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα σε βάρος των 10 κατηγορούμενων
    Τρομοκρατία: Διώξεις για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα σε βάρος των 10 κατηγορούμενων

    Σημειώνεται πως από τους 10 κατηγορούμενους, οι 6 συνελήφθησαν και οι 4 είναι έγκλειστοι σε φυλακές

    Πλήθος ποινικών διώξεων για κακουργήματα και πλημμελήματα ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των 10 κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» και άλλες τρομοκρατικές πράξεις.

    Σημειώνεται πως από τους 10 κατηγορούμενους, οι 6 συνελήφθησαν και οι 4 είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

    Οι διώξεις

    Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα

    • της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης,
    • τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας,
    • τρομοκρατικής πράξης, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα,
    • τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών,
    • τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και
    • τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς

    και για τα πλημμελήματα της

    • υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης,
    • υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης,
    • παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών,
    • παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και
    • παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

    Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή. Κατά πληροφορίες, τρεις εξ αυτών δηλώνουν τοξικομανείς.

    Ο ρόλος κλειδί του 36χρονου και τα στοιχεία στα χέρια των Αρχών

    Ο 36χρονος συλληφθέντας είναι ένα πρόσωπο κλειδί που υπάρχει στην ομάδα, και ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές. Είναι ένα πρόσωπο που είχε μπει αρχικά στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής πριν πολλά χρόνια γιατί είχε επικοινωνία με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Συνέχισε με πολλές ληστείες σε τράπεζες, ξεκινώντας το 2015 από τη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε. Το 2021 πήρε άδεια και την παραβίασε και συνέχισε τις ληστείες σε τράπεζες και μάλιστα με οπλοπολυβόλα και συνελήφθη το 2021 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην λεωφόρο Κατεχάκη.

    Το χτύπημα που είχε γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας, στη προκήρυξη της οργάνωσης τότε, αναφερόταν ότι ήταν αφιερωμένο στον συγκεκριμένο το χτύπημα. Όταν οι αναλυτές διάβασαν το κείμενο της υπόθεσης της Θεσσαλονίκης, υπήρχε μια ένδειξη για το πού πρέπει να κινηθούν και να ψάξουν, από το ύφος γραφής.

    Πάντως, από την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που είχε τοποθετηθεί στο πακέτο φαίνεται πως ήθελαν να σκοτώσουν και αυτό δείχνει και μίσος και έτσι μένει να φανεί εάν ο 36χρονος είχε κάποια σχέση με τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

    Σε μακρά αναρρωτική ο ένας πυροτεχνουργός του στρατού, είχε παραιτηθεί ο δεύτερος

    Για τους δύο στρατιωτικούς πυροτεχνουργούς η Μίνα Καραμήτρου αναφέρει πως έχουν πάρει αποστάσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ό ένας βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια εδώ και μεγάλο διάστημα και ο δεύτερος έχει υποβάλλει την παραίτησή του από το Σώμα.

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες και για τις επαφές και τις επικοινωνίες τους και το πόση εμπλοκή είχαν όλοι τους στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης.

    Πέντε χτυπήματα

    Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις που εμπλέκονται οι συλληφθέντες και συγκεκριμένα:

    • αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
    • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
    • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
    • ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
    • ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χρυσοχοΐδης: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει»
    Χρυσοχοΐδης: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει»

    Για την τρομοκρατική επίθεση με βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου και τα σενάρια ολικής επαναφοράς της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει».

    Ο υπουργός αναφερόμενος στον ΣΚΑΪ για την εγκληματική ενέργεια στην καρδιά της πόλης και μάλιστα σε ώρα που η περιοχή ήταν γεμάτη με νέο κόσμο που είχε βγει για να διασκεδάσει τόνισε: «Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προχώρησαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας».

    «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

    Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο υπουργός επεσήμανε πως «έχουμε υπερδιπλασιάσει κάποιες ομάδες κατά της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, οι οποίες πλέον διατάσσονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε όλα τα αστικά κέντρα ώστε να πολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα. Αυτή τη στιγμή, γίνονται έλεγχοι σε κρίσιμα σημεία από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα».

    Αναφορικά με το επίδομα των αστυνομικών, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι «θα το πάρουν όλοι. Κάνουμε μία προσπάθεια για να ενισχύσουμε το εισόδημά τους».

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο