Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 08:23

Σαλαμίνα: 17χρονος ακρωτηριάστηκε σε τρία δάχτυλα από βεγγαλικό που έσκασε στο χέρι του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για παραμέληση ανηλίκου

Στον ακρωτηριασμό τριών δαχτύλων του χεριού ενός 17χρονου κατέληξε η προσπάθειά του να ανάψει βεγγαλικό το βράδυ του Σαββάτου στη Σαλαμίνα.
Σοβαρότατο τραυματισμό υπέστη την περασμένη Κυριακή ένα 17χρονο παιδί στη Σαλαμίνα, όταν, στην προσπάθεια του να ενεργοποιήσει ένα βεγγαλικό, αυτό εξερράγη στα χέρια του.
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία διακομίσθη στο νοσοκομείο «ΚΑΤ» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των τριών μεσαίων δακτύλων του δεξιού του χεριού.
Ο ανήλικος συνελήφθη για παράβαση του νόμου «περί φωτοβολίδων και κροτίδων», ενώ σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε από τις Αρχές δικογραφία για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:31

Σχετικά Άρθρα

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ στη Βάρη: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έχασε τις αισθήσεις του από γροθιά
    Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ στη Βάρη: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έχασε τις αισθήσεις του από γροθιά

    «Εκφόβιζε την αδερφή μου» - «Μου ζήτησε τον λόγο και με χτύπησε» - Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

    Ένα άγριο περιστατικό μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ που κατέληξε στη μεταφορά ενός παιδιού σε κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις του και στη σύλληψη δύο ανηλίκων έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στη Βάρη.
    Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του protothema.gr, όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη (15/10) στο ΕΠΑΛ Βάρης, κατά τη διάρκεια του διαλλείματος. Τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες προσέγγισαν τον ανήλικο, 17 ετών, και δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας εξ’ αυτών τον ρώτησε γιατί βρίζει την αδερφή του.
    Η ένταση κορυφώθηκε έξω από το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων, όταν οι δύο μαθητές προσέγγισαν και πάλι τον 17χρονο και ένας από αυτούς τον χτύπησε με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει αρχικά τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.
    «Με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο»

    Η κατάθεση του θύματος στις Αρχές για τα όσα βίωσε έξω από το σχολείο του είναι χαρακτηριστική: «Ενώ είχαμε διάλειμμα και καθόμουν με κάτι φίλους μου, με πλησίασε ένα άτομο που δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά ξέρω ότι πάει στην 3η Λυκείου στο σχολείου μου και αφού μου έδειξε την θήκη του κινητού του, με ρώτησε αν είναι ωραία. Εγώ ξαφνιάστηκα, χαμογέλασα και επειδή δεν τον ξέρω, του είπα «τι θες από μενα;», εκείνος όμως στη συνέχεια μου ζήτησε τον λόγο γιατί έβρισα την αδελφή του. Εγώ τον ρώτησα τι είναι αυτά που λέει και πως δεν έχω βρίσει την αδελφή του, αφού δεν την ξέρω κιόλας και στη συνέχεια εκείνος έφυγε.

    Περίπου στις 13.30, όταν σχολάσαμε, βγήκα από το σχολείο και πήγα να χαιρετήσω κάτι φίλους μου και τότε από τον απέναντι δρόμο μου φώναξε το άτομο που ανέφερα παραπάνω να πάω προς το μέρος του να τα βρούμε, ενώ μαζί του ήταν και άλλα 3 άτομα. Εγώ του είπα ότι δεν έχω να του πω κάτι και πως αν θέλει να συζητήσουμε, να έρθει προς εμένα. Τότε εκείνος, μαζί με ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί του, τον οποίο επίσης δεν γνωρίζω, ήρθαν προς το μέρος μου και το άλλο παιδί μου είπε να ζητήσω συγγνώμη για αυτά που έχω πει για την αδελφή του άλλου παιδιού, αλλιώς θα με αρχίσουν στα χαστούκια και τότε εκείνη τη στιγμή ο άλλος με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Από το χτύπημα ζαλίστηκα γιατί δεν το περίμενα και έπεσα στο έδαφος. (...) Στη συνέχεια η σχολική σύμβουλος με μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρης και μου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μου έγιναν ράμματα στα χείλη μου στην δεξιά μεριά, έχω χτυπήματα δίπλα από το αριστερό μάτι και στο δεξί μου πόδι».

    «Εκφόβιζε την αδερφή μου»

    Από τη μεριά του, ο ανήλικος που χτύπησε τον 17χρονο, υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών ότι προέβη στην πράξη αυτή λόγω του ότι ο ανήλικος εκφόβιζε την αδερφή του.

    «Την ώρα που σχολάσαμε τον πλησίασα και με ωραίο τρόπο του ζήτησα τον λόγο που βρίζει και εκφοβίζει την αδερφή μου εδώ και πέντε μέρες περίπου. Εκείνος μου μίλησε ειρωνικά λέγοντάς μου «ποιος είσαι εσύ για να σου δώσω λογαριασμό τι θα κάνω;». Τότε εγώ του υπενθύμισα ότι είμαι ο αδερφός της Ι. της κοπέλας που εδώ και περίπου πέντε μέρες δέχεται λεκτικό bullying από εσένα. Καθώς με κοίταγε και μου μιλούσε με έσπρωχνε ταυτόχρονα με το χέρι του προς τα πίσω και τότε εγώ προέβη στην πράξη για την οποία κατηγορούμαι. Τη στιγμή που έπεσε κάτω χάνοντας τις αισθήσεις του, σηκώθηκε έχοντας ένα σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό του χέρι και στο δεξί του είχε βάλει κάτι σιδερένια αντικείμενα τα οποία δεν πρόσεξα τι ήταν. Αυτός προσπάθησε να έρθει στο μέρος μου για να με χτυπήσει. Τότε εγώ αμύνθηκα κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα για να τον ακινητοποιήσω και να μην με χτυπήσει με τα αντικείμενα που κρατούσε, αλλά κατάφερε να με χτυπήσει με αποτέλεσμα να με τραυματίσει ελαφριά στο κάτω χείλος μου και στο αριστερό μου μάτι και στο αριστερό μου χέρι. Τελικά μπήκε ο Κ. Α. (ο δεύτερος ανήλικος που συνελήφθη) στη μέση προσπαθώντας να μας χωρίσει».

    «Θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος»

    Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου που χτύπησε τον 17χρονο κ.κ. Ιωάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος δήλωσαν στο protothema.gr, ότι ο ανήλικος από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε αυτοβούλως μαζί με τους γονείς του ενώπιον των Αρχών και αναφέρθηκε ενδελεχώς στο τρόπο εμπλοκής του στο επίμαχο περιστατικό.

    «Πιο συγκεκριμένα ο ανήλικος φερόμενος δράστης αναφέρθηκε στη συνεχή κακοποιητική συμπεριφορά του παθόντα προς την αδερφή του. Έτσι ζήτησε από τον παθόντα όπως σταματήσει άμεσα τις απειλές, τον εκφοβισμό και το bullying που ασκεί ο τελευταίος στην αδερφή του. Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε και επήλθε σύρραξη με ευθύνη και την δυο μερών. Μάλιστα ο φερόμενος ως παθών αποπειράθηκε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο τον ανήλικο.

    Είναι προφανές ότι θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος και θα ασκηθούν όλες οι δέουσες νομικές ενέργειες εις βάρος του φερόμενου παθόντα» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Επίθεση σε 17χρονο στο ΕΠΑΛ Γκράβας - Δύο ανήλικοι τον χτυπούσαν με γροθιές
    Επίθεση σε 17χρονο στο ΕΠΑΛ Γκράβας - Δύο ανήλικοι τον χτυπούσαν με γροθιές

    Το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 10:20, σημειώθηκε νέο περιστατικό βίας ανηλίκων, στους χώρους του ΕΠΑΛ της Γκράβας, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Τρεις ανήλικοι, δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος, εμπλέκονται στο συμβάν, με τον έναν 17χρονο να γίνεται στόχος επίθεσης.

    Συγκεκριμένα, ο 17χρονος δέχθηκε επίθεση από τους δύο άλλους ανήλικους, οι οποίοι τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

    Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του 17χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πάτρα: Ανήλικος μπήκε σε σχολείο - Έβρισε και απείλησε την Διευθύντρια και συνελήφθη από αστυνομικούς
    Πάτρα: Ανήλικος μπήκε σε σχολείο - Έβρισε και απείλησε την Διευθύντρια και συνελήφθη από αστυνομικούς

    Ένταση προκλήθηκε σε σχολείο της Πάτρας με ανήλικο που μπήκε με άγριες διαθέσεις στο σχολικό συγκρότημα και προκάλεσε αναστάτωση απειλώντας "Θεούς και δαίμονες"

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, διότι εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα, δημιουργώντας ένταση με φωνασκίες, απειλώντας και εξυβρίζοντας την διευθύντρια του σχολείου, στο οποίο παρέμεινε παρά τις προτροπές για την απομάκρυνσή του από το εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος.

    Πηγή: Tempo24.news
  • Διόνυσος: 17χρονος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του - Άγνωστοι τού έριξαν σπρέι πιπεριού
    Διόνυσος: 17χρονος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του - Άγνωστοι τού έριξαν σπρέι πιπεριού

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στον Διόνυσο Αττικής.

    Ειδικότερα, ένας 17χρονος δέχθηκε επίθεση μέσα σε ΕΠΑΛ της περιοχής, από 10 άτομα, που δεν φοιτούν σε αυτό το σχολείο.

    Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στον 17χρονο μαθητή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Το συμβάν ερευνάται από τις Αρχές και προς το παρόν δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι
    Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε βιομηχανική μονάδα του νομού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας περίπου 60 ετών που κατοικεί σε χωριό της Αμαλιάδας, ακρωτηριάστηκε στο πόδι όταν μηχάνημα καταπλάκωσε το πόδι του.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και έχει διασωληνωθεί.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αναμένεται να φτάσει στην Αμαλιάδα, ελικόπτερο για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άντρας έχει χάσει το πόδι του από το ύψος του γόνατου.

    Νεότερη ενημέρωση

    Με ασθενοφόρο και με συνοδεία αστυνομίας διακομίζεται τελικά στην Αθήνα ο 60χρονος τραυματίας, προκειμένουν να οδηγηθεί στο ΚΑΤ για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καταστασή του.

  • Ιεράπετρα: Σοκαριστικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 63χρονου ποδηλάτη
    Ιεράπετρα: Σοκαριστικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 63χρονου ποδηλάτη

    Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Ιεράπετρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος 63χρονος του οποίου ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα, όταν έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα.

    Μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς αναγκαίο, να χειρουργηθεί άμεσα, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει εκτός από το χέρι του και την ίδια του τη ζωή.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, αν και το αποκομμένο δεξί χέρι του άτυχου 63χρονου είχε συντηρηθεί σωστά και είχε ενημερωθεί το ΠΑΓΝΗ και το ΚΑΤ της Αθήνας, για πιθανή αεροδιακομιδή του τραυματία στην πρωτεύουσα όπου οι εξειδικευμένοι ιατροί θα έκαναν προσπάθεια συγκόλλησης του, αργά το βράδυ της Κυριακής χάθηκε κάθε ελπίδα, καθώς τα συνοδά χρόνια προβλήματα υγείας του άτυχου 63χρονου έθεταν σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, σε περίπτωση που έχανε κι άλλο χρόνο σε μεγάλες μετακινήσεις.

    Ποιος είναι ο 63χρονος τραυματίας

    Το φρικτό τροχαίο ατύχημα προκάλεσε τεράστιο σοκ και στους ίδιους τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής να παραλάβουν, τον ακρωτηριασμένο τραυματία μαζεύοντας από τον αγροτικό δρόμο το αποκομμένο μέλος του.

    Ο 63χρονος ήταν γνωστός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και του Ηρακλείου, όπου έμπαινε συχνά για πολυήμερες θεραπείες λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, έχοντας καθημερινή ανάγκη χρήσης αναπνευστικής υποστήριξης με φιάλη οξυγόνου.

    Οι φίλοι του στην Ιεράπετρα ενημέρωσαν το πρωί της Δευτέρας τους συγγενείς του που ζουν στο εξωτερικό και στη Δράμα από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του είναι Πολωνικής καταγωγής. Στην Ιεράπετρα εγκαταστάθηκε ως εσωτερικός οικονομικός μετανάστης πριν από 35 χρόνια περίπου.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κρήτη: Ποδηλάτης ακρωτηριάστηκε από χωματουργικό μηχάνημα στην Ιεράπετρα
    Κρήτη: Ποδηλάτης ακρωτηριάστηκε από χωματουργικό μηχάνημα στην Ιεράπετρα

    Ο 63χρονος έχασε το χέρι του - Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

    Σοβαρό ατύχημα με τραυματία έναν ποδηλάτη όπου ακρωτηριάστηκε το χέρι του, συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στην Ιεράπετρα Κρήτης.
    Ο 63χρονος ποδηλάτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Νικόλαος, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε.
    Σύμφωνα με το cretalive ο 63χρονος άνδρας έκανε ποδήλατο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα της Ιεράπετρας πίσω από γνωστό ξενοδοχείο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στον δρόμο.

    Το αποτέλεσμα της πτώσης του ήταν να ακρωτηριαστεί στο χέρι.
    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κατόπιν εισήχθη στη ΜΕΘ.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο