Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 11:19

Όλυμπος: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρού γερμανού που έπεσε σε χαράδρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής (14/4) η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης τραυματισμένου νεαρού άνδρα σε δύσβατο σημείο, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο.

Έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου (13/4) η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του τραυματισμένου νεαρού απο την Γερμανία κοντά στο καταφύγιο ήταν άκαρπη.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Πυροσβεστική ειδοποίησε περίπου στις 21:20, ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ήταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκε τον άνδρα που έπεσε σε χαράδρα κοντά στο καταφύγιο.

Ο διασωθείς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

Στο σημείο μετέβησαν 22 πυροσβέστες από Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου και 2η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. καθώς και οι Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, ο άνδρας εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη χαράδρα.

Οι Πυροσβέστες αφού τον απεγκλώβισαν, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο σε ελικοδρόμιο κοντά στο καταφύγιο, από όπου παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 11:10

Σχετικά Άρθρα

  • Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο
    Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) επιχείρηση διάσωσης ενός κυνηγού στα ορεινά της Χερσονήσου, μεταξύ Μαθιάς και Αμαριανού.

    Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση ύστερα από πτώση σε δύσβατο σημείο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή με άλλα δύο άτομα.

    Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η κατάσταση κινητοποίησε την ΕΜΑΚ, που έσπευσε στο σημείο με πέντε διασώστες, ενώ άλλοι τέσσερις διασώστες κατευθύνονται εκεί από τη Χερσόνησο.

    Η επιχείρηση θεωρείται απαιτητική και χρονοβόρα λόγω της δυσκολίας του εδάφους, όμως το θετικό είναι ότι ο τραυματίας έχει τις αισθήσεις του και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Λίβανος: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός Ελλαδιτών και Κυπρίων - Φωτογραφίες από το C-130
    Λίβανος: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός Ελλαδιτών και Κυπρίων - Φωτογραφίες από το C-130

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/10) από την Πολεμική Αεροπορία η αποστολή για τον επαναπατρισμό Ελλαδιτών και Κυπρίων από τον Λίβανο που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ.

    Συγκεκριμένα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Από εκεί αναχώρησε με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα της Κύπρου και στη συνέχεια την Αθήνα.

    Το στρατιωτικό αεροπλάνο παρέλαβε 38 υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

    «Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση απεγκλωβισμού 60 πολιτών από το αεροδρόμιο της Βηρυτού στον Λίβανο.

    Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ασφαλή επάνοδο 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο και 22 της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Την όλη επιχείρηση παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)».

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Δένδιας: Απομακρύνθηκαν με C-130 από το Λίβανο 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι
    Δένδιας: Απομακρύνθηκαν με C-130 από το Λίβανο 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι

    Επιτυχής ήταν η έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό – Συγχαρητήρια Δένδια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση

    Στο FIR Λευκωσίας εισήλθε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στο Χ ότι ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ «για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας».

    Ο κ. Δένδιας έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.
    Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

    Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε
    Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε

    Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος ορειβάτης από τη Γερμανία στον Όλυμπο. Ο άνδρας, ο οποίος είχε ξεκινήσει να διασχίσει το βουνό, μαζί με άλλα άτομα, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

    Σύμφωνα με το odelalis.gr, παρά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν κατέληξε, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

    Διασώστες της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της 2ης Ειδικής Μονάδας Ορεινών Διασώσεων (ΕΜΟΔΕ) προσέγγισαν το σημείο πλησίον του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου ορειβάτη, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε ο 55χρονος είναι ιδιαίτερα δύσβατη.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αχαΐα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Κάτοικοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες
    Αχαΐα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Κάτοικοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες

    Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν οι τρεις επιβάτες ενός αυτοκινήτου (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) όταν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή, η οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο και αυτό βρέθηκε σε γκρεμό.

    Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι της περιοχής Λιβαρτζίου Καλαβρύτων, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες επιβάτες.

    Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πυρκαγιά στον Όλυμπο σε δύσβατο σημείο - Ρίψεις από αέρος με ελικόπτερο
    Πυρκαγιά στον Όλυμπο σε δύσβατο σημείο - Ρίψεις από αέρος με ελικόπτερο

    Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα σε πυρκαγιά που ξέσπασε, τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 5:25 τα ξημερώματα, σε χαράδρα του Ολύμπου, στην πλευρά του Λιτόχωρου.

    Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο δύσβατο σημείο, καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση και μόνο από πεζοπόρα τμήματα, εννέα πυροσβέστες, ένα υδροφόρο όχημα και ένα ελικόπτερο από αέρος.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο