Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 18:57

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στις 395 οι συλλήψεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων

H Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας, της παραβατικότητας ανηλίκων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 161 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 1.496 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 831 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 27 θύματα.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως safe houses, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
-11.653 έλεγχοι ατόμων,
-641 προσαγωγές,
-395 συλλήψεις, ενώ
-βεβαιώθηκαν 544 παραβάσεις.
Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για τον λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 1 έως 15 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 1.225 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:

-ελέγχθηκαν 183.259 άτομα,
-προσήχθησαν 10.969 και
-συνελήφθησαν 3.694.

Επιπλέον, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 556 κλοπές - διαρρήξεις, 109 απάτες, 98 κλοπές τροχοφόρων, 63 ληστείες, 25 απάτες με υπολογιστή καθώς και 1.166 υποθέσεις περί όπλων και 694 περί ναρκωτικών.
Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν 249.090 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 81.290 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

-15.653 για υπερβολική ταχύτητα,
-4.129 για μη χρήση κράνους,
-2.993 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
-2.726 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-1.771 για ΚΤΕΟ,
-1.288 για μέθη,
-1.078 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
-601 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 18:50

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο

    Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι, κατέθεσε η γυναίκα

    Στο «σκαμνί» του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσε ένας άντρας που επιτέθηκε στη σύζυγό του όταν επέστρεψε από βραδινή έξοδο με τους φίλους του και διαπίστωσε ότι η εξώπορτα του διαμερίσματος ήταν… κλειδωμένη.
    Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι που ζει το ανδρόγυνο, με τον άντρα να βγαίνει «εκτός εαυτού» και να συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς θεώρησε προσβολή ότι η σύζυγός του τον άφησε εκτός σπιτιού επειδή βγήκε για να διασκεδάσει και άργησε να επιστρέψει.
    Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η γυναίκα, όλα έγιναν όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικία τους αφού κατανάλωσε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διασκέδασής του και νευρίασε όταν διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
    «Κλείδωσα και ξάπλωσα για να κοιμηθώ, δεν ήξερα αν θα γυρνούσε στο σπίτι. Τα μεσάνυχτα τον άκουσα που χτυπούσε και του άνοιξα. Μόλις μπήκε μέσα ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς που αναστάτωσε όλη την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να κατέβει και μια γειτόνισσα για να δει τι συμβαίνει. Εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία», είπε η γυναίκα.

    «Νευρίασε επειδή κλείδωσα την πόρτα. Νόμιζα θα κοιμόταν στην μάνα του. Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι. Έλεγε πάρα πολλά, ότι θα με διώξει από την οικία μας, ότι θα με χτυπήσει αν δεν φύγω από το σπίτι κι άλλα. Με έπιασε από τα χέρια δυνατά, μου όρμησε. Κάποια στιγμή τον χτύπησα με σφαλιάρα στο μάγουλο για να συνέλθει, ήταν μεθυσμένος. Τρόμαξα πολύ, ίσως να ήταν λάθος που τον κλείδωσα έξω από το σπίτι», σημείωσε.

    Η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μαλώνει με τον σύζυγό της καθώς, παρόλο που έχουν δύο παιδιά και τρία εγγόνια, εκείνος εξακολουθεί να τη ζηλεύει παθολογικά. «Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν ανακάλυψα ότι είχε βάλει κοριό στο σπίτι για να ακούει με ποιον μιλάω. Ζηλεύει πολύ, πραγματικά δεν ξέρω τι άκουσε με τον κοριό αλλά από τότε άρχισαν οι καβγάδες», πρόσθεσε.

    «Ήθελα να κοιμηθώ και είχε κλειδώσει την πόρτα»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν γύρισε από την έξοδό του και βρήκε κλειδωμένη την πόρτα του διαμερίσματος.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το Σάββατο βγήκα με τους φίλους μου μετά από τη δουλειά και ήπια λίγο παραπάνω. Ήθελα να κοιμηθώ αλλά μόλις γύρισα η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν δεν μπόρεσα να μπω στο σπίτι νευρίασα πολύ. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Έχουμε παιδιά και τρία εγγόνια, δεν έχει συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι γείτονες κατέβηκαν γιατί άκουσαν τις φωνές και νόμιζαν ότι έγινε κάτι σοβαρό, έτσι κάλεσαν την αστυνομία. Είναι ψέματα ότι τους κυνήγησα ως το διαμέρισμά τους, απλά τους ρώτησα γιατί κατέβηκαν στο σπίτι μου», είπε.

    Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε

    Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ξαναπλησιάσει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων

    Ένας άγριος καβγάς ενός ζευγαριού για τη μουσική που έπαιζε στο καφενείο που διατηρεί η γυναίκα, οδήγησε στη σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία και έφερε στην επιφάνεια μια χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά.
    Η υπόθεση απασχόλησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τους δικαστές να επιβάλουν στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, κρίνοντας τον ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή, και να αποφασίζουν να αναστείλουν την ποινή του επί τριετία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσει από την οικογενειακή εστία και δε θα ξαναπλησιάσει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
    Επιπλέον, αποφάσισαν η επικοινωνία του ζευγαριού, σχετικά με τα ανήλικα τέκνα τους, να γίνεται μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν αποδείξεις ότι η γυναίκα συναινεί όταν ο σύζυγός της βλέπει σε προκαθορισμένο χρόνο και τόπο τα τέκνα τους.
    Ο καβγάς για τη μουσική

    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη, μέσα στο καφενείο που διατηρεί η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, όταν ο σύζυγός της έφτασε ως πελάτης και έκατσε στο μπαρ απαιτώντας να αλλάξει την μουσική που έπαιζε στο μαγαζί. «Ζήτησε να βάλω τη μουσική που ήθελε να ακούσει και μου είπε να μη παίζω λαϊκά τραγούδια στο καφενείο. Απάντησα ότι δεν γίνεται να βάλω τη μουσική που ήθελε να ακούσει εκείνος. Τότε μου είπε "είμαι πελάτης και πληρώνω, εδώ μέσα θα βάζεις ό,τι θέλω εγώ". Αρνήθηκα λέγοντάς του ότι αυτό δεν γίνεται», κατέθεσε η γυναίκα στους δικαστές.

    Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως μετά ο «νταής» σύζυγός της ξεκίνησε να τσακώνεται με έναν πελάτη του καταστήματος όταν εκείνος έσπευσε για να τον ηρεμήσει, ενώ η γυναίκα επέμενε να του λέει ότι δε θα μπει η μουσική που ζητούσε. «Δεν ήταν μεθυσμένος, είχε πιει μερικές μπύρες, αλλά γενικά είναι νευρικός. Του ζήτησα ξανά να ηρεμήσει και εκείνος συνέχισε να με βρίζει και να απειλεί», τόνισε.

    Ο γιος μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τη μητέρα του

    Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε και σωματικά, με τον ανήλικο γιό τους να μπαίνει στη μέση και να προσπαθεί να προστατέψει τη μητέρα του. «Ο γιος μου ήταν στο μπαρ και μπήκε μπροστά, τον τράβηξε για να μη με χτυπήσει», πρόσθεσε σε επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση.

    Το θύμα κατέθεσε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σύζυγός της γίνεται βίαιος καθώς, όπως είπε, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της είναι συχνά.

    «Του έχω ζητήσει να χωρίσουμε και εκείνος με απειλεί, με προσβάλει και με βρίζει. Είναι ζηλιάρης, δεν μπορώ ούτε να κουνηθώ. Μαλώνει κάθε ημέρα με τον κόσμο», ανέφερε και κατήγγειλε πως έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις από τον σύζυγό της. «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές με γροθιές στο κεφάλι, φοβάμαι ότι θα κάνει και κάτι χειρότερο. Του έχω ζητήσει πολλές φορές να μη με χτυπάει και απλά να μου μιλάει αλλά εκείνος συνεχίζει. Ακόμα και στο τελευταίο περιστατικό τον κρατούσαν για να μη με χτυπήσει», σημείωσε.

    «Της είπα να βάλει ένα τραγούδι»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει χτυπήσει τη σύζυγό του, ενώ σχετικά με το επίμαχο περιστατικό υποστήριξε ότι όλα έγιναν επειδή της ζήτησε να βάλει ένα τραγούδι, ως πελάτης.

    «Δεν τη χτύπησα ποτέ, μόνο μια φορά στο παρελθόν αλλά δεν έγινε κάτι. Την αγρίεψα μόνο, την εκφόβισα, δεν τη χτύπησα. Την Τετάρτη με κατηγόρησε μπροστά στον κόσμο. Πήγα ως πελάτης στο μαγαζί και ζήτησα να αλλάξει μουσική. Της είπα να βάλει ένα τραγούδι και άρχισε να με κατηγορεί. Απλά σηκώθηκα επάνω... Δε της είπα ότι θα τη ρίξω στο ποτάμι και ότι θα δει αν θα φύγει από εμένα. Λογικοί άνθρωποι ήμαστε, όχι χαζοί, παλεύουμε για να ζήσουμε τα παιδιά μας. Το μετάνιωσα, δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο», είπε.

    Σημειώνεται ότι στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έννομου βίου, ενώ την καταδίκη του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024
    Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

    Δεν έχουν τέλος τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, τα οποία πολλές φορές συμβαίνουν εντός των σχολικών χώρων.

    Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη νεανική παραβατικότητα - σύμφωνα με το mega- είναι σοκαριστικά, καθώς, σύμφωνα με αυτά, το πρώτο 9μηνο του 2024 έγιναν πάνω από 6.500 συλλήψεις ανηλίκων για σωρεία αδικημάτων.

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι και τώρα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όπου ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.422.

    Ενδεικτικά, οι υποθέσεις αφορούν:

    – 721 υποθέσεις κλοπών

    – 726 υποθέσεις ναρκωτικών

    – 3.731 παραβάσεις του ΚΟΚ

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες
    Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες

    Τρία άτομα ως διακινητές προέκυψαν από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου στους 78 μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου.

    Οι 75 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Οι τρεις διακινητές που μετέβαιναν στο σκάφος είχαν συμφωνήσει να λάβουν από τον καθένα ορισμένες χιλιάδες δολάρια για να τους μεταφέρουν.

    Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.

    Εκτός από τους τρεις διακινητές που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, οι 75 μετανάστες που από χθες παραδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Πύλου στην Αστυνομία, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Πύλο για την κλειστή δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές
    Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές

    Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχές του Πύργου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαπές γυναίκες, (η μια 16χρονη).

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

  • Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό
    Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ένα νέο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ηλεία, πέτυχαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας. Συνέλαβαν έναν 76χρονο σε περιοχή της Αμαλιάδας, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντόπισαν στο σαλόνι του πάνω από ένα κιλό χασίς, σε έξι συσκευασίες.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, στην έρευνα που έκαναν στην κατοικία του 76χρονου δράστη εντόπισαν έξι συσκευασίες με 300, 270, 190, 160, 115 και 90 γραμμάρια χασίς και συνολικά 1125 γραμμάρια χασίς. Στο εξωτερικό χώρο του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν στον κήπο ένα δενδρύλλιο, ενώ μέσα στο σπίτι πίσω από ντουλάπα εντόπισαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο ο ηλικιωμένος κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Κατά τον έλεγχο το όπλο βάσει των στοιχείων του φάνηκε πως είναι δηλωμένο ως κλεμμένο από την περιοχή της Γαστούνης.

    Και στο Βαρθολομιό

    Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν υπήκοο Ιράκ, που είχε στην κατοχή του συνολικά 98 γραμμάρια χασίς σε τρεις συσκευασίες, σε περιοχή του Βαρθολομιού.

    Ο Ιρακινός βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας αιτηθεί άσυλο και αναμένεται μετά την εξέλιξη αυτή να κινηθούν σε βάρος του διαδικασίες διοικητικής απέλασης.

  • Ηλεία: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε τυπικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
    Ηλεία: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε τυπικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

    Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά συλλήψεων ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο τυπικών ελέγχων σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

    Στην Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Τριπόλεως, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας συνέλαβαν ημεδαπό διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη,
    συνολικού βάρους 45,9 γραμμαρίων.

    Σε δύο άλλες περιπτώσεις, στην Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Τριπόλεως και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, όπου κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 6,1 γραμμάρια κάνναβης.

    Σε περιοχή του Πύργου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους -15,8- γραμμαρίων.

    Στο δρόμο είχε μικροποσότητα, στο σπίτι είχε “πακέτο”

    Συνελήφθη, στην Ε. Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Δουνέικων, από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν -0,4- γραμμάρια κάνναβης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του συλληφθέντα σε περιοχή του Πύργου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν -247,8- γραμμάρια κάνναβης.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

  • Πύργος: Ο σύζυγος κατήγγειλε τη σύζυγό για περιστατικό βίας κατά του ιδίου και των παιδιών τους
    Πύργος: Ο σύζυγος κατήγγειλε τη σύζυγό για περιστατικό βίας κατά του ιδίου και των παιδιών τους

    Την σύζυγό του κατήγγειλε σύζυγος στον Πύργο, για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας πριν λίγες ημέρες.

    Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι τους μπροστά στα παιδιά τους.

    Ο σύζυγος φέρεται να κατήγγειλε πως η σύζυγός του τον χτύπησε στο κεφάλι, ενώ έσπρωξε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

    Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο