Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:16

Φρίκη στη Νάουσα: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης σε εκδρομή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φρίκη προκαλεί η καταγγελία δύο ανήλικων κοριτσιών πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από ιδιοκτήτη στάβλου κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Νάουσα. Το σοβαρό περιστατικό φέρεται να συνέβη την Τρίτη (23/4) στο Άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα Ημαθίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το Grtimes, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών κατήγγειλαν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση και ο δράστης προέβη σε γενετήσιες πράξεις (θωπείες σε διάφορα μέρη σώματος), σε βάρος τους, ενώ πραγματοποιούσαν ιππασία με άλογα ιδιοκτησίας του.

Τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους και στην συνέχεια αφού ενημερώθηκαν οι Αρχές ο δράστης συνελήφθη.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι μαθήτριες εξετάστηκαν παρουσία παιδοψυχολόγου ενώ ελήφθησαν καταθέσεις από γονείς των ανήλικων.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τ.Α. Νάουσας ενώ ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 10:18

Σχετικά Άρθρα

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της
    Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της

    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή

    Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στον κόσμο, μία στις οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η Unicef σε έκθεσή της, κάνοντας λόγο για «ανησυχητικού επιπέδου» βία.
    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή, όπως η διαδικτυακή ή λεκτική κακοποίηση, πρόσθεσε η Unicef στην ανακοίνωση που συνόδευε τη δημοσίευση της έκθεσής της.
    Για τη διευθύντρια της υπηρεσίας Κάθριν Ράσελ «η σεξουαλική βία εις βάρος των παιδιών αποτελεί αβάσταχτη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση».
    «Προκαλεί βαθιά και διαρκή τραύματα, συχνά από κάποιον τον οποίο το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται, σε μέρη όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την έκθεση, αν και οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται περισσότερο από τη σεξουαλική βία, 240 με 310 εκατομμύρια αγόρια και άνδρες – περίπου ένας στους 11 παγκοσμίως-- έχουν επίσης πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης στην παιδική τους ηλικία.

    «Η κλίμακα αυτής της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συγκλονιστική και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθός της λόγω του στίγματος (που φέρουν τα θύματα), των προκλήσεων στην καταμέτρηση και των περιορισμένων πόρων για τη συγκέντρωση στοιχείων», τόνισε η Unicef.

    Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της αυριανής «Παγκόσμιας Ημέρας των Κοριτσιών», αλλά και της παγκόσμιας υπουργικής διάσκεψης που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Κολομβία με θέμα των τερματισμό της βίας εναντίον των παιδιών.

    Η Unicef επεσήμανε ότι τα ευρήματά της υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη να ληφθεί σοβαρή δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η παροχή βοήθειας στα παιδιά ώστε να αναγνωρίζουν και να καταγγέλλουν τη σεξουαλική βία.

    Αν και η σεξουαλική βία δεν γνωρίζει γεωγραφικά, πολιτιστικά ή οικονομικά σύνορα, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφεται στην υποσαχάρια Αφρική με 79 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια – το 22% του πληθυσμού-- να επηρεάζεται. Στη ανατολική και νοτιοανατολική Ασία καταγράφηκαν 75 εκατομμύρια (8%), ενώ στην κεντρική και νότια Ασία 73 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια (9%).

    Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική η Unicef ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 68 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ( 14%), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 45 εκατομμύρια (18%) και στη βόρεια Αφρική και τη δυτική Ασία 29 εκατομμύρια (15%).
    Η Ωκεανία με 6 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια να έχουν υποστεί σεξουαλική βία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογα με την πληθυσμό της, 34%.

    Οι συγκρούσεις καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις ευνοούν τη βία κατά των κοριτσιών, σημείωσε η Ράσελ, κάνοντας λόγο για «φρικτή σεξουαλική βία σε ζώνες συγκρούσεων, όπου ο βιασμός και η σεξιστική βία χρησιμοποιούνται συχνά ως όπλο πολέμου».

    Η Unicef επεσήμανε ότι οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις σημειώνονται στην περίοδο της εφηβείας, κυρίως μεταξύ 14 και 17 ετών, με τα κορίτσια που τις υφίστανται να κινδυνεύουν περισσότερο από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, χρήση εθιστικών ουσιών και προβλήματα ψυχικής υγείας.

    «Οι επιπτώσεις οξύνονται ακόμη περισσότερο όταν τα παιδιά καθυστερούν να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους ή κρατούν εντελώς μυστική την κακοποίησή τους», σημείωσε η Unicef.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νάξος: Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητριών - Τραβούσαν βίντεο τον καβγά ανήλικων κοριτσιών
    Νάξος: Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητριών - Τραβούσαν βίντεο τον καβγά ανήλικων κοριτσιών

    Νέο... «ραντεβού» μεταξύ ανηλίκων προκειμένου να λύσουν προσωπικές τους διάφορες οδήγησε σε επεισόδιο και τελικά στον σχηματισμό δικογραφίας .

    Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στο νησί της Νάξου.

    Μια 14χρονη μαθήτρια που φοιτά σε δημοτικό σχολείο στη Χώρα της Νάξου -με καταγωγή από την Αλβανία- συναντήθηκε με 12χρονη και δεν άργησε να ξεσπάσει μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα η 14χρονη άρχισε να την βρίζει και να την σπρώχνει, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα δεν σταμάτησε εκεί.

    Η 12χρονη, λίγες ώρες μετά το περιστατικό συνοδευόμενη από την μητέρα της πήγε στο αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας πως κατά την διάρκεια του επεισοδίου τραβούσε βίντεο άλλη μαθήτρια, με καταγωγή από την Αίγυπτο, από το ίδιο σχολείο.

    Μάλιστα το κινητό το οποίο τραβούσε βίντεο ήταν της 14χρονης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου
    Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου

    Δύο μαθήτριες 13 και 15 ετών πιάστηκαν στα χέρια μετά το τελευταίο κουδούνι της ημέρας, εντός του προαυλίου του σχολείου.

    Την «μόδα» των τσακωμών που έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα μιμήθηκαν δύο κοπέλες σε σχολείο της Πάτρας.+

    Συγκεκριμένα, σε Γυμνάσιο στην Περιβόλα, δύο μαθήτριες 13 και 15 ετών πιάστηκαν στα χέρια μετά το τελευταίο κουδούνι της ημέρας, εντός του προαυλίου του σχολείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η μεγαλύτερη σε ηλικία κοπέλα φέρεται να ξεκίνησε τον τσακωμό, με τα δυο κορίτσια να μαλλιοτραβιούνται ενώ το κίνητρο δείχνει πως ήταν η «αντιζηλία».

    Οι ανήλικες και οι μητέρες του οδηγήθηκαν στο Γ’ ΑΤ Πατρών και στη συνέχεια στην Ασφάλεια όπου αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθούν όλοι.

    Σε βάρος των κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και εξύβριση και σε βάρος των μανάδων για παραμέληση εποπτείας.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Εξαφανίστηκε 19χρονος στη Νάουσα Ημαθίας - Η πιθανότητα για ταξίδι στη Ζάκυνθο
    Εξαφανίστηκε 19χρονος στη Νάουσα Ημαθίας - Η πιθανότητα για ταξίδι στη Ζάκυνθο

    Ο 19χρονος εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στη Νάουσα Ημαθίας, το βράδυ της 02/08/24.

    Συναγερμός στις Αρχές λόγω της εξαφάνισης 19χρονου από τη Νάουσα Ημαθίας το βράδυ της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με τη Γραμμή Ζωής, που ενεργοποίησε το Silver Alert το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Αυγούστου μετά από επικοινωνία με συγγενείς του 19χρονου, είναι πιθανό να έχει κάνει ταξίδι με προορισμό τη Ζάκυνθο.

    Ο 19χρονος Αλέξανδρος Καλαϊτσεβ, εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στη Νάουσα Ημαθίας, το βράδυ της 02/08/24.

    Έχει μαύρα κοντά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,70μ και είναι αδύνατος.

    Στο αριστερό του μπράτσο έχει τατουάζ με ένα φτερό, τα αρχικά Γ.Α και το νούμερο 23721. Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Άγιος Παντελεήμονας: Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος» των ασανσέρ - «Ήταν κίτρινη σαν λεμόνι», λέει ο πατέρας ανήλικης
    Άγιος Παντελεήμονας: Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος» των ασανσέρ - «Ήταν κίτρινη σαν λεμόνι», λέει ο πατέρας ανήλικης

    Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων σε δύο ανήλικα κορίτσια στον Άγιο Παντελεήμονα, όπως μετέδωσε το STAR. Ο άνδρας πλησίασε ένα από τα κορίτσια μεσημέρι της Δευτέρας, όταν έμπαινε στο σπίτι της, την ακολούθησε, μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και, αφού την απείλησε προσποιούμενος ότι φέρει όπλο, της επιτέθηκε σεξουαλικά και εξαφανίστηκε.

    Tην επόμενη ημέρα, Τρίτη, εμφανίστηκε ακόμη ένα κορίτσι που ανέφερε ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, την ώρα που πήγαινε στο σπίτι της, μπήκε μαζί της στο ασανσέρ, περίμενε να κλείσουν το ασανσέρ και, αφού της μίλησε αγγλικά για να την κρατήσει μέσα, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

    Το κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει από τον άνδρα, τρέχοντας προς το σπίτι της.

    Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του

    Για τον τρόμο που έζησε η κόρη του μίλησε στο STAR ο πατέρας του πρώτου ανήλικου θύματος. Ο ίδιος περιέγραψε το προφίλ του δράστη ο οποίος φαίνεται να είχα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

    «Εγώ ήμουν στο σπίτι μου εκείνη την ώρα και άκουσα τη φωνή της κόρης μου. Κατεβαίνω κάτω και αυτός είχε φύγει ήδη.«Ήταν κίτρινη σαν το λεμόνι. Λογικό, μικρό κορίτσι είναι. Τρόμαξε πάρα πολύ», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:20, όταν πήγε να αγοράσει ένα σαμπουάν. «Την ώρα που πήγε, γύρισε στο σπίτι, μπήκε μέσα στην πολυκατοικία και μάλλον αυτός την ακολούθησε» σημείωσε.

    «Την ώρα που μπήκε μέσα στην πολυκατοικία, μπήκε και αυτός από πίσω. Η κόρη μου μπήκε στο ασανσέρ, μπήκε κι αυτός και τη ρώτησε σε ποιον όροφο μένει, με την κόρη μου να μην του απαντάει. Άρχισε να της μιλάει αγγλικά, αλλά η κόρη μου δεν απαντούσε και την ώρα που έσβηνε το φως, έβαλε το χέρι του στο στόμα και στο σβέρκο της, για να τη βγάλει έξω. Η κόρη μου κατάφερε να του βγάλει τα χέρια και κατάφερε να φωνάξει» συνέχισε ο πατέρας της ανήλικης.

    «Άκουσα τη φωνή του παιδιού και κατέβηκα τη σκάλα για να προλάβω να τον πιάσω. Προσπάθησα να τον πιάσω, αλλά έπεσα από τη σκάλα. Ήταν γύρω στα 37 με 38 ετών, στο 1,68μ. ύψος και δεν ήταν πολύ αδύνατος, ενώ δεν τον είχε δει στην περιοχή καθώς είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Είχε, μάλιστα, και μία γρατσουνιά στη μύτη, ενώ η κόρη μου πηγαίνει στο σχολείο με συνοδεία» κατέληξε.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μενίδι: Συνελήφθη «δράκος» έξω από φροντιστήριο – Κατηγορείται για 8 σεξουαλικές επιθέσεις
    Μενίδι: Συνελήφθη «δράκος» έξω από φροντιστήριο – Κατηγορείται για 8 σεξουαλικές επιθέσεις

    Η Ασφάλεια συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του «δράκου» του Μενιδίου.

    Για συνολικά οχτώ περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες συνελήφθη ένας 38χρονος στο Μενίδι.

    Η σύλληψη έγινε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται στις 11-1-2024 να προσέγγισε και να ακολούθησε νεαρή γυναίκα κατά την έξοδο της από φροντιστήριο και να προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα. Η Ασφάλεια συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του.

    Μετά από επιτήρηση σε σημεία όπου κινούνταν το ύποπτο άτομο, εντοπίστηκε εξωτερικά φροντιστηρίου όπου συχνάζουν ανήλικοι μαθητές και ακινητοποιήθηκε.

    Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης συνολικά οχτώ προσβλητικών πράξεων γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών που διέπραξε σε προγενέστερο χρόνο στην ίδια περιοχή.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο