Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 14:36

Ακρωτηριάστηκε άνδρας και στα Καλύβια - Πέντε τραυματίες στην Αθήνα από κροτίδες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας στους εορτασμούς της Ανάστασης παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επιφέρει βαρύ κόστος κάθε χρονιά.

Στα Χανιά ένας 14χρονος έχασε δάχτυλα από το δεξί του χέρι και νοσηλεύεται τραυματισμένος, ενώ παρόμοιο περιστατικό, με θύμα ενήλικα είχαμε και στην Αθήνα, στα Καλύβια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 έως τις 6:00 καταγράφηκαν 5 περιστατικά, με το πιο σοβαρό να στα Καλύβια πριν την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων από βεγγαλικά. Από τους 5 οι 3 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.

Δεκάδες συλλήψεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Ενδεικτικά, συνελήφθησαν χθες τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει και ένα σχετικό βίντεο με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτά τα παράνομα βεγγαλικά και τις παράνομες κροτίδες, οι οποίες απειλούν άμεσα τη ζωή όλων των ανθρώπων, όλων των πολιτών.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 14:34

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι
    Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε βιομηχανική μονάδα του νομού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας περίπου 60 ετών που κατοικεί σε χωριό της Αμαλιάδας, ακρωτηριάστηκε στο πόδι όταν μηχάνημα καταπλάκωσε το πόδι του.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και έχει διασωληνωθεί.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αναμένεται να φτάσει στην Αμαλιάδα, ελικόπτερο για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άντρας έχει χάσει το πόδι του από το ύψος του γόνατου.

    Νεότερη ενημέρωση

    Με ασθενοφόρο και με συνοδεία αστυνομίας διακομίζεται τελικά στην Αθήνα ο 60χρονος τραυματίας, προκειμένουν να οδηγηθεί στο ΚΑΤ για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καταστασή του.

  • Πάτρα: Σοκ στην Αγυιά - 46χρονος πήδησε από 2ο όροφο στο κενό
    Πάτρα: Σοκ στην Αγυιά - 46χρονος πήδησε από 2ο όροφο στο κενό

    Σοκ στην Αγυιά όταν άνδρας έπεσε στο κενό πηδώντας από μπαλκόνι.

    Ολα συνέβησαν περίπου στις 8 σήμερα το πρωί όταν ο 46χρονος φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να ήπιε χάπια και στην συνέχεια βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού του άρχισε να απειλεί πως θα πέσει στο κενό.

    Έντρομοι περαστικοί και κάτοικοι στην περιοχή της Εξω Αγυιάς, πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κάλεσαν την Αστυνομία.

    Ωστόσο ο 46χρονος υλοποίησε την απειλή του και έπεσε από τον 2ο όροφο , όπου βρίσκεται η οικία του, στο δρόμο.

    Στο σημείο έφθασε άμεσα περιπολικό και ασθενοφόρο, που παρέλαβε τον άνδρα, καθώς φέρεται να είχε τις αισθήσεις του και τον μετάφερε στο νοσοκομείο.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ιεράπετρα: Σοκαριστικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 63χρονου ποδηλάτη
    Ιεράπετρα: Σοκαριστικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 63χρονου ποδηλάτη

    Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Ιεράπετρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος 63χρονος του οποίου ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα, όταν έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα.

    Μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κρίθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς αναγκαίο, να χειρουργηθεί άμεσα, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να χάσει εκτός από το χέρι του και την ίδια του τη ζωή.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, αν και το αποκομμένο δεξί χέρι του άτυχου 63χρονου είχε συντηρηθεί σωστά και είχε ενημερωθεί το ΠΑΓΝΗ και το ΚΑΤ της Αθήνας, για πιθανή αεροδιακομιδή του τραυματία στην πρωτεύουσα όπου οι εξειδικευμένοι ιατροί θα έκαναν προσπάθεια συγκόλλησης του, αργά το βράδυ της Κυριακής χάθηκε κάθε ελπίδα, καθώς τα συνοδά χρόνια προβλήματα υγείας του άτυχου 63χρονου έθεταν σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, σε περίπτωση που έχανε κι άλλο χρόνο σε μεγάλες μετακινήσεις.

    Ποιος είναι ο 63χρονος τραυματίας

    Το φρικτό τροχαίο ατύχημα προκάλεσε τεράστιο σοκ και στους ίδιους τους διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής να παραλάβουν, τον ακρωτηριασμένο τραυματία μαζεύοντας από τον αγροτικό δρόμο το αποκομμένο μέλος του.

    Ο 63χρονος ήταν γνωστός στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και του Ηρακλείου, όπου έμπαινε συχνά για πολυήμερες θεραπείες λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, έχοντας καθημερινή ανάγκη χρήσης αναπνευστικής υποστήριξης με φιάλη οξυγόνου.

    Οι φίλοι του στην Ιεράπετρα ενημέρωσαν το πρωί της Δευτέρας τους συγγενείς του που ζουν στο εξωτερικό και στη Δράμα από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του είναι Πολωνικής καταγωγής. Στην Ιεράπετρα εγκαταστάθηκε ως εσωτερικός οικονομικός μετανάστης πριν από 35 χρόνια περίπου.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κρήτη: Ποδηλάτης ακρωτηριάστηκε από χωματουργικό μηχάνημα στην Ιεράπετρα
    Κρήτη: Ποδηλάτης ακρωτηριάστηκε από χωματουργικό μηχάνημα στην Ιεράπετρα

    Ο 63χρονος έχασε το χέρι του - Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

    Σοβαρό ατύχημα με τραυματία έναν ποδηλάτη όπου ακρωτηριάστηκε το χέρι του, συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στην Ιεράπετρα Κρήτης.
    Ο 63χρονος ποδηλάτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Νικόλαος, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε.
    Σύμφωνα με το cretalive ο 63χρονος άνδρας έκανε ποδήλατο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα της Ιεράπετρας πίσω από γνωστό ξενοδοχείο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στον δρόμο.

    Το αποτέλεσμα της πτώσης του ήταν να ακρωτηριαστεί στο χέρι.
    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κατόπιν εισήχθη στη ΜΕΘ.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καλύβια: Νεκρός 34χρονος μοτοσικλετιστής μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο
    Καλύβια: Νεκρός 34χρονος μοτοσικλετιστής μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο

    Ακόμη ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 34χρονο άνδρα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης22 Αυγούστου στα Καλύβια Αττικής.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 22:30, στο 34ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Λαυρίου στο ρεύμα προς Λαύριο, όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο.

    Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του, ο οδηγός της μηχανής.

    Διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος από τη Διεύθυνση Τροχαίας της Αττικής.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καλύβια Ήλιδας: Άφατος ο πόνος στην κηδεία πατέρα και κόρης που “χάθηκαν” στην Ελαία
    Καλύβια Ήλιδας: Άφατος ο πόνος στην κηδεία πατέρα και κόρης που “χάθηκαν” στην Ελαία

    Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο της οικογένειας, των συγγενών και των φίλων του Αντώνη Καραβέλλα και της κόρης του Ιωάννας, που χθες το απόγευμα κηδεύτηκαν στο Γαλούπι Καλυβίων Ήλιδας.

    Ο 44χρονος πατέρας και η 12χρονη κόρη έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο της Ελαίας την περασμένη Παρασκευή επιστρέφοντας από την Καλαμάτα όπου ορκίστηκε φαντάρος ο 19χρονος γιος της οικογένειας.

    Το παλικάρι συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη στη. ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνας, όντας βαριά τραυματισμένος από το τροχαίο.

    Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης δεκάδες βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον πατέρα και την κόρη και να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας στον αποχαιρετισμό.

    Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές για τον 44χρονο που υπηρετούσε στο Στρατό σε μονάδα της Ρόδου.

    kideia kaluvia 2

    kideia kaluvia 3

  • Καλύβια Ήλιδας: Σήμερα η κηδεία του 44χρονου πατέρα και της 12χρονης κόρης που χάθηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο της Ελαίας
    Καλύβια Ήλιδας: Σήμερα η κηδεία του 44χρονου πατέρα και της 12χρονης κόρης που χάθηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο της Ελαίας

    Την ώρα που ο 19χρονος Νίκος δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, κηδεύονται ο πατέρας και η αδερφή του, που χάθηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο της Ελαίας την περασμένη Παρασκευή.

    Η κηδεία θα γίνει στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γαλούπι Καλυβίων Ήλιδας. Εκεί η μητέρα και σύζυγός μαζί με την δεύτερη κόρη της, και τους γονείς του 44χρονου, θα αποχαιρετήσουν τον πατέρα Αντώνη Καραβέλλα και την κόρη Ιωάννα.

    Το κλίμα στο χωριό που ήταν και προορισμός των αδικοχαμένων που επέστρεφαν από την Καλαμάτα, είναι πολύ βαρύ, καθώς κανείς ακόμα δεν μπορεί να διανοηθεί αυτό που συνέβη στην τρελή πορεία της νταλίκας που παρέσυρε στο θάνατό δύο πατεράδες και δύο κόρες και τραυμάτισε ακόμα τέσσερα άτομα.

  • Στα Χανιά ο πρώτος άνδρας που πήρε panic button - Τον απείλησε με μαχαίρι η σύζυγός του
    Στα Χανιά ο πρώτος άνδρας που πήρε panic button - Τον απείλησε με μαχαίρι η σύζυγός του

    Στην πρώτη τοποθέτηση panic button στο κινητό ενός 49χρονου άνδρα προχώρησαν οι Αρχές στα Χανιά, μετά από έντονο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που είχε με τη σύζυγό του.

    Είχε προηγηθεί η σύλληψη τόσο του ιδίου, όσο και της 47χρονης συζύγου του, οι οποίοι αλληλοκατηγορήθηκαν μετά από έντονο διαπληκτισμό.

    Ο άνδρας ανέφερε ότι η γυναίκα τον εξύβρισε και τον απείλησε με μαχαίρι και ζήτησε να της ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η γυναίκα κατηγόρησε τον 49χρονο ότι της επιτέθηκε, της άρπαξε το κινητό και το έσπασε.

    Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για πράξεις που αφορούν στο νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο