Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 19:44

Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 49χρονη από τη Σάμο, που κατηγορείται πως σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της.

Η δράστιδα θα κρατηθεί προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, όπου θα παρακολουθείται, όπως αποφασίστηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί ότι γίνεται ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής της. Στη συνέχεια, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε ψυχιατρική κλινική, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τι είπε στην απολογία της

Η 49χρονη στην απολογία της που διήρκησε περίπου 40 λεπτά επανέλαβε ότι προέβη στο έγκλημα καθώς δεν άντεχε, όπως ισχυρίστηκε, την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της επί σειρά ετών.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε η γυναίκα να παραμείνει ως τη δίκη σε κάποια δομή για άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το έγκλημα έγινε το Μεγάλο Σάββατο. Η 49χρονη με έναν κάβουρα κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον πατέρα της, τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι και έπειτα κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε.

«Ελάτε έχω σκοτώσει τον πατέρα μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι όπου εντόπισαν τον άτυχο άνδρα αιμόφυρτο στο κρεβάτι, φέροντας πολλαπλά τραύματα. «Δεν άντεχα άλλο και τον σκότωσα» δήλωσε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της.

Πίστευε πως την δηλητηριάζει

Πατέρας και κόρη είχαν διαταραγμένη σχέση σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ συγγενείς υποστηρίζουν ότι τον είχε χτυπήσει ξανά στο παρελθόν. «Τον είχε ξαναχτυπήσει τον πατέρα της τα Χριστούγεννα. Το κορίτσι αυτό είναι πολύ άρρωστο, έχει ένας είδος σχιζοφρένειας, τώρα χρόνια και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», είπε στο Star συγγενής θύματος.

Η 49χρονη τα τελευταία 15 χρόνια, έπειτα από το διαζύγιό της, έμενε με τον πατέρα της στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πατέρας προσπαθούσε να δώσει τα φάρμακα στην 49χρονη βάζοντάς τα στο φαγητό, ενώ εκείνη πίστευε ότι ήθελε να την δηλητηριάσει. Αυτός, σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρείται και ένας από τους λόγους που τσακωνόταν μαζί του.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο
    Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

    Ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου, το πρωί του Σαββάτου (26/10) με το Λιμενικό Σώμα, να πραγματοποιεί επιχείρηση διάσωσης.

    Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η λέμβος στην οποία επέβαινε αριθμός μεταναστών άρχισε να βουλιάζει σιγά-σιγά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να πέσουν στο νερό.

    Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί αρκετά άτομα με αδιευκρίνιστο το αριθμό των επιβαινόντων.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν διασωθεί 20 άτομα.

    Η επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι ναυαγοί.

    Υπενθυμίζεται ότι 200 μετανάστες είχαν μεταφερθεί το μεσημέρι τις Πέμπτης από τη Ρόδο στην Σάμο.

    Αναχώρησαν από τη Σάμο με το πλοίο της γραμμής για την υπηρετική Ελλάδα το Σάββατο.

    Σύμφωνα με το Samos 24, συνολικά 35 άτομα επιβιβάστηκαν σε βάρκα και ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι τους από την Τουρκία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Ανάμεσά τους βρίσκονταν 14 Αφγανοί και 21 Σύριοι, καθώς και πέντε ανήλικα παιδιά. Η βάρκα αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί
    Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί

    Έχουν διασωθεί 22 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά την βύθιση σκάφους στην Σάμο.

    Μια ακόμα τραγωδία με δύο νεκρούς γράφτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου όταν λέμβος που μετέφερε παράνομους μετανάστες άρχισε να μπάζει νερά.

    Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο νερό συνολικά 22 άτομα που επέβαιναν στη βάρκα.

    Τις δύο σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας ανέσυραν από τη θάλασσα στελέχη του λιμενικού σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σάμου.

    Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη
    Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προχώρησε στις 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου, έπειτα από καταδίωξη.
    Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με έναν αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
    Το σκάφος του λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ταχύπλοου.

    Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ μετανάστες. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της
    Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της

    Στη φυλακή οδηγήθηκε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία της κατηγορουμένης, διήρκεσε για πάνω από 4 ώρες, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

    Όπως υποστήριξε, το βράδυ εκείνο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 68χρονο και τον μαχαίρωσε στην προσπάθειά της να σώsει τη ζωή της.

    Τραγικό πρόσωπο η 11χρόνη κόρη του ζευγαριού που φιλοξενείται σε φιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 68χρονου συζύγου της

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

    Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

    Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης μετά το ναυάγιο με τις 4 νεκρές - Συνελήφθη ο διακινητής
    Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης μετά το ναυάγιο με τις 4 νεκρές - Συνελήφθη ο διακινητής

    Τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κοριτσάκι είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου, όταν πνευστή λέμβος με μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (6 μποφόρ) πλησίον του όρμου του Αγίου Ισιδώρου.

    Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη και σήμερα από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

    Πλήρωμα βοηθητικού σκάφους του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ του Λιμενικού, αρχικά εντόπισε και διέσωσε πέντε αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή, ενώ στελέχη της λιμενικής Αρχής του Καρλοβασίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εντόπισαν σε χερσαία περιοχή πλησίον του όρμου του Αγίου Ισιδώρου επιπλέον είκοσι έξι αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

    Κατά την προανακριτική διαδικασία, ένας 21χρονος αλλοδαπός αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε στην Ελλάδα από τις έναντι τουρκικές ακτές και συνελήφθη. Η πνευστή λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τραγωδία στη Σάμο μετά από ναυάγιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετανάστες και αγνοούμενοι
    Τραγωδία στη Σάμο μετά από ναυάγιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετανάστες και αγνοούμενοι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, για τον εντοπισμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου Β.Δ της Σάμου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βυθιστεί πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν 33 άτομα (κατά δήλωσή τους), εκ των οποίων 5 βρέθηκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

    Πάνω από 20 αγνοούμενοι

    Τουλάχιστον 25 άτομα αγνοούνται ενώ στις έρευνες λαμβάνουν μέρος ένα πλωτό σκάφος και ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ-EΛ.AKT., ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Επίσης, αστυνομικοί χτενίζουν την ευρύτερη χερσαία περιοχή.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός
    Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 50χρονη και ο ανήλικος γιος της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.
    Αντίθετα ελεύθερος αφέθηκε μετά τη απολογία του ο 61χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και συζεί με την 50χρονη. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.
    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 61χρονος και η 50χρονη πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και λίγο αργότερα στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και ο ανήλικος γιος της κατηγορούμενης και παραδόθηκε.
    Ο ανήλικος καταζητούνταν από τις αρχές από την περασμένη Δευτέρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο