Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:05

«Ήμουν αδύναμος, με κορόιδευαν»: Νεαρός περιγράφει πώς εντάχθηκε σε συμμορία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι κάνει έναν νέο να ενταχθεί σε συμμορία; Ο 19χρονος Μάρκος, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος συμμορίας 150 ατόμων, μίλησε για τους παράγοντες που εξωθούν τους νέους στην παραβατικότητα.

«Ήθελα να βγάλω λεφτά. Να φτάσω σε σημείο να με φοβούνται γιατί ήμουν αδύναμος», επεσήμανε ο νεαρός, μιλώντας στο STAR.

Τελικά, κάποια στιγμή στράφηκε σε έναν φίλο του και του ζήτησε να τον βοηθήσει καθώς τον παρενοχλούσαν συνομήλικοι του.

«Με κορόιδευαν»

«Του είπα ότι θέλω να κάνω κάτι για να μη με κοροϊδεύουν, ήθελα να κουμαντάρω και μου είπε ότι θα κάνει κάποια τηλέφωνα και μετά θα πάμε να γνωρίσω κάποιον», πρόσθεσε.

Με τη βοήθεια του εν λόγω φίλου του, εντάχθηκε σε ηλικία 15 ετών σε συμμορία και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του αρχηγού, αναρριχήθηκε στην κορυφή της ηγεσίας.

Η συμμορία εμπλέκεται σε κλοπές, ενώ σύμφωνα με τον νεαρό μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 12:19

Σχετικά Άρθρα

  • Αίγιο: Μέλη συμμορίας έστειλαν στο νοσοκομείο ιδιοκτήτη καταστήματος (video)
    Αίγιο: Μέλη συμμορίας έστειλαν στο νοσοκομείο ιδιοκτήτη καταστήματος (video)

    Συμμορία ρομά στο Αιγιο, έχει σπείρει τον τρόμο.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega φιλοξένησε αρχικά μια καταγγελία για επίθεση σε 27χρονο άνδρα από συμμορία Ρομά στο Αίγιο. Ακολούθησε η μαρτυρία ιδιοκτήτη καταστήματος, στο οποίο η μπήκε η συμμορία και προκάλεσε πανικό.

    Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος ο καταστηματάρχης, έχει υπάρξει θύμα τους, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο δέχτηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

    «Δεν είχα καθόλου προηγούμενα μαζί τους. Όταν είχα ανοίξει στην αρχή το κατάστημα κι έρχονταν να παίξουν, έκαναν ζημιές, φασαρίες, δεν πλήρωναν. Στη συνέχεια άρχισα να ζητάω ταυτότητα απ’ όλους για να προστατέψω και την περιουσία μου. Τελικά πήγα στο νοσοκομείο με σπασμένο ζυγωματικό κι έχω βάλει λάμες στο πρόσωπό μου».

    Το κατάστημα παραμένει κλειστό μετά την επίθεση της συμμορίας, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να αναφέρει πως είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.

    Χθες, Πέμπτη, ήταν το δικαστήριο για την επίθεση στον 27χρονο και όπως καταγγέλλεται, έξω από τα δικαστήρια Αιγίου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 50 Ρομά, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Κύκλωμα εκβιαστών: Συνδέεται με την Greek Mafia; Οι δύο ομάδες και το ρήγμα που προέκυψε μεταξύ τους
    Κύκλωμά εκβιαστών: Συνδέεται με την Greek Mafia; Οι δύο ομάδες και το ρήγμα που προέκυψε μεταξύ τους

    Εντολές από τη Greek Mafia φαίνεται πως έπαιρνε το κύκλωμα εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν και ως χούλιγκανς. Από τις συνομιλίες που κατέγραψε κοριός της ΕΛΑΣ προκύπτει ότι τα μέλη, που οι περισσότεροι ήταν κοινοί ποινικοί, ήταν χωρισμένα σε δύο ομάδες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

    Στην πρώτη ομάδα το «μεγάλο Αφεντικό» ήταν μέχρι και την ημέρα που δολοφονήθηκε, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της Greek Mafia με τα αρχικά Ζ.Β. Τον αντικατέστησε ένα άλλο ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού με τα αρχικά Β.Π..Η δεύτερη ομάδα έχει ως αρχηγό πάλι νονό της νύχτας με τα αρχικά Μ.Γ.Όσο ζούσε ο Ζ.Β υπήρχε «ειρήνη» ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες μετά οι σχέσεις τους άρχισαν να διολισθαίνουν.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ξεσπάσει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων για την προστασία strip show στη Λ. Συγγρού.

    Επί ένα μήνα κανόνιζαν ποιος θα κάνει τι, ενώ ορισμένοι άλλαζαν και στρατόπεδο. Όσο για τις αμοιβές, υπάρχουν κατηγορούμενοι που έπαιρναν εκτός από μεροκάματα και 1000 ευρώ μισθό. Η ομάδα αποφάσιζε και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να εκτελούν τις αποφάσεις, ακόμα και οι ιδιοκτήτες.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΕΛΑΣ: Συμμορία έκλεβε κινητά και λάπτοπ από εκθέσεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
    ΕΛΑΣ: Συμμορία έκλεβε κινητά και λάπτοπ από εκθέσεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

    Η σύλληψη ενός 45χρονου που έκλεβε έξυπνες από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νέα Ιωνία οδήγησε την ελληνική αστυνομία στην εξάρθρωση συμμορίας με 28 αντίστοιχες κλοπές στο ενεργητικό της.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ένα 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή του από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, από το οποίο είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο, κόβοντας με κόφτη το καλώδιο ασφαλείας.

    'Αμεσα οι αστυνομικοί προέβησαν στην ακινητοποίηση και δέσμευση του, με τον 45χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

    Στην κατοχή του βρέθηκε κόφτης και το κινητό τηλέφωνο που αποδόθηκε στο κατάστημα από το οποίο το αφαίρεσε.

    Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φορούσε σκόπιμα μπουφάν με λογότυπο εταιρείας διανομής προϊόντων, προκειμένου να τον περνάνε για εργαζόμενο και να μην κινεί τις υποψίες.

    Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, τα μέλη της οποία διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

    Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας από τις αρχές καλοκαιριού του 2023 οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους.

    Εκτός του βασικού συλληφθέντος μέλους, ταυτοποιήθηκε και δεύτερο μέλος που είχε το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα. Ακόμη, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας.

    Η δράση της συμμορίας πιστοποιήθηκε σε 28 περιπτώσεις κλοπών, με ορισμένες να έχουν τελεστεί και την ίδια μέρα.

    Πώς δρούσαν

    Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με δίκυκλα και εισέρχονταν στα καταστήματα είτε χωριστά, είτε από κοινού προσποιούμενοι τους πελάτες σε ώρες που υπήρχε πολυκοσμία. Αφού προσέγγιζαν τους πάγκους που ήταν τοποθετημένες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσουν στην κλοπή.

    Με τη χρήση κόφτη έκοβαν τα αντικλεπτικά καλώδια, αφαιρούσαν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων ή έξυπνων ρολογιών και διέφευγαν.

    Αμέσως μετά, συναντούσαν τους κλεπταποδόχους, όπου τους διοχέτευαν τα κλοπιμαία, εξασφαλίζοντας τόσο συνεχή ροή χρημάτων στην εγκληματική ομάδα, όσο και αποφυγή εντοπισμού των κλοπιμαίων στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

    Στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων και ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των κλοπών.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αϊτή: Με «εμφύλιο πόλεμο» απειλούν οι συμμορίες αν ο πρωθυπουργός παραμείνει στην εξουσία
    Αϊτή: Με «εμφύλιο πόλεμο» απειλούν οι συμμορίες αν ο πρωθυπουργός παραμείνει στην εξουσία

    Ετκός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Αϊτή με τον επικεφαλής συμμαχίας συμμοριών απείλησε πως θα ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» στην Αϊτή αν ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί παραμείνει στην εξουσία.

    Η βία τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά από την περασμένη εβδομάδα στο κράτος αυτό της Καραϊβικής, το φτωχότερο στο δυτικό ημισφαίριο.

    «Αν δεν παραιτηθεί ο Αριέλ Ανρί, αν η διεθνής κοινότητα συνεχίσει να τον υποστηρίζει, θα πάμε απευθείας σε εμφύλιο πόλεμο που θα οδηγήσει σε γενοκτονία», διεμήνυσε ο Τζίμι Σεριζιέ, γνωστός επίσης ως «Μπάρμπεκιου», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Βαριά οπλισμένες συμμορίες, που ελέγχουν ολόκληρους τομείς της Αϊτής, συμπεριλαμβανομένων συνοικιών της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως θα εξαπολύσουν συντονισμένες επιθέσεις για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την εξουσία. Έκτοτε, πολλαπλασίασαν τις εφόδους τους εναντίον στρατηγικών εγκαταστάσεων, εκμεταλλευόμενες την απουσία του πρωθυπουργού, που βρισκόταν στο εξωτερικό.

    «Πρέπει να ενωθούμε. Ή η Αϊτή θα γίνει παράδεισος για όλους μας, ή κόλαση για όλους μας», είπε ακόμη ο Τζίμι Σεριζιέ, 46 ετών, πρώην αστυνομικός που μετατράπηκε σε αρχηγό συμμαχίας συμμοριών γνωστής ως G9, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

    «Δεν τίθεται ζήτημα μια μικρή ομάδα πλουσίων που ζει σε πολυτελή ξενοδοχεία να αποφασίζει την τύχη των κατοίκων των λαϊκών συνοικιών», είπε ακόμα ο «Μπάρμπεκιου».

    Ο Αριέλ Ανρί, στην εξουσία μετά τη δολοφονία το 2021 του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, που επέτεινε την κρίση στη χώρα, προσπαθεί να επιστρέψει στην Αϊτή και χθες προσγειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο, αμερικανική περιοχή στην Καραϊβική.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Johnson Sabin

  • Αϊτή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Πόλεμος συμμοριών κατακλύζει τη χώρα
    Αϊτή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Πόλεμος συμμοριών κατακλύζει τη χώρα

    Περίπου 3.500 κρατούμενοι πιστεύεται ότι δραπέτευσαν από το Εθνικό Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Αϊτής.

    Η κυβέρνηση της Αϊτής κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή (03/03), αφού χιλιάδες κρατούμενοι φαίνεται ότι δραπέτευσαν από τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας κατά τη διάρκεια ενός κύματος βίας από συμμορίες που έχει αναστατώσει το έθνος της Καραϊβικής.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση επικαλέστηκε την «επιδείνωση της ασφάλειας», ιδίως στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, καθώς «όλο και πιο βίαιες εγκληματικές πράξεις διαπράττονται από ένοπλες συμμορίες«, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών και δολοφονιών πολιτών, βίας κατά γυναικών και παιδιών και λεηλασιών. Αυτά ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Αϊτής, Πατρίκ Μπουαγιέρ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Επίσης, στις επιθέσεις ένοπλων ομάδων, το Σάββατο (02/03), εναντίον των δύο μεγαλύτερων φυλακών της χώρας, της μίας στο Πορτ-ο-Πρενς και της άλλης στο Κρουά ντε Μπουκέ, οι οποίες οδήγησαν στην απόδραση «επικίνδυνων κρατουμένων» και προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ των αστυνομικών και του προσωπικού των φυλακών.

    Πηγή των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε, την Κυριακή (03/03), ότι περίπου 3.500 κρατούμενοι πιστεύεται ότι δραπέτευσαν από το Εθνικό Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Αϊτής στο Πορτ-ο-Πρενς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (02-03/03). Στη φυλακή βρίσκονταν 3.687 κρατούμενοι, σύμφωνα με την πηγή. Η αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή παρακολουθεί τους έγκλειστους πληθυσμούς και τις ανθρωπιστικές συνθήκες στις φυλακές της χώρας.

    Σύμφωνα με τον Αϊτινό δικηγόρο, Αρνέλ Ρεμί, επικεφαλής της Συλλογικότητας Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αϊτή (CADDHO), συνολικά 3.597 κρατούμενοι δραπέτευσαν από το Εθνικό Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ακόμα, ο ίδιος δήλωσε ότι η ομάδα του βρέθηκε στη φυλακή, την Κυριακή (03/03), και δήλωσε στο CNN ότι οι εναπομείναντες κρατούμενοι μεταφέρονται σε άλλες εγκαταστάσεις και ότι το σωφρονιστικό κατάστημα είναι πλέον άδειο και περιβάλλεται από οχήματα της Αστυνομίας.

    Το Υπουργείο Επικοινωνίας της Αϊτής ανέφερε σε ανακοίνωσή του, την Κυριακή (03/03), ότι η Αστυνομία αντιμετώπισε «βαριά οπλισμένους εγκληματίες που επιδιώκουν με κάθε κόστος να απελευθερώσουν ανθρώπους από την κράτηση και δεν μπόρεσε να σταματήσει τους εγκληματίες από το να απελευθερώσουν μεγάλο αριθμό κρατουμένων». Από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετοί κρατούμενοι και το προσωπικό των φυλακών, όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

    Πολλές πηγές ασφαλείας στο Πορτ-ο-Πρενς δήλωσαν στο CNN ότι η πιο πρόσφατη έξαρση της βίας, η οποία άρχισε την Πέμπτη (29/02) έχει στόχο αστυνομικά τμήματα, το διεθνές αεροδρόμιο και το σωφρονιστικό κατάστημα και χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανής».

    Απόπειρα ανατροπής του πρωθυπουργού στην Αϊτή

    Την Παρασκευή (01/03), ο αρχηγός της συμμορίας της Αϊτής, Τζίμι Σεριζιέ, γνωστός και ως «Μπάρμπεκιου», δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του να προσπαθήσει να ανατρέψει τον πρωθυπουργό, Αριέλ Ανρί. «Ζητάμε από την Εθνική Αστυνομία της Αϊτής και τον Στρατό να αναλάβουν την ευθύνη και να συλλάβουν τον Αριέλ», ανέφερε ο Τζίμι Σεριζιέ και πρόσθεσε: «Για άλλη μια φορά, ο πληθυσμός δεν είναι ο εχθρός μας, οι ένοπλες ομάδες δεν είναι ο εχθρός σας. Συλλαμβάνετε τον Αριέλ Ανρί για την απελευθέρωση της χώρας. Με αυτά τα όπλα θα απελευθερώσουμε τη χώρα και αυτά τα όπλα θα αλλάξουν τη χώρα».

    Ο Τζίμι Σεριζιέ είναι πρώην αστυνομικός που ηγείται μιας συμμαχίας συμμοριών. Έχει αντιμετωπίσει κυρώσεις τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απογοήτευση της κοινής γνώμης, η οποία είχε συσσωρευτεί εναντίον του Αριέλ Ανρί για την ανικανότητά του να περιορίσει την αναταραχή, ξεχείλισε μετά την αποτυχία του να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος την κλιμάκωση της βίας.

    Βάσει προηγούμενης συμφωνίας, είχε δεσμευτεί να διεξάγει εκλογές και να μεταβιβάσει την εξουσία έως τις 7 Φεβρουαρίου. Οι ηγέτες της Καραϊβικής δήλωσαν, την Τετάρτη (28/02), ότι ο Αριέλ Ανρί συμφώνησε να διεξαγάγει γενικές εκλογές το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου 2025.



    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/Johnson Sabin
  • Ισημερινός: H στιγμή της έκρηξης σε όχημα διαφυγής συμμορίας δολοφόνων – Ξέχασαν να πετάξουν τη χειροβομβίδα!
    Ισημερινός: H στιγμή της έκρηξης σε όχημα διαφυγής συμμορίας δολοφόνων – Ξέχασαν να πετάξουν τη χειροβομβίδα!

    Τη στιγμή που τα μέλη μιας συμμορίας αδέξιων επίδοξων δολοφόνων ανατινάζονται από έκρηξη χειροβομβίδας στο όχημα διαφυγής τους στον Ισημερινό καταγράφει ένα δραματικό βίντεο.

    Οι έξι μασκοφόροι εγκληματίες ξέχασαν να πετάξουν τη χειροβομβίδα, αφού προηγουμένως είχαν τραβήξει την περόνη, στη διάρκεια μιας αποτυχημένης ένοπλης επιδρομής σε σπίτι στην πόλη Λα Κονκόρντια του Ισημερινού στο τελευταίο περαστικό ενός κύματος βίας που συγκλονίζει τη χώρα.

    Στις εικόνες διακρίνονται οι ένοπλοι δολοφόνοι να ανοίγουν πυρ κατά κατοικίας καλυμμένοι από το σκοτάδι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Αφού «γάζωσαν» με τις σφαίρες τους το σπίτι, υποχώρησαν προς το όχημα διαφυγής, πιθανώς επειδή κάποιος τους είδε, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου ακούγεται να μαρσάρει τη μηχανή ενώ οι δολοφόνοι μπαίνουν μέσα κι ένας φωνάζει: «πάμε, πάμε, πάμε!». Το όχημα απομακρύνεται αναπτύσσοντας ταχύτητα, αλλά κάπου μισό χιλιόμετρο πιο κάτω ανατινάζεται και τυλίγεται στις φλόγες.

    Το σπίτι που δέχθηκε την επίθεση συγκλονίστηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης της χειροβομβίδας, που φέρεται να προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο τεσσάρων από τους δολοφόνους. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

    Ωστόσο, επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Κονκόρντια, Γκουστάβο Χαβίτα, σημείωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μετά το περιστατικό καθώς αστυνομικοί ερεύνησαν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία της πόλης και του γειτονικού Σάντο Ντομίνγκο, αλλά δεν βρήκαν κανέναν από τους υπόπτους.

    Άγνωστο παραμένει γιατί οι επίδοξοι δολοφόνοι επιτέθηκαν στο σπίτι. Ήταν το τελευταίο μιας σειράς βίαιων περιστατικών που συγκλονίζουν τον Ισημερινό καθώς συμμορίες που συνδέονται με μεξικανικά καρτέλ μάχονται για τον έλεγχο του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των προσοδοφόρων οδών διακίνησης ναρκωτικών.

    Την περασμένη Παρασκευή, 57 αστυνομικοί και φρουροί αφέθηκαν ελεύθεροι από κρατούμενους που τους κράτησαν ομήρους για περισσότερο από μία ημέρα σε έξι φυλακές μετά από επιχείρηση των Αρχών σε φυλακές, όπου κατασχέθηκαν όπλα και άλλα λαθραία είδη. Οι συμμορίες απάντησαν ανατινάζοντας τέσσερα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και πυροδοτώντας βόμβας σε διάστημα 48 ωρών σε διάφορες περιοχές του Ισημερινού.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Βίντεο ντοκουμέντο: Βάζουν μπρος ΙΧ μέσω κινητού πριν το κλέψουν - Πώς εξαρθρώθηκε η high tech σπείρα της Αττικής
    Βίντεο ντοκουμέντο: Βάζουν μπρος ΙΧ μέσω κινητού πριν το κλέψουν - Πώς εξαρθρώθηκε η high tech σπείρα της Αττικής

    Η συμμορία δέχονταν «παραγγελίες» από πελάτες του κυκλώματος για συγκεκριμένα οχήματα, τα εντόπιζε και, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, τα «άνοιγε» και τα «ετοίμαζε για παράδοση»

    Σε κανονική επιχείρηση είχαν αναγάγει την εγκληματική τους δράση τα μέλη μίας high tech συμμορίας που είχαν «ειδίκευση» στις κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Η συμμορία δέχονταν «παραγγελίες» από πελάτες του κυκλώματος για συγκεκριμένα οχήματα, τα εντόπιζε και, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, τα «άνοιγε» και τα «ετοίμαζε για παράδοση». Κάποια από τα κλεμμένα οχήματα μάλιστα, στο τέλος κατέληγαν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

    Ενδεικτικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr στο οποίο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να τίθεται σε λειτουργία μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.

    Για την υπόθεση συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών εννέα άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη εννιά. Παράλληλα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία εμπλέκεται σε 64 περιπτώσεις κλοπών, με τα κέρδη της να ξεπερνούν τις 770.000 ευρώ

    Τα «άνοιγαν» με κινητό

    Αυτό που προκαλεί εντύπωση στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι αφενός το γεγονός πως οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι εμπλεκόμενοι είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα και αφετέρου ο σύγχρονος εξοπλισμός που διέθεταν για τη διάπραξη των κλοπών, κάτι που υποδηλώνει πως «γνώριζαν καλά το αντικείμενο».

    Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. σε κλειστό γκαράζ στη Νέα Ιωνία, εντοπίστηκε ένα πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο εργαστήριο, στο οποίο με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επαναπρογραμμάτιζαν κλειδιά αυτοκινήτων και παρέκαμπταν πρωτόκολλα ασφαλείας εγκεφάλων οχημάτων, καταργώντας τις κύριες λειτουργιές προστασίας.

    O... διανομέας αρχηγός

    Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδόμηση της οργάνωσης ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στις Αρχές οι οποίες έκαναν λόγο για έναν συγκεκριμένο 29χρονο ο οποίος, μαζί με άλλα άτομα, εμπλέκεται σε κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

    Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται ως διανομέας, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2023 στην Καισαριανή ενώ επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Audi για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

    Παράλληλα, εκτός από τον συλληφθέντα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε μία γυναίκα που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Fiat το οποίο συνόδευε το Audi. Κατά την έρευνα στο Fiat, οι αστυνομικοί βρήκαν στο πατάκι του οδηγού ένα μηχάνημα αντιγραφής (κλωνοποίησης) κλειδιών αυτοκίνητου με immobilizer, ένα κατσαβίδι, ένα κλειδί αυτοκινήτου και έναν φακό.

    Σε έρευνα που έγινε στο κλεμμένο Audi βρέθηκαν ένα κλειδί τύπου immobilizer, το οποίο δεν ήταν το γνήσιο, αλλά έθετε κανονικά σε λειτουργία το όχημα, καθώς και ένα εξάρτημα εγκεφάλου, κινητήρα, μάρκας Audi, το οποίο ανευρέθη στην κονσόλα του οχήματος.

    Μετά και τα παραπάνω ευρήματα, η έρευνα της αστυνομίας επεκτάθηκε ξεδιπλώνοντας τη δράση της οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, έγινε έλεγχος συνομιλιών σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές όπως Viber, Facebook κα., ενώ ελέχθησαν και οι τηλεφωνικές κλήσεις.

    Η ανάλυση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε το σύνολο των εμπλεκομένων και κατέδειξε τον τρόπο δράσης τους. Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν κατά την διάρκεια της ημέρας, τα υποψήφια προς κλοπή οχήματα (ακόμα και πλησίον των οικιών τους ή και συγγενικών τους προσώπων), «μάρκαραν» την θέση τους κατά προσέγγιση εποπτεύοντας τους χώρους (ύπαρξη καμερών, φωτισμό κ.λ.π.) και σε μεταγενέστερη ημερομηνία, πραγματοποιούσαν την κλοπή του οχήματος όταν έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

    Η δράση τους μάλιστα ήταν τόσο επικερδής που κατάφεραν να αποκομίσουν τουλάχιστον 774.400 ευρώ.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αττική: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των διαρρηκτών με το «χρυσό» τζιπ
    Αττική: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των διαρρηκτών με το «χρυσό» τζιπ

    Η σπείρα «χτυπούσε» πολυτελείς κατοικίες - Από την αρχή του χρόνου, είχαν κάνει οκτώ διαρρήξεις και δυο απόπειρες

    Συμμορία που είχε «ρημάξει» μονοκατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, ύστερα από καταδίωξη.

    Οι τρεις άνδρες ηλικίας 20,21 και 56 ετών που συνελήφθησαν είναι Ρομά και είχαν μπει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, λίρες αξίας 80.000 ευρώ και κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν μέρος των πολύτιμων αντικειμώνων για να μην τα βρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

    Συνήθιζαν να χτυπούν μεσημέρι ή πρωί που οι ένοικοι έλειπαν και συνήθιζαν επίσης να χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα και αν υπήρχαν συνέχιζαν για τον επόμενο στόχο τους ενώ μετακινούνταν με ένα πολυτελές χρυσαφί τζιπ με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Από την αρχή του χρόνου είχαν κάνει οκτώ διαρρήξεις και δυο απόπειρες. Η λεία τους σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνά τι 170.000 ευρώ. Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους στο οποίο φορούν γάντια, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και βάζουν σε μία σακούλα ό,τι πολύτιμο βρίσκουν.

    Δείτε βίντεο:

    Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε θυροτηλέφωνο στο οποίο φαίνεται ο νεαρός δράστης να παριστάνει τον «γείτονα», με το υποψήφιο θύμα να είναι υποψιασμένο και να του κάνει ερωτήσεις στις οποίες αδυνατεί να απαντήσει με σαφήνεια και λόγω αυτού ο νεαρός μπαίνει στο τζιπ και εξαφανίζεται.

    Ο διάλογος δράστη και υποψήφιου θύματος, ήταν ο εξής:

    Δράστης: Ο γείτονας είμαι.

    Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιος γείτονας Νίκος;

    Δράστης: Στο 36, στο 36 πίσω, πίσω ακριβώς από εσάς.

    Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιο 36, σε ποιο δρόμο;

    Δράστης: Ακριβώς πίσω από το δρόμο.

    Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ναι, ναι σε ποιο δρόμο, πως λέγεται ο δρόμος σου;

    Δείτε βίντεο:

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο