Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 19:19

Άγιοι Ανάργυροι: Παραδίδεται το πόρισμα για τα μοιραία λάθη των αστυνομικών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η ΕΔΕ θα υποβληθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών το βράδυ που εκτυλίχθηκε η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το ΑΤ, με θύμα την άτυχη Κυριακή Γρίβα.

Η ΕΔΕ θα υποβληθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ώστε να έχει πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς συνέβη και ποιες παραβάσεις αστυνομικών σημειώθηκαν.

Σϋμφωνα με το dikastiko.gr, από την ΕΔΕ προέκυψαν σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες, για τους αστυνομικούς που βρισκόταν εκεί, κυρίως για τον σκοπό, την επόπτρια, δηλαδή την υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος και τη νεαρή αξιωματικό υπηρεσίας.

Το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου θα σταλεί στους Αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για να συμπεριληφθεί στην έρευνα που γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.

Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει πως ματαιώθηκε η ψυχιατρική εξέταση του γυναικοκτόνου

Δελτίο Τύπου, με το οποίο καταγγέλλουν πως το «Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπως νομίμως εκπροσωπείται, παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση» του 39χρονου γυναικοκτόνου στους Αγίους Αναργύρους, εξέδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας της 28χρονης.

Οι δικηγόροι της 28χρονης που δολοφονήθηκε από τον 39χρονο σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «η έγκαιρη εξέταση παρακωλύθηκε, κατά τη γνώμη μας, με κίνητρο την ωφέλειά του».

«Από όσες πληροφορίες έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, προκύπτει, ανενδοίαστα, μία παντελώς ύποπτη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, συγκριτικά με άλλους κρατούμενους» καταγγέλλουν, επίσης, οι δικηγόροι της οικογένειας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Η καταγγελία των δικηγόρων της οικογένειας

«Ως συνήγοροι της υποστήριξης της κατηγορίας, της μητέρας και της αδελφής της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα, για λόγους διασφάλισης της ακεραιότητας της διεξαγόμενης ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και κατά Συνείδηση, οφείλουμε να προβούμε στις εξής επισημάνσεις:

1. Το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπως νομίμως εκπροσωπείται, παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα και τους διορισμένους τεχνικούς συμβούλους των θυμάτων, κατά τη γνώμη μας με κίνητρο την ωφέλειά του.

2. Στις 20-04-2024 επρόκειτο να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πλην όμως ματαιώθηκε η διενέργειά της, για απολύτως ύποπτους και αντιυπηρεσιακούς λόγους, με σύστοιχη απεύθυνση ανυπόστατων κατηγοριών κατά της κυρίας Ανακρίτριας, ότι δήθεν η ίδια όφειλε να ενημερώσει το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού για την εξέταση, πράγμα που είναι απολύτως αναληθές. Βάσει «υπηρεσιακής αναφοράς» υπαλλήλου του Ψυχιατρείου, ο οποίος, μάλιστα, είναι παντελώς αναρμόδιος να απαντήσει, και την «αναφορά» του οποίου χρησιμοποιεί η κυρία Διευθύντρια παντελώς ανυπόστατα, αλλά και από την συνεκτίμηση όλων των στοιχείων, αποδεικνύεται ότι, ενώ ο διορισμένος από εμάς τεχνικός σύμβουλος ψυχίατρος είχε στην κατοχή του τον διορισμό του, ώστε να εξετάσει από κοινού με τον πραγματογνώμονα τον κατηγορούμενο, παρακωλύθηκε η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, με σκοπό να αναβληθεί, και χωρίς την δική μας συναίνεση.

3. Από όσες πληροφορίες έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, προκύπτει, ανενδοίαστα, μία παντελώς ύποπτη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, συγκριτικά με άλλους κρατούμενους, που παραμένουν «τσουβαλιασμένοι» στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, και δεν έχουν το ευμενές προνόμιο να μετάγονται στο Ψυχιατρείο, και να παρακολουθούνται από εν ενεργεία Καθηγητή Πανεπιστημίου, ιδιαιτέρως έμπειρο στην αντιμετώπιση ιδιαίτερα γνωστών υποθέσεων από το παρελθόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4. Για λόγους που επιφυλασσόμαστε να εκθέσουμε αναλυτικότερα, εφόσον καταστεί αναγκαίο και παρασχεθεί η δέουσα θεσμική προστασία από τις Αρχές, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε αίτηση εξαιρέσεως σε βάρος του διορισμένου πραγματογνώμονα, και θα ζητήσουμε να λάβουμε κι εμείς γνώση όλων των εγγράφων, που τηρούνται στο Ψυχιατρείο για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Φυσικά, είναι στη κρίση των αρμόδιων Ανακριτικών και Εισαγγελικών Αρχών, εάν θα ζητήσουν και οι ίδιες την τυχόν αυτεπάγγελτη εξαίρεσή του.

5. Απευθύνουμε έκκληση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, να διενεργήσει επισταμένη έρευνα, για τα εν γένει πεπραγμένα στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, και να διασφαλίσει ότι για όλους τους κρατούμενους ισχύουν οι Αρχές της Ισότητας και της Αμεροληψίας, οι δε διενεργούμενες πραγματογνωμοσύνες διεξάγονται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια, de lege artis ψυχιατροδικαστικώς.

Οι Συνήγοροι

Έλενα Τζούλη Γιάννης Απατσίδης».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 18:55

Σχετικά Άρθρα

  • Τραυματισμός 14χρονης στους Αγίους Αναργύρους: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
    Τραυματισμός 14χρονης στους Αγίους Αναργύρους: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

    Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η 14χρονη που τραυματίστηκε χθες από πτώση σοβά, ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου, στους Αγίους Αναργύρους.

    Υπενθυμίζεται ότι το 14χρονο κορίτσι περίμενε το λεωφορείο στη στάση, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ξαφνικά ένα κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το 2ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς από πίσω και έπεσε πάνω στο κεφάλι της ανήλικης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

    Εκτος κινδύνου η 14χρονη που τραυματίστηκε στους Αγίους Αναργύρους

    Μέσα σε 10 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί διαπιστώθηκε ότι φέρει επισκληρίδιο αιμάτωμα και πραγματοποιήθηκε χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε αρκετά καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 14χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναμένεται εντός των ημερών να επιστρέψει σπίτι της.

    Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες έχει αποκλειστεί ο χώρος της στάσης του λεωφορείου λόγω επικινδυνότητας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από την αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Άγιοι Ανάργυροι: Σε χειρουργείο υποβάλλεται η 14χρονη που τραυματίστηκε από σοβάδες μπαλκονιού
    Άγιοι Ανάργυροι: Σε χειρουργείο υποβάλλεται η 14χρονη που τραυματίστηκε από σοβάδες μπαλκονιού

    Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του κοριτσιού που τραυματίστηκε σε στάση λεωφορείου, όταν έπεσαν σοβάδες πάνω της, στους Αγίους Αναργύρους.

    Η 14χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εκεί, όπως μεταδίδει το Star, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση υποσκληριδίου αιματώματος, που προκλήθηκε από την κάκωση στο κεφάλι.

    Οι σοβάδες έπεσαν από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου κτιρίου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 8.

    Βίντεο από το σημείο

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI
  • Άγιοι Ανάργυροι: Σοβάς από μπαλκόνι έπεσε στο κεφάλι 14χρονης και την τραυμάτισε σοβαρά
    Άγιοι Ανάργυροι: Σοβάς από μπαλκόνι έπεσε στο κεφάλι 14χρονης και την τραυμάτισε σοβαρά

    Συναγερμός σήμανε στους Άγιους Ανάργυρους καθώς σοβάς από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι 14χρονης, η οποία και τραυματίστηκε σοβαρά.

    Περίμενε στη στάση με τη μητέρα της

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κομμάτια του σοβά έπεσαν στο κεφάλι του παιδιού, την στιγμή που περίμενε στην στάση το λεωφορείο μαζί με την μητέρα του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στο σημείο έφτασε σύντομα Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Άγιοι Ανάργυροι: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα που πήγαινε στη στάση λεωφορείου
    Άγιοι Ανάργυροι: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα που πήγαινε στη στάση λεωφορείου

    Τροχαίο με παράσυρση πεζής στους Αγίους Αναργύρους. Η άτυχη γυναίκα πήγαινε στη στάση του λεωφορείου.

    Ήταν 06:30 το πρωί της Πέμπτης όταν μια γυναίκα πήγε να περάσει τον δρόμο στους Αγίους Αναργύρους, για να πάει στο απέναντι ρεύμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου βρισκόταν η στάση του λεωφορείου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο σημείο που έγινε το ατύχημα δεν υπάρχει διάβαση και το κοντινότερο φανάρι είναι στο 50 μέτρα.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η γυναίκα πετάχτηκε απότομα στον δρόμο, πιθανότατα για να προλάβει το λεωφορείο.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όμως, δυστυχώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ υπέκυψε στα τραύματά της.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του
    Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του

    Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Λαμία. 67χρονος πυροβόλησε τη γυναίκα του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

    Γυναικοκτονία έλαβε χώρα το απόγευμα Δευτέρας (12/8), στο Παγκράτι Λαμίας εκεί όπου ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ξαφνικά ακούστηκαν στη γειτονιά πυροβολησμοί. Όταν κάποιος έσπευσε στο σημείο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, καθώς δύο άτομα ήταν νεκρά μπροστά του μέσα στα αίματα.

    Πρόκειται για 67χρονο κάτοικο της περιοχής που έμενε μαζί με την 60χρονη γυναίκα του στο συγκεκριμένο σπίτι.

    Άμεσα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας ερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν στη γυναικοκτονία, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Μαρίνα Ζέας και Αγίους Αναργύρους
    Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Μαρίνα Ζέας και Αγίους Αναργύρους

    Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Πέμπτη (1/8) στη Βαρυμπόμπη, σε σκάφη στη Μαρίνα Ζέας και σε οχήματα στους Αγίους Αναργύρους.

    Ειδικότερα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τέσσερης ομάδες πεζοπόρου 1ης ΕΜΟΔΕ και εθελοντές.

    Η φωτιά ήταν μακριά από κατοικημένη περιοχή και σύμφωνα με ανάρτησή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ουραγός στη γρήγορη κατάσβεσή της ήταν το drone της Πυροσβεστικής που κατάφερε να την εντοπίσει εγκαίρως.

    Στις φλόγες αυτοκίνητα σε οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (1/8) σε οικόπεδο με αυτοκίνητα επί της λεωφ. Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους Αττικής με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να τυλιχθούν στις φλόγες.

    Στον χώρο βρισκόταν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με ανταλλακτικά και σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν τουλάχιστον 10 οχήματα.

    Για την κατάσβεση επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    Φωτιά σε σκάφη στη Μαρίνα Ζέας

    Δύο σκάφη τυλίχτηκαν στις φλόγες αργά το βράδυ της Πέμπτης (1/8) στη Μαρίνα της Ζέας. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες.

    Δεν είχαν εγκλωβιστεί άτομα εντός τους.

    Η φωτιά ξέσπασε στο ένα από τα σκάφη, ακούστηκαν εκρήξεις και πιθανότατα από εκεί επεκτάθηκε στο διπλανό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν
    Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν

    Σοκαρισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία της Αμφιλοχίας και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα από τη γυναικοκτονία, με θύμα την 36χρονη Αρετή, με τον εν διαστάσει σύζυγό της και δράστη να δίνει τέλος στην ζωή του ακολούθως.

    Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά της αδικοχαμένης Αρετής που μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα.

    Ο 43χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου του 2024 και με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Έκανε πράξη αυτό που φοβόντουσαν στενοί συγγενείς και φίλοι της γυναίκας, αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας που γνώριζε για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σε αυτήν την σχέση.

    Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κουμπάρων του ζευγαριού, που μένουν ακριβώς από πάνω και που αδυνατούσαν να πιστέψουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Οι στιγμές και τα λεπτά υπήρξαν δραματικά. Τη στιγμή που ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας, με το ένα παιδί να βρίσκεται εντός αυτού, συγγενικό της πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αδικοχαμένη γυναίκα. Το ρολόι έδειχνε 4:29. Η συνομιλία τους διήρκησε δέκα δευτερόλεπτα. Το ίδιο λεπτό η Αρετή ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Από τις 4:30 και για δέκα λεπτά η συγγενής της Αρετής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AgrinioPress επιχειρεί διαρκώς να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας. Οι κλήσεις μπορεί να υπερβαίνουν τις 40, δίχως ωστόσο να έχουν απαντηθεί. Οι κλήσεις αυτές είναι καταγεγραμμένες.

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, από τη στιγμή που η Αρετή τηλεφώνησε στο τοπικό Α.Τ., οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσα από αρχεία να την ταυτοποιήσουν και να βρουν την οδό κατοικίας της. Σε μια Αμφιλοχία με άδειους δρόμους εκείνη την προχωρημένη ώρα το περιπολικό δεν χρειάζονταν ούτε δυο λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της. Έγκυρες πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να επικοινωνούν με την Αρετή από τις 4:36 έως τις 4:38 χωρίς να πάρουν απάντηση, προφανώς επειδή η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Στις 4:42 φέρεται να επικοινώνησαν με το κέντρο της Δ/Α Ακαρνανίας και να ενημέρωσαν για το όσα αντίκρισαν, έξω από το σπίτι της 36χρονης μητέρας. Πιθανώς εκείνο να ήταν και το λεπτό της άφιξής τους το σημείο, 13 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της Αρετής.

    Μέσα σε λίγα λεπτά ο τραγικός επίλογος είχε γραφτεί, με τον 43χρονο να σκοτώνει την Αρετή και ακολούθως να δίνει τέλος στην δική του ζωή. Τα ερωτήματα που χρήζουν διερεύνησης και οι πτυχές που πρέπει να «φωτιστούν» πληθώρα.

    Πρώτον και κύριο το αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ότι συνέβη. Κατ’ επέκταση το πόση ώρα απαιτήθηκε ώστε να μεταβούν οι Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του εγκλήματος, με δεδομένο ότι η πόλη της Αμφιλοχίας είναι μικρή, όπως και οι αποστάσεις και γιατί κανένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα δεν απαντήθηκαν. Όπως και το πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν εκείνη την ημέρα και ώρα σε υπηρεσία στο τοπικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιβάλλον της αδικοχαμένης γυναίκας, λίγα λεπτά μετά το έγκλημα συγγενικό της πρόσωπο μετέβη στο Α.Τ. για να το βρει… κλειδαμπαρωμένο. Όλα τα παραπάνω καλούνται να διαλευκάνουν οι έρευνες των Αρχών και να διαπιστώσουν όχι μόνο τις ακριβείς συνθήκες μιας απερίγραπτης τραγωδίας μα και το αν προκύπτουν υπηρεσιακές ευθύνες. Πιθανώς αυτό να είναι κάτι που θα το ζητήσουν και οι συγγενείς.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Φωτιά στην Ύδρα: ΕΔΕ στην Πυροσβεστική - Μετακινήθηκαν δύο στελέχη μετά από έρευνα για παραλείψεις
    Φωτιά στην Ύδρα: ΕΔΕ στην Πυροσβεστική - Μετακινήθηκαν δύο στελέχη μετά από έρευνα για παραλείψεις

    Μετακινήθηκαν δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, εξαιτίας της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την φωτιά της 21ης Ιουνίου 2024 στην Ύδρα, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία καθώς κι ακόμη ένα στέλεχος της ΔΑΕΕ σε άλλο πόστο για τους ίδιους λόγους.

    Τι αναφέρουν πηγές του ΠΣ για την ΕΔΕ

    Όπως αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος. Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων εξυπακούεται ότι θα επιφέρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

    Στέλεχος της Πυροσβεστικής δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τους Καζάκους

    Όπως έγινε γνωστό, ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής είχε πει πως άφησε τους ολιγάρχες από το Καζακστάν -που επέβαιναν στην θαλαμηγό- να φύγουν καθώς θα έχαναν την πτήση τους, ωστόσο από την εσωτερική έρευνα αποκαλύφτηκε πως το συγκεκριμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής που είχε αναλάβει την έρευνα για την φωτιά, δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί τους για να τους εξετάσει!

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, προκύπτει πως μέχρι στιγμής, δύο από τους 10 Καζάκους είχαν ήδη φύγει από το πρωί, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, ωστόσο αυτό δεν είχε αναφερθεί από τον υπεύθυνο της έρευνας και δεν ήταν γνωστό από την αρχή. Όπως φαίνεται, η έρευνα στο πρώτο στάδιο έγινε με προχειρότητα από το συγκεκριμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο