Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 09:34

Λαμία: Έρευνα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με ιδιαίτερη σοβαρότητα διεξάγεται η έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ήταν υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας.

Από το βράδυ της Κυριακής, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, χθες Δευτέρα 20/5 πήγε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο των ερευνών.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει πειστήρια και ίχνη από τους χώρους που παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατά την έναρξη της πυρκαγιάς κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο προτού φτάσουν στις δεξαμενές με προπάνιο που υπήρχαν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Αρχές είναι πολλά, με βασικό να είναι αυτό που αφορά στο πώς και πού ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε εκτάσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί.

Αν όντως συνέβη αυτό, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

Σημαντικά στοιχεία ίσως δοθούν και από τυχόν βιντεοληπτικό υλικό που συλλέξουν. Αν υπήρχαν κάμερες στο εργοστάσιο οι οποίες καταστράφηκαν από τη φωτιά, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς το σημαντικό είναι το καταγραφικό το οποίο θα πρέπει να υποδείξουν είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο υπεύθυνος ασφαλείας, σε ποιο σημείο βρισκόταν, κάτι το οποίο ενδεχομένως να έχει γίνει ήδη.

Παράλληλα, υλικό θα αναζητηθεί και από άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ίσως ύποπτες κινήσεις που έγιναν πριν την έναρξη της φωτιάς.

Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 09:42

Σχετικά Άρθρα

  • Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο
    Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα - Δείτε βίντεο

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το δημαρχείο Αυλώνα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

    Στόχος της έκρηξης ήταν τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται στον προθάλαμο του δημαρχείου.

    Η πρώτη εικόνα κάνει λόγο για μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν 93.000 ευρώ.



    Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι σε κοντινή απόσταση από το δημαρχείο, έξω από ένα κλειστό γυμναστήριο, εντοπίστηκε καμμένο ένα όχημα που εξετάζεται αν το χρησιμοποίησαν οι δράστες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς
    Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς

    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου όμως αυτό εξερράγη

    Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου το βράδυ της Τρίτης στη βόρεια Νιγηρία αυξήθηκε στους 170 νεκρούς, ενώ άλλοι 70 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία χθες Παρασκευή.
    Το βράδυ της Τρίτης, φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο φορτηγό στην κοινότητα Ματζίγια (πολιτεία Τζιγκάουα), περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κάνο, του κυριότερου αστικού κέντρου στο βόρειο τμήμα της χώρας.
    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα που διέρρεε από το βυτιοφόρο στον δρόμο. Όμως το όχημα εξερράγη, σκοτώνοντας πολλούς από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

    «Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 170», ανέφερε ο Λάουαν Σίσου Άνταμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δελτίο Τύπου που διένειμε χθες. «(Άλλοι) 70 άνθρωποι δέχονται φροντίδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε ιατρικά κέντρα» σε τρεις κοινότητες, πρόσθεσε.

    Τραυματίες νοσηλεύονται επίσης σε άλλα νοσοκομεία, διευκρίνισε.
    Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη από τις τοπικές αρχές, έκανε λόγο για 140 νεκρούς και περίπου ισάριθμους τραυματίες.

    Το δυστύχημα, από τα πιο πολύνεκρα του είδους στη Νιγηρία, αντανακλά πόσο έχει επιδεινωθεί η επισφάλεια για τους Νιγηριανούς — εξώθησε τα θύματα να αψηφήσουν τον κίνδυνο έκρηξης για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου.

    Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με υψηλό πληθωρισμό, που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023.
    Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.


    Σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Πέμπτη, το 56% των πολιτών της Νιγηρίας ζει πλέον κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 40% το 2018.

    Τον Σεπτέμβριο, έκρηξη που προκλήθηκε όταν συγκρούστηκαν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό που μετέφερε ανθρώπους και εκτρεφόμενα ζώα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους στην πολιτεία του Νίγηρα (δυτικά).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Λαμία: Σοκ για τον θάνατο του γιατρού σε τροχαίο - «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που τον χτύπησε
    Λαμία: Σοκ για τον θάνατο του γιατρού σε τροχαίο - «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 82χρονος που τον χτύπησε

    Την οδύνη του για το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη και τον θάνατο του 47χρονου γιατρού, που οδηγούσε μηχανή και επέστρεψε σπίτι από την εφημερία του, εκφράζει ο 82χρονος οδηγός του αγροτικού οχήματος.

    Ο ηλικιωμένος έχει κλειστεί μέσα στο σπίτι του και δεν έχει κουράγιο να σηκωθεί από το κρεβάτι του με τον ίδιο να υπογραμμίζει στο MEGA: «Καλύτερα να πέθαινα εγώ γιατί εγώ είμαι γέρος».

    Και συνέχισε ο οδηγός του αγροτικού: «Δεν έχω υποχρεώσεις. Τα παιδιά μου παντρεμένα είναι και τα εγγόνια μου. Καλύτερα -σου λέω- να σκοτωνόμουν εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά. Και γιατρός στην κοινωνία, καταλαβαίνεις».

    «Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες»

    Στο MEGA μίλησε και η πεθερά του 47χρονου γιατρού η οποία δήλωσε συντετριμμένη για την απώλεια του γαμπρού της: «Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες κι έφευγε γιατί είναι και τα παιδιά. Σαν πολύτεκνοι, δεν πήραν συνυπηρέτηση. Τα παιδιά είναι στη Λαμία και ερχόταν η μαμά – έκανε διπλές βάρδιες στο ΝΙΜΤΣ και τα ρεπό και ερχόταν να διαβάζει λίγο τα παιδιά».

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Τροχαίο σοκ στη Λαμία: Νεκρός πατέρας 4 παιδιών μετά από τρομακτική σύγκρουση
    Τροχαίο σοκ στη Λαμία: Νεκρός πατέρας 4 παιδιών μετά από τρομακτική σύγκρουση

    Πατέρας 4 παιδιών ήταν ο άτυχος οδηγός μηχανής που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Λαμία, σήμερα το μεσημέρι.

    Όπως μετέδωσε το LamiaReport, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, 45χρονος οδηγός μηχανής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αγροτικό αυτοκίνητο, που βγήκε στη μέση του δρόμου.

    Ο άτυχος δικυκλιστής εκτοξεύτηκε πολλά μέτρα μακριά μετά τη σύγκρουση και βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου, επισήμανε το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο.

    Ο 45χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, είναι το τρίτο άτομο που βρίσκει θάνατο στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο στον δρόμο Λαμίας Δομοκού, στον κόμβο της Λαμίας.

    Γιατρός και πατέρας 4 παιδιών ο άτυχος άνδρας

    Ο άτυχος άνδρας, πολύτεκνος πατέρας και χειρουργός στο επάγγελμα, μόλις είχε τελειώσει εφημερία και επέστρεφε σπίτι του.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το μοιραίο αγροτικό, με οδηγό έναν 82χρονο, βγήκε από παράδρομο - χωματόδρομο και θέλησε να περάσει απέναντι με κατεύθυνση προς Δομοκό, την ώρα που κινούνταν από Δομοκό προς Λαμία ο άτυχος γιατρός.

    Δυστυχώς, αν και φορούσε κράνος, η σύγκρουση, αλλά και η πτώση, ήταν τόσο σφοδρή που έχασε τη ζωή του ο 45χρονος, ενώ τραυματίας είναι και ο ηλικίας 82 ετών, οδηγός του αγροτικού.

    Σε σοκ οι συνάδελφοί του στο νοσομείο της Λαμίας

    Οι συνάδελφοι του γιατρού δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που συνέβη, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την εφημερία του.

    Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του νεκρού από το τροχαίο, γράφει το LamiaReport. Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να περιθάλψουν και τον ηλικιωμένο οδηγό του αγροτικού που ήταν τραυματίας.

    Προανάκριση για το φοβερό δυστύχημα, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια
    Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Λάμιας στη Μανωλάδα και έθεσε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών.

    Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχο Θοδωρή Λεβέντη.

    Fotia Lamia 2

  • Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας
    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σκαλωτή Δράμας

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (16/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Σκαλωτή Δράμας.

    Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων από 2η και 7η ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί
    Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί

    Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία όταν αργά την Τρίτη (15/10) ένα βυτιοφόρο που συνετρίβη εξερράγη.

    «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το βυτιοφόρο ανετράπη. Από το όχημα χύθηκαν καύσιμα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το CNNi.

    «Πολλά άτομα βρισκόταν στο σημείο για να προμηθευτούν καύσιμα όταν συνέβη η έκρηξη».

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα
    Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα

    Η γυναίκα έφτιαχνε καφέ στο γκαζάκι όταν αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη

    Έκρηξη από γκαζάκι σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας σε κομμωτήριο στη Λάρισα και ειδικότερα στη συνοικία της Φιλιππούπολης.
    Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, προσπαθούσε να ψήσει καφέ στο γκαζάκι ωστόσο αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο πρόσωπο.
    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα μονάδα με γιατρό, που έσπευσε στο σημείο τη μετέφερε στο εφημερεύον χθες Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκαύματα στο πρόσωπό της.

    Πηγή: onlarissa - Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο