Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 09:33

Τρόμος για ζευγάρι στον Ωρωπό: Ληστές τους απείλησαν με όπλο, τους έδεσαν και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι δράστες μπήκαν από την μπαλκονόπορτα και αφού τους λήστεψαν έγιναν «καπνός»

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησε το βράδυ της Πέμπτης (13/6) ένα ζευγάρι στο σπίτι του στον Ωρωπό όταν ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε πέντε ληστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν περίπου στις 20.40 όταν οι δράστες προσέγγισαν το σπίτι και, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα του ισογείου, κατάφεραν να εισβάλουν στον χώρο και να βρεθούν μπροστά στο ζευγάρι.
Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλου έδεσαν με tie wrap τον 38χρονο και την 42χρονη και έκαναν τον χώρο φύλλο και φτερό αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Τελικά εντόπισαν ένα χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και τιμαλφή, ενώ ακολούθως έγιναν «καπνός».
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 09:37

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη
    Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη

    Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη.

    Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εις βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη εντοπίστηκε χτυπημένη το πρωί της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου, από περαστικό οδηγό.

    Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ζευγαριού

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 42χρονο και στην 30χρονη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκθεση από κοινού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

    Οι αποτρόπαιες πράξεις του ζευγαριού

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 42χρονος και μια 30χρονη, όταν κάποια στιγμή η 30χρονη άρχισε να τη χτυπά και στη συνέχεια την πέταξε από το αμάξι.

    Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι από τέλη Αυγούστου το ζευγάρι είχε πείσει την 25χρονη, η οποία ήταν φιλοξενούμενη σε δομή, να πάει στο σπίτι τους όπου και την «φυλάκισαν» ενώ την ανάγκασαν να εκδίδεται.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ο 42χρονος και η 30χρονη και συνελήφθησαν, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα της 25χρονης και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

    Πηγή: In.gr
  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

  • Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές
    Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 2 το πρωί, δύο άτομα εισήλθαν στο πρατήριο και υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 64χρονο υπάλληλο και αφαίρεσαν χρήματα και τσιγάρα.

    Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τα πόδια, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

  • Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας 32χρονη έγκυος - Της άρπαξαν την τσάντα και λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας 32χρονη έγκυος - Της άρπαξαν την τσάντα και λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Αναστάτωση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευόσμου, όταν μία 32χρονη έγκυος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας στο δρόμο.

    Όπως αναφέρει το thestival, η γυναίκα υποστήριξε ότι βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο, όταν άγνωστος ή άγνωστοι της άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε.

    Θεσσαλονίκη: Λιποθύμησε λίγο μετά τη ληστεία -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις

    Μετά τη ληστεία, η 32χρονη λιποθύμησε κι ανέκτησε τις αισθήσεις της λίγη ώρα αργότερα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Παπανικολάου, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τσάντα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο, όπου έγινε το περιστατικό, σύμφωνα με την 32χρονη, με την Αστυνομία να ερευνά την υπόθεση.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5
    Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5

    Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο 50χρονος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και όποιος πριν 8 χρόνια είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία εις βάρος του γνωστού κομμωτή στην Αθήνα

    Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 50χρονο, που συνελήφθη στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών.

    Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016. Μάλιστα, στην κατοχή του είχε το ίδιο όπλο.

    Διακίνηση ναρκωτικών

    Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους εδώ και καιρό οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, για τη δράση του 50χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, προχώρησαν στην σύλληψή του μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα ένα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο συλληφθέντων στην κατοχή του 50χρονου άνδρα βρέθηκε ένα όπλο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του.

    Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 50χρονου

    Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 50χρονος τη δεκαετία του 2000 είχε κατηγορηθεί για σειρά ληστειών τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

    Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 χρόνων, ωστόσο, αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2007.

    Το 2009 συμμετείχε στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ. Τότε είχε πάρει άδεια από τις φυλακές στην Αγιά Χανίων, έκανε τη ληστεία και επέστρεψε. Το 2010 εξιχνιάστηκε η ληστεία της χρηματαποστολής και φυλακίστηκε πάλι για αρκετά χρόνια.

    Όταν το 2016 λήστεψε τον Πάνο Καλλίτση είχε πάρει επίσης άδεια από τις φυλακές. Τότε, μάλιστα, είχε γίνει λόγος για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

    Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή, ωστόσο, το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Πηγή: In.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο