Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 18:26

Απόστολος Λύτρας: Τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο σε εμένα αλλά και στη σύζυγό μου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται ο Απόστολος Λύτρας, o οποίος όπως έχει ομολογήσει εξαπέλυσε βαριά σωματική επίθεση στην Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο ίδιος μιλά για τεράστια ανθρωποφαγία και αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σύζυγός του δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οφειλές του που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσει.

Το μήνυμα του Απόστολου Λύτρα

«Όλες αυτες τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνώμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπάρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κάτ επέκταση στα 3 μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες . Θέλω να διευκρινήσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω. Ουδέποτε η σύζυγος μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή ό,τιδηποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν την ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά - άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση. Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνωμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 17:50

Σχετικά Άρθρα

  • Απόστολος Λύτρας: Παύση στα δικηγορικά του καθήκοντα για 6 μήνες
    Απόστολος Λύτρας: Παύση στα δικηγορικά του καθήκοντα για 6 μήνες

    Η ποινή στον Απόστολο Λύτρα αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

    Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών, χωρίς δυνατότητα αναστολής, επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Απόστολο Λύτρα.

    Η «καμπάνα» του επιβλήθηκε για το περιστατικό της ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε πρόσφατα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με αποτέλεσμα τη φυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου.

    Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου επιδόθηκε σήμερα στον Απόστολό Λύτρα και αύριο οφείλει να παραδώσει την δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας έχει πλέον αποφυλακιστεί, μετά από περίπου τρεις μήνες κράτησης, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε την προφυλάκισή του και αντικατάστησε την προσωρινή κράτησης με περιοριστικούς όρους.

    Σημειώνεται ότι η αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, κατά συνέπεια παραπέμπεται στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Απόστολος Λύτρας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση του - «Λάθος ο ξυλοδαρμός, αηδίες ότι έριξα 30 μπουνιές»
    Απόστολος Λύτρας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση του - «Λάθος ο ξυλοδαρμός, αηδίες ότι έριξα 30 μπουνιές»

    Έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας μιλάει για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού, που όπως φαίνεται τον ενόχλησαν και την εμφάνισή του στα μπουζούκια το περασμένο Σάββατο.

    Ο 52χρονος ποινικολόγοςέσπασε σήμερα τη σιωπή του και αποκάλυψε στο MEGA, σκέψεις, συναισθήματα και παράπονα για τα όσα έγιναν το τελευταίο τρίμηνο.

    «Ακούστηκαν υπερβολές και γελάει ο κόσμος»

    Ο Απόστολος Λύτρας αναφέρεται εμμέσως στον Θέμη Σοφό και τη δήλωσε που έκανε μετά την προφυλάκισή του, για τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. «Όταν ακούγεται ότι έριξα 30 μπουνιές και άλλες; Αηδίες. Αυτό είναι για χάρη εντυπωσιασμού, για να μην πω τι άλλο περνάει από το μυαλό μου». Ο 52χρονος ποινικολόγος επαναλαμβάνει πως ήταν λάθος του, τα όσα έκανε εκείνο το βράδυ, όταν η Σοφία Πολυζωγοπούλου τραυματίστηκε από τα χέρια του, αλλά τονίζει με νόημα πως ο ίδιος δεν έχει περιγράψει τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία.

    «Λάθος ο ξυλοδαρμός – συνεχίζω να κοιτάω μπροστά»

    Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, επαναλαμβάνει πως προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η επικοινωνία με την μικρότερη κόρη του, την οποία όπως λέει έχει ακούσει μόνο στο τηλέφωνο, από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε. «Αυτή τη στιγμή με το παιδί μου είχα ελάχιστη τηλεφωνική επικοινωνία όσο ήμουν κρατούμενος και από την ημέρα που βγήκα ήρθα χθες σε επαφή με το παιδάκι μου. Λάθος ο ξυλοδαρμός – συνεχίζω να κοιτάω μπροστά».

    Όλα αυτά την ώρα που η Σοφία Πολυζωγοπούλου εμφανίζεται διατεθειμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα επαναλάβει όπως έχει προαναγγείλει τα όσα κατέθεσε στις Αρχές μετά τον ξυλοδαρμό της και ζητάει την αυστηρότερη τιμωρία του ποινικολόγου.

    «Μέσα από τη φυλακή εγώ τι να κάνω; Να δικαιολογήσω τι έχει συμβεί;»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που βρέθηκαν σε ντουλάπα του σπιτιού και κατασχέθηκαν δεν έχουν διεκδικηθεί μέχρι σήμερα ούτε από τον Απόστολο Λύτρα, ούτε από την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

    «Δεν ήμουν εγώ στο σπίτι και δεν υπάρχει δικογραφία για το συγκεκριμένο γεγονός»

    Ο Απόστολος Λύτρας έδωσε απαντήσεις και για την πρώτη έξοδό του στα μπουζούκια. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε περάσει για να παραλάβει τη μεγαλύτερη κόρη του.

    «Εσείς ψάχνετε να βρείτε ένα θέμα και το τόσο να γίνει τόσο. Εγώ βρέθηκα εκεί για να παραλάβω την κόρη μου. Πρέπει να της πω όχι;» Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο 52χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι προσπαθεί να επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητάς του.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου ο Απόστολος Λύτρας - Πότε θα γίνει η δίκη του
    Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου ο Απόστολος Λύτρας - Πότε θα γίνει η δίκη του

    Στις φυλακές Κορίνθου μεταφέρθηκε πριν από ένα μήνα ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

    Σύμφωνα με το MEGA δύο είναι τα σενάρια για μεταγωγής του: είτε να έχει προκύψει κάποιο ζήτημα με συγκρατούμενούς του είτε να υπάρχει πληρότητα στις φυλακές.

    Η δίκη του Απόστολου Λύτρα θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα - Τι ερευνούν οι Αρχές
    Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα - Τι ερευνούν οι Αρχές

    Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ο δικηγόρος έχει στην κατοχή του χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, είτε είναι αδήλωτα

    Συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία στα οικονομικά στοιχεία του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν, έπειτα από εισαγγελική εντολή, έλεγχο τόσο στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου όσο και στο σπίτι του, συλλέγοντας στοιχεία όπως λογαριασμούς, οικονομικά έγγραφα κα.

    Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ο δικηγόρος έχει στην κατοχή του χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, είτε είναι αδήλωτα, δηλαδή «μαύρα».

    Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές η έρευνα αποφασίστηκε έπειτα από συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στις οποίες γινόταν λόγος για χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι του αλλά και για αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων στο δικηγορικό γραφείο που διατηρεί.

    Ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Πηγή: protothema.gr

  • Γιατί είπε όχι στην αποφυλάκιση Λύτρα το Δικαστικό Συμβούλιο - Το σκεπτικό του βουλεύματος
    Γιατί είπε όχι στην αποφυλάκιση Λύτρα το Δικαστικό Συμβούλιο - Το σκεπτικό του βουλεύματος

    Τους λόγους για τους οποίους η βαριά πύλη των φυλακών Κορυδαλλού δεν... άνοιξε για τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του εξηγούν τα μέλη του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου στο βούλευμα που εξέδωσαν.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος οι περιοριστικοί όροι δεν κρίνονται επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, αλλά ούτε εξασφαλίζεται παρουσία του Απόστολου Λύτρα, τόσο στο ακροατήριο όσο και για την εκτέλεση της πιθανής ποινής του.

    Ειδικότερα, το Δικαστικό Συμβούλιο με το οποίο κατά πλειοψηφία (2 έναντι 1) απέρριψε την εισαγγελική πρόταση του Γιώργου Πολυκράτη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του ποινικολόγου, αφού έλαβε υπόψη του ότι η ανάκριση συνεχίζεται έκρινε ότι δεν έχουν προκύψει νέα περιστατικά ή λόγοι που να δικαιολογούν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ή με κατ΄ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, ούτε έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση.

    Επομένως, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «οι περιοριστικοί όροι δεν κρίνονται επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, ήτοι την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο και υποβολής του στην εκτέλεση της ποινής και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη, κατά πλειοψηφία 2 μελών εκ των τριών».

    Προηγουμένως, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε ότι η άρση της προσωρινής κράτησης ή επιβολή περιοριστικών όρων ή ο κατ΄ οίκον περιορισμός του με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν επαρκούν για την αποτροπή του κινδύνου τέλεσης νέων εγκλημάτων και την εξασφάλιση ότι αυτός θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση ή στο δικαστήριο.

    Ως προς τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος, οι δικαστές έκριναν ότι τα προβλήματα υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο συντηρητικά όσο και επεμβατικά, εφόσον παραστεί ανάγκη με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ανακοίνωση Κούγια για την παραμονή του Λύτρα στη φυλακή
    Ανακοίνωση Κούγια για την παραμονή του Λύτρα στη φυλακή

    Ο Αλέξης Κούγιας, μετά και το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου να απορριφθεί η αίτηση του Απόστολου Λύτρα για «βραχιολάκι», με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή, προέβη σε ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δεν αποφυλακίζεται ο Αποστόλης Λύτρας γιατί το δικαστικό συμβούλιο δεν έκανε δέκτη την πρόταση του κου Εισαγγελέως για την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι και έτσι θα παραμείνει κρατούμενος, παρά τα προβλήματα υγείας του και παρά την εν γένει προσωπικότητά του, σ’ έναν θάλαμο 15 ατόμων με μια τουρκική τουαλέτα κι ένα ντουζ και θέλω να δηλώσω το εξής:

    Όλο αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση Αποστόλου Λύτρα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ένα λάθος και θα το πληρώσει στο μέλλον πολύ ακριβά, τόσο η Δικαιοσύνη στην εν γένει λειτουργία της, αλλά και το σώμα των Ελλήνων δικηγόρων, το οποίο με αυτές τις αποφάσεις εις βάρος του Αποστόλου Λύτρα κατεξευτελίζεται καθημερινώς»

    Πηγή: cnn.gr

  • Στη φυλακή παραμένει ο Απόστολος Λύτρας - Απορρίφθηκε το αίτημά του για «βραχιολάκι»
    Στη φυλακή παραμένει ο Απόστολος Λύτρας - Απορρίφθηκε το αίτημά του για «βραχιολάκι»

    Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2 έναντι 1) το αίτημα του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγόπουλου.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση του κατηγορούμενου ποινικολόγου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με βραχιολάκι.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης είχε εισηγηθεί να αποφυλακιστεί ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους (ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μη επαφή με τη σύζυγό του, κ.λπ.).

    Ο Απόστολος Λύτρας είχε καταθέσει στις 28 Ιουνίου 2024 αίτηση με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του (δηλαδή του εντάλματος με το οποίο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλού), μετά την παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προέβαλε δεν είχε παραβιάσει τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, ενώ επικαλέιτο ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.
    Πηγή: cnn.gr
  • Δολοφονία 35χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού: Καρέ - καρέ το έγκλημα
    Δολοφονία 35χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού: Καρέ - καρέ το έγκλημα

    Καρέ - καρέ τη δολοφονία του 35χρονου αλλοδαπού ο οποίος έπεσε νεκρός στα τέλη Ιουνίου μετά από συμπλοκή με συγκρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού δημοσιεύει το ethnos.gr.

    Το βίντεο ντοκουμέντο

    Πρόκειται για τον Αλφόνσο Ντότσι, ο οποίο είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες. Στο βίντεο καταγράφεται η επίθεση κρατουμένων σε βάρος του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

    Το ποινικό παρελθόν του 35χρονου

    Ειδικότερα, ο 35χρονος είχε σκοτώσει στη διάρκεια ληστείαςέναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική το 2017 και λίγο αργότερα μια ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης στη διάρκεια ληστείας.

    Το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη είχε αποδράσει από το πλοίο και είχε συλληφθεί δύο ημέρες αργότερα ταμπουρωμένος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Πρόκειται για σκληρό ποινικό, ο οποίος είχε απασχόλησε τις Αρχές καθώς είχε εμπλακεί σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονίες.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο