Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 15:07

Απόστολος Λύτρας: Στο φως η γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε τη σύζυγο του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι αναφέρει η γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα το βράδυ του ξυλοδαρμού

Στο φως της δημοσιότητας, έρχεται ένα έγγραφο ντοκουμέντο που αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα.

Συγκεκριμένα, το MEGA αποκαλύπτει την γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του ποινικολόγου το βράδυ του ξυλοδαρμού και ο οποίος μετά την εξέταση ρώτησε τη σύζυγο «Αυτός που σε έφερε εδώ, σου προκάλεσε αυτά τα τραύματα», με την ίδια να γνέφει καταφατικά. Κατόπιν τούτου, ο γιατρός ειδοποίησε τις αρχές.

Τι αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει: «Έγινε κλινικός, απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος. Φέρει κεφαλαιματώματα τριχωτού, οιδήματα μετώπου, οφθαλμικών κόγχων άμφω, ρινός, ζυγωματικών, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού αυτός και τραύματα γλώσσας. Απεικονιστικά φέρει κάταγμα ρινικού οστού. Έγινε σύσταση για εισαγωγή και 24ωρη παρακολούθηση. Οίδημα δεξιάς παλάμης και αριστερού δακτύλου.»

Δείτε το βίντεο

https://www.megatv.com?p=1589798

Δεχόταν πιέσεις για να μην αποκαλύψει τον ξυλοδαρμό της

Με υπόμνημα της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του Αποστόλου Λύτρα από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου, καθώς όπως αναφέρει η δικηγόρος, αντί να την μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εκείνος την οδήγησε στον Γέρακα, παρά την θέληση της.

Ακόμη, η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου αναφέρει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Απόστολο Λύτρα και συνεργάτες του, προκειμένου να την μεταπείσουν να μην αποκαλύψει την αλήθεια.

Τι αναφέρει στο υπόμνημα

«Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει, στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση. Ο λόγος που με πήγε εκεί, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε», αναφέρει η 37χρονη δικηγόρος, σύμφωνα με το MEGA.

Αυτός είναι και ο λόγος που αιτείται άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Απόστολου Λύτρα, για να βγουν στο φως οι συνομιλίες που έκανε και τα μηνύματα που έστειλε προς την σύζυγό του και τους συνεργάτες του, μετά τον ξυλοδαρμό.

«Δεχόμουν συνεχή τηλεφωνήματα από τον Γ.Κ., ο οποίος με καλούσε για λογαριασμό του κατηγορουμένου και μου ζητούσε να πω στην ανακρίτρια ότι έπεσα από την σκάλα, επιμένοντας στην επαγγελματική καταστροφή που θα ερχόταν και για τους δύο μας. Εγώ του απήντησα ότι θα πω την αλήθεια όπου κληθώ», αναφέρεται επίσης στο υπόμνημά της.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 11:46

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της
    Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της

    Το επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, το βράδυ της Τετάρτης, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

    Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

    Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι άσκησε βία, αλλά αρνήθηκε τον ανθρωποκτόνο δόλο που του αποδίδεται με την απαγγελθείσα δίωξη η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ανέφερε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό, "απαντώντας" σε προηγούμενο χτύπημα που δέχθηκε από τον 45χρονο, ενώ αρνήθηκε ότι κρατούσε κουζινομάχαιρο, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα (με όρους), έχοντας εκτίσει ποινή πολυετούς κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη την οποία τέλεσε στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη.

    Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

    Αξιολογώντας και το ποινικό του παρελθόν, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, αφού τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

    Σημειώνεται ότι τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην εγκυμονούσα αδελφή του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της, όπως και το βρέφος της, ενώ ο 45χρονος σύντροφός της επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 28χρονο που ξυλοκόπησε άγρια την έγκυο αδελφή του και τον σύντροφό της

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι

    Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος ενός 28χρονου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφο της, στη Θεσσαλονίκη.
    Ο άντρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ενώ οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή (με θύμα έγκυο) και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στο σπίτι όπου ζει η γυναίκα. Κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα.
    Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος και ο σύντροφός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος αναμενεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το έμβρυο είναι καλά στην υγεία του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: 19 χρόνια κάθειρξη σε 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του
    Θεσσαλονίκη: 19 χρόνια κάθειρξη σε 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του

    Επί 10 μήνες ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, πέφτοντας σχεδόν καθημερινά θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

    Kατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ξυλοδαρμοί και η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκαν ακόμη κι όταν κυοφορούσε το παιδί τους, ενώ από την κακοποιητική συμπεριφορά του δεν ξέφυγε ούτε το νεογέννητο.

    Υπό τον φόβο απειλών ότι θα κάνει κακό τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί τους, η 22χρονη παθούσα τον «κάλυπτε», μέχρι που βρήκε τελικά τη δύναμη να απευθυνθεί σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες, καταγγέλλοντας τον 24χρονο σύντροφό της στην Αστυνομία.

    Ο 24χρονος, με καταγωγή από την Ολλανδία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον καταδίκασε σε 19 χρόνια κάθειρξης. Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, καθώς μετά από προηγούμενη καταδίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για άλλο ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της ίδιας γυναίκας, φαίνεται να εγκατέλειψε τη χώρα.

    Το χρονικό του εφιάλτη της νεαρής κοπέλας

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται να συνέβησαν από τις αρχές του 2021 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

    Όπως κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης, η ίδια είχε δει αρκετές φορές την παθούσα με μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα, αλλά η νεαρή γυναίκα αρνούνταν στην αρχή ότι τη χτυπούσε ο κατηγορούμενος, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, όπως -για παράδειγμα- ότι χτύπησε σε έπιπλο.

    Τον Αύγουστο του 2021 της αποκάλυψε το μαρτύριο που βίωνε και εξομολογήθηκε ότι ο 24χρονος τη χτυπούσε όταν εκείνη δεν ήθελε να έχουν ερωτική επαφή, την τραβούσε από τα μαλλιά και της ασκούσε σωματική βία.

    «Μόλις έναν μήνα από τη στιγμή που γέννησε, τη βίασε και την ξυλοκόπησε ξανά» ανέφερε η μάρτυρας, μεταφέροντας όσα της εκμυστηρεύθηκε η 22χρονη.

    Την καταδίκη του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, κάνοντας λόγο στην αγόρευσή της για έναν «αδίστακτο και χειριστικό» άντρα, που υποτιμούσε τη σύντροφό του και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του με βία και εκφοβισμό.

    Ομόφωνα, τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για βιασμό κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, σωματικές βλάβες σε βάρος εγκύου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σωματική βλάβη ανηλίκου, ενδοοικογενειακή απειλή κατ' εξακολούθηση και εξύβριση.

    Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να είναι άμεσα εκτελεστή, που σημαίνει πως εφόσον ο καταδικασθείς συλληφθεί θα οδηγηθεί απευθείας στις φυλακές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Σοκ στον Τύρναβο: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ
    Σοκ στον Τύρναβο: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

    Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε σε γειτονιά του Τυρνάβου, όταν μια γυναίκα, συνοδευόμενη από το μικρό παιδί της, άρχισε να ουρλιάζει στην μέση του δρόμου ζητώντας βοήθεια.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του.

    Αναζητείται από τις Αρχές ο δράστης στον Τύρναβο

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tirnavospress.gr, οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν άμεσα, προσφέροντας βοήθεια και ειδοποιώντας τις αρχές. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τη γυναίκα και το παιδί της, και τους μετέφερε στο τμήμα για την ασφάλεια τους. Ο σύζυγος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εγκαταλείψει το σημείο πριν την άφιξη των Αρχών.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
    Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

    Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης

    Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.
    Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της κοπέλας, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή, η οποία δόθηκε για τον Απρίλιο του 2025.

    Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός εκνευρίστηκαν και έτσι την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια ο πατριός της άρχισε να κλωτσάει και να γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο, βγάζοντάς τον από την δικαστική αίθουσα και χτυπώντας τον σε όλο τον διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες.

    Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους χωρίσουν τους δύο άνδρες.

    Ο πατριός της κοπέλας συνελήφθη για το επεισόδιο και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Άγριο ξύλο μέσα σε σχολείο - Συνελήφθη 17χρονος μαθητής
    Πάτρα: Άγριο ξύλο μέσα σε σχολείο - Συνελήφθη 17χρονος μαθητής

    Άγριο επεισόδιο χθες στο ΕΠΑΛ Πάτρας μεταξύ μαθητών κατέληξε σε συλλήψεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 μαθητής διαπληκτίστηκε με 16χρονο συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου, στην περιοχή Κουκούλι, με αποτέλεσμα η λογομαχία να καταλήξει σε άγριο καυγά με γρονθοκοπήματα.

    Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία. Ωστόσο δεν προχώρησε σε σύλληψη του 17χρονου , καθώς ο διευθυντής του σχολείου είχε ήδη καλέσει τους γονείς του φερόμενου ως δράστη και μετέβησαν μαζί με τον μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και ακολούθησε η σύλληψη του νεαρού και των γονιών του, για παραμέληση ανηλίκου.

    Όμως στην συνέχεια με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο μαθητής και οι γονείς του αφέθηκαν ελεύθεροι, ως την ημέρα ορισμού της δίκης.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Νίκαια: Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο – Τι λέει ο πατέρας της ανήλικης
    Νίκαια: Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο – Τι λέει ο πατέρας της ανήλικης

    Ο πατέρας του παιδιού μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Mega καταγγέλλοντας ότι το περιστατικό αποκρύφθηκε από το σχολείο

    Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έκανε ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας την οποία χτύπησαν συμμαθητές της στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος, με αποτέλεσμα να στείλουν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο.

    Παράλληλα, η μητέρα του παιδιού είπε ότι δέχθηκε άγρια επίθεση από τέσσερις συμμαθητές της. Είκοσι παιδιά παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδρούν.

    Όταν η δεκάχρονη επέστρεψε στο σπίτι της ένιωθε έντονη αδιαθεσία, πονούσε το κεφάλι της και ζαλιζόταν. Τότε, οι γονείς της ανησυχήσαν και τη μετέφεραν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.

    Τι συνέβη μέσα στο σχολείο

    Ο πατέρας της ανήλικης μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το συμβάν.

    «Ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο, της έβαλαν αλοιφές για να μην φαίνονται οι μελανιές. Ήταν ατύχημα είπαν από το σχολείο και απέκρυψαν την αλήθεια. Την έβαλαν κάτω καμιά δεκαριά άτομα και τη χτυπούσαν. Δεν υπήρχε κανένας δάσκαλος στο προαύλιο εκείνη την ώρα. Μάλλον έπιναν καφέ μέσα στην αίθουσα», είπε αρχικά ο πατέρας του θύματος.

    «Την αποκάλεσαν ψωνάρα, την έβαλαν κάτω και τη χτυπούσαν. Έχουμε κάνει μηνύσεις», κατήγγειλε στην συνέχεια.

    Τόνισε μάλιστα ότι η 10χρονη δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο ενώ ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε μηνύσεις.

    Πηγή: in.gr

  • Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις
    Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις

    Το περιστατικό έγινε στο προαύλιο του σχολείου, όταν μία ομάδα 17χρονων χτύπησε τον 16χρονο – Συνελήφθησαν και οι γονείς για παραμέληση

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στη χώρα, αυτή τη φορά στην Πρέβεζα, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων και των κηδεμόνων τους, μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου σε σχολείο της πόλης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZATODAY, το περιστατικό του ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο 2ο Λύκειο. Στην αστυνομία έγινε καταγγελία ότι μια ομάδα ανήλικων από το ΕΠΑΛ επιτέθηκε και χτύπησε άλλον ανήλικο μαθητή του 2ου Λυκείου Πρέβεζας, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο μαθητής τραυματίστηκε και ο γονέας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Ειδικότερα, συνέλαβε τέσσερις ανηλίκους που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό και τους τους κηδεμόνες τους, που κατηγορούνται για παραμέληση ανηλίκων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα και η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο