Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:08

Πατήσια: Εισέβαλε στο σπίτι την πρώην για να την στραγγαλίσει μπροστά στο παιδί της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου στα Πατήσια, 33χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Χτύπησε βάναυσα την πρώην σύντροφό του

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος κατηγορείται ότι στις αρχές Ιουνίου, εισήλθε βιαίως στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, η οποία βρισκόταν εκεί με το ανήλικο τέκνο της, σπάζοντας την πόρτα, και προσπάθησε να την στραγγαλίσει με τη χρήση σχοινιού και θηλιάς που είχε κατασκευάσει, ενώ πριν αποχωρήσει, την γρονθοκόπησε στο κεφάλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 11:50

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: 19 χρόνια κάθειρξη σε 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του
    Θεσσαλονίκη: 19 χρόνια κάθειρξη σε 24χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του

    Επί 10 μήνες ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, πέφτοντας σχεδόν καθημερινά θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

    Kατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ξυλοδαρμοί και η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκαν ακόμη κι όταν κυοφορούσε το παιδί τους, ενώ από την κακοποιητική συμπεριφορά του δεν ξέφυγε ούτε το νεογέννητο.

    Υπό τον φόβο απειλών ότι θα κάνει κακό τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί τους, η 22χρονη παθούσα τον «κάλυπτε», μέχρι που βρήκε τελικά τη δύναμη να απευθυνθεί σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες, καταγγέλλοντας τον 24χρονο σύντροφό της στην Αστυνομία.

    Ο 24χρονος, με καταγωγή από την Ολλανδία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον καταδίκασε σε 19 χρόνια κάθειρξης. Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, καθώς μετά από προηγούμενη καταδίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για άλλο ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της ίδιας γυναίκας, φαίνεται να εγκατέλειψε τη χώρα.

    Το χρονικό του εφιάλτη της νεαρής κοπέλας

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται να συνέβησαν από τις αρχές του 2021 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

    Όπως κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης, η ίδια είχε δει αρκετές φορές την παθούσα με μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα, αλλά η νεαρή γυναίκα αρνούνταν στην αρχή ότι τη χτυπούσε ο κατηγορούμενος, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, όπως -για παράδειγμα- ότι χτύπησε σε έπιπλο.

    Τον Αύγουστο του 2021 της αποκάλυψε το μαρτύριο που βίωνε και εξομολογήθηκε ότι ο 24χρονος τη χτυπούσε όταν εκείνη δεν ήθελε να έχουν ερωτική επαφή, την τραβούσε από τα μαλλιά και της ασκούσε σωματική βία.

    «Μόλις έναν μήνα από τη στιγμή που γέννησε, τη βίασε και την ξυλοκόπησε ξανά» ανέφερε η μάρτυρας, μεταφέροντας όσα της εκμυστηρεύθηκε η 22χρονη.

    Την καταδίκη του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, κάνοντας λόγο στην αγόρευσή της για έναν «αδίστακτο και χειριστικό» άντρα, που υποτιμούσε τη σύντροφό του και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του με βία και εκφοβισμό.

    Ομόφωνα, τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για βιασμό κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, σωματικές βλάβες σε βάρος εγκύου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σωματική βλάβη ανηλίκου, ενδοοικογενειακή απειλή κατ' εξακολούθηση και εξύβριση.

    Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να είναι άμεσα εκτελεστή, που σημαίνει πως εφόσον ο καταδικασθείς συλληφθεί θα οδηγηθεί απευθείας στις φυλακές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ρόδος: Την απειλούσε πως «θα την κάψει ζωντανή» - Σοκάρει η καταγγελία 36χρονης για πρώην σύντροφό της
    Ρόδος: Την απειλούσε πως «θα την κάψει ζωντανή» - Σοκάρει η καταγγελία 36χρονης για πρώην σύντροφό της

    Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο. Όπως καταγγέλλει μια 36χρονη ο πρώην σύντροφος της την απειλούσε με μηνύματα ότι θα την κάψει ζωντανή. Ο 46χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, της παρενόχλησης και του εκφοβισμού της νεαρής.

    Την παρακολουθούσε και την ακολουθούσε

    Σύμφωνα με τη dimokratiki, την 1η Οκτωβρίου 2024 η 36χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος υπέβαλε μήνυση κατά του 46χρονου πρώην συντρόφου της και κινήθηκε δίωξη εις βάρος του. Όπως κατήγγειλε είχαν σχέση από τον Ιούνιο του 2021 ως και τον Ιούνιο του 2024 και από τότε που χώρισαν ξεκίνησε να την παρακολουθεί, να μεταβαίνει έξω από την οικία και την εργασία της και να την εξυβρίζει λέγοντας της μάλιστα ότι τον εξωθούσε να κάνει πράγματα που θα τον οδηγούσαν στην φυλακή και την εξύβριζε με χυδαίες εκφράσεις.

    Την 30η Σεπτεμβρίου 2024 απέστειλε απανωτά εξυβριστικά μηνύματα στο email της απειλώντας την ότι θα την «Θα σε κάψω ζωντανή» ενώ της έστειλε και δύο φωτογραφίες μια με ένα σχοινί και μια με το δίκυκλο του έξω από το σπίτι της. Η μηνύτρια τόνισε πως φοβήθηκε ενώ είπε πως την φωτογραφία με το σκοινί την εξέλαβε ως απειλή.

    Η 36χρονη κατήγγειλε επίσης ότι μια εβδομάδα περίπου ενωρίτερα μόλις είχε τελειώσει την εργασία της και επιβιβάστηκε στο αμάξι της συναντήθηκε τυχαία με τον 46χρονο ο οποίος ήταν με το μηχανάκι του. Άρχισε να την ακολουθεί, μπήκε μπροστά στο όχημα της κλείνοντας της τον δρόμο και όταν σταμάτησε επειδή δεν είχε δρόμο διαφυγής, άνοιξε την πόρτα πάρα τη θέλησή της, την έριξε στο κάθισμα του συνοδηγού πιέζοντας την στο κεφάλι με τα χέρια του στην περιοχή του μετώπου, την έφτυνε στο πρόσωπο και την απειλούσε.

    Όταν τον προειδοποίησε ότι θα πάει στην αστυνομία αποκρίθηκε ειρωνικά, λέγοντας της «τρέμω» κι έφυγε από το σημείο. Όπως ανέφερε η ίδια, ο 46χρονος έχει όπλο. Ο φερόμενος ως δράστης δεν είπε κάτι εξεταζόμενος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Παλαιό Φάληρο: «Μου το ζήτησε η ίδια», λέει ο Βρετανός που προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του στον ύπνο της (upd)
    Παλαιό Φάληρο: «Μου το ζήτησε η ίδια», λέει ο Βρετανός που προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του στον ύπνο της (upd)

    Επιχείρησε να την πνίξει με ένα μαξιλάρι. Νέα στοιχεία για το Παλαιό Φάληρο.

    Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία θα σημειωνόταν στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή, με δράστη έναν 87χρονο.

    Ο 87χρονος Βρετανός, συνελήφθη, το πρωί της Κυριακής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, καθώς επιχείρησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους επι της οδού Πλουτώνος, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι.

    Ο 87χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της «Απόπειρας Ανθρωποκτονίας», ενώ η 89χρονη σύζυγος του, έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο νοσοκομειο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    «Μου το ζήτησε η ίδια»

    Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, ο ηλικιωμένος αφού πρώτα της έβαλε στο πρόσωπο της ένα μαξιλάρι στη συνέχεια την έπιασε από τον λαιμό της.

    Νομίζοντας ότι η σύζυγός του έχει πεθάνει, βγήκε από το διαμέρισμα του και πήγε σε αλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, χτύπησε το κουδουνι και ενημέρωσε την ένοικο για την πράξη του.

    Με τη συγκεκριμένη διατηρούν φιλικές σχέσεις. Αμέσως, η γειτόνισσα του, σοκαρισμένη με αυτά που άκουγε κάλεσε την αστυνομία και την ενημέρωσε. Πρώτη στο σημείο έφτασαν άνδρες της αστυνομίας όπου διαπίστωσαν ότι η συζυγος του Άγγλου ήταν εν ζωή ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

    Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν πως τα πρώτα λόγια του Άγγλου, στους αστυνομικούς ήταν: « Ό,τι έκανα, το έκανα γιατί μου το ζήτησε η σύζυγος μου!».

    Είναι κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται αρχικά καθώς το ίδιο αναφέρει και η σύζυγός του.

    Το ανδρόγυνο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με την ηλικιωμένη γυναίκα το τελευταίο καιρό να έχει πολλα προβλήματα.

    Όπως προκύπτει, φαίνεται να ζήτησε από τον ίδιο της τον σύζυγό, να την λυτρώσει, σκοτώνοντας την.

    Η υπόθεση ερευνάται από τις Αρχες.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πύργος: Προφυλακιστέος ο 37χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή
    Πύργος: Προφυλακιστέος ο 37χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

    Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 37χρονος πρωταγωνιστής σοβαρού επεισοδίου στην περασμένη εβδομάδα στον Πύργο, όπου κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο ανήλικων (απόπειρα παράσυρσης με το αυτοκίνητο), ενδοοικογενειακή βία, βαριά σωματική βλάβη κ.α.

    Η υπόθεσή του είχε παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλεία, μετά την διαφωνία της Ανακρίτριας και του Αντιεισαγγελέα για το αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

    Μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

    Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου δεν επιχείρησε να χτυπήσει τα παιδιά αλλά έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τα άλλα άτομα που του επιτέθηκαν με μια μεταλλική σούβλα.

  • Χαλκιδική: Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Χτύπησε με ζώνη τη σύντροφό του
    Χαλκιδική: Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Χτύπησε με ζώνη τη σύντροφό του

    Μια μητέρα τριών παιδιών έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στη Χαλκιδική, από τον σύντροφό της.

    Η γυναίκα αποκάλυψε ότι υφίσταται ενδοοικογενειακή βία τα τελευταία 8 χρόνια

    Σύμφωνα με το Star, ο άνδρας την χτύπησε ακόμα και με ζώνη μπροστά στα παιδιά, ενώ όπως αποκαλύφθηκε χτύπησε και τον 7χρονο γιο τους.

    Χαλκιδική: 8 χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας η σύντροφος

    Το μαρτύριο της γυναίκας ξεκίνησε αρχικά στην παραλία των Νέων Μουδανιών, όπου ο 39χρονος δράστης και σύντροφος της γυναίκας άρχισε να την απειλεί και να την βρίζει.

    Το επεισόδιο συνεχίστηκε και στο σπίτι τους, όπου ο άνδρας την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, τη χτύπησε με ζώνη σε όλο της το σώμα και στη συνέχεια την απείλησε με μαχαίρι, μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά τους.

    Η γυναίκα κατήγγειλε τον σύντροφό της και αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως μία ημέρα πριν, εκείνος έδειρε το παιδί τους, που είναι μόλις 7 ετών.

    Ο σύζυγος χαστούκισε και κλώτσησε το αγοράκι

    Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας χαστούκισε και κλώτσησε το αγοράκι.

    Η γυναίκα αποκάλυψε πως ζει τον εφιάλτη του ξυλοδαρμό εδώ και 8 χρόνια.

    Ο 39χρονος συνελήφθη ενώ η γυναίκα με τα τρία παιδιά της μεταφέρθηκαν σε δομή, όπου πλέον είναι ασφαλείς.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Θεσσαλονίκη: Aπείλησε ότι θα σκοτώσει την 16χρονη σύντροφό του επειδή απάντησε στο κινητό της ο κολλητός του
    Θεσσαλονίκη: Aπείλησε ότι θα σκοτώσει την 16χρονη σύντροφό του επειδή απάντησε στο κινητό της ο κολλητός του

    Απειλές κατά της 16χρονης συντρόφου του φέρεται να εξαπέλυσε 25χρονος στη Θεσσαλονίκη, επειδή απάντησε στο κινητό της ο κολλητός του.

    Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, όλα ξεκίνησαν ότι η 16χρονη είπε στον 25χρονο σύντροφό της ότι θα βάλει το κινητό της να φορτίσει και δεν θα μπορεί να απαντήσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

    Ο 25χρονος, αφού πέρασε κάποια ώρα, άρχισε να την καλεί, ωστόσο, εκείνη δεν απαντούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή, αργά τη νύχτα, ο 25χρονος κάλεσε ξανά και το τηλέφωνο φέρεται να σήκωσε ο κολλητός του φίλος.

    Θεσσαλονίκη: Ο 25χρονος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την 16χρονη

    Ο 25χρονος φέρεται να άρχισε να την απειλεί, λέγοντάς της, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, «ότι θα την βρει όπου και να κρυφτεί και θα την σκοτώσει».

    Κατά την απολογία του ο 25χρονος δήλωσε ότι την εξύβρισε αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν την απείλησε.

    Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Θεσσαλονίκη του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία και αφέθηκε ελεύθερος.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Αγρίνιο: Απείλησε την πρώην σύντροφό του με μαχαίρι, τον αφόπλισαν οι αστυνομικοί
    Αγρίνιο: Απείλησε την πρώην σύντροφό του με μαχαίρι, τον αφόπλισαν οι αστυνομικοί

    Στη σύλληψη 54χρονου άνδρα προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου 27/7 στο Αγρίνιο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Ο άνδρας βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, όπλων καθώς και παράβαση δικαστικών αποφάσεων.

    Φέρεται να απείλησε με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του, ηλικίας 61 ετών, την οποία βάση δικαστικής απόφασης απαγορευόταν να προσεγγίσει.

    Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο του συμβάντος αφόπλισαν τον άνδρα και ακολούθως προχώρησαν στην σύλληψή του.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Πύργος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 37χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14χρονης - Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας αποφασίζει για την τύχη του
    Πύργος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 37χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14χρονης - Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας αποφασίζει για την τύχη του

    Μαραθώνια ήταν η διαδικασία της ανάκρισης του 37χρονου από τον Πύργο, που κατηγορείται πως το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στη διάρκεια ενός σοβαρού επεισοδίου στην περιοχή της οδού Αλφειού, ανάμεσα σε συγγενείς, αποπειράθηκε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του μια 14χρονη.

    Η Ανακρίτρια Ηλείας και ο Αντιεισαγγελέας που χειρίζονται την υπόθεση, διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή να αφεθεί ελεύθερος με όρους, ο 37χρονος και έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας θα αποφασίσει για αυτό, σε συνεδρίασή του την Παρασκευή.

    Στο μεταξύ οι δύο αδελφοί 35 και 38 ετών - ο πρώτος πατέρας της 14χρονης - που χτύπησαν στην εξέλιξη του επεισοδίου με σούβλα τον 37χρονο και κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο