Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 14:29

Κύκλωμα εκβιαστών: Άρχισαν οι απολογίες των κατηγορούμενων υπαλλήλων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας απολογούνται από το πρωί στις ανακριτικές αρχές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Οι διάλογοι του κυκλώματος

Στο μεταξύ, στη μεγάλη δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων που αποκάλυψε το μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς περιλαμβάνονται διάλογοι των κατηγορουμένων που έχει καταγράψει η ελληνική αστυνομία.

Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους και συνολικά 14 υπάλληλοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Κεντρικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος, όπου μάλιστα σε διάλογο που έχει καταγραφεί φέρεται να παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.

  • Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει;
  • Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου.
  • Κατηγορούμενη: 1.000. 22 του μηνός έχουμε.
  • Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε;
  • Κατηγορούμενη: 22. 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες. Λοιπόν, 22 και 29 τα υπόλοιπα.
  • Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Ναι, εντάξει, εντάξει! 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα. Εντάξει, εντάξει θα στα αφήσω.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ πολλές φορές έλεγχοι για παραβάσεις γίνονταν για τα μάτια του κόσμου και πάντα είχε προηγηθεί η ειδοποίηση στον καταστηματάρχη:

  • Κατηγορούμενη: Θέλω στη 1.30 να μου ανοίξει κάποιος γιατί θα έρθω με το Υγειονομικό για έλεγχο.
  • Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.
  • Κατηγορουμένη: Και για να τα εγκρίνουμε περνάει η Υγειονομική και τους ζητάει και η Δημοτική Αστυνομία χαρτί.
  • Καταστηματάρχης: Α, ωραία, θα είναι ο Κώστας εκεί. Τι να του πω; Να καθαρίσει τίποτα; Να κάνει τίποτα;
  • Κατηγορούμενη: Αφού τους πληρώνουμε, τι να καθαρίσει; Αν δεν τους πληρώναμε, θα σου έλεγα.
  • Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η εγκληματική οργάνωση δέχονταν απειλές ότι θα ξεκινήσουν πογκρόμ ελέγχων και θα τους βεβαιώνονταν μεγάλα πρόστιμα.

Πηγή: Cnn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:48

Σχετικά Άρθρα

  • Σκάνδαλο στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών»: Έστελναν άσκοπα μωρά για θεραπείες - Τουλάχιστον 12 θάνατοι
    Σκάνδαλο στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών»: Έστελναν άσκοπα μωρά για θεραπείες - Τουλάχιστον 12 θάνατοι

    Μεγάλο σκάνδαλο με θανάτου βρεφώνέχει ξεσπάσει στην Τουρκία καθώς κύκλωμα κατηγορείται πως μετέφερε άσκοπα νεογέννητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας για οικονομικό όφελος, με πολλά μωρά να πεθαίνουν.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε πάνω από 500 χρόνια φυλάκιση για τους επικεφαλής του κυκλώματος. Η έρευνα για τη συμμορία, η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο, ολοκληρώθηκε και η Γενική Εισαγγελία ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο.

    Πώς δρούσε το κύκλωμα που εμπλέκονται και υγειονομικοί

    Όπως αποκαλύπτεται, αντί να μεταφέρονται σε νοσοκομεία όπου τα βρέφη θα λάμβαναν την κατάλληλη φροντίδα, στέλνονταν σε εγκαταστάσεις που επέλεγαν οι ύποπτοι που συνεργάζονταν με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, επιλέγοντας νοσοκομεία που θεωρούνταν «κερδοφόρα για την οργάνωση».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρωταρχικός στόχος του κυκλώματος δεν ήταν η ανάρρωση των βρεφών, αλλά η αύξηση των οικονομικών τους κερδών, κατευθύνοντάς τα σε ακριβότερες θεραπείες, όπως η εντατική θεραπεία, αποσπώντας έτσι μεγαλύτερα ποσά από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα κέρδη μοιράζονταν μεταξύ των μελών της συμμορίας, πολλά από τα οποία ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

    Στο κατηγορητήριο σημειώνεται ότι «μέσω αυτών των δόλιων πρακτικών, οι ύποπτοι πολλαπλασίασαν τα έσοδα από τις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών τρεις έως τέσσερις φορές».

    Τουλάχιστον 12 θάνατοι βρεφών

    Ωστόσο, λόγω της παρατεταμένης και περιττής παραμονής στις επιρρεπείς σε λοιμώξεις μονάδες νεογνών, πολλά βρέφη πέθαναν.

    Τουλάχιστον 12 θάνατοι αποδίδονται σε αυτές τις πρακτικές, ενώ πολλά επιζώντα βρέφη υποφέρουν πλέον από σοβαρές, δια βίου παθήσεις.

    «Αν το μωρό σας μείνει εδώ, θα πεθάνει»

    «Η κόρη μου πέρασε τρεις νύχτες στην εντατική» είπε μια πενθούσα μητέρα στην εφημερίδα Milliyet, της οποίας το νεογέννητο πέθανε στη μονάδα. «Μετά, ο γιατρός μου είπε: "Αυτό το μέρος είναι για μωρά ενός μηνός. Αν το μωρό σας μείνει εδώ, θα πεθάνει. Βρείτε άλλο νοσοκομείο.' Δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα. Ο υπεύθυνος γιατρός της ΜΕΘ συνέστησε τότε ένα νοσοκομείο, εξηγώντας μας ότι το νυχτερινό κόστος της εντατικής θεραπείας ήταν 7.000 τουρκικές λίρες και ότι η κόρη μας θα χρειαζόταν δύο εβδομάδες θεραπείας. Δεχτήκαμε».

    Το κατηγορητήριο, το οποίο αναφέρεται στη συμμορία ως «εγκληματική οργάνωση νεογέννητων», περιγράφει λεπτομερώς πώς η συμμορία, που λειτουργούσε με γιατρούς σε πολλά νοσοκομεία, παρείχε υγειονομική περίθαλψη κυρίως μέσω νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, οδηγώντας στην έξαρση της βρεφικής θνησιμότητας.

    Νοσοκόμες παρουσιάζονταν σαν γιατροί και έκαναν θεραπείες

    Σε πολλές περιπτώσεις, οι νοσοκόμες παρουσιάζονταν ως γιατροί στις οικογένειες των βρεφών και χορηγούσαν ιατρικές θεραπείες εν αγνοία των γιατρών, με μοιραίες συνέπειες για τα βρέφη. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψαν οι αρχές αποκάλυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος γνώριζαν ότι κάποια βρέφη θα πέθαιναν και έλαβαν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα θεωρούνταν υπεύθυνοι για τους θανάτους.

    Βαριές ποινές προτείνει ο εισαγγελέας

    Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινές έως και 582 ετών για τον επικεφαλής της σπείρας, τον γιατρό Firat Sari, και δύο άλλα πρόσωπα-κλειδιά.

    Δεκαοκτώ επιπλέον ύποπτοι, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 10 έως 437 έτη για το ρόλο τους στο θάνατο των βρεφών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση λόγω παράλειψης.

    Το κύκλωμα απείλησε επίσης με θάνατο τον εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση, προσφέροντας μάλιστα 100.000 δολάρια σε έναν ύποπτο για να πραγματοποιήσει τη δολοφονία, αναφέρει η hurriyetdailynews.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των 5 συλληφθέντων – Οι κατηγορίες
    Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των 5 συλληφθέντων – Οι κατηγορίες

    Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν την Τρίτη (15/10) οι πέντε συλληφθέντες στην Κέρκυρα, προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση εκβιασμών στην εφορία του νησιού.

    Στον υποδιευθυντή της εφορίας που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας αποδίδεται το σύνολο από τις κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία φέρονται να συμμετέχουν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής.

    Ο υποδιευθυντής φέρεται να είχε τον πλήρη έλεγχο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς καθόριζε τα χρήματα που θα απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες που εκβίαζαν και έκανε τη μοιρασιά ανάμεσα στον ίδιο και τους συνεργούς του.

    Έκρυβαν τα χρήματα από τις μίζες μέσα σε τοίχους

    Νέα ντοκουμέντα για το κύκλωμα των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Κέρκυρα μοιράστηκε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Μίνα Καραμήτρου.

    Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής της ΔΟΥ. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται και φωτογραφικά ντοκουμέντα καθώς, τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που διαχειρίζονταν τα μέλη του κυκλώματος η δράση του οποίου πάει πάρα πολύ πίσω, κάπου τα έκρυβαν. Μέσα στη δικογραφία, οι αστυνομικοί των Αδιάφθορων φαίνεται να έχουν και τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δελτίο του OPEN, στις οποίες φαίνεται καθαρά η κρύπτη, που τα έλη του κυκλώματος είχαν φτιάξει στο κάσωμα της πόρτας, στο σπίτι ενός από τους δύο ελεγκτές της εφορίας που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Εκεί, οι αστυνομικοί των Αδιάφθορων βρήκαν χιλιάδες ευρώ. Το σημείο αποτελούσε την κρύπτη που ο κατηγορούμενος έβαζε χρήματα τα οποία εκβιαστικά εισέπραττε από επιχειρηματίες του νησιού.

    «Αυτοί ενεργούσαν επιπόλαια, εμείς πρέπει να προσέχουμε»

    Μάλιστα, οι εφοριακοί της Κέρκυρας, σε μεταξύ τους συνομιλίες, αναφέρονταν και στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των εφοριακών της Χαλκίδας. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ηχητικό υλικό στο οποίο, οι κατηγορούμενοι από την Κέρκυρα, συζητούν για τους συλληφθέντες της Χαλκίδας. Ο κοριός της ελληνικής αστυνομίας έχει καταγράψει τους εφοριακούς τη στιγμή που έλεγαν ότι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να παίρνουν μεγαλύτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μη συλληφθούν. Σε κάποιο σημείο, οι κατηγορούμενοι έχουν καταγράφει να λένε: «Πρέπει να προσέχουμε εμείς. Αυτοί ενεργούσαν επιπόλαια. Εμείς πρέπει να προσέχουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κύκλωμα εφοριακών: Βαριές κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες - Στην κλιμάκια της ΑΑΔΕ
    Κύκλωμα εφοριακών: Βαριές κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες - Στην Κέρκυρα κλιμάκια της ΑΑΔΕ

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα. Τη Δευτέρα (14/10) αποδόθηκαν στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ το σύνολο από τις 7 κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού.

    Την Τρίτη (15/10) οι συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν στον Εισαγγελέα. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.

    Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.

    «Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες»

    Επιχειρηματίες του νησιού αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν χρήματα μέσω τρίτων για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

    «Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα» τόνισε επιχειρηματίας μιλώντας στο Star.

    «Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητά μου, ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή, άλλαξα γνώμη» ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.

    Παράλληλα, ακόμη ένας επιχειρηματίας τόνισε ότι οι συλληφθέντες τον πλησίασαν και επειδή έπρεπε να διευθετήσει κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες για τέσσερις χρονιές, του ζήτησαν το πόσο των 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο, συνολικά 200.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση στη Κέρκυρα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Στην Κέρκυρα κλιμάκια της ΑΑΔΕ - Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση των εκβιαστών εφοριακών
    Στην Κέρκυρα κλιμάκια της ΑΑΔΕ - Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση των εκβιαστών εφοριακών

    Στην Κέρκυρα μεταβαίνει κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.

    Την Τρίτη απολογούνται οι κατηγορούμενοι

    Την ίδια ώρα, τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής, που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, απολογούνται την Τρίτη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κατηγορητήριο υπάρχουν άλλα 4 άτομα.

    Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο. Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

    Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος

    Στις συνομιλίες του κυκλώματος που έφερε στη δημοσιότητα το ethnos.gr και ο Γιάννης Ζιάκας, χτες, Σάββατο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίον ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έδινε οδηγίες στους υφιστάμενους, έτσι ώστε να «κάνουν τη δουλειά» χωρίς να ενοχοποιηθούν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε καταφέρει να εκβιάσει τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες του νησιού.

    Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να εκφράζουν και τους φόβους τους, μετά την σύλληψη του κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Εναλλακτικά αμα δεν έχεις τον ενδιάμεσο είναι αυτό που σου λέω, πες του ανθρώπου λοιπόν σε έναν φάκελο γράψε απ έξω "ισοζύγια - παραστατικά - αποδείξεις" να φανούν, δεν τον πειράζει, το αφήνει πάνω στο γραφείο σου. Ποιος θα πιστέψει ότι, που δεν, ποιος θα πιστέψει ότι ο άλλος έχει πάρει λεφτά, αφού δεν τα έπιασε ποτέ και δεν ... στο γραφείο. Πάνω στο γραφείο θα αφήσεις τα λεφτά σου; Λογικό είναι να τα πάρεις, να τα εξαφανίσεις, δεν θα τα αφήσεις εκεί πάνω. Και μάλιστα, αν δεν τον έχεις πιάσει καθόλου εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και να υπήρχε περίπτωση και να τον βρουν, θα πεις εγώ ρε παιδιά, ένας φάκελος, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Μπορεί να έχει μπει ο οποιοσδήποτε μέσα, που να ξέρω εγώ. Κάθε μέρα μου αφήνουν εδώ ελεγκτές, φακέλους, ιστορίες κτλ, μπήκε ένας φάκελος, δεν τον είχα προλάβει να τον δω, που να ξέρω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί.

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Δεν είναι τίποτα (ακατάληπτη φράση) σ'αυτή τη διαδικασία.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Τον πελάτη;

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Ναι μήπως την στήνει ο άλλος.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Αποκλείεται.

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μήπως την στήνει ο άλλος και με αυτά που γίνανε τώρα κάτσε.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως φαίνεται μέσα από τους διαλόγους που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, οι εκβιασμοί ήταν ευθείς.
    Απειλούσαν τους επιχειρηματίες ακόμα και με «λουκέτο» αν δεν υποκύψουν.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ωραία. Κάνε του μία συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς, και μπορούμε τώρα αυτή, χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί δρομολογούνται τώρα, βγαίνουνε τα προγράμματα, ξέρεις κάτι ινκόγκνιτο πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοι θα ελεγχθούνε ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να μην, να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε τον ελεγκτή, κάνει άλλος την (ακατάληπτη φράση) αλλά δεν έχει το όνομα των άλλων. Ενδιαφέρεσαι;

    ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε να ξαναδώ τον Α....ο.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Σου έχει πει ότι μέσα στο μήνα θα τα έχει δώσει;

    ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλει λίγο χρόνο, θέλει λίγο χρόνο τώρα γιατί πάει και αλλάζει την κατάσταση. Δεν βλέπω να νοικιάζει τα σπίτια.

    Εντύπωση προκαλούν ακόμα και κάποια «ξεσπάσματα» του κατηγορούμενου υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κέρκυρας, κατά τα οποία κάνει λόγο για...ένα μάθημα που πρέπει να πάρουν οι επιχειρηματίες.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Κυρίως λέω δε θέλω να μιλήσει. Αν μιλήσει θα το ακούσω. Αν τ'ακούσω λέω τα επόμενα 3-4 χρόνια θα βγουν όλα για έλεγχο και θα το βγάλω εγώ του λέω. Και θα πάει απέναντι και ότι του βγάλουν του βγάλανε. Και μετά λέω καλή του επιτυχία. Ξεκάθαρα. Άσε με λίγες μέρες μου λέει, θα το δω και θα σου πω. Αλλά μου λέει αυτά είναι πολλά μου λέει. Να πούμε 20 και για τα δύο. Πολύ λίγα του λέω. Κάνε κάτι καλύτερο.

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Καλά είναι ρε προϊστάμενε, καλά είναι.

    ΥΠΟΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Όχι να σου πω.

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μην το πιέζεις άλλο, είναι παράξενοι αυτός εκεί κάτω ρε συ.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Να σου πω κάτι, είναι υπόθεση που είναι (ακατάληπτη φράση) λοιπόν.

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ε ωραία.

    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλω να τους μαθαίνω. Να τους μαθαίνω γιατί οταν ρε π....η έχεις κλέψει 100 και σου ζητάνε να δώσεις απ'τα 100 τα 10.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Διπλό κέρδος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους - Αυξήσεις μισθών και ψαλίδι στις εισφορές
    Διπλό κέρδος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους - Αυξήσεις μισθών και ψαλίδι στις εισφορές

    Oριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ, μικτά, θα λάβουν σταδιακά έως το 2027 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να μην υπολείπεται του νέου κατώτατου μισθού και ο εισαγωγικός να ανέλθει στα 950 ευρώ.

    Ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο, σήμερα ανέρχεται στα 850 ευρώ.

    Προκειμένου να μην υπολείπεται του νέου κατώτατου μισθού, θα ακολουθήσουν αναλογικές οριζόντιες αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και στα ειδικά μισθολόγια των δημοσίων λειτουργών, όπως έγινε και με τα 70 ευρώ το 2024.

    Έτσι όλοι οι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου θα λάβουν στους βασικούς τους μισθούς, σταδιακά έως το 2027, οριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ μικτά συνολικά, ώστε και ο εισαγωγικός στο Δημόσιο να ανέλθει το 2027 στα 950 ευρώ, από 850 ευρώ σήμερα.

    Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μοναδική «αύξηση» που θα δουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καθώς σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό προβλέπεται επίσης ενίσχυση του εισοδήματος τους μέσω διαφόρων «μπόνους».

    Παράλληλα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, μειώνεται η ασφαλιστική κράτηση υπερ Υγείας κατά 0,5% του μισθού τους, κάτι που «προσθέτει» στο πορτοφόλι τους περί τα 4-8 ευρώ το μήνα για τους περισσότερους εργαζόμενους ή 50-100 ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο.

    Έως 600 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς του ΕΣΥ

    Την μορφή της «αύξησης» αποδοχών έχει το κίνητρο προσέλκυσης ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές.

    Συγκεκριμένα, θεσπίζεται αυξημένο κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής των ιατρών του ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές ύψους 200 έως και 600 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με την ειδικότητα και την περιοχή.

    Σήμερα αφορά περίπου 3.300 ιατρούς του ΕΣΥ, με στόχο αυτός ο αριθμός να αυξηθεί, και το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

    Πρόσθετες ενισχύσεις για ένστολους

    Αυξημένη κατά 20% θα είναι η αποζημίωση των νυχτερινών των ένστολων (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό, Ενοπλες Δυνάμεις) από 1/1/2025.

    Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ ανά ώρα.

    Σημειώνεται ότι οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης διαφέρουν ανά υπηρεσία (εν γένει κυμαίνονται από 10 έως 64 ώρες).

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για αστυνομικό με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης η εν λόγω αύξηση αντιστοιχεί σε 36 ευρώ μικτά ή 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

    Ποιοι θα λάβουν bonus παραγωγικότητας

    Bonus παραγωγικότητας που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 15% του μισθού του εργαζομένου περιλαμβάνει το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

    Από 1η Ιανουαρίου 2025 το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής θα εφαρμόζεται στους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), καθώς και στο ένστολο προσωπικό του δημόσιου τομέα, το οποίο, λόγω αρμοδιότητας, υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής (ΕΣΚΥΠ). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Αυτό σημαίνει πως αφορά όλους τους υπάλληλους φορέων που υπάγονται στην στοχοθεσία – αξιολόγηση, όπως π.χ. Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, νοσοκομεία, μεταξύ άλλων.

    Πηγή: cnn.gr

  • ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος
    ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος

    Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την εγκληματική δράση κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών που διέπρατταν απάτες μαμούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονική συνταγογράφηση. Η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμα και ΑΜΚΑ έγκλειστων στις φυλακές. Αποκαλυπτικοί για τη δράση των κατηγορούμενων είναι οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο στόχαστρο των Αρχών για μήνες

    Για μήνες οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας είχαν γίνει η σκιά του κυκλώματος και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία για να σχηματίσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος που συνταγογραφούσε δερματολογικά και μυοσκελετικά σκευάσματα, ενώ εξέδιδε συνταγές και σε Α.Μ.Κ.Α. ανδρών. Σε βάρος των 16 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Αποκαλυπτικοί διάλογοι

    Όπως μετέδωσε το OPEN, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για το πως καθημερινά οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών και μάλιστα ανασφάλιστων ή ακόμη και έγκλειστων στις φυλακές:

    • κατηγορούμενος α: Για τηλεφωνικά άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ, να μπεις να το φτιάξεις είμαστε, εντάξει ;
    • κατηγορούμενος β: Τώρα , τώρα αυτή τη στιγμή, οκ.
    • κατηγορούμενος α: Πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες με διάγνωση πόνου, για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία.
    • κατηγορούμενος β: Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

    Γιατρός «έγραφε» φάρμακα αξίας εκατομμυρίων σε «αόρατους» ασθενείς

    Φάρμακα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός που εργαζόταν στην Κύπρο και είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, «έγραφε» φάρμακα στους...ασθενείς που υποτίθεται ότι εξέταζε στα Κέντρα Υγείας στα οποία είχε διοριστεί, ενώ δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ ο ίδιος στο πόστο του.

    Μόνος του ο 51χρονος γενικός ιατρός κατηγορείται πως έκανε ψευδείς συνταγογραφήσεις αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.

    Οι διάλογοι του γιατρού:

    • κατηγορούμενος α: Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει 105€. Εγώ την δίνω εκατό 100€. Έχει και συμμετοχή 25%, ένα πενηντάρι ας πούμε θα το βγάλω.
    • κατηγορούμενος β: Μάλιστα.

    Συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένειά του

    Μέλη της οικογένειας του 51χρονου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς ο κατηγορούμενος γιατρός συνταγογραφούσε «με τη σέσουλα» φάρμακα σε συγγενείς του.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48€, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64€ , 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36€, 18 φορές στον γιο του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65€ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93€.

    Οι «αόρατοι» ασθενείς

    Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 51χρονος γιατρός φέρεται να είχε συνταγογραφήσει περισσότερα από 4.000 φάρμακα σε ανθρώπους που δεν διέμεναν στις δηλωμένες διευθύνσεις ή απουσίαζαν στο εξωτερικό.

    Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι άντρες και οι γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «γείτονες» των ανθρώπων αυτών δεν τους ήξεραν και, φυσικά, δεν τους είχαν δει ποτέ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα που έκλεψε εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ - Εντοπίσαμε ασυνήθιστη συνταγογράφηση, λέει η διοικήτρια
    Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα που έκλεψε εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ - Εντοπίσαμε ασυνήθιστη συνταγογράφηση, λέει η διοικήτρια

    Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων - Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και 451.140 ευρώ

    Για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ που φτάνει τα 3,5 εκατ. τοποθετήθηκε η διοικήτρια του, Θεανώ Καρποδίνη.
    «Από την πρώτη στιγμή που εντοπίσαμε μη συνηθισμένες συμπεριφορές στη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων, απευθυνθήκαμε, με τα στοιχεία τα οποία είχαμε, στις Αρχές. Και σήμερα βλέπουμε την εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία για άλλη μία φορά ενός οικονομικού εγκλήματος» δήλωσε η κυρία Καρποδίνη.
    «Να θυμίσω ότι έχω δηλώσει επανειλημμένα πως τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, τα οποία όχι απλά σεβόμαστε, αλλά και υπερασπιζόμαστε. Κάθε φορά που παρατηρούμε συμπεριφορές και πρακτικές οι οποίες δημιουργούν έστω και την παραμικρή υπόνοια, θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εδώ για να υπηρετεί τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία» τόνισε.
    Η κυρία Καρποδίνη ευχαρίστησε παράλληλα την Οικονομική Αστυνομία για τη διαρκή και αγαστή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης έως και την εξιχνίαση της δράσης των εν λόγω οργανώσεων.

    Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από διεξοδική έρευνα των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Οι φάκελοι εστάλησαν στην Οικονομική Αστυνομία προς διερεύνηση με ενδείξεις συστημικής απάτης ιατρών και φαρμακοποιών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Η Οικονομική Αστυνομία, ύστερα και από τη δική της έρευνα με τα δικά της μέσα, κατέληξε στη σύλληψη ιατρών, φαρμακοποιών και λοιπών εμπλεκομένων σε δύο εγκληματικές οργανώσεις.

    Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ συνδύασε και αξιοποίησε τους στοχευμένους συνδυαστικούς ελέγχους που διενεργούνται συστηματικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του για:

    - τον έλεγχο του ορίου συνταγογράφησης (πλαφόν) και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης ιατρών,

    - την εκτέλεση φαρμάκων σε συγκεκριμένα φαρμακεία,

    - τη συνταγογράφηση και εκτέλεση φαρμάκων συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών,

    - την τήρηση των περιορισμών αποζημίωσης σε φάρμακα σιδήρου, βιταμίνης D και μαγνησίου και ναρκωτικών ουσιών κ.α.,
    - τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων εκτός ενδείξεων, υπερδοσολογήσεις σκευασμάτων,

    - τις καταγγελίες ασφαλισμένων για εν αγνοία τους συνταγογράφηση φαρμάκων.

    «Οι εκθέσεις του ΕΟΠΥΥ εστάλησαν στην οικονομική αστυνομία το 2023, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας και με χρήση στατιστικών μοντέλων που έχει ΕΟΠΥΥ προκριμένου να διενεργεί ελέγχους, πήγαμε και προς τα πίσω, για πράξεις που είχαν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια του 2023, στα ΑΜΚΑ των συγκεκριμένων γιατρών, στις εκτελέσεις των συγκεκριμένων φαρμακείων» υπογράμμισε επίσης η κυριά Καρποδίνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε κάποια συγκεκριμένα ηλεκτρονικά συστήματα, με τα οποία τρέχουμε κάθε μήνα ελέγχους στις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις. Αυτά αφορούν τον έλεγχο του ορίου συνταγογράφησης, δηλαδή το πλαφόν που με βάσει τις ενδείξεις του φαρμάκου έχει κάθε δραστική, την εκτέλεση φαρμάκων σε συγκεκριμένα φαρμακεία και συνταγές από συγκεκριμένους γιατρούς, που εκτελούνται μαζικά στα φαρμακεία.

    Ελέγχουμε τη συνταγογραφήθηκε με το ίδιο μοτίβο του ίδιου γιατρού, σε πάρα πολλά ΑΜΚΑ ασθενών. Υπάρχουν περιορισμοί με βάσει τα φίλτρα που έχουν ειδικά οι βιταμίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, καθώς και ναρκωτικές ουσίες. Επίσης ελέγχουμε αναλυτικά, τις καταγγελίες των ασφαλισμένων. Οι εικονικές συνταγογραφήσεις αφορούσαν ακόμα κάποια αντιβιοτικά και κάποια φάρμακα τα οποία κατά καιρούς βρίσκονται και σε έλλειψη».

    Στο αν υπάρχει περίπτωση κάποιος έχει γιατρός ή φαρμακοποιός να χρησιμοποιήσει το ΑΜΚΑ ενός ασφαλισμένου χωρίς αυτός να το γνωρίζει και να γίνονται οι συνταγογραφήσεις και αυτή η απάτη εις βάρος του η κυρία Καρποδίνη ανέφερε ότι: Υπάρχει περίπτωση να μην το μάθει.

    Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι αφορούσε η συνταγογράφηση πλήθος ανασφάλιστων ΑΜΚΑ, είτε αλλοδαπών, είτε σε δομές κράτησης, είτε σε δομές κράτησης μεταναστών, είτε ανθρώπων που είχαν απελαθεί από τη χώρα. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν είναι ενεργό το σύστημα και δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, δεν τους πήγαινε μήνυμα για την εκτέλεση των συνταγών.

    Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και 451.140 ευρώ, με τη συνολική ζημιά του Οργανισμού λόγω της ψευδούς συνταγοράφησης σε 3.516 ΑΜΚΑ, να ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ. Ορισμένα δε από τα φάρμακα που ψευδώς συνταγογραφούσαν, βρίσκονται σε έλλειψη.

    Ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθέσεων στην Αστυνομία, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων καθώς και τις λοιπές ενέργειες για την ανάκτηση της ζημίας του Οργανισμού έναντι όλων των εμπλεκόμενων, τονίζεται σε ανακοίνωση. «Εξυπακούεται ότι ο ΕΟΠΥΥ θα κινηθεί και δικαστικώς για τη διασφάλιση των συμφερόντων του».

    Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

    Μετά τη δίωξη, η οποία ασκήθηκε μετά τη σύλληψη των εμπλεκομένων την περασμένη Παρασκευή, αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα κατηγορούνται για: Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

    Ακόμη, από την εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη και για πλημμελήματα, τα οποία είναι: Κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων και βία κατά υπαλλήλου. Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αστυνομικές αρχές, οι συλλήψεις των κατηγορουμένων έγιναν την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.
  • Νέοι διάλογοι των μπράβων της νύχτας: «Ανέλαβε ο κουμπάρος του τώρα - Με αυτόν δεν υπάρχουν ανοχές»
    Νέοι διάλογοι των μπράβων της νύχτας: «Ανέλαβε ο κουμπάρος του τώρα - Με αυτόν δεν υπάρχουν ανοχές»

    Τον επίμαχο διάλογο κατηγορούμενου στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών της αδίστακτης συμμορίας που συνέλαβαν οι ελληνικές Αρχές και στον οποίο ο κατηγορούμενος αποκαλύπτει ποια ήταν η σχέση του κυκλώματος, με τον δολοφονημένο άνθρωπο της νύχτας στο Νέο Κόσμο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

    Ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στα πρώτα της δικογραφίας που έχει σχηματίσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας συζητά με μια γυναίκα, λίγο καιρό μετά την δολοφονία στο Νέο Κόσμο και της αναφέρει «ποιος ήταν το μεγάλο αφεντικό» αλλά και ότι «υπήρχε ειρήνη με τις υπόλοιπες ομάδες της νύχτας όταν εκείνος ζούσε».

    Αναφέρει επίσης και το όνομα του ανθρώπου, που όπως ισχυρίζεται, πήρε τα ηνία της συμμορίας μετά την εκτέλεση στο Νέο Κόσμο.

    «Α. Είχαμε κάτι ανακατατάξεις. Εντάξει όμως τα φτιάξαμε όλα
    Β. Τι ανακατατάξεις δηλαδή;
    Α. Εεεε πέθανε το μεγάλο αφεντικό. Δεν άκουσες τη δολοφονία;
    Β Απο που μεγάλο αφεντικό;
    Α. Ε αυτός ηταν το μεγάλο αφεντικό
    Β. Ο Ζ… ήταν το μεγάλο σας αφεντικό;
    Α. Ναι …. Τώρα έχει αναλάβει ο κουμπάρος του….. είμαστε πολύ καλύτερα….αλλα υπήρχε ειρήνη…. τη προστασία του μαγαζιού αυτός την είχε….
    Β Υπήρχε μια ειρήνη όσο ήταν αυτός ζωντανός;
    Α Χμ».

    Μάλιστα, ο κατηγορούμενος συνεχίζοντας τη συζήτηση με τη γυναίκα μιλά και για το πως λειτουργεί υπό τη «νέα διεύθυνση» η συμμορία και ότι ο νέος αρχηγός τους είναι πολύ πιο σκληρός και δεν έχει «ανοχές».

    «Α. Ε τώρα έχει αναλάβει ο Β…εμείς με αυτόν είμαστε βέβαια πιο καλά… είμαστε πιο οργανωμένοι… και πάμε καλύτερα.
    Β. Ναι;
    Α. Ε βέβαια.Υπήρχαν ανοχές από τον άλλο κατάλαβες; Ενώ με αυτόν εδώ δεν υπάρχουν ανοχές».

    Στην ογκωδέστατη δικογραφία υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες συνομιλίες ακόμα και μελών της εγκληματικής οργάνωσης που αναφέρονται σε συγκεκριμένα μαγαζιά, τα οποία φέρεται να είχαν υπό την εποπτεία τους τα μέλη του κυκλώματος, ενώ χούλιγκαν ομάδας που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης της συμμορίας δεν διστάζουν να αναφέρουν και τη γηπεδική τους δραστηριότητα.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και αλλοδαποί έγκλειστοι των φυλακών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τη διακλάδωση της συμμορίας με εμπόρους ναρκωτικών.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο