Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 11:17

Σήμερα ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα μπράβων - Η σχέση με τη συμπλοκή στην Αλεξάνδρας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Επίσημες ανακοινώσεις για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μπράβων της νύχτας, που βρίσκεται στα «χέρια» της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τρίτη (16/7) η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για συμμορία με έντονη δραστηριότητα στη νύχτα, εκβιασμούς σε καταστηματάρχες, καθώς επίσης και για διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ανάμεσα στα 14 άτομα που έχουν συλληφθεί, βρίσκονται τέσσερα τα οποία συνελήφθησαν στη συμπλοκή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (13/7), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν καλάσνικοφ, χρηματικό ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, ενώ στα «χέρια» των Αρχών βρίσκονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τη δράση τους.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 10:01

Σχετικά Άρθρα

  • Ποινικές διώξεις στους 74 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
    Ποινικές διώξεις στους 74 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

    Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε χθες έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, άσκησε Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

    Ειδικότερα, η ποινική δίωξη αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

    Τα πλημμελήματα που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι: επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου και κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

    Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Επιπλέον σύμφωνα με τη δίωξη οι συλληφθέντες βαρύνονται ακόμη και με τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση.

    Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και λάβουν προθεσμίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν 69 εκ των κατηγορουμένων, καθώς οι υπόλοιποι πέντε είναι ανήλικοι και ως προς αυτούς η δικογραφία χωρίστηκε και χρεώθηκε σε ανακριτή ανηλίκων.

    Πηγή: cnn.gr

  • Συμπλοκή οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 74 συλλήψεις – Εντοπίστηκε σφαίρα
    Συμπλοκή οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: 74 συλλήψεις – Εντοπίστηκε σφαίρα

    Συνολικά 74 άτομα και συγκεκριμένα 69 ενήλικες και 5 ανήλικοι συνελήφθησαν χθες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για την άγρια συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναικού με αποτέλεσμα 3 άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους ένας τραυματίας από σφαίρα.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για το νόμο περί όπλων σε συνδυασμό με εγκληματική οργάνωση.

    Από την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκε στο σημείο της συμπλοκής μία σφαίρα των 22 mm, μαχαίρι, γάντια, γκλοπ, κινητά τηλέφωνα, κράνη αλλά και 18 μοτοσικλέτες ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ολόκληρο το καταγραφικό από κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος που έχει αποτυπώσει την στιγμή της συμπλοκής.

    Ήδη έχουν ληφθεί 66 δείγματα DNA, και 72 δείγματα πυρίτιδας, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους αρνήθηκε να δώσει DNA.

    Από τους τραυματίες οι δύο παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο ένας με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στην ορθοπεδική με τραύμα στο γόνατο με θραύσμα από σφαίρα.

    Η συμπλοκή σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις οκτώ έξω από καφενείο που είναι στέκι φιλάθλων του Παναθηναϊκού σχεδόν μία ώρα πριν στο γήπεδο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διεξαχθεί φιλικός αγώνας.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας που έχουν αντιπαλότητα μεταξύ τους και αναμένεται μετά από τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα άτομα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Συναγερμός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Άνδρας απειλούσε επί δύο ώρες να πέσει από τον 6ο όροφο
    Συναγερμός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Άνδρας απειλούσε επί δύο ώρες να πέσει από τον 6ο όροφο

    Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (25/1) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς ένας άνδρας απειλούσε -επί δύο ώρες- να πηδήξει από τον έκτο όροφο κτιρίου.

    Λίγο μετά τις 7:00, έληξε το θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη από τις 5:00.

    Διέρρηξε κολέγιο

    Όλα ξεκίνησαν όταν 39χρονος διέρρηξε γνωστό κολέγιο σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN. Ωστόσο, όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία, ανέβηκε στον έκτο όροφο και απειλούσε να πέσει στο κενό.

    Στο σημείο μετέβησαν διαπραγματευτής, αστυνομία και ΕΚΑΒ και μετά από διαπραγμάτευση δύο ωρών ο άνδρας κατέβηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Απίστευτες εικόνες στην Αλεξάνδρας: Ταξί «βούλιαξε» στο οδόστρωμα
    Απίστευτες εικόνες στην Αλεξάνδρας: Ταξί «βούλιαξε» στο οδόστρωμα

    Απίστευτο σκηνικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με ένα ταξί να έχει «βουλιάξει» στο οδόστρωμα.

    Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί. Φαίνεται πως λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, υποχώρησε κομμάτι του δρόμου.

    Ο οδηγός του ταξί είδε το όχημά του να βουλιάζει, καθώς οδηγούσε. «Πρόλαβα, βγήκα από το αμάξι και αμέσως το αυτοκίνητο άρχισε να μπάζει νερά», δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

    Η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν και έκλεισε το δρόμο, ενώ ο οδηγός απεγκλωβίστηκε.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τροχαίο με έναν νεκρό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας - Παρασύρθηκε ενώ διέσχιζε τον δρόμο
    Τροχαίο με έναν νεκρό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας - Παρασύρθηκε ενώ διέσχιζε τον δρόμο

    Το τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα της Αλεξάνδρας προς Πατησίων

    Τροχαίο με έναν 50χρονο νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
    Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν ο 50χρονος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Αλεξάνδρας από σημείο που δεν υπάρχει διάβαση πεζών.
    Ένα αυτοκίνητο με οδηγό μια 44χρονη που κινείτο στο ρεύμα της Αλεξάνδρας προς Πατησίων παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο άνδρα.
    Μετά την παράσυρση ο 50χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν χάσει τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο άλλοι δύο πεζοί, μια 77χρονη και ένας άστεγος, όταν επιχείρησαν να διασχίσουν από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, την λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, η πρώτη, και την Λένορμαν ο δεύτερος.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο