Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 09:01

Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που δέχτηκε πυροβολισμό - Το βασικό σενάριο και τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 55χρονος συνοριοφύλακας που δέχτηκε πυρά στον Έβρο, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών κατά περιπόλου.

Στη ΜΑΦ νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας

Σύμφωνα με το OPEN, ο συνοριοφύλακας βρίσκεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, μετά το χειρουργείο, στην κοιλιακή χώρα, όπου δέχτηκε σφαίρα, που πήγε καλά και μέχρι το μεσημέρι θα δει την οικογένειά του.

Μάλιστα όπως ανέφεραν οι γιατροί του «αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα καθώς μπορεί να έχανε το λεπτό του έντερο».

Ποιο είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται

Ανάλογα περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Αυτό που εξετάζεται ως ενδεχόμενο είναι πως πρόκειται για σκληρούς διακινητές από την Τουρκία, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τους μετανάστες λόγω του ότι φτάνει στο τέλος του και η δεύτερη φάση επέκτασης του φράκτη που θα δυσκολέψει περισσότερο την διακίνηση.
Εξετάζονται οι κάμερες στον Έβρο από την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Ελληνική Αστυνομία θα εξετάζει σήμερα τις κάμερες που βρίσκονται σε πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού του Έβρου για στοιχεία, για το αν έχει καταγραφεί ο πυροβολισμούς και από πού προήλθε.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 09:51

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης
    Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) ένας 55χρονος αγρότης, έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, στον Αγιο Ισίδωρο στη Ρόδο.

    Ο 55χρονος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr φέρει τραύμα από καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολη καραμπίνα.

    Προηγουμένως είχε ενημερώσει οικείους του ότι θα πάει στο χωριό για να ηρεμήσει ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Ολες οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν ότι ο 55χρονος έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

    Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ιαλυσού.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πάνω από 12,8 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία
    Πάνω από 12,8 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία

    Ένα χρόνο μετά τις καστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Έβρο, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (1/10) οι πληρωμές για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

    Ειδικότερα, καταβλήθηκαν συνολικά 12.887.368,05 ευρώ σε 1.313 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 12.835.679,26 ευρώ καταβλήθηκαν σε 1.297 επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και 56.364,04 ευρώ καταβλήθηκαν σε 17 επιχειρήσεις του Έβρου, όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.

    Πρόκειται, ειδικότερα, για τα ειδικά σχήματα στήριξης που υλοποιούνται μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «mybusinesssupport» και αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και σε περιοχές της περιφέρειας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, και οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

    Πώς καθορίστηκε το ύψος της επιχορήγησης

    Το ύψος της επιχορήγησης για κάθε επιχείρηση σχετίζεται με την οικονομική απώλεια της επιχείρησης το 2023 λόγω των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο αναφοράς εντός της προηγούμενης πενταετίας όπου σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο κύκλου εργασιών, με το χαμηλότερο ποσό επιχορήγησης να είναι οι 3.000 ευρώ και το υψηλότερο οι 300.000 ευρώ. Δηλαδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενίσχυση αντιστοιχεί σε μέρος της μείωσης του κύκλου εργασιών, με ελάχιστο ποσό ενίσχυσης το ποσό των 3.000 ευρώ και τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα ανώτατα όρια που τίθενται ανά τριετία για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας από τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ειδικότερα, σημειώνεται πως το σχήμα ενίσχυσης για τη Θεσσαλία περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά υπό-σχήματα, ως εξής:

    • Προς επιχειρήσεις - πλην αγροτικών εκμεταλλεύσεων - που είχαν έδρα ή υποκατάστημα στον δήμο Παλαμά και στον δήμο Φαρκαδόνας που επλήγησαν έντονα από τις πλημμύρες, χορηγήθηκαν 6,55 εκατ. ευρώ σε 408 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 2,86 εκατ. ευρώ σε 418 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταφοράς επιβατών σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε 244 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 0,9 εκατ. ευρώ σε 55 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλίας, χορηγήθηκαν 12,84 εκατ. ευρώ σε 172 δικαιούχους.

    Το σχήμα ενίσχυσης για τον Έβρο εστιάζεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές του δήμου Σουφλίου και της δημοτικής Ενότητας Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αγρίνιο: Κυνηγός πυροβόλησε τον εαυτό του κατά λάθος – Στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι
    Αγρίνιο: Κυνηγός πυροβόλησε τον εαυτό του κατά λάθος – Στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι

    Στο νοσοκομείο του Αγρινίου με τραύμα στο δεξί πόδι, νοσηλεύεται 61χρονος κυνηγός όπου φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος.

    Σύμφωνα με το Agriniopress ο παθών υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι όλα έγιναν όταν βγήκε πεζός για κυνήγι στην περιοχή των Κρεμαστών Χούνης, στην Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου.

    Ενώ περπατούσε, το όπλο του γλίστρησε από τα χέρια, έπεσε στο έδαφος και εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον στο πόδι.

    Ο κυνηγός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου ατόμου στο περιστατικό.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Χαλάνδρι: 23χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση - Τον ξυλοκόπησαν, τον πυροβόλησαν και τον εγκατέλειψαν
    Χαλάνδρι: 23χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση - Τον ξυλοκόπησαν, τον πυροβόλησαν και τον εγκατέλειψαν

    Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμούτο απόγευμα της Τρίτης (17/9), στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Νυμφών και Δάσους.

    Ένας 23χρονος άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, μετά από επεισόδιο με άλλα πέντε άτομα. Ο νεαρός έφερε τραύματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα αλλά και στα πόδια από πυροβόλο όπλο.

    Το θύμα μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου συγκεντρώνει μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Βίντεο ντοκουμέντο με διακινητές στον Έβρο ενώ μεταφέρουν μετανάστες μέσα σε νταλίκες
    Βίντεο ντοκουμέντο με διακινητές στον Έβρο ενώ μεταφέρουν μετανάστες μέσα σε νταλίκες

    Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει τον τρόπο όπου διακινητές στον Έβρο μεταφέρουν μετανάστες από την γειτονική Τουρκία στην χώρα μας.

    Μάλιστα οι διακινητές προκειμένου να «διαφημίσουν» τη δουλειά τους, τραβάνε τα βιντεάκια και στη συνέχεια τα ανεβάζουν στα social media.

    Όπως αναφέρει ρεπορτάζ που παρουσίασε το Open, σε βίντεο που τραβήχτηκε πρόσφατα σε τουρκικό έδαφος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο των Κήπων, εμφανίζονται αρκετά άτομα που είναι στοιβαγμένα στην καρότσα νταλίκας και κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

    Το περασμένο καλοκαίρι οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνοτουρκικά σύνορα είχαν μειωθεί ωστόσο οι εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει αύξηση το φθινόπωρο, έχει προκαλέσει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας με περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων.

    Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα σημεία που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί ο φράχτης του Έβρου.

    Πηγή: cnn.gr - Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

  • Ζάκυνθος: Συνελήφθη 69χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο
    Ζάκυνθος: Συνελήφθη 69χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο

    Του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ

    Ένας 69χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου, με την αυτόφωρη διαδικασία, για παράβαση των νόμων περί ευζωίας των ζώων και περί όπλων.
    Αναλυτικά, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, ο 69χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς καθώς τις πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ζακύνθου, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο που ανήκε σε ημεδαπό.
    Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών, κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 69χρονος δράστης, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα, ενώ, επιπλέον, σε βάρος του βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.
    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μπουρνάζι: Ρομά πυροβόλησαν έξω από μαγαζί επειδή «έφαγαν πόρτα» - Ένας τραυματίας
    Μπουρνάζι: Ρομά πυροβόλησαν έξω από μαγαζί επειδή «έφαγαν πόρτα» - Ένας τραυματίας

    Ο υπάλληλος στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου τους αρνήθηκε την είσοδο

    Περιστατικό πυροβολισμών με έναν τραυματία σημειώθηκε έξω από μαγαζί στο Μπουρνάζι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 6 το πρωί τρεις Ρομά θέλησαν να εισέλθουν στο κέντρο διασκέδασης αλλά ένας από τους υπαλλήλους δεν τους το επέτρεψε.

    Τα τρία άτομα, αρχικά, αποχώρησαν από το σημείο, αλλά μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν και πυροβόλησαν με όπλο ένα 37χρονο υπάλληλο στο πόδι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν δύο κάλυκες και μια βολίδα

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο