Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 18:55

Μύκονος: Στο νησί στελέχη της ΟΠΚΕ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στη Μύκονο βρίσκονται ήδη στελέχη της ΟΠΚΕ με στόχο να καταπολεμήσουν την εγκληματική δράση οργανωμένων ομάδων στο νησί, μετά και τις προαναγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για συλλήψεις μελών εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί των ανέμων.

Η «μαφία της Μυκόνου» τέθηκε στο στόχαστρο μετά τη δολοφονική εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται πως την έρευνα για την «Μαφία της Μυκόνου» έχει ζητήσει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Αδειλίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mykonoslive.tv, ήδη τα στελέχη των ΟΠΚΕ έχουν εγκατασταθεί και έχουν ξεκινήσει ελέγχους.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 16:03

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Πύργος: Η ΟΠΚΕ τον “τσίμπησε” με κάνναβη και κοκαΐνη

    Ακόμη μια σύλληψη στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών

    Κατασχέθηκαν 241 γραμμάρια κάνναβης, 11 γραμμάρια κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν 11,4 γραμμάρια κάνναβης και τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 3,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κατάσχεσαν ακόμη 229 γραμμάρια κάνναβης, 8,1 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Xasisia Koka2

  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Πάτρα: Άνδρες της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση κατά τον έλεγχο αυτοκινήτου - Στο νοσοκομείο αστυνομικός
    Πάτρα: Άνδρες της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση κατά τον έλεγχο αυτοκινήτου - Στο νοσοκομείο αστυνομικός

    Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στον χείμαρρο Παναγίτσας, στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, μεταξύ ομάδας κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων.

    Όλα έγιναν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Παναγίτσα της Παραλίας Πατρών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο ύποπτου οχήματος.

    Οι επιβάτες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στο σημείο βρέθηκαν και άλλα άτομα Ρομά, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

    Ένας αστυνομικός δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο, ενώ φέρεται και να έχει επίσης δαγκωθεί και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

    Αμέσως, στην περιοχή έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι Ρομά διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές, ενώ αναζητείται και το άτομο που προκάλεσε το επεισόδιο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

    Πηγή: TheBest.gr

  • Διάλογοι «φωτιά» για τους εκβιαστές της Μυκόνου - Στη φυλακή ο «Τόνυ»
    Διάλογοι «φωτιά» για τους εκβιαστές της Μυκόνου - Στη φυλακή ο «Τόνυ»

    Το δρόμο για τη φυλακή έδειξε πριν από λίγο ο ανακριτής στον φερόμενο ως αρχηγό των Εκβιαστών της Μυκόνου.

    Μετά την απολογία τους στον δικαστικό λειτουργό ο ανακριτής έδωσε εντολή προφυλάκισης στον αλλοδαπό με το παρατσούκλι «Τόνυ», ενώ διέταξε περιοριστικούς όρους στους άλλους δυο κατηγορούμενους.

    Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι διάλογοι μεταξύ των θυμάτων των εκβιαστών και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε μια αποστροφή του λόγου του ένα από τα θύματα χαρακτηρίζει ως «βιασμό» τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο αρπάζουν τα χρήματά τους από τα ταμεία των επιχειρήσεών τους.

    A: Kαι δεν ξέρω… δε νομίζω να το… στην αρχή είχαν πει δεκαπέντε, κανονικά πέντε για τη ταρίφα και έκλεισε στα οκτώ, νομίζω οκτώ του είχα πει του Θ…..η αλλά του ‘πα «Θ…..η δε θα ασχοληθώ» στην Αθήνα.

    Β: Εντάξει, αυτό που δεν έρχονται εδώ μέσα σε σένα να τους βλέπει ο κόσμος, είναι πολύ σημαντικό, εμένα σου λέω έρχονται κάθε…

    Α: Μαζί έρχονται όλοι;

    Β: Όχι δεν έρχονται μαζί, έρχεται ή ένας ή δύο εισπράκτορες και λέω μήπως τώρα που μας ειδ… (...)

    Α: Ρε φίλε είναι σα βιασμός όμως να…

    Β: Γ…..ε με, είναι ένα εξτρά ενοίκιο σε μένα, με κοροϊδεύεις;

    Α: Να μπαίνει ο άλλος τώρα να σου παίρνει τα λεφτά. (…..)

    Β: Ποιος το λέει αυτό το πράγμα; Όλο το P……e , το P…….e και τα λοιπά είναι άλλος εκεί, τα κουμαντάρει όλα, στο P……e είναι όλοι μέσα, ήρθε ο Μ….ς και μου λέει «φοβόμαστε».

    Πάντως η έρευνα των αξιωματικών του Εκβιαστών συνεχίζεται καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα συμμορίας της Μυκόνου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου
     Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

    Στο μικροσκόπιο κι η επιδρομή μπράβων σε εταιρεία σκαφών στην Βάρκιζα που κατευθύνθηκε από μέλος της «μαφίας της Μυκόνου»

    Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στις αρχές Ιουλίου στο Ψυχικό. Με την ΕΛΑΣ να εξετάζει -όπως αποκαλύπτει το in– τον ρόλο ενός 41χρονου Έλληνα που εργαζόταν στην προσωπική φρουρά επιχειρηματιών ως πιθανού συνεργού στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

    Ο 41χρονος τα ίχνη του οποίου φαίνεται να έχουν χαθεί, είχε πολυετή γνωριμία με άτομα από το προσωπικό περιβάλλον τού ήδη συλληφθέντα 44χρονου ποινικού που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο τελευταίος, πάντως, αρνείται κάθε εμπλοκή με την εν λόγω εγκληματική επίθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος είχε γνωρίσει κι ο ίδιος επιχειρηματίες που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Μύκονο κι ένας από αυτούς θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την ηθική αυτουργία στην δολοφονία του τοπογράφου.

    Νέα στοιχεία «καρφώνουν» τη μαφία της Μυκόνου

    Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαθέτει πληροφορίες, μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό από την επιδρομή μπράβων σε εταιρεία κατασκευής σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας στις αρχές του 2024 που επιχειρείται να συσχετισθεί με την δράση μελών της «μαφίας της Μυκόνου».

    Όπως αναδεικνύεται από αυτό το οπτικό υλικό οργανωτής της εφόδου ήταν ιδιώτης από την Μύκονο που θεωρείται ένας εκ των υπόπτων για την εντολή δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

    Ως αφορμή της εν λόγω επίθεσης και των απειλών των μπράβων εμφανίζεται «καθυστέρηση» της εν λόγω εταιρείας στην κατασκευή σκάφους! Αξιοσημείωτο είναι ότι σε βίντεο καταγράφεται κι η…άμεση πληρωμή των μπράβων (σσ από τα νότια προάστια) έξω από το γραφεία της εν λόγω εταιρείας από έναν από τους οργανωτές της επίθεσης.

    Με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής να συνθέτουν το παζλ της εγκληματικής επίθεσης στον τοπογράφο και των συμφερόντων που υποκρύπτονται.

    Κι όλα αυτά στην συνέχεια των νεότερων συνδυαστικών στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Κι από τα οποία διαπιστώνεται ότι μέλη της μαφίας της Μυκόνου ήταν τελικώς εκείνα που είχαν συναντήσει ή παρασύρει την περίοδο 2018 -2020 σε ραντεβού ιδιώτες που λίγη ώρα αργότερα έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων.

    Πηγή: in.gr

  • Μύκονος: Ελεύθεροι οι 3 άνδρες που συνελήφθησαν για βιασμό τουρίστριας - Βίντεο «δείχνουν» συναίνεση
    Μύκονος: Ελεύθεροι οι 3 άνδρες που συνελήφθησαν για βιασμό τουρίστριας - Βίντεο «δείχνουν» συναίνεση

    Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για βιασμό 23χρονης τουρίστριας στη Μύκονο, καθώς από την ανάλυση των βίντεο, προκύπτει, σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ότι η σεξουαλική συνεύρεση που κατήγγειλε η 23χρονη, έγινε με την απόλυτη συναίνεσή της.

    Αναλυτικότερα, η 23χρονη κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της 30ής Ιουνίου έπεσε θύμα βιασμού, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο από τρεις δράστες. Οι δράστες αναγνωριστήκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Μυκόνου. Εκεί ομολόγησαν ότι πράγματι συνευρέθηκαν σεξουαλικά με την 23χρονη τουρίστρια.

    Σε βάρος των τριών ανδρών από το Πακιστάν σχηματίστηκε δικογραφία και μετήχθησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

    Όπως προέκυψε από τα βίντεο που τραβούσαν οι Πακιστανοί κατά την σεξουαλική συνεύρεσή τους με την τουρίστρια, προκύπτει ότι όλες οι σεξουαλικές πράξεις που καταγράφονται στα βίντεο έγιναν με την απόλυτη συναίνεση της 23χρονης, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία βιασμού, κλπ.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η τουρίστρια κατά τη διάρκεια του καταγγελλόμενου βιασμού, δεν τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κυλλήνη: Δύο συλλήψεις από την ΟΠΚΕ για ναρκωτικά
    Κυλλήνη: Δύο συλλήψεις από την ΟΠΚΕ για ναρκωτικά

    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κυλλήνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,6 γραμμάρια κάνναβης και 1,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο