Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 17:53

Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Κιλκίς: Ισχυρές δυνάμεις και εκκενώσεις από το 112 - Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε συναγερμό για τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Ζάκυνθο, Κιλκίς και Καβάλα. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το 112 που έχει στείλει μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις.

Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Χανιά

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα παραμένει ανησυχητική, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 88 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 28 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Εκκενώσεις από το 112

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγριλές και Λιβάδα και απομάκρυνση προς Ροδοβάνι.

Δείτε βίντεο

Μέτωπο στο Κιλκίς

Πυκνή δασική έκταση κατακαίει η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ξέσπασε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην περιοχή Κορώνα του Δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.

Από την πυρκαγιά αυτήν τη στιγμή και με βάση τη φορά των ανέμων δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Καλύτερη εικόνα στην Καβάλα

Την ίδια ώρα καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες εμφανίζει και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη. Το μέτωπο έχει οριοθετηθεί.

Πηγή: Εthnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 18:29

Σχετικά Άρθρα

  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό
    Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό

    Tραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος οδηγός ΙΧ, στο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο 529ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Άσπρος Κιλκίς.

    Το ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο
    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο

    Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες.

    Επί τόπου επιχειρούν 199 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση
    Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται μία ανήλικη, καθώς την Πέμπτη εντοπίστηκε μεθυσμένη στον προαύλιο χώρο εκκλησίας.

    Σύμφωνα με το zarpanews, όλα έγιναν στην περιοχή Λενταριάνα, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν την 13χρονη και να ενημερώνουν άμεσα το ΕΚΑΒ.

    Χανιά: Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν την ανήλικη σε ημικωματώδη κατάσταση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

    Τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διερευνά η Αστυνομία.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»
    Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο.

    Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα
    Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται οι συνεργοί του

    Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες, Τρίτη, το απόγευμα στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός – μέλος σπείρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

    Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, τον οποίο εντόπισαν στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω προέρχονταν από εξαπάτηση ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 22-10-2024 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών, ενώ στην οικία του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 35 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε μέρος των χρημάτων που είχε παραλάβει την 14-10-2024 ο συλληφθείς από την πρώτη παθούσα.

    Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά δισκία καθώς επίσης και τα ανωτέρω χρηματικά ποσά και οι λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο