Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 08:24

Φωτιά στα Χανιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ροδοβάνι - Η εικόνα τώρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Ροδοβάνι του Δήμου Καντάνου Σελίνου στα Χανιά. Αργά το βράδυ η φωτιά τέθηκε σε ύφεση, χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο, αν και η εικόνα είναι καλύτερη, οι δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν και πάλι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Τσαπάκος, έκανε λόγο για «δύσκολη περίπτωση με εχθρό τον καιρό, όμως υπήρξε συντονισμός και ταχύτητα δράσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τα εναέρια μέσα και τα τέσσερα Καναντέρ», μεταδίδει το cretalive.gr.

Από το πρωί παραμένουν στο σημείο 35 οχήματα της πυροσβεστικής και πάνω από 10 υδροφόρες.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 09:32

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο
    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο

    Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες.

    Επί τόπου επιχειρούν 199 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο
    Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου κυνηγού σε δύσβατο σημείο στη Χερσόνησο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) επιχείρηση διάσωσης ενός κυνηγού στα ορεινά της Χερσονήσου, μεταξύ Μαθιάς και Αμαριανού.

    Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση ύστερα από πτώση σε δύσβατο σημείο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή με άλλα δύο άτομα.

    Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η κατάσταση κινητοποίησε την ΕΜΑΚ, που έσπευσε στο σημείο με πέντε διασώστες, ενώ άλλοι τέσσερις διασώστες κατευθύνονται εκεί από τη Χερσόνησο.

    Η επιχείρηση θεωρείται απαιτητική και χρονοβόρα λόγω της δυσκολίας του εδάφους, όμως το θετικό είναι ότι ο τραυματίας έχει τις αισθήσεις του και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κρήτη: Ανήλικος οδηγούσε τη μηχανή που τραυμάτισε σοβαρά τον πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
    Κρήτη: Ανήλικος οδηγούσε τη μηχανή που τραυμάτισε σοβαρά τον πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

    Ανατροπή σε ότι αφορά τον οδηγό της μηχανής που τραυμάτισε σοβαρά τον πατέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μανώλη, πριν από πέντε ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπάρχει σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Σύμφωνα με το Cretalive, το δίκυκλο που παρέσυρε και τραυμάτισε τον ηλικιωμένο επιχειρηματία το βράδυ της 21ας Οκτωβρίου ήταν ένας 17χρονος και όχι 50χρονος οδηγός, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

    Όπως προέκυψε μέσα από την προανάκριση της Τροχαίας, την αξιοποίηση μαρτυριών και το υλικό από κάμερες, το μηχανάκι δεν οδηγούσε ο 50χρονος αλλά o 17χρονος γιος του!

    Πιθανολογείται ότι ο πατέρας προσπαθώντας να υπερασπιστεί το παιδί του, πήρε πάνω του την ευθύνη και συνελήφθη για ψευδή κατάθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έχει υποβληθεί ήδη σε χειρουργεία και η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά. Εκτιμάται δε, ότι, αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Ο Μανώλης Παπακαλιάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο κι επέστρεψε στη ΜΕΘ, όπου η διαδικασία της αφύπνισης έγινε με επιτυχία.

    Ένα ακόμη χειρουργείο αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα στο μηρό, όταν κι εφόσον κριθεί αναγκαίο από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

    Στο πλευρό του επιχειρηματία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή όλη του η οικογένεια, τα παιδιά του - τόσο ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όσο και τα αδέρφια του- συγγενείς αλλά και φίλοι

    Πηγή: cnn.gr

  • Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση
    Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται μία ανήλικη, καθώς την Πέμπτη εντοπίστηκε μεθυσμένη στον προαύλιο χώρο εκκλησίας.

    Σύμφωνα με το zarpanews, όλα έγιναν στην περιοχή Λενταριάνα, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν την 13χρονη και να ενημερώνουν άμεσα το ΕΚΑΒ.

    Χανιά: Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν την ανήλικη σε ημικωματώδη κατάσταση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

    Τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διερευνά η Αστυνομία.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»
    Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο.

    Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο