Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 19:15

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση σε Πολυχρονόπουλο και άλλους 2

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δίωξη για την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κώστα Πολυχρονόπουλου και δυο συγγενικών του προσώπων, άσκησε ο εισαγγελέας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώ συγκατηγορούμενοι του Πολυχρονόπουλου είναι ο γαμπρός και η μητέρα του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το αποδεικτικό υλικό, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο 2020-2023, προκύπτει πως ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης για ηλεκτρονικό στοιχηματισμο.

Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν στους συγγενείς του είχαν συνδεθεί με εταιρείες στοιχηματισμού. Συνολικα υπολογίζεται ότι διοχετεύτηκαν προς τον ηλεκτρονικό τζόγο 600.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Η θέση του Πολυχρονόπουλου έναντι όσων του καταλογίζονται, είναι ότι δεν έχει διαπράξει παράνομες πράξεις και ότι κάθε ποσό που δόθηκε στον «Άλλο Άνθρωπο» διατέθηκε για τους σκοπούς της κουζίνας.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 19:05

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Η Αστυνομία "χτύπησε" εγκληματική οργάνωση - Είχαν ορμητήριο έναν καταυλισμό
    Πάτρα: Η Αστυνομία

    Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Πάτρας.

    Όπως πληροφορείται το tempo24.news, έχουν γίνει ήδη εννέα συλλήψεις, ενώ οι συλληφθέντες είχαν ως ορμητήριο τον καταυλισμό Ρομά της Εγλυκάδας και την περιοχή των Προσφυγικών.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, η εκκίνηση της δράσης της εγκληματική οργάνωσης προσδιορίζεται στα τέλη του 2020, ενώ φέρεται να έχουν διαπράξει 93 κλοπές και διαρρήξεις αποκομίζοντας όφελος 278.000 ευρώ περίπου. Οι περιοχές όπου τα μέλη της οργάνωσης χτυπούσαν, ήταν η Εγλυκάδα, η Αρόη, τα Προσφυγικά, τα Σύνορα, η Περιβόλα ο Άγιος Γεώργιος Λάγγουρα.

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Για τη δράση τους αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας συνέλλεξαν πληροφορίες και σήμερα στις 6 το πρωί οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στον καταυλισμό της Εγλυκάδας και στα Προσφυγικά, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών από άλλες Υπηρεσίες και διμοιρίες ΜΑΤ, έγιναν οι συλλήψεις.

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τα μέλη της οργάνωσης που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες, χτυπούσαν στόχους που βρίσκονταν μακριά από κεντρικούς δρόμους και διέφευγαν μέσα από χωράφια με κατεύθυνση τον καταυλισμό της Εγλυκάδας, όπου ήταν η έδρα τους. Αναμένεται η προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα για να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά, χρήματα και κινητά
    Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά, χρήματα και κινητά

    Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

    Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά, κινητά και χρήματα στις φυλακές Ιωαννίνων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
    Υπενθυμίζεται ότι για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα, με τη συνδρομή ομάδων ΕΚΑΜ και ΥΑΤ, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, και αστυνομικών σκύλων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι κρατούμενοι, ο αστυνομικός και 2 ιδιώτες.
    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία-δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις των νομοθεσιών περί μετανάστευσης και περί εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, που ενεργούσαν εκτός του πλαισίου δράσης της οργάνωσης.
    Πώς δρούσαν

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ο εξής: Αρχηγός της οργάνωσης ήταν Αλβανός, έγκλειστος του σωφρονιστικού καταστήματος, ο οποίος συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων.

    Ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης.

    Ο αστυνομικός και μία συλληφθείσα ήταν μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός της φυλακής είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό λογαριασμό του μέσω του λογιστηρίου.

    Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

    Γυναίκα υπάλληλος συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για τη νομιμοποίησή τους, εντός του καταστήματος.

    Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα καταστήματα κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά, τα οποία νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του καταστήματος.

    Τα μέλη της οργάνωσης ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφησή τους από τις διωκτικές Αρχές.
    Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξακριβωθεί 7 περιπτώσεις εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών, 39 περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και 3 παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου.

    Παράλληλα, για τον αστυνομικό-μέλος της οργάνωσης, από τις έρευνες προέκυψε η τέλεση επιπλέον περιπτώσεων παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, δωροληψίας και διακίνησης ναρκωτικών.

    Από το σύνολο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.207,82 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες κάνναβης, τρίφτης, 8 μαχαίρια, ρόπαλο, 2 συσκευές Tazer, 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, 2 γεμιστήρες, 302 φυσίγγια, εξάρτημα σκόπευσης, ρολόι αξίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

    Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
  • Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια επιστολή για την επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου
    Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια επιστολή για την επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου

    Για τον εντοπισμό χασισοφυτείας στην Εύβοια και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

    Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τ.Δ.Ν της Υ.Α Πύργου, οι οποίοι με την συνδρομή συναδέλφων του Τ.Α /Υ.Α Πύργου ,της Ο.Π.Κ.Ε/Υ.Α Πύργου καθώς και του Τ.Α Ήλιδας προέβησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

    Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28.05.2024 σε Αττική και Εύβοια αντίστοιχα, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, ενώ σε μεγάλη οργανωμένη φυτεία σε δασική έκταση της Εύβοιας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.061 δενδρύλια κάνναβης, 1.500 σπόροι κάνναβης, ενώ σε κατ' οίκον έρευνες εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητα. Το δε παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν στο 1.000.000 ευρώ περίπου.

    Η εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης αποτελεί σημαντικό πλήγμα κατά της διακίνησης των ναρκωτικών στην χώρα μας και αναδεικνύει την επιμονή, την μεθοδικότητα, την υπομονή και την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι μας για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων.

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας του νομού καθώς και τα επιμέρους τμήματα που υπάγονται σε αυτήν, αποτελούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς αυτών των συναδέλφων, να τους παρέχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε να συνεχίσουν αγόγγυστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια των πολιτών.

    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

    (Δελτίο Τύπου)
  • Χαλκίδα: «Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;» - Στο φως αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ της «μεγάλης» της ΔΟΥ και των συνεργατών της
    Χαλκίδα: «Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;» - Στο φως αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ της «μεγάλης» της ΔΟΥ και των συνεργατών της

    «Μεγάλη» αποκαλούσαν την προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας, που κατηγορείται πως διεύθυνε την εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να τους απομυζά χρηματικά ποσά.

    Σε αποκαλυπτικό διάλογο που φέρνει στη δημοσιότητα το Star η προϊσταμένη δίνει οδηγίες στους συνεργάτες της για το πως να προσεγγίσουν επιχειρηματίες.

    • Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος
    • Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
    • Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων ντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο

    Σε άλλο διάλογο η «μεγάλη» συζητά με έναν από τους υφιστάμενους της για το ποσό που θα πάρουν από άλλο επιχειρηματία. Το θύμα, μάλιστα, στέκεται δίπλα του.

    • Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
    • Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι
    • Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
    • Προϊσταμένη: Εντάξει
    • Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
    • Προϊσταμένη: Εντάξει

    Εκτός από τα 10.000 ευρώ που βρήκαν στο γραφείο της προϊσταμένης της, εντοπίστηκαν άλλα 40.750 ευρώ σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού της τα οποία παρέδωσε η ίδια, 10.000 ευρώ κρυμμένα σε συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό χρηματοκιβωτιο με κλειδί.

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι η προϊσταμένη είχε προσπαθήσει να ξεπλύνει τα χρήματα των εκβιασμών, αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο από τον άνδρα της έναντι 7.000 ευρώ ενώ φέρεται να συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο συνολικού κόστους 80.000 ευρώ.

    Κοστούμι μίζας» έραβαν στους επιχειρηματίες

    Ορισμένα θύματα αναγκάζονταν να δίνουν μίζα κάθε χρόνο στην προϊσταμένη και τους συνεργάτες της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία, ο οποίος την πρώτη φορά αναγκάστηκε να δώσει 5.000 ευρώ για να του ξεμπλοκάρει η επιστροφής φόρου και ένα χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να δώσει το ίδιο ποσό.

    «Και φέτος όμως με ενημέρωσαν από το λογιστήριο της εταιρίες ότι έχουν κάνει αίτημα στην εφορία για επιστροφή φόρου χωρίς όμως καμία απάντηση εδώ και δυο μήνες. Ρώτησα την κυρία αν τα χρήματα που έπρεπε να δώσω είναι και φέτος αυτά με της προηγούμενη φοράς και πήρα καταφατική απάντηση. Την επόμενη έβαλα σε ένα φάκελο 5.000 ευρώ τα παρέδωσα στην κυρία και αποχώρησα. Μετά από δυο τρεις μέρες τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό μου κανονικά», κατέθεσε το θύμα.

    Εντολή για εσωτερικό έλεγχο από την ΑΑΔΕ

    Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

    Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

    Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

    Προσωρινά κρατούμενες

    Χθες μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδαςκρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο υπάλληλοι και οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους συλληφθέντες

    Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν σήμερα (24/5) στις 10:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε η προφυλάκισή τους.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΔΟΥ Χαλκίδας: Έκαναν τα θύματά τους να τους λένε και «ευχαριστώ» - Τα στοιχεία που «καίνε» τους 7
    ΔΟΥ Χαλκίδας: Έκαναν τα θύματά τους να τους λένε και «ευχαριστώ» - Τα στοιχεία που «καίνε» τους 7

    Φύλλο και φτερό κάνουν τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εγκληματική οργάνωση.

    Καθημερινά έρχονται στο «φως» όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση των επτά ατόμων, που τους «καίνε». Χαρακτηριστικοί διάλογοι, λεπτομέρειες για τις χλιδάτες ζωές τους, «τεφτέρια» και μαρτυρίες.

    Έκαναν τα θύματά τους να τους λένε και «ευχαριστώ»

    Ενδεικτικός των χλιδάτων ζωών που μπορούσαν να έχουν -επειδή εξαπατούσαν επιχειρηματίες- είναι διάλογος μεταξύ της διευθύντριας της ΔΟΥ και της υπεύθυνης φορολογικής ενημερότητας σχετικά με ταξίδι μέλους της συμμορίας στο εξωτερικό.

    • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν μου λες ο Τ.. τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
    • Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Εσύ να τα δεις και εγώ.
    • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
    • Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δώσ' του.

    Μάλιστα, το θράσος του κυκλώματος φαίνεται και από τον τρόπο για τον οποίο μιλούσαν για τα θύματά τους σχολιάζοντας πως «τους 'λέγαν και ευχαριστώ».

    • Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που λέγανε και ευχαριστώ χιλιάδες φορές.
    • Διεκπεραιώτρια: Της λέω συγγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι;

    «Κοίτα τώρα να ανεβάσεις τα έσοδα της ΔΟΥ»

    Τέλος, σε τρίτο χαρακτηριστικό απόσπασμα καταγράφεται ο εκνευρισμός του κυκλώματος με επιχειρηματία που προφανώς προσπαθεί να αποφύγει το να τους δώσει το ακριβές ποσό που ζήτησαν.

    • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Φαντάσου πόσα είχαν σκοπό να μας δώσουν γι' αυτές τις μαλ...
    • Διεκπεραιώτρια: Ναι. Θέλω μόνο να δω όταν θα πάει το χαρτί.
    • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Θα μας πετάγανε τίποτα ψίχουλα και στην υγεία των κορόιδων.
    • Διεκπεραιώτρια: Κοίτα εσύ τώρα ευκαιρία σου είναι να ανεβάσεις τα έσοδα της ΔΟΥ, δεν ξέρω αν ανεβαίνουν από αυτό αλλά γ... τους.

    Σημειώνεται πως μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι διεφθαρμένοι εφοριακοί είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 100.000 ευρώ, με την «ταρίφα» να φτάνει έως και τις 30.000 ευρώ.

    Οι μαρτυρίες

    «Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στη Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο, επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν: "Δώσε μας 20.000 και θα σε ξεχάσουμε". Κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα, για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

    «Είχα επιστροφή φόρου 90.000€ και με πήραν τηλέφωνο, να πάω στο γραφείο τους. Πήρα τη λογίστριά μου, για να πάμε μαζί στην εφορία, και αυτή, πριν πάμε, πήρε την εφορία και ρώτησε τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος. Όταν πήγα, μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000€. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μη μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.

    Η καταγγελία που, τελικά, οδήγησε στις συλλήψεις

    Από μία τηλεφωνική καταγγελία τον Νοέμβριο του 2023 άρχισε η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε δύο υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Όπως είπε στους «αδιάφθορους» υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων σε συνεργασία με την προϊσταμένη της απαιτούσαν και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει. Επιπρόσθετα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστεί από τον εκβιασμό τους.

    Άμεσα ξεκίνησε η έρευνα με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων ατόμων. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. «από τη σταχυολόγηση και συσχέτιση (χρονική - νοηματική) των επικοινωνιών που έλαβαν χώρα μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων, σε συνδυασμό με το λοιπό συλλεχθέν υλικό (ένορκες καταθέσεις, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, αναζητήσεις στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Υπηρεσίας μας, αλληλογραφία με άλλες Υπηρεσίες κ.λπ.), διαπιστώθηκε η δράση μίας, ιεραρχικά δομημένης, εγκληματικής οργάνωσης, με επιχειρησιακή δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά καθήκοντα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων καθώς και στις εκβιάσεις επιχειρηματιών εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας είτε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμφωνίας είτε εκβιαστικά, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο».

    Η δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μάλιστα, χαρακτηρίζεται διαρκής ενώ κάθε εκβιασμός γινόταν κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, που μοίραζε και τα ποσά στα υπόλοιπα μέλη. Σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» η 50χρονη επικεφαλής θεωρείται η αρχηγός τους, ενώ ήταν τόσο μπλεγμένη και «ενήμερη» που χρησιμοποιούσε για τις επικοινωνίες της πακιστανικό τηλέφωνο.

    Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού διακριβώθηκαν 17 τετελεσμένες περιπτώσεις ιδιωτών, όπου η εν λόγω εγκληματική οργάνωση προέκυψε ότι απαίτησε και αποκόμισε, τουλάχιστον, το χρηματικό ποσό των 95.600 ευρώ, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, προκειμένου να «διευθετήσει» φορολογικές εκκρεμότητες.

    Πώς συνελήφθησαν

    Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε στις 21 Μαΐου όπου οι «αδιάφθοροι» είχαν θέσει σε επιτήρηση το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας και μεσημβρινές ώρες της εντόπισαν πολίτη να μπαίνει κρατώντας φάκελο στα χέρια του. Όταν βγήκε έξω τον προσέγγισαν και σε σχετική τους ερώτηση τους ανέφερε ότι παρέδωσε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας, μέσα στο γραφείο της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης.

    ε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ που μόλις είχε παραδώσει ο συγκεκριμένος πολίτης.

    Σε λοιπές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές, κατ’ οίκον, οχημάτων κλπ) ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

    • το συνολικό χρηματικό ποσό των78.795 ευρώ,
    • 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
    • 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις.

    Επίσης, ελήφθησαν αντίγραφα υποθέσεων, από το συμβατικό αρχείο της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου οι ιδιώτες κατέβαλαν χρήματα, προκειμένου πραγματοποιηθεί ενδελεχής φορολογικός έλεγχος.

    Ειδικότερα, σε σημειωματάριο που κατασχέθηκε κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της Οργάνωσης και εμπλεκομένων, που προέκυψαν κατά την έρευνα, ημερομηνίες και αναγραφόμενα χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά.

    Αναγράφονται ποσά από 250 έως 11.000 και ημερομηνίες από 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.

    Επίσης, βρέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων υποθέσεων της ΔΟΥ Χαλκίδας και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΔΟΥ Χαλκίδας: Νέες συνομιλίες φωτιά – Το ταξίδι στο Σικάγο και τα «λεφτουδάκια» στην τράπεζα
    ΔΟΥ Χαλκίδας: Νέες συνομιλίες φωτιά – Το ταξίδι στο Σικάγο και τα «λεφτουδάκια» στην τράπεζα

    Διαλόγους που «καίνε» έχουν καταγράψει οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. ως προς την εγκληματική οργάνωση που δρούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας με φερόμενη ως αρχηγό την προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

    «Τα έχει και τα 75, θα του πάρουμε 30»

    Σε μια από αυτές, όπως παρουσιάζει το ethnos.gr η 50χρονη σε συνομιλία της με μέλος της οργάνωσης αναφέρει ότι ένας επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ και θα του «πάρουν» 30.000 ευρώ.

    Ο διάλογος έχει ως εξής:

    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Τα έχει και τα 75. Μια χαρά είναι τα 75. 30 θα του πάρουμε.
    • Μέλος: Τι να σου πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω τη δουλειά χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Αλλά θα τέτοιο. Μίλησες μαζί του;
    • Μέλος: Όχι, δεν έχω τηλέφωνο. Μου είπε η… θα μου φέρει το τηλέφωνο. Θα μιλήσω αύριο.
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε…

    Σε άλλο διάλογο για το ίδιο θύμα η Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας μιλά και πάλι με το ίδιο μέλος της οργάνωσης. Ο διάλογός τους έχει ως εξής:

    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000 ευρώ. Ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
    • Μέλος: Πόσα έχει;
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: 75.
    • Μέλος: Α, έχει λεφτουδάκια.
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει λεφτουδάκια.
    • Μέλος: Και 600 που θα πάρει;
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι, έχει.
    • Μέλος: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν ξέρω, γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
    • Μέλος: Το ξανασκέφτομαι τώρα.

    Σε άλλη συνομιλία η προϊσταμένη της ΔΟΥ μιλά με γυναίκα-μέλος της οργάνωσης για τον υποδιευθυντή της Υπηρεσίας, που επίσης συνελήφθη, και τα ακριβά του ταξίδια.

    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες ο … τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
    • Μέλος: Σικάγο πήγε;
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι.
    • Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι
    • Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
    • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
    • Μέλος: Πω, και θέλεις να του δώσεις και πολλά, ε; 1.000 δώστου και βάστα το χίλιαλο. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

    Τι είπε στους «αδιάφθορους» η προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας

    Κατά την προσαγωγή της η προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας φέρεται να ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση αυτήν το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.

    Όταν ανέλαβε τη θέση την προσέγγισαν δύο γυναίκες υπάλληλοι αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως στις παράνομες ενέργειες.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πάτρα: Δικάζονται σήμερα οι 7 αντιεξουσιαστές για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κατοχή εκρηκτικών
    Πάτρα: Δικάζονται σήμερα οι 7 αντιεξουσιαστές για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κατοχή εκρηκτικών

    Μεταξύ τους ο γιός του "Στέλιου" της 17Ν - "Φρούριο" τα Δικαστήρια

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα η δίκη των 7 αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κατοχή εκρηκτικών.

    Τα δικαστήρια της Πάτρας, όπου σε πρώτο βαθμό διεξάγεται η δίκη είναι πραγματικό φρούριο με αστυνομικούς να επιτηρούν κάθε χώρο του Μεγάρου.

    Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και ο γιός του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη (γνωστού ως “Στέλιου”).

    Όπλα, εκρηκτικά, 18 κιλά κάνναβης και βιβλία για τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό εντόπισαν οι Αρχές στη γιάφκα των 7 ληστών στην Πάτρα.

    Οι προφυλακισμένοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν δημιουργήσει σπίτι-γιάφκα στην Πάτρα και συμμετείχαν σε επτά ληστείες τα τελευταία δύο χρόνια σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην πόλη της Αχαΐας.

    Η δράση τους

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

    Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

    Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

    Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

    Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

    Μάλιστα, κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης.
    Πηγή: Tempo24.news
  • Σύλληψη ηγετικού μέλους διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης - Πώς έφτασαν στα ίχνη του
    Σύλληψη ηγετικού μέλους διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

    Συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29/03 από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, για συμμετοχή σε διεθνή εγκληματική οργάνωση, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

    Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

    Η εν λόγω Εγκληματική Οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

    Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

    Από τη δράση της η προαναφερόμενη Εγκληματική Οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

    Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.

    Ο συλληφθείς είχε υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη Αττικής, ενώ κινούνταν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο