«Εγώ εμμένω στην άποψη μου ότι δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο. Από την πλευρά όμως ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε αστυνομικές αρχές. Για τη δουλειά που έκαναν για την περίπτωση του Γιώργου και τους ευχαριστώ γιατί ήταν πολλά χρόνια κατά έναν τρόπο συνεργάτες με τον Γιώργο λόγω του αστυνομικού ρεπορτάζ», τόνισε η Στάθα Καραϊβάζ, σχολιάζοντας την αθώωση λόγω αμφιβολιών των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ.
«Υπήρξε η δίκη; Υπήρξαν τα δεδομένα; Τώρα πως η Δικαιοσύνη έφτασε σε αυτό που έφτασε, είναι θέμα των δικαστών», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Θα έπρεπε να κρίνουν την απόφαση δικαστές και όχι ένορκοι
«Δεν είμαι γνώστης των δικαστηρίων – να πω ότι είναι η ουσιαστικά η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το χώρο των δικαστηρίων. Είναι πρωτόγνωρο όμως, απ’ ότι μου είπαν συνάδελφοι οι οποίοι κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ, η εισαγγελέας να ξεκινήσει πρώτα από την πρότασή της και μετά να αιτιολογήσει (…) Θα μου επιτραπεί να πω εγώ, όντας ναι μεν μέσα, ως ένα από τα θύματα του χαμού του Γιώργου, μη γνωρίζοντας όμως καλά το δικαστικό θέμα, ότι είναι περίεργη δίκη, έτσι ώστε να αφήνεται στα χέρια των ενόρκων. Είναι δύσκολη δίκη για ενόρκους. Θα έπρεπε τέτοιες δίκες να είναι μόνο από δικαστές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα», συνέχισε.
Η Στάθα Καραϊβάζ, σχολίασε πως δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση, καθώς είναι πολύ δύσκολο για έναν απλό πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
«Σε πρώτη φάση, στις πρώτες μέρες της δίκης εμφανίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι με μεγάλη αξιοπρέπεια είπαν τα πράγματα όπως τα έζησαν. Δηλαδή ήταν ένας μάρτυρας από τους κηπουρούς, ήταν ένα νεαρό παιδί από το Δήμο Αλίμου, οι οποίοι με περισσή δύναμη και αυταπάρνηση και χωρίς φόβο είπαν τα πράγματα όπως εκείνοι έκριναν και όπως είδαν – γιατί δεν είχανε κανένα όφελος. Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο τον οποίο τον παίρνεις από το γραφείο του στο μέσο του θέρους, τον βάζεις σε μια τόσο δύσκολη δίκη, όταν δεν είναι ενταγμένος και δεν είναι ορκισμένος δικαστής», συνέχισε.
«Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης»
«Τώρα τι ήταν πιο βασικό; Η έλλειψη γνώσης ή φόβος; Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω γιατί δεν είμαι ειδικός. Εγώ σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση στο ελληνικό δικαστήριο και αναμένουμε τι θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.
Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη που αναγνωρίστηκε στη δίκη ότι ο σύζυγος της δολοφονήθηκε εξαιτίας της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. «Τώρα το αν οι άνθρωποι οι οποίοι σκότωσαν τον Γιώργο θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ή θα είναι φυλακισμένοι, αυτό είναι περισσότερο κομμάτι της πολιτείας (…)Δηλαδή ζούμε σ’ ένα κράτος οργανωμένο. Ναι, θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ελεύθεροι και να πράττουν και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τη δημοκρατία μας. Γιατί είναι ένα φοβικό συναίσθημα και αυτό. Και προς Θεού, δεν αναφέρομαι στους δύο ανθρώπους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό θα το κρίνει και θα το αποφασίσει η Πολιτεία. Εγώ είμαι πολύ λίγη γι αυτό».
Κλείνοντας, επεσήμανε, πως «κάποια στιγμή πρέπει να κάνει τον κύκλο του όλο αυτό. Ως προς αποκατάσταση της μνήμης του όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Και επειδή ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πίστευε στο δίκαιο, πίστευε στη δικαιοσύνη χωρίς τιμωρητική διάθεση, αλλά με μια διάθεση να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό στη μνήμη του και θα ήθελα και από εσάς να είστε μαζί μας σε όλον αυτόν τον αγώνα».
Πηγή: ethnos.gr