Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 13:17

Κέρκυρα: Ληστεία-μαμούθ σε σπίτι με λεία πάνω από 160.000 ευρώ και κοσμήματα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Διάρρηξη με λεία-μαμούθ σημειώθηκε σε σπίτι στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στην Παλαιοκαστρίτσα και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με 160.000 ευρώ μετρητά και τιμαλφή άγνωστης αξίας.

Αδειασαν το χρηματοκιβώτιο στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με το θύμα της κλοπής, μια γυναίκα ηλικίας 58 ετών, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής και έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα και τα τιμαλφή. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο πρωί της επόμενης ημέρας στο τμήμα ασφαλείας του νησιού και οι δράστες αναζητούνται.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 13:14

Σχετικά Άρθρα

  • Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο
    Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο

    Δύο νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν σε παραλία της Κέρκυρας, ενώ ένα τρίτο κατάφερε να σωθεί και να επιστρέψει στη θάλασσα.

    Για τα νεκρά δελφίνια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, με την αντιδήμαρχο Σπυριδούλα Κόκκαλη να κάνει και σχετική ανάρτηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το kerkyrasimera.gr.

    Η ανάρτηση της αντιδημάρχου

    «Νεκρά Σταχτοδέλφινα στην Αχαράβη: Ένας Συναγερμός για τη Θαλάσσια Ζωή

    Σήμερα, στην παραλία της Αχαράβης-Αλμυρού, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς δύο σταχτοδέλφινα (#Grampus_Griseus) ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή.

    Ως Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος πιστεύω ακράδαντα πως οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την υγεία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της περιοχής μας.

    Η θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σταθερότητα. Η υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της αλιείας, του τουρισμού και άλλων τομέων που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

    Η παρουσία ή η απουσία θαλάσσιων ειδών μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ανθρώπινη παρέμβαση. Δυστυχώς, οι παράγοντες όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλούν αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για δράση.

    Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την προστασία αυτών των ζωντανών οργανισμών και των οικοτόπων τους. Σας καλώ να αναλάβουμε όλοι από κοινού την ευθύνη για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε θαλάσσιο ζώο σε ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα.

    Ας συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 22/10/2024, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα και την «τρομακτική κρατική εγκατάλειψη και αδιαφορία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

    «Θα συνεχίζουμε να μιλάμε, να φωνάζουμε, να διεκδικούμε και να πιέζουμε μέχρι να εκπληρωθούν τα στοιχειώδη, τα οφειλόμενα, τα αυτονόητα».

    Μίλησε για τη μάχη ζωής που δίνουν οι εργαζόμενοι σε πείσμα των συνθηκών υποβάθμισης και υπονόμευσης από την Κυβέρνηση, τόσο του δικαιώματος στην Υγεία όσο και του δικαιώματος των ανθρώπων που υπηρετούν την Υγεία να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

    Κάλεσε την Κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» για την περιφρόνηση της Δημόσιας Υγείας, «είναι ντροπιαστικό να εγκαταλείπονται γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ασθενείς σε αυτή τη συνθήκη που επαφίεται πραγματικά και κατά κυριολεξία στο περίσσευμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς και ανθρωπιάς, αλλά που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος».

    Ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ευχαρίστησε τη Ζωή και σχολίασε ότι δεν έχουν πολλούς τρόπους για να ακουστούν τα προβλήματά τους σχετικά με την αντιμετώπιση της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας των πολιτών.

    Η Ζωή ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και υποσχέθηκε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι η σύμμαχος και η φωνή τους και θα φέρει άμεσα τα αιτήματά τους μέσα στη Βουλή.

    Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις ΕΔΩ:
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο
    Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο

    Θα εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο, όμως λόγω αδιαθεσίας τον κάλυψε ένας συνάδελφός του

    Νεκρός βρέθηκε οδηγός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσα σε λεωφορείο στην Κέρκυρα, στην περιοχή των Νυμφών.
    Σύμφωνα με το kerkyrasimera, ο συγκεκριμένος οδηγός επρόκειτο να εκτελέσει μαθητικό δρομολόγιο προς την περιοχή Θινάλι, αλλά όταν εξέφρασε την αδιαθεσία του σε συνάδελφο, εκείνος προσφέρθηκε να κάνει τη διαδρομή του.
    Έτσι, ο συνάδελφός του και οδηγός τουριστού λεωφορείου ανέλαβε το δρομολόγιο και μετάφερε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν αργότερα προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί, εκείνος δεν απαντούσε. Έτσι, πήγε στο σημείο που ήξερε ότι ήταν ο συνάδελφός του και τον εντόπισε νεκρό μέσα στο λεωφορείο.
    Οι αρχές αναμένεται να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο οδηγός του λεωφορείο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

  • Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν
    Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν

    Την απόλυτη φρίκη κατήγγειλε πως έζησε μία 18χρονη Βρετανίδα στον Κάβο της Κέρκυρας, όταν διαπίστωσε πως ένας 18χρονος ομοεθνής της την βίασε ενώ αυτή κοιμόταν.

    Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η 18χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής και κοιμόταν, ο 18χρονος την βίασε, με την ίδια να το καταλαβαίνει και να τον αντιμετωπίζει «πρόσωπο με πρόσωπο».

    Της είπε ότι κοιμόταν και αυτός

    Όταν η Βρετανίδα τουρίστρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, κατάλαβε τι έχει συμβεί και ρώτησε τον 18χρονο για το περιστατικό, αυτός της είπε πως δεν το κατάλαβε γιατί και ο ίδιος κοιμόταν και της ζήτησε συγγνώμη!

    Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 18χρονη προσκόμισε και ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία ο 18χρονος ακούγεται να δείχνει απολογητική συμπεριφορά.

    Δικογραφία για υποκλοπή σε βάρος της 18χρονης

    Ο 18χρονος κατηγορείται για βιασμό ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της 18χρονης κοπέλας για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 370α 2 Π.Κ. περί παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές
    Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 2 το πρωί, δύο άτομα εισήλθαν στο πρατήριο και υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 64χρονο υπάλληλο και αφαίρεσαν χρήματα και τσιγάρα.

    Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τα πόδια, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο