Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 20:58

Σπάρτη: Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο πρώην νομάρχης Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9), στην επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γερακίου και συγκεκριμένα στο ύψος του οικισμού Ζαγάνα.

Στο τροχαίο, τα αίτια του οποίου διερευνώνονται ακόμα, ενεπλάκησαν δύο οχήματα, στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται σοβαρή, ενώ υποβάλλεται σε κάθε απαραίτητο ιατρικό και απεικονιστικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι και μώλωπες.

Στο χειρουργείο 19χρονο κορίτσι

Αντίθετα, σε σοβαρή κατάσταση μετά το ατύχημα βρίσκεται ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση αυτή την ώρα, αφού διαπιστώθηκε να έχει υποστεί ρήξη σπληνός.

Στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης με 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το συμβάν

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν μετωπική, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του Κ. Φούρκα να καρφωθεί στην δεξιά προστατευτική μπάρα του δρόμου και το έτερο όχημα να καταλήξει εκτός δρόμου σε παρακείμενο χωράφι. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε και προσέτρεξε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και της Τροχαίας Σπάρτης, η οποία φρόντισε για τον πλήρη αποκλεισμό του δρόμου. Για αρκετή ώρα, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διεξαγόταν με εκτροπή στην παλαιά οδό, μέσω Ζαγάνας.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 20:32

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Προκάλεσε τροχαίο, έκλεψε ΙΧ και ξανά τράκαρε - Στη ΜΕΘ ένας 60χρονος
    Ηράκλειο: Προκάλεσε τροχαίο, έκλεψε ΙΧ και ξανά τράκαρε - Στη ΜΕΘ ένας 60χρονος

    Ο 26χρονος δράστης προκάλεσε σοβαρό τροχαίο, έκλεψε ΙΧ και στη συνέχεια τράκαρε ξανά - Ο 60χρονος τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

    Στη ΜΕΘ δίνει μάχη για τη ζωή του ο 60χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στους Αρμένους, στο ύψος της νέας διασταύρωσης. Ο άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Ρεθύμνης και εισήχθη στη ΜΕΘ.

    Ωστόσο η αστυνομία συνέλαβε 26χρονο άνδρα ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτό του 60χρονου.

    Όπως αναφέρει το Goodnet.gr, ο 26χρονος άνδρας, μετά το ατύχημα μπήκε σε αυτοκίνητο πολίτη που είχε σταματήσει στο σημείο να βοηθήσει και διέφυγε ακολουθώντας ξέφρενη πορεία με κατεύθυνση το Σπήλι.

    Στη διάρκεια της πορείας του συγκρούστηκε με δυο ακόμη οχήματα ενα διερχόμενο από το αντίθετο ρεύμα και ενα ακόμη στο ρεύμα του (χωρίς ευτυχώς να προκληθεί άλλος τραυματισμός), κάτι που ανέκοψε την τρομακτική πορεία του και εν τελεί συνελήφθη από τους αστυνομικούς στο ύψος της διασταύρωσης της Παλέ.

    Ο 26χρονος έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής, επικίνδυνης οδήγησης, σωματικής βλάβης από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Απίστευτο: Ιταλός ξύπνησε μετά από τροχαίο και δεν θυμόταν τα τελευταία 39 χρόνια της ζωής του
    Απίστευτο: Ιταλός ξύπνησε μετά από τροχαίο και δεν θυμόταν τα τελευταία 39 χρόνια της ζωής του

    Ξύπνησε και έχοντας αμνησία αναρωτήθηκε ποιος ήταν εκείνος ο άνδρας που τον φώναζε με το όνομά του, και κυρίως πώς ήξερε το όνομά του. Ήταν ο γιος του.

    Η ιστορία του Luciano D'Adamo είναι τόσο απίστευτη που μοιάζει να έχει βγει από τη φλογερή φαντασία ενός μυθιστοριογράφου. Ο ίδιος δίνοντας συνέντευξη στο ilmessaggero, την αφηγείται.

    Το 2019, ο Luciano ξύπνησε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά από ένα ατύχημα που είχε - ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε - πεπεισμένος ότι βρισκόταν ακόμη στο 1980. Αναρωτιόταν ποιος ήταν εκείνος ο άνδρας που τον φώναζε με το όνομά του, και κυρίως πώς ήξερε το όνομά του. Ήταν ο γιος του.

    Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

  • Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες
    Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λαστεικων - Σκουροχωρίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και επέβαιναν δύο παιδιά υπό συνθήκες που ερευνώνται από το τμήμα τροχαίας Πύργου εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι παραπλεύρως της οδού

    Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους στην νοσηλευτική μονάδα Πύργου

    troxaio skouroxori 2

    troxaio skouroxori 1

  • Αιματηρό τροχαίο στην Ε.Ο Ιωαννίνων - Αθηνών με έναν νεκρό και δύο τραυματίες μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων
    Αιματηρό τροχαίο στην Ε.Ο Ιωαννίνων - Αθηνών με έναν νεκρό και δύο τραυματίες μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:00 στην Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών, έξω από ζαχαραπλαστείο.

    Σύμφωνα με το epirus-tv-news, το τροχαίο σημειώθηκε όταν ένα ΙΧΕ και ένα τζιπ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

    Νεκρός ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου

    Στο ένα όχημα επέβαιναν 2 νεαρά άτομα που διακομίσθηκαν στο ΠΓΝΙ με ελαφρά τραύματα ενώ στο άλλο μόνο ο οδηγός, ο οποίος δυστυχώς τραυματίστηκε θανάσιμα. Πολίτης που ήταν στο σημείο έκανε ΚΑΡΠΑ στον άτυχο άνδρα, αλλά δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή.

    Τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος ερευνά το τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του
    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του

    Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ “Χωριάτικο” στις 6 τα ξημερώματα.

    Ένα φορτηγό που μετάφερε τζάμια στις 6 το πρωί, εκινείτο προς Ρίο και στην ίδια κατεύθυνση ήταν ένα ΙΧ με δύο νεαρούς.

    Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ΙΧ έκανε αναστροφή, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω από το όχημα και βρέθηκε τραυματισμένος 15 μέτρα πιο μακριά, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε.

    Το φορτηγάκι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο του “Χωριάτικο” λίγα μέτρα… πριν την τζαμαρία! Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.

    Έρευνες για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο
    Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο

    24χρονος οδηγός αγροτικού πιάστηκε στα χέρια με 27χρονο δικυκλιστή - Ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο που κατέληξε στο οδόστρωμα - Την... γλίτωσε με τραυμαυτισμό στο πόδι

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ένα άτομο τραυματίστηκε μετά από καυγά εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος.
    Oλα συνέβησαν στην πλατεία Κορνάρου όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο. Αμέσως μετά την σύγκρουση, οι δύο οδηγοί κατέβησαν από τα οχήματά τους και ξεκίνησαν τον καυγά.
    Πάνω στον καυγά ο 24χρονος οδηγός του αγροτικού έσπρωξε τον 27χρονο δικυκλιστή με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο οδόστρωμα. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα περνούσε ένα αυτοκίνητο που δεν τον είδε και τον πάτησε στο πόδι.
    Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 27χρονο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Ο 27χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος στο πόδι.

    Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τον 24χρονο ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης.

    Πηγή: Cretapost - Protothema.gr
  • Ο Δήμος Πύργου κατέθεσε αίτημα στην ΠΟΣΕΑ για την διοργάνωση του συνεδρίου της Αμφικτιονίας το 2026
    Ο Δήμος Πύργου κατέθεσε αίτημα στην ΠΟΣΕΑ για την διοργάνωση του συνεδρίου της Αμφικτιονίας το 2026

    Τελετή λήξης της 22η Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Σπάρτη

    Αίτημα κατάθεσε ο Δήμος Πύργου, κατά την διάρκεια του 34ου συνεδρίου Αμφικτιονίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στη Σπάρτη το τριήμερο Παρασκευής-Σάββατου-Κυριακής (18-19-20/10/24), το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για τη ανάληψη της διοργάνωσης του 36ου το 2026.

    Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας και Αθλητισμού κ Βασίλης Λιακόπουλος που εκπροσώπησε τον Δήμο στο συνέδριο, με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή, κατέθεσε το αίτημα μαζί με τους ιατρούς του Σταθμού Αιμοδοσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΑ, το οποίο θα εξεταστεί το 2025 στην Ξάνθη .

    Στο συνέδριο τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με πρακτικές προσέλκυσης νέων αιμοδοτών και τις εξελίξεις στην αιμοδοσία από διακεκριμένους επιστήμονες και έμπειρα στελέχη των Εθελοντικών Συλλόγων Αιμοδοσίας.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία για την αιμοδοσία και την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού διαχείρισης του αίματος στο Ν. Αττικής, καθώς και του Επισκέπτη Υγείας του Ε.ΚΕ.Α. κ. Ευάγγελου Αγγελακόπουλου, που ανέπτυξε παλιές και νέες τεχνικές προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών.

    Στην τελετή λήξης της Λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, έλαβαν μέρος Αιμοδοτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν διοργανώσει λαμπαδηδρομίες στις περιοχές που δραστηριοποιούνται. Ανάμεσά τους και ο δικός μας Σύλλογος Αμπελώνα -Κουζουλίου με την πρόεδρό της κ. Φανή Ζαχιώτη.

    Στη Λαμπαδηδρομία αλλά και στο συνέδριο από τον Δήμο συμμετείχε επίσης και ο κ. Σταύρος Τσιπολίτης του Γραφείου Εθελοντισμού, ο Σταθμός αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας με τις ιατρούς κ. Κωνσταντίνα Πανέτα και κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού και η επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης κ. Φανή Μάντη.

    dimos sun sparti 34 2

    dimos sun sparti 34 3

    dimos sun sparti 34 4

    dimos sun sparti 34 5

    dimos sun sparti 34 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Διακομίστηκε στο νοσοκομείο 3,5 ώρες μετά» καταγγέλλει η οικογένεια του 28χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο
    «Διακομίστηκε στο νοσοκομείο 3,5 ώρες μετά» καταγγέλλει η οικογένεια του 28χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο

    «Ένα πολυτραυματία που απαγορεύεται να μετακινηθεί τον έστειλα 3,5 ώρες στην Καλαμάτα» καταγγέλλει ο θείος του 28χρονου που πέθανε μετά από σοβαρό τροχαίο την περασμένη Δευτέρα, στο Αγρίνιο.

    «Έχουν καταντήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική»

    «Μπορεί να μην γλίτωνε, αλλά έστω και ένα στο εκατομμύριο να υπήρχε μια πιθανότητα να γλιτώσει με αυτό ήταν τελειωμένος. Ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ΜΕΘ, ούτε στην Πάτρα, ούτε στα Γιάννενα, ούτε πουθενά δεν υπήρχε» ανέφερε ο θείος του στην τηλεόραση του OPEN.

    «Είναι μεγάλος μεγαλύτερος ο πόνος μας όταν βγαίνει ο υπουργός Υγείας και λέει αναβαθμίστηκε το σύστημα υγείας. Για ποιο σύστημα υγείας μιλάει; Έχουν τα μούτρα και βγαίνουν και λένε ότι τα κάνουν τέλεια. Άμα υπήρχε αίσθηση ευθύνης και οι 300 πρέπει να παραιτηθούν, έχουν καταντήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα» ανέφερε

    To χρονικό

    Ο νεαρός Γιώργος είχε τραυματιστεί σοβαρότατα στο τροχαίο που συνέβη λίγο πριν τις 21:00 της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου. Το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε σφοδρά με ΙΧ στον κόμβο Σταδίου, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Είχε μεταφερθεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

    Ο νεαρός δικυκλιστής εξέπνευσε την Παρασκευή (18/10), νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος οδηγός του ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε ο 28χρονος συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ έχουν παραγγελθεί και εξετάσεις. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο