Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 19:41

Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό - Στο λιμάνι του νησιού 25 αλλοδαποί

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνολικά 25 αλλοδαποί, ανάμεσά τους 7 γυναίκες και 3 ανήλικα, αποβιβάστηκαν στη Χίο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε κλειστή δομή. Είχε προηγηθεί καταδίωξη του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Παντουκιός», βορειοανατολικά της Χίου, ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος που κινούνταν προς τις ελληνικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το σκάφος δεν ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια προσαιγιαλώθηκε στη στεριά, όπου αποβίβαστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 25 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, ενώ ένας άνδρας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 18:32

Σχετικά Άρθρα

  • Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη
    Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη

    Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αλεξανδράκη

    Η ενίσχυση του Λιμένος της Κυλλήνης, αλλά και θέματα επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων για την γαλάζια ανάπτυξη, την ανάπτυξη υποδομών και εξωστρέφειας αλλά και την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στους λιμένες μας, σε συνάφεια και με τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύεται εξοπλιστικά το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς άμεσα αναμένεται η αντικατάσταση του παλιού περιπολικού σκάφους με καινούριο, πνευστό περιπολικό κλειστού τύπου, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η Βουλευτής είχε θέσει το αίτημα στο Υπουργείο ήδη από την αρχή της χρονιάς στηρίζοντας το αίτημα του Λιμενικού Σώματος και πλέον εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να παραδοθεί στην υπηρεσία της Κυλλήνης ένα σκάφος Viking 12μετρο με 2 μηχανές και 50 κόμβους ταχύτητα. Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την εξοπλιστική ενίσχυσή τους σχετικά με την ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του
    Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του

    Αστυνομικός της Ομάδας Ζ τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω του μοτοσικλέτα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (8/10) στην περιοχή του Κορδελιού.

    Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκριναν ύποπτη την κίνηση ενός μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην οδό Γ. Παπανδρέου. Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν ανακόπτοντας την πορεία του. Εκείνος τους αγνόησε, επιτάχυνε και εμβόλισε με τη μηχανή του τον έναν από τους δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, εγκαταλείποντας στο σημείο το δίκυκλό του.

    Αμέσως δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τους πρόσκρουσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αναβάτη. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη
    Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προχώρησε στις 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου, έπειτα από καταδίωξη.
    Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με έναν αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
    Το σκάφος του λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ταχύπλοου.

    Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ μετανάστες. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Χίος: Μεγάλες καταστροφές στη φετινή μαστιχοπαραγωγή μετά την κακοκαιρία «Atena»
    Χίος: Μεγάλες καταστροφές στη φετινή μαστιχοπαραγωγή μετά την κακοκαιρία «Atena»

    Σχεδόν το 80% της παραγωγής δεν είχε ακόμη συλλεχθεί πριν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

    Σχεδόν ολοκληρωτικά φαίνεται πως καταστράφηκε η φετινή παραγωγή μαστίχας στη νότια Χίο, μετά την κακοκαιρία «Atena», αναφέρουν οι ειδικοί.
    Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ιστότοπο politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, τονίζοντας πως σχεδόν το 80% της παραγωγής δεν είχε ακόμη συλλεχθεί πριν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
    O κ. Τούμπος, ανέφερε πως οι μαστιχοπαραγωγοί είχαν καταφέρει να μαζέψουν μόνο το 20% της φετινής παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο 80% της παραγωγής μαστίχας βρισκόταν ακόμη κάτω από τα δέντρα, εκτεθειμένο στα φυσικά φαινόμενα. Η ένταση και η έκταση της καταστροφής έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, με το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η μαστίχα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής και ένα μοναδικό προϊόν παγκόσμιας αναγνώρισης.
    Ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε ότι η καταστροφή έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το γεωγραφικό κομμάτι των Μαστιχοχωρίων, χωρίς να υπάρχει περιοχή που να μην έχει υποστεί ζημιές. Παρά την προετοιμασία που υπήρχε για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η σφοδρότητα της κακοκαιρίας υπερέβη κάθε πρόβλεψη, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες.
    Η Ένωση έχει ήδη προχωρήσει σε επιτόπιες αυτοψίες για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μαστίχι έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό, ενώ η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να γίνει προσπάθεια στήριξης των παραγωγών τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής, όσο αυτό είναι εφικτό.

    Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών είναι η επάρκεια διαθέσιμης παραγωγής για να καλυφθούν οι παραγγελίες που είχαν γίνει, ειδικά για το δεύτερο μισό της σεζόν. Η κακοκαιρία έχει αφήσει τη διαθέσιμη ποσότητα προϊόντος σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί αβεβαιότητα για τη δυνατότητα της Ένωσης να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις
    Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις

    Επεισοδιακή καταδίωξη με τραυματισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κηφισιά.

    Το χρονικό

    Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι δόθηκε σήμερα για κλεμμένο όχημα στο δημαρχείο Αχαρνών.

    Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κοντά στην οδό Καλυφτάκη και ακολούθησε καταδίωξη.

    Το όχημα εγκλωβίστηκε και προσέκρουσε σε δύο περιπολικά, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε και σε οικοδομή.

    Οι δύο δράστες που βρίσκονταν στο όχημα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας περαστικός.

    Δείτε βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες
    Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

    Με σκάφος του Λιμενικούσυγκρούστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ένα ταχύπλοο που έγινε αντιληπτό να επιχειρεί να μεταφέρει 27 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος: «Την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, 0,3 μίλια από τις ακτές του Μολύβου.

    Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, το Τ/Χ έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του Τ/Χ σκάφους, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

    Οι 25 επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Επιπλέον, εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για «Πρόκληση ναυαγίου», για «Έκθεση σε κίνδυνο», για «Απείθεια» για παραβίαση των άρθρων «Περί αλλοδαπών» και του «Δίκαιο της θάλασσας».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο