Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 11:56

Άρτα: «Βουτιά» ασανσέρ με δύο γυναίκες μέσα - Τραυματίστηκαν σοβαρά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τον τραυματισμό δύο γυναικών είχε ως αποτέλεσμα η ξαφνική «βουτιά» ενός ανεκλυστήρα πολυκατοικίας στην Άρτα.

Το ατύχημα σημειώθηκε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν το ασανσέρ στο οποίο επέβαιναν δύο αδερφές 51 και 53 ετών αντίστοιχα, «έπεσε».

Η μία από τις τραυματίες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άρτας και από κει στο νοσοκομείο Ιωαννινων όπου νοσηλεύονται.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 11:35

Σχετικά Άρθρα

  • Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)
    σε Viral
    Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)

    Μια φάλαινα προκάλεσε ατύχημα κατά την διάρκεια σόου και το βίντεο έγινε viral.

    Ένα αστείο και ταυτόχρονα σιχαμερό περιστατικό σημειώθηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ. Η στιγμή καταγράφηκε και το βίντεο έγινε γρήγορα viral.

    Πρωταγωνίστρια του περιστατικού μια τεράστια φάλαινα, η οποία κατά την διάρκεια του σόου της, αφόδευσε μέσα στην τεράστια δεξαμενή και στη συνέχεια κάνοντας μια εντυπωσιακή βουτιά πιτσίλισε το κοινό με το βρώμικο νερό.

    Όπως είπε ένας θεατής, «περιμέναμε να βραχούμε καθισμένοι τόσο κοντά, αλλά όχι έτσι. Μύριζε απαίσια και οι άνθρωποι είχαν κλείσει τη μύτη τους για να μην αναπνέουν».

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Άρτα: 44χρονος βρέθηκε νεκρός στο κατάστημα του - Τον βρήκε πελάτης που πήγε να ψωνίσει
    Άρτα: 44χρονος βρέθηκε νεκρός στο κατάστημα του - Τον βρήκε πελάτης που πήγε να ψωνίσει

    Από την έρευνα της αστυνομίας δεν προέκυψε ένδειξη για εγκληματική ενέργεια

    Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα που τον σόκαρε βρέθηκε πελάτης που πήγε να ψωνίσει σε κατάστημα σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην Άρτα. Ο 44χρόνος ιδιοκτήτης του μαγαζιού βρισκόταν νεκρός μέσα στο μαγαζί.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναστατωμένος ο πελάτης ειδοποίησε την αστυνομία ενώ σύντομα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως το πλήρωμά του να καταφέρει να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα που έφυγε από τη ζωή.

    Από την έρευνα της αστυνομίας δεν προέκυψε ένδειξη για εγκληματική ενέργεια. Φως στα αίτια θανάτου του 44χρονου θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων
    Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέφτοντας από ύψος 8 μέτρων.

    Ο 51χρονος κλάδευε ένα δέντρο στο χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου, χθες το μεσημέρι, ως υπάλληλος εταιρίας που κλήθηκε να κλαδέψει το δέντρο γιατί τα κλαδιά του ακουμπούσαν σε σύρματα της ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρει το Creta24 παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε στο κενό και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα
    Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα

    Στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων, τον δρόμο που διασχίζει τα κεντρικά Τζουμέρκα, μετά το χωριό Μελάτες, αποκαλύπτεται ο τόπος, που «κατάπιαν» τα νερά του φράγματος Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια. Είναι ο οικισμός Φάγκος του χωριού Κάτω Καλεντίνη.

    Καθώς πλησιάζουμε στην όχθη, το τοπίο καθηλώνει τον επισκέπτη. Με το μάτι αντιλαμβανόμαστε, πως η στάθμη των υδάτων, έχει υποχωρήσει κατά πολλά μέτρα. Απόλυτη ησυχία. Ερείπια πέτρινων σπιτιών και του σχολείου βουτηγμένα στη λάσπη. Κορμοί και ρίζες δένδρων που άντεξαν στο χρόνο και το νερό, μοιάζουν με απολιθώματα. Ο βυθός σε πολλά σημεία, έχει τελείως στεγνώσει.

    Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω ης ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο. Μάλιστα ο κ. Θωμάς μας εξηγεί, πως τα νερά κάλυπταν το διθέσιο σχολείο, το οποίο τώρα, εμφανίστηκε και πάλι, για να τους θυμίζει νοσταλγικά τα παιδικά χρόνια, τότε που τις αίθουσες του πλημμύριζαν 120 μαθητές.

    Οι μεγαλύτεροι αγναντεύουν τα γκρεμισμένα σπίτια τους μέσα στα λασπόνερα και οι αναμνήσεις ζωντανεύουν.

    Η κ. Αθηνά ζει πάνω ακριβώς από τον δρόμο και κάθε μέρα, αγναντεύει από ψηλά τη γειτονιά της, τον τόπο που μεγάλωσε Όπως αναφέρει στον οικισμό λειτουργούσαν επτά μαγαζιά, υπήρχε ζωή, ζούσαν πολλές οικογένειες. Θυμάται τις μέρες που άφησαν τα σπίτια τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980, για να ξαναρχίσουν την ζωή τους σε ψηλότερα σημεία. Τα νερά του φράγματος αφάνισαν τότε, τον τόπο τους.

    Η λίμνη Πουρναρίου, καλύπτει μια επιφάνεια 18,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι αποτέλεσμα της κατασκευής του ομώνυμου υδροηλεκτρικού φράγματος στνο Άραχθο ποταμό, κοντά στο Πέτα.

    Η λίμνη δημιούργησε ένα υπέροχο τεχνητό οικοσύστημα στην περιοχή, με σπουδαία ιχθυοπανίδα και ορνιθοπανίδα. Στα νερά της λίμνης συναντάμε μεταξύ άλλων, κυπρίνους, στρωσίδια, άγριες πέστροφες, χέλια. Η περιοχή είναι καταφύγιο για πλήθος πτηνών, όπως νυχτοκόρακες, πρασινοκέφαλες πάπιες, αλκυόνες, φαλαρίδες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ποταμοσφυριχτές .Η περιήγηση στην περιοχή εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, όλες τις εποχές. Η Κάτω Καλεντίνη, είναι ένα γραφικό παραλίμνιο χωριό βυθισμένο στο πράσινο της φύσης, μέσα σε πλατάνια και κουτσουπιές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στη θάλασσα έπεσε μια 71χρονη γυναίκα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιβίβασης επιβατών στο πλοίο Διαγόρας τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η γυναίκα, γλίστρησε κατά την προσέγγισή της από την προβλήτα στον καταπέλτη του πλοίου και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως, στη θάλασσα έπεσαν ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου καθώς και ένας ιδιώτης, για να την βοηθήσουν.

    Η 71χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε καλά στην υγεία της, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πήγε να ζητήσει δουλειά σε εργοτάξιο και κατέληξε στη ΜΕΘ
    Πήγε να ζητήσει δουλειά σε εργοτάξιο και κατέληξε στη ΜΕΘ

    Ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργοτάξιο στο Ρέθυμνο όταν ένα βαρύ αντικείμενο έπεσε πάνω του

    Στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ με πολύ σοβαρά τραύματα κατέληξε νεαρός άνδρας που είχε πάει στην εν λόγω επιχείρηση αναζητώντας εργασία.

    Ο 22χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων σε κρίσιμη κατάσταση

    Για κακή του τύχη, ωστόσο, η επίσκεψή του την περασμένη Τρίτη κατέληξε σε τραγωδία, με τον ίδιο να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

    Ο νεαρός που είναι 22 ετών με καταγωγή από την Ινδία πήγε σε εργοτάξιο στον Πρίνο Ρεθύμνου να βρει δουλειά και καθώς βρισκόταν μέσα στο εργοτάξιο της επιχείρησης ένα βαρύ αντικείμενο έπεσε επάνω του.

    Από την πτώση του αντικειμένου, η οποία σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο νεαρός άνδρας υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

    Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο που βρίσκεται το εργοτάξιο και μετέφερε τον 22χρονο στο νοσοκομείο Χανίων.

    Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πηγή: in.gr

  • Ατύχημα με αεροπλάνο C-130 στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς
    Ατύχημα με αεροπλάνο C-130 στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κεφαλονιάς, όταν το φτερό ενός αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-130 που είχε καταφθάσει στο αεροδρόμιο για αεροκομιδή, προσέκρουσε σε πυλώνα και τον έριξε.

    Ως αποτέλεσμα, υπήρξε διαρροή καυσίμων από τo αεροπλάνο στη θέση πάρκινγκ.

    Άμεσα κινητοποιήθηκε η υπηρεσία εδάφους και καθάρισε το σημείο.

    Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ όπως επισημαίνει το kefaloniapress.gr το ατύχημα δεν συνέβη στην πίστα.

    Πηγή: cnn.gr - Photo by Anna Cavigioli on Unsplash

  • Τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας: «Δεν κλείνει» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
    Τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας: «Δεν κλείνει» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Δεν ανεστάλη η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας, ενώ αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες προέκυψαν και προκάλεσαν τα αρνητικά δημοσιεύματα, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Χ.

    Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου θα ενισχυθεί με την άμεση πρόσληψη μιας επικουρικής ιατρού. Επιπλέον, θα συνδράμουν τη ΜΕΘ ιατροί που θα μετακινηθούν από όμορα νοσοκομεία για την κάλυψη των κενών της εφημερίας τόσο του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου.

    Τόσο η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα νοσοκομεία αρμοδιότητας της όσο και το Υπουργείο Υγείας έχουν ενσκήψει από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη ενίσχυσης της ΜΕΘ του ΓΝ Άρτας και έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αδιάλειπτη και εύρυθμη λειτουργία της για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού».

    Ο κ. Γεωργιάδης, ευχαρίστησε όλους τους ιατρούς που καθημερινά με τις υπηρεσίες τους στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

    Η δήλωση της ΠΟΕΔΗΝ για κλείσιμο της ΜΕΘ

    Να σημειωθεί ότι δύο ημέρες πριν, η ΠΟΕΔΗΝ είχε ανακοινώσει ότι η ΜΕΘ 7 κλινών του νοσοκομείου Άρτας, έκλεισε, εξαιτίας υποστελέχωσης από Εντατικολόγους, γεγονός πώς αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη λειτουργία του, σημειώνοντας ότι σήμερα λειτουργούν 220 λιγότερες κλίνες από την περίοδο της κορύφωσης του COVID-19.

    Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ΠΟΕΔΗΝ, είχε προσθέσει:

    Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων χθες και επ’ αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας 7 κλινών λόγω έλλειψης Εντατικολόγων. Επί 3 χρόνια 4 γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα.

    Οι δύο Εντατικολόγοι έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και από χθες έκλεισε η ΜΕΘ .

    Το νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από τη περιοχή, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

    Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι γιατροί επικουρικοί να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας.

    Μειώνονται δραματικά οι ΜΕΘ στο ΕΣΥ

    Δυστυχώς οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας μας που αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας μειώνονται με γρήγορο ρυθμό. Με βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στη κατάσταση της προ covid-19 εποχής των 450 κλινών από 1.070 που φθάσαμε να λειτουργούν στη κορύφωση της πανδημίας. Στις 1.070 κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων προστιθονταν ακόμη 200 κλίνες περίπου που νοικιάζαμε από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαχειρίζονταν το ΕΚΕΠΥ. Εφέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε επι ημέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έτσι που πάμε όμως θα το ξαναζήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός.

    Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 853 κλίνες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα νοικιάζουμε 176 από ιδιωτικά νοσοκομεία τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΕΠΥ».

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο