Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 18:34

Βρέθηκαν δύο νεκρά αρκουδάκια στην Εθνική οδό Φλώρινας Κοζάνης - Τα χτύπησε αυτοκίνητο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Tραγικό τέλος είχαν δύο αρκουδάκια τα οποία βρέθηκαν νεκρά στην Εθνική οδό Φλώρινας Κοζάνης από διερχόμενο όχημα, όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Αρκτούρου κ. Στεφάνου.

Ο οδηγός ο οποίος εντόπισε τα νεκρά αρκουδάκια ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης ου Αρκτούρου και του Δασαρχείου για να επιληφθούν του θέματος.

Πηγή: newsbomb.gr - Photo by Becca on Unsplash

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 17:23

Σχετικά Άρθρα

  • Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο

    Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 48χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης που δηλητηριάστηκε απο μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, την ώρα που τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση πληθαίνουν. Σημειώνεται πως άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα.

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

    Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Παράλληλα, αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

    Λειτουργούσε χωρίς άδεια

    Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το kozanimedia, το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια! Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη,με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

    Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Τα εγκαίνια της μονάδας είχαν γίνει τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, ηλικίας 53 ετών. Τώρα πρέπει να εξακριβωθεί η αιτία της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, με πιθανότερο σενάριο αυτό της βλάβης στο σύστημα θέρμανσης.

    Πώς έγινε το περιστατικό

    Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

    Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

    Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα. Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

    Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

    Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο

    Συναγερμός σήμανε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής για μαζική δηλητηρίαση 16 ατόμων σε ξενοδοχείο στην Φλώρινα.

    Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η δηλητηρίαση οφείλεται σε ατελή καύση στη θέρμανση και στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Πολλοί από αυτούς που το εισέπνευσαν, λιποθύμησαν.

    Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας

    Αμέσως στο ξενοδοχείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα πιο σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ένα εκ των 16 ατόμων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Στη φυλακή ο 32χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα 30χρονο από ερωτική αντιζηλία
    Στη φυλακή ο 32χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα 30χρονο από ερωτική αντιζηλία

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος που κατηγορείται ότι για λόγους ερωτικής αντιζηλίας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 30χρονο σύντροφο της πρώην κοπέλας του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε καφέ της Φλώρινας.

    Εις βάρος του είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, όπως επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή τραυμάτισε τον 31 ετών αδελφό της κοπέλας, όταν επιχείρησε να μεσολαβήσει και να αποτρέψει το κακό.

    Κατά πληροφορίες, ο 32χρονος στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι το θύμα ήταν η αιτία που χώρισε με την επί επτά συναπτά έτη (πρώην) ερωτική του σύντροφο, υποστηρίζοντας , επιπλέον, πως εκείνη διέδιδε ότι της χρωστάει χρήματα. Ανέφερε δε, πως προηγήθηκε πάλη με το θύμα κατά την οποία ο 32χρονος έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντας θανάσιμα τον ερωτικό αντίζηλό του.

    Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο, δείχνοντάς του τον δρόμο για τις φυλακές.

    Ερωτική αντιζηλία κρύβεται πίσω από την αιματηρή συμπλοκή που έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 30χρονου άνδρα και τον σοβαρό τραυματισμό του φίλου του.

    Το έγκλημα έγινε στις έντεκα το βράδυ όταν ένας 32χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν άλλον ηλίκίας 30 χρόνων επιφέροντας του πολλαπλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Από την επίθεση του 32χρονου δεν γλίτωσε ούτε ο φίλος του θύματος, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι σύντροφος της πρώην κοπέλας του θύτη. Ο 32χρονος μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.

    Το περιστατικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών αυτοπτών μαρτύρων που προσπάθησαν να παρέμβουν και τουλάχιστον ένας εξ αυτών είναι τραυματίας.

    1.jpg

    Από το σημεί της αιματηρής συμπλοκής

    Neaflorina

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός άνδρας βρέθηκε με το μαχαίρι έξω από ψητοπωλείο της περιοχής, όπου καθόταν άλλος νεαρός άνδρας με έναν φίλο του μαχαιρώνοντάς τον πολλαπλές φορές.

    Ο δράστης φέρεται να πλησίασε το θύμα, που καθόταν στο ψητοπωλείο της Φλώρινας, απέναντι από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Αντιγόνη.

    Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την συμπλοκή με ένα νεκρό από μαχαίρωμα
    Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την συμπλοκή με ένα νεκρό από μαχαίρωμα

    Ερωτική αντιζηλία κρύβεται πίσω από την αιματηρή συμπλοκή που έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 30χρονου άνδρα και τον σοβαρό τραυματισμό του φίλου του.

    Το έγκλημα έγινε στις έντεκα το βράδυ όταν ένας 32χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν άλλον ηλίκίας 30 χρόνων επιφέροντας του πολλαπλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Από την επίθεση του 32χρονου δεν γλίτωσε ούτε ο φίλος του θύματος, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι σύντροφος της πρώην κοπέλας του θύτη. Ο 32χρονος μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.

    Το περιστατικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών αυτοπτών μαρτύρων που προσπάθησαν να παρέμβουν και τουλάχιστον ένας εξ αυτών είναι τραυματίας.

    1.jpg

    Από το σημεί της αιματηρής συμπλοκής

    Neaflorina

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός άνδρας βρέθηκε με το μαχαίρι έξω από ψητοπωλείο της περιοχής, όπου καθόταν άλλος νεαρός άνδρας με έναν φίλο του μαχαιρώνοντάς τον πολλαπλές φορές.

    Ο δράστης φέρεται να πλησίασε το θύμα, που καθόταν στο ψητοπωλείο της Φλώρινας, απέναντι από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Αντιγόνη.

    Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό κι έναν τραυματία στη Φλώρινα - Μαχαιρώματα μπροστά στους περαστικούς
    Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό κι έναν τραυματία στη Φλώρινα - Μαχαιρώματα μπροστά στους περαστικούς

    Σοκ προκαλεί αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στο κέντρο της Φλώρινας το βράδυ του Σαββάτου, με απολογισμό έναν νεκρό κι έναν τραυματία.

    Σύμφωνα με το neaflorina, γύρω στις 23:00, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλο άτομο, επιφέροντάς του πολλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Έκπληκτοι οι περαστικοί - Τραυματίστηκε ένας που προσπάθησε να παρέμβει

    Το περιστατικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν. Μάλιστα, ένας εξ αυτών τραυματίστηκε πάνω στην προσπάθειά του να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    Περαιτέρω έρευνα διεξάγει το τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας και αναμένονται λεπτομέρειες από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φλώρινα: Στη φυλακή η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της - Την Παρασκευή απολογείται ο 54χρονος
    Φλώρινα: Στη φυλακή η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της - Την Παρασκευή απολογείται ο 54χρονος

    Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 57χρόνη από τη Φλώρινα στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός για τον οποίο ο 54χρονος σύζυγος της, που θα απολογηθεί την Παρασκευή, υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία ότι ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων.

    Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι τους

    Σε έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

    Ο γιος του ζευγαριού σε δηλώσεις στην ΕΡΤ τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό Μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτρης Στεφανίδης σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται».

    Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.

    ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου και ισχυρίζονται ότι είναι συλλέκτες παλαιών αντικειμένων, γι' αυτό και είχαν στο σπίτι τους όλα αυτά τα όπλα.

    Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συμμετέχει στις έρευνες, όσο και η ΕΥΠ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό, αν δηλαδή πουλούσαν τον οπλισμό στη Φλώρινα, σε άτομα στην παραμεθόριο ή ακόμη και σε ποινικούς.

    Τι εξετάζουν οι Αρχές

    Το ενδεχόμενο ο 54χρονος και η σύζυγός του με την οποία έχουν τρία παιδιά να διοχέτευαν όλα αυτά τα όπλα σε δίκτυο -με άγνωστες για την ώρα προεκτάσεις- διερευνούν οι Αρχές. Ήδη, στη Φλώρινα έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σχέσεις και οι επαφές του ζευγαριού.

    «Πρόκειται για έναν άντρα που δεν έχει απασχολήσει ούτε φαίνεται να ανήκε σε κάποιο ακραίο δίκτυο με κηρύγματα μίσους ή κάτι άλλο», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φλώρινα: Και άλλος βαρύς οπλισμός στο σπίτι του ζευγαριού - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ (upd)
    Φλώρινα: Και άλλος βαρύς οπλισμός στο σπίτι του ζευγαριού - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ (upd)

    Ακόμη περισσότερα όπλα, κρυμμένα αυτή τη φορά στο σπίτι του 54χρονου και της 57χρονης που συνελήφθησαν στην περιοχή της Φλώρινας, εντόπισαν αστυνομικοί.

    Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνεχιζόμενων των αστυνομικών ερευνών σχετικά με τη δράση των δύο που είχαν συλληφθεί χθες (29/01) το απόγευμα, για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι και επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας των συλληφθέντων, στην πόλη της Φλώρινας.

    Τι βρέθηκε στο δεύτερο οπλοστάσιο

    Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

    • 10 όπλα, εκ των οποίων 3 πολεμικά τυφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα,
    • 8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
    • 11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων,
    • 2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο,
    • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
    • 1 κινητό τηλέφωνο

    Τι εξετάζουν οι Αρχές

    Το ενδεχόμενο ο 54χρονος και η σύζυγός του με την οποία έχουν τρία παιδιά να διοχέτευαν όλα αυτά τα όπλα σε δίκτυο -με άγνωστες για την ώρα προεκτάσεις- διερευνούν οι Αρχές. Ήδη, στη Φλώρινα έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σχέσεις και οι επαφές του ζευγαριού.

    «Πρόκειται για έναν άντρα που δεν έχει απασχολήσει ούτε φαίνεται να ανήκε σε κάποιο ακραίο δίκτυο με κηρύγματα μίσους ή κάτι άλλο», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φλώρινα: 54χρονος και 57χρονη είχαν στο σπίτι τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, χιλιάδες σφαίρες - Ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική (upd)
    Φλώρινα: 54χρονος και 57χρονη είχαν στο σπίτι τους 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, χιλιάδες σφαίρες - Ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική (upd)

    Στο σπίτι των δύο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδες, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μέχρι και βλήματα όλμου - Δείτε φωτογραφίες

    Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν στην κατοχή του ένας 54χρονος Έλληνας και μια 57χρονη με καταγωγή από τη Γερμανία που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Φλώρινα.
    Στο σπίτι τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, 95 γεμιστήρες, 35.000 φυσίγγια.
    Η ποσότητα των όπλων και των εκρηκτικών θεωρήθηκε τόσο μεγάλη ώστε να κριθεί απαραίτητο να ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική για τα ευρήματα στο σπίτι των δύο συλληφθέντων στην Φλώρινα.
    Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.
    Αναλυτικα στο σπίτι στη Φλώρινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    • 29 όπλα (14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα)
    • 95 γεμιστήρες (57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών)
    • 72,2 κιλά πυρίτιδας
    • 11 χειροβομβίδες, οι 10 αμυντικού τύπου και η μια εκπαιδευτική
    • 5 βλήματα όλμου
    • 35.4555 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
    • απροσδιόριστος αριθμός καλύκων βάρους 414 κιλών
    • ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός
    • μια αστυνομική ράβδος
    • μια βαλλίστρα
    • μια διόπτρα
    • ένα αλεξίσφαιρο
    • επτά κροτίδες
    • έξι βολίδες-δακρυγόνα
    • τρεις πυροκροτητές
    • 14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων
    • μια φωτοπαγίδα
    opla-flwrina-6
    opla-flwrina-1
    opla-flwrina-5
    opla-flwrina-4
    opla-flwrina-3
    opla-flwrina-2
    Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζονται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις.
    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου.
    Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο