Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 20:28

Πευκοχώρι Χαλκδικής: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου για το λούνα παρκ: «Θα τους φάμε ζωντανούς»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ δηλώνει έτοιμος να βρει τους υπεύθυνους για την τραγωδία

Συνεχείς οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Πευκοχώρι Χαλκιδική, όπου 19χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας και των αδελφών του ενώ διασκέδαζε σε παιχνίδι λούνα παρκ, καθώς εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά.

Ο υπεύθυνος του πάρκου συνελήφθη, ενώ ο χειριστής του μηχανήματος ο οποίος εξαφανίστηκε για πολλές ώρες μετά το συμβάν, παραδόθηκε. Συγγενείς και φίλοι του άτυχου Γιάννη είναι απαρηγόρητοι. Ζητούν δικαίωση και αύριο ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν για πάντα τον 19χρονο.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα»

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού μιλώντας στο STAR, ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μοναδικός υπεύθυνος ο δήμος για την άδεια και τη λειτουργία του λούνα παρκ»

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποδίδει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκίδας στον Δήμο Κασσάνδρας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην δήμαρχο της περιοχής Αναστασία Χαλκιά, η οποία ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως «πρέπει το λούνα παρκ να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση στο notifybusiness δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου».

Το υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας στις συγκεκριμένες δηλώσεις τονίζει πως: «Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας. Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Τι είπε η Δήμαρχος Κασσάνδρας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κ. Αναστασία Χαλκιά, σημείωσε πως «πρέπει το λούνα παρκ να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness». Ωστόσο, συνεχίζοντας επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.

«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα.Ο Δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», διερωτήθηκε η ίδια σε άλλη της συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 19:11

Σχετικά Άρθρα

  • Φρικτός θάνατος 65χρονου στον Βόλο – Τον βρήκε ο ανιψιός του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας
    Φρικτός θάνατος 65χρονου στον Βόλο – Τον βρήκε ο ανιψιός του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας

    Νεκρός εντοπίσθηκε σήμερα το μεσημέρι (20/10) ένας ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας 65 ετών, στον Βόλο. Το θύμα βρισκόταν στο σπίτι του, χωρίς να έχει δώσει σημάδια ζωής για ώρες στο συγγενικό του περιβάλλον, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

    Ο ανιψιός του ανησύχησε και τον επισκέφθηκε στην οικία του, στη διασταύρωση των οδών Αδμήτου και Επτά Πλατανίων. Τότε, τον εντόπισε νεκρό στις σκάλες του σπιτιού του, με το πόδι του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, στελέχη της οποίας έφθασαν στο σημείο και πλέον, διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης
    Χαλκιδική: Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης

    Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, «δείχνουν» τους φορείς που είχαν την ευθύνη και όσους επέτρεψαν τη λειτουργία του λούνα παρκ που δεν είχε μέτρα ασφαλείας και δεν έπρεπε να λειτουργεί. Στο «φως» έρχονται και χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη.

    Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας -ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Mega.

    Αν το παιχνίδι είχε ελεγχθεί, θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί

    Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

    Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, τονίζοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

    Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ

    Την ίδια στιγμή, χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν ότι το παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 80.

    Οι μοναδικές οδηγίες χρήσης που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στους χειριστές ήταν χειρόγραφες. Σε μία από τις πέντε προτάσεις απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι εκεί, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.

    Η παράδοση των πορισμάτων θα φέρει εξελίξεις στην υπόθεση.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χαλκιδική: Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ – «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται»
     Χαλκιδική: Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ – «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται»

    Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη παλεύει από την πρώτη ημέρα για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου του.

    Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση του θανάτου του γιου του μέχρι τέλους είναι ο Γιώργος Καϊμπαλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

    Στο πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα προκύπτουν ευθύνες του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως εάν το φονικό παιχνίδι —στο οποίο ανέβηκε ο 19χρονος— είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

    Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

    Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τραγωδίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.

    «Λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί»

    «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται, είτε από παράλειψη καθήκοντος, είτε επειδή είχαν σάπια μηχανήματα, είτε επειδή έδιναν ψεύτικες βεβαιώσεις. Ξεκαθαρίζει απόλυτα ο διορισμένος από την εισαγγελία επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας ότι δια της παραλείψεως και λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί. Ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να σφραγίσει το συγκεκριμένο παλιομάγαζο. Ο ίδιος ο Δήμος έδωσε άδεια το 2023 στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Έδωσε άδεια ο Δήμος, όπου πάνω στα έγγραφα γράφει ότι ο αρχικός τεχνικός έλεγχος θα προσκομιστεί, τα διάφορα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν. Δούλεψε όλο το 2023 φέρνοντας σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής.

    «Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι»

    «Η αθλιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει φροντίσει μα στείλει ούτε έναν λειτουργό για να μπορέσει να πει πέντε πράγματα ανθρώπινα σε αυτήν την οικογένεια. Είναι ανύπαρκτοι όλοι. Εμένα αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο μίσος. Αυτή την πολιτική να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους, να δουν τι σημαίνει χάνω παιδί. Ποιος θα ‘φτιάξει’ αυτά τα παιδιά; Ποιος θα μπορέσει να πάρει από τη μνήμη αυτό που είδαν με την μητέρα τους; Ποιος; Αυτοί οι αλήτες; Και όσο δε γι΄αυτούς τους τύπους με τις γραβάτες, που είναι αιρετοί και σε 2-3 χρόνια θα είναι στα σπίτια τους, το δικό μου το παιδί δεν θα είναι στο σπίτι του. Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι. Θα γίνει ο θάνατος του Γιάννη η αλλαγή σε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήρθε σε επικοινωνία με τη δήμαρχο, είπε:

    «Η συγκεκριμένη προσπαθεί να βρει πολιτικά στηρίγματα, εμένα δεν με αφορά. Έχει όμως δύο παιδιά. Εγώ είχα τρία, έχω δύο και ένα στην καρδιά μας. Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά όταν προσπαθούν πάνω στο θάνατο του παιδιού μου να κάνουν πολιτική, εκεί δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί».

    Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Καϊμπαλή:

    https://www.megatv.com?p=1672612

    Πηγή: in.gr

  • Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα
    Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

    Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα το οποίο κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας.

    Από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο πραγματογνώμονας φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το φονικό παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή και με είχε γίνει συρραφή με αρκετά άλλα εξαρτήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το πόρισμα κινείται στον άξονα του σημειώματος που είχε κατατεθεί νωρίτερα, ότι δηλαδή το φονικό παιγνίδι crazy dance ήταν ιδιοκατασκευή, ενώ είχε γίνει και συρραφή με άλλα εξαρτήματα.

    Ο διορισμένος από την αστυνομία πραγματογνώμονας Λάμπρος Γκλαβόπουλος παρέδωσε το πόρισμα χθες Πέμπτη αργά το βράδυ. Πηγές ανέφεραν ότι στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται σε κάθε σημείο του μηχανήματος όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος με τις παρατηρήσεις για τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι στην αστυνομία έχει ήδη κατατεθεί και το πόρισμα του έκτακτου τεχνικού ελέγχου στο συγκεκριμένο παιγνίδι που διενήργησε ύστερα από αίτημα του πατέρα η εταιρεία TUV που πιστοποιεί λούνα παρκ.

    Έγκυρες πηγές της Voria.gr σημείωναν ότι και σε αυτό το πόρισμα γίνεται αναφορά σε μεγάλο αριθμό ελλείψεων.

    Η κατάθεση του πορίσματος θα επιταχύνει την εισαγγελική έρευνα καθώς αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις πρόσωπα που εμπλέκονται με το δυστύχημα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για το λευκό ποινικό μητρώο της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ
    Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για το λευκό ποινικό μητρώο της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ

    Σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, σχετικά με την υπόθεση της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, που παρότι έχει αμετάκλητη ποινική καταδίκη, είχε καταφέρει να πάρει λευκό ποινικό μητρώο, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό.

    Ο εισαγγελέας παρενέβη και ζητά να διερευνηθεί πώς και από ποιους είχε λάβει η ιδιοκτήτρια το έγγραφο που δεν εμφανιζόταν η αμετάκλητη καταδίκη της.

    Το λευκό ποινικό μητρώο της υπόδικης ιδιοκτήτριας

    Όπως είχε αποκαλύψει η ΕΡΤ3, με το λευκό αυτό ποινικό μητρώο η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ κατάφερε να κερδίσει τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για να συμμετάσχει στην πανήγυρη της Λάρισας. Τελικά το λούνα παρκ δε στήθηκε μετά από τον θόρυβο, που προκλήθηκε.

    Ο εισαγγελέας της Λάρισας ψάχνει με ποιον τρόπο και από ποια πηγή κατάφερε και πήρε αυτό το λευκό ποινικό μητρώο παρ’ ότι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για το ατύχημα, που είχε γίνει το 2009 στο λούνα παρκ της Χαλκίδας όταν τραυματίστηκε ένα εννιάχρονο κορίτσι. Ο εισαγγελέας αναζητεί σε βάθος από το 2021 μέχρι και σήμερα πώς απέκτησε η συγκεκριμένη γυναίκα τα λευκά ποινικά μητρώα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αρχ. Ολυμπία: «Πονοκέφαλος» το λούνα-παρκ στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου
    Αρχ. Ολυμπία: «Πονοκέφαλος» το λούνα-παρκ στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου

    Δεν έχει παρθεί ακόμη απόφαση

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εξελίσσεται το ζήτημα της εγκατάστασης λούνα παρκ στο χώρο της εμποροπανήγυρης του Στρεφίου. Μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στην Χαλκιδική, η ύπαρξη ενός λούνα παρκ, ακόμη και όλες τις αδειοδοτήσεις και πιστοποιήσεις να διαθέτει, προκαλεί έντονο προβληματισμό.

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προχώρησε στην έγκριση του νέου κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας της ετήσιας εμπορικής εμποροπανήγυρης στο Στρέφι, στην οποία περιλαμβάνονται αλλαγές αναφορικά με τις θέσεις των πωλητών, δίνοντας προτεραιότητα στους πιο παλιούς συμμετέχοντες,, την εντοπιότητα των πωλητών και τους κανονισμούς για τους συλλόγους –σωματεία που επιθυμούν να διοργανώσουν το πανηγύρι. Αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

    Ωστόσο, ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι η ύπαρξη η μή λούνα παρκ στο χώρο. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Σοφιανός «Ακόμη δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση. Είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει έντονα. Βέβαια, επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής, δεν έχουμε ακόμη καμία πρόταση από επιχειρηματία, για τοποθέτηση λούνα παρκ. Ο χώρος που βρίσκεται το λούνα παρκ δεν ανήκει στον Δήμο, ωστόσο οι απαραίτητες άδειες δίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία. Θα εξετάσουμε με μεγάλη σοβαρότητα το ζήτημα και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν συλλογικά με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ψυχαγωγία του κόσμου αλλά κυρίως και πρωτίστως την ασφάλεια όλων».

  • Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που έδωσε πιστοποίηση στο μοιραίο λούνα παρκ
    Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που έδωσε πιστοποίηση στο μοιραίο λούνα παρκ

    «Λουκέτο» μπήκε από τη Διεύθυνσή Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης, που έδωσε πιστοποίηση στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

    Έχει δώσει πιστοποιήσεις σε όλα τα λουνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα

    Σύμφωνα με το Mega, η συγκεκριμένη εταιρεία έδινε πιστοποιήσεις σε όλα τα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο πατέρας του ιδιοκτήτη ήταν αυτός που φαίνεται να υπέγραψε τις 5 υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο για την καταλληλότητά των παιχνιδιών στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

    Αναστέλλεται η δυνατότητα της εταιρείας να δίνει πιστοποιήσεις καταλληλότητας μέχρι να υπάρξουν νεότερα για την υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του 19χρονου, που έχει δεσμευτεί να κάνει ότι περνάει από τα χέρια της για να δικαιωθεί η μνήμη του γιου της.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Χαλκιδική: Ξεσπά η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - «Δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα - Δεν το χαμήλωνε»
    Χαλκιδική: Ξεσπά η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - «Δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα - Δεν το χαμήλωνε»

    Συντετριμμένη είναι η μητέρα του 19χρονου, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στη Χαλκιδική.

    H ίδια ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό όπου είδε με τα ίδια της τα μάτια το 19χρονο παιδί της να τσακίζεται από το μηχάνημα του λούνα παρκ και να καταλήγει νεκρό σχεδόν μπροστά στα πόδια της. Με δάκρυα στα μάτια και φορώντας μια μπλούζα με το πρόσωπο του Γιάννη, η κυρία Αθηνά τόνισε στο MEGA: «δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν, που είναι πολύ πιο δύσκολο».

    Στην συνέχεια ανέφερε: «Δέκα άτομα έκαναν κουμάντο τον Γιάννη γιατί ένας δεν μπορούσε. Δέκα άτομα τον σκότωσαν. Τι άλλο να πω. Αυτό που είδα εγώ είναι σαν ταινία στα μάτια μου, δεν μπορώ να θρηνήσω το παιδί, έχω μια ταινία στα μάτια από αυτό που είδα, από αυτό που μου έριξαν στα πόδια. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο παιδί, ψηλό και εύσωμο, 100 κιλά παιδί, να το έριξαν κάτω έτσι, να το σακάτεψαν. Δεν γίνεται. Γυρνούσε το μηχνάνημα κι εγώ δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα που είχαν, δεν τα έβλεπα. Δεν φαίνονταν, τόσο γρήγορα πήγαινε, δεν ξεχώριζα που είναι, τι να πω άλλο» συνέχισε η μητέρα του άτυχου παιδιού.

    «Του είπα τι κάνεις χαμήλωσε»

    Ύστερα η κ. Αθηνά περιέγραψε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ και αυτό που ζητούσε - μάταια - από τον χειριστή του μηχανήματος.

    «Όταν φτάσαμε εκεί, μόλις είχε σταματήσει το μηχάνημα από κάποια άλλα παιδάκια που ήταν εκεί, δεν είδα πώς κινούνταν το μηχάνημα. Ήθελαν να μπουν τα παιδιά, δεν τα άφηνα, τέλοσπάντων μπήκαν. Όταν ξεκίνησε, ξεκίνησε ομαλά... έχουμε πάει σε λούνα παρκ... Άρχισε να τρέχει υπερβολικά, δεν τα έβλεπα τα παιδιά. Και σηκώνω τα χέρια, ήμουν δίπλα, κρατούσα τον μικρότερο γιο, τον αφήνω και σηκώνω τα χέρια και του λέω (του χειριστή) ''τι κάνεις, κόψε, χαμήλωσε»'. Και μου σηκώνει το χέρι σα να λέει ''άστα, καλά είναι, δεν πειράζει''. Αυτός τα είδε μαγκάκια εκεί πάνω και είπε ''τώρα θα τα περιποιηθώ'', αυτή την αίσθηση είχα. Και δεν το χαμήλωνε...» πρόσθεσε η κυρία Αθηνά, η οποία σε άλλο σημείο τόνισε: «Ήταν καρτέρι θανάτου, απλά... Με όποιο παιδί τύχαινε, δεν περίμεναν το δικό μου παιδί, όπου τύχαινε. Πληρωμένοι δολοφόνοι. Αλλά στην υγεία του κορόιδου, δεν θα ξαναπιούν. Αφού παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, μπορούμε κι εμείς. Πιο έξυπνοι είναι;».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο