Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 18:34

Πάρος: Βυθίστηκε αλιευτικό με 10 επιβάτες – Συναγερμός στις αρχές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναγερμός σήμανε στην Πάρο, όταν αλιευτικό σκάφος με 10 επιβαίνοντες βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, βόρεια του λιμανιού της Νάουσας.

Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από άλλο αλιευτικό. Στο σημείο βρίσκεται απορρυπαντικό σκάφος, ενώ έχει τοποθετηθεί προληπτικά πλωτό φράγμα.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 13:16

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί
    Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί

    Έχουν διασωθεί 22 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά την βύθιση σκάφους στην Σάμο.

    Μια ακόμα τραγωδία με δύο νεκρούς γράφτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου όταν λέμβος που μετέφερε παράνομους μετανάστες άρχισε να μπάζει νερά.

    Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο νερό συνολικά 22 άτομα που επέβαιναν στη βάρκα.

    Τις δύο σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας ανέσυραν από τη θάλασσα στελέχη του λιμενικού σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σάμου.

    Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πάρος: Διάρρηξη σε μονοκατοικία με λεία 100.000 ευρώ - Έκλεψαν μετρητά, Rolex και κοσμήματα μεγάλης αξίας
    Πάρος: Διάρρηξη σε μονοκατοικία με λεία 100.000 ευρώ - Έκλεψαν μετρητά, Rolex και κοσμήματα μεγάλης αξίας

    «Χρυσή» ήταν η λεία του δράστη που «τρύπωσε» σε μονοκατοικία της Πάρου, αφού κατά την διαφυγή του πήρε μαζί του μετρητά, ρολόι και κοσμήματα που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ .

    Ο «ποντικός» που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είχε και συνεργούς , μπήκε στη μονοκατοικία στην περιοχή της Νάουσας την περασμένη Πέμπτη (22/8).

    Αφού εντόπισε το χρηματοκιβώτιο κατάφερε να το ανοίξει και άρπαξε από μέσα 3.000 ευρώ μετρητά, ένα ρολόι Rolex αξίας 50.000 ευρώ , ένα ζευγάρι λευκόχρυσα σκουλαρίκια με διαμάντια αξίας 20.000 ευρώ, μια χρήση βέρα με διαμάντια αξίας περίπου 2.000 ευρώ και ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι με κίτρινο διαμάντι 6 καρατίων αξίας περίπου 23.000 ευρώ .

    Ο 40χρονος ένοικος από την Αλβανία, υπέβαλε μήνυση στο τμήμα της Πάρου.

    Εχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της διάρρηξης είναι σε εξέλιξη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Φιλιππίνες: Άρχισε να διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε
    Φιλιππίνες: Άρχισε να διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε

    Πρόκειται για "ελάχιστη διαρροή", σύμφωνα με την ακτοφυλακή

    Μέρος του φορτίου των 1,4 εκατομμυρίων λίτρων βιομηχανικού καυσίμου που μετέφερε πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε άρχισε να διαρρέει στον κόλπο της Μανίλας, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων, υποβαθμίζοντας σε αυτό το στάδιο την έκταση της διαρροής.

    Δύτες που επιθεωρούν το κύτος του πλοίου διαπίστωσαν "ελάχιστη διαρροή" από τις βαλβίδες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, ο υποναύαρχος Αρμάντο Μπαλίλο, προσθέτοντας ότι προς το παρόν η κατάσταση "δεν είναι ανησυχητική".

    Λίγο νωρίτερα η ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αποτρέψει "περιβαλλοντική καταστροφή" ανακτώντας το συντομότερο δυνατό το καύσιμο που μετέφερε το πλοίο που βυθίστηκε σε βάθος 34 μέτρων ανοιχτά της Μανίλας.

    Πλοίο που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ανακτηθέν πετρέλαιο κατευθύνεται στο σημείο του ναυαγίου, διευκρίνισε ο Μπαλίλο και η εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση αφαίρεσης του φορτίου πετρελαίου και τη διοχέτευσή του σε άλλο σκάφος έχει λάβει οδηγία "να αρχίσει" εργασίες αύριο, Κυριακή, "αν είναι δυνατόν".

    Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση αυτή μπορεί να διαρκέσει επτά ημέρες.

    Το MT Terra Nova με σημαία Φιλιππίνων βυθίστηκε την Πέμπτη το πρωί εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων, που ενισχύθηκαν από τον τυφώνα Γκέμι και τους μουσώνες, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τις γειτονικές της περιοχές. Ένα μέλος του πληρώματός του έχασε τη ζωή του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PRESIDENTIAL COMMUNICATIONS OFFICE HANDOUT

  • Φωτιά σε εργοστάσιο στην Πάρο, ακούστηκαν μικροεκρήξεις (video)
    Φωτιά σε εργοστάσιο στην Πάρο, ακούστηκαν μικροεκρήξεις (video)

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε- σύμφωνα με πληροφορίες- από τον χώρο του βαφείου, και επεκτάθηκε γρήγορα - Δεν υπάρχουν τραυματίες ή εγκλωβισμένοι

    Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης (10/7) στην Πυροσβεστική για φωτιά σε εργοστάσιο ξύλινων κουφωμάτων στην Πάρο.
    Σύμφωνα με το fonitisparou.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον χώρο του βαφείου, όπου σημειώθηκαν μικροεκρήξεις και ακολούθως επεκτάθηκε γρήγορα.
    Από την πυρκαγιά σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί υπαλλήλων του εργοστασίου και δεν υπήρξε κανείς που να εγκλωβίστηκε, ενώ η «μάχη» των πυροσβεστών και όσων συνδράμουν είναι να περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου.
    Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, η Ομάδα Διάσωσης και υδροφόρες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Απίστευτο ατύχημα στην Πάρο: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat
    Απίστευτο ατύχημα στην Πάρο: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat

    Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στην Πάρο γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής όταν αυτοκίνητο, μετά την αποβίβασή του από ferry boat που εκτελούσε δρομολόγιο από Αντίπαρο προς Πούντα βρέθηκε στη θάλασσα.

    Σύμφωνα με το parianostypos.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Πούντας.

    Χάρη στη ρηχότητα των νερών στο σημείο, οι τρεις επιβαίνοντες στο όχημα, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, αν και εμφανώς σοκαρισμένοι από το αναπάντεχο ατύχημα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρο - Έκαιγε κοντά σε σπίτια, μήνυμα από το 112 (upd)
    Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρο - Έκαιγε κοντά σε σπίτια, μήνυμα από το 112 (upd)

    Στην περιοχή Πυργάκι της Παροικιάς - Έπνεαν ισχυροί άνεμοι - Βίντεο και φωτογραφίες

    Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο νησί της Πάρου, στην περιοχή Πυργάκι της Παροικιάς, σε κατοικημένη περιοχή. Λόγω των ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εστάλη μήνυμα απο το 112 για να απομακρυνθεί ο κόσμος και να κατευθυνθεί προς την παραλία. Αργότερα το απόγευμα, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήταν σαφώς βελτιωμένη.
    Σημειώνεται ότι το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πυργάκι Παροικιάς απομακρυνθείτε προς Παραλία Παροικιάς. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
    b4db1f17-d0d7-4983-96a4-b88b1d93ee44

    Επί τόπου έσπευσαν 19 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, ενώ σηκώθηκε κι ελικόπτερο για ρίψεις.

    H φωτιά καίει μόλις λίγα μέτρα μακριά από σπίτια.

    Πηγή: cyclades24 - Protothema.gr

  • Στο λιμανάκι της Γλύφας μισοβυθισμένο μεταφέρθηκε το 10μετρο αλιευτικό σκάφος
    Στο λιμανάκι της Γλύφας μισοβυθισμένο μεταφέρθηκε το 10μετρο αλιευτικό σκάφος

    Στο λιμανάκι της Γλύφας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το δεκάμετρο αλιευτικό σκάφος που αντιμετώπισε νωρίς το πρωί μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή της Κυλλήνης.

    Με το συντονισμό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης αλιευτικά σκάφη της περιοχής, προσέγγισαν περισυνέλεξαν τον μοναδικό επιβαίνοντα που είναι καλά στην υγεία του σε αυτό και ανέλαβαν να ρυμουλκήσουν το σκάφος που λόγω της εισροής υδάτων βυθιζόταν.

    Τελικά με υπομονή και επιμονή οι αλιείς που ανέλαβαν το έργο, κατάφεραν να μεταφέρουν το σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο της Γλύφας σε πολύ κοντινή απόσταση από τον προβλήτα, όπου και θα παραμείνει έως ότου με γερανό ίσως και σήμερα γίνει η ανέλκυσή του.

    Alieutiko 2 2

    Alieutiko 3 2

    Alieutiko 4 2

    Alieutiko 5 2

    Alieutiko 6 2

  • Κυλλήνη: Κινητοποίηση για παροχή βοήθειας σε αλιευτικό με μηχανικό πρόβλημα στα ανοιχτά
    Κυλλήνη: Κινητοποίηση για παροχή βοήθειας σε αλιευτικό με μηχανικό πρόβλημα στα ανοιχτά

    Κινητοποίηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες για την παροχή βοήθειας σε αλιευτικό σκάφος στα ανοιχτά της Κυλλήνης, που σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα.

    Στο σημείο αρχικά ζητήθηκε να προσεγγίσει πλοίο της γραμμής προς Ζάκυνθο, αλλά τελικά μετέβησαν άλλα μεγαλύτερα αλιευτικά σκάφη, προκειμένου να δέσουν και να ρυμουλκήσουν το μικρότερο αλιευτικό.

    Περισσότερα σε λίγο...

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο