Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 21:06

Τρίπολη: Η 44χρονη που συνελήφθη για εμπρησμούς το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στην 44χρονη που συνελήφθη στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση. Μάλιστα, θα εκτίσει κανονικά δύο μήνες και θα πληρώσει 1.000 ευρώ πρόστιμο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έβαζε τις φωτιές «γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες και να προσπαθεί να ερωτοτροπεί μαζί τους».

Χθες, Δευτέρα (26/8), η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Τρίπολης, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (στις 24 και 25 Αυγούστου 2024), στην περιοχή της Τ.Κ. Κερασίτσας, του Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 20:11

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας
    ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας

    Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργάνωσε την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο Υουth Summit Aρκαδίας στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

    Όπως και κατά την προηγούμενη, επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, νέοι 16 έως 29 ετών, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε συζητήσεις εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά από τις Βρυξέλλες ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης.

    Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, εξαίροντας την πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για την εκδήλωση επισήμανε: «Θα διασφαλίσουμε ότι οι νέες ευκαιρίες θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους νέους. Όλοι οι φορείς θα είναι δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά πράσινη και κοινωνικά δίκαιη».

    eudam neoi tripoli 2

    Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης εστίασε στον χαιρετισμό του στα νευραλγικά έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως ο συνεργατικός χώρος εργασίας στην πόλη της Τρίπολης, ARK – CO WORKING, o οποίος υποστηρίζει νέους και νέες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Επιπλέον, τόνισε: «Σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην περιοχή και σύμφωνα με τα αιτήματά τους αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με την αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχωράμε εντατικά με την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Κόμβου Βιο-Οικονομίας. Στα επόμενα δύο χρόνια, η οικονομική φυσιογνωμία της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης, της Οιχαλίας και της Γορτυνίας θα αλλάξει προς ένα νέο και πιο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο».

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι έλαβαν επίσης μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον αρχισυντάκτη της LiFO κ. Γιάννη Πανταζόπουλο και ομιλητές την κα. Ιωάννα Θεοδοσίου από το Green Tank, τον κ. Δημήτρη Γεωργίου, υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση και τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα παρεχόμενα κίνητρα για την παραμονή των νέων στον τόπο τους, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία στις λιγνιτικές περιοχές, στους αναδυόμενους τομείς απασχόλησης καθώς και σε αντίστοιχες καλές πρακτικές ανά τον κόσμο.

    Το Υοuth Summit Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή Εργαστηρίου Δημιουργίας Ιδεών κατά το οποίο ήρθαν στο προσκήνιο έννοιες όπως η συνείδηση, η ατομική ευθύνη, η παιδεία, η αφοσίωση, η κοινωνική ευαισθησία, η τεχνολογία και η διορατικότητα. Συζητηθήκαν επίσης θεματικές όπως η αποδοτικότητα των κρατικών μηχανισμών, η επαρκής ή μη περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων καθώς και οι δυσκολίες στην εφαρμογή της Δίκαιης Μετάβασης.

    Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Green Tank, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους
    Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους

    Στη σύλληψη δύο αδελφών και του πατέρα τους προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης για επίθεση σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με το arcadia938, τα δύο παιδιά φέρονται να εξύβρισαν, να απείλησαν και να χτύπησαν τον ανήλικο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος το μεσημέρι της ίδια ημέρας, με τις Αρχές να προχωρούν και στη σύλληψη του πατέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • ΕΣΠΑ-ΔΑΜ: Δύο Εκδηλώσεις Ενημέρωσης Νέων σε Κοζάνη και Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027
    ΕΣΠΑ-ΔΑΜ: Δύο Εκδηλώσεις Ενημέρωσης Νέων σε Κοζάνη και Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027

    Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει δύο σημαντικές εκδηλώσεις συνάντησης με τους νέους των περιοχών που αφήνουν πίσω τους τις ρυπογόνες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και στις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τις 11.00 έως και τις 15.00.

    Στις εκδηλώσεις αυτές, φοιτητές των Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου αλλά και όλοι οι νέοι ηλικίας 16 έως και 29 χρονών που είναι κάτοικοι των περιοχών δίκαιης μετάβασης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπρόσωπους του Προγράμματος για τη Δίκαιη Μετάβαση για το αντικείμενό του, να εξοικειωθούν με την ορολογία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε Εργαστήρια Δημιουργίας Ιδεών ανταλλάσσοντας ιδέες και εντοπίζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης γύρω από τα σύγχρονα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, πράσινης καινοτομίας και οικονομίας σε τοπικό επίπεδο κ.ο.κ.

    Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;» με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.

    Οι εκδηλώσεις, που είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό, στόχο έχουν να ξεκινήσει μία ουσιαστική επικοινωνία με τους νέους των περιοχών ενεργειακής μετάβασης δημιουργώντας αφετηρίες για το μέλλον τους.

    Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του GREEN TANK και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Φτάνει στο νομό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
    Ηλεία: Φτάνει στο νομό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

    Στην Ηλεία αναμένεται τις επόμενες ώρες κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    Σκοπός του είναι να διερευνήσει τα αίτια της σημερινής πυρκαγιάς και να αναζητήσει πιθανούς δράστες καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

  • Τρίπολη: Χτύπησαν με καρέκλα πατέρα που πήγε να σώσει την κόρη του
    Τρίπολη: Χτύπησαν με καρέκλα πατέρα που πήγε να σώσει την κόρη του

    Oι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 17χρονο αλλοδαπό και έναν 16χρονο Έλληνα και αναζητούν τους τρεις συνεργούς τους

    Απρόβλεπτη τροπή πήρε ο διαπληκτισμός μιας ομάδας πέντε ανήλικων αγοριών με μια παρέα κοριτσιών στην Τρίπολη, καθώς δεν δίστασαν να επιτεθούν στον πατέρα μιας από τις κοπέλες και να τον τραυματίσουν σοβαρά στο κεφάλι χτυπώντας τον με μια... καρέκλα, στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής!
    Το κορίτσι βρισκόταν μαζί με φίλες της έξω από ένα μπαρ, όταν οι ανήλικοι “νταήδες” άρχισαν να τις ενοχλούν και να διαπληκτίζονται λεκτικά μαζί τους. Έτσι, τηλεφώνησε στον 46χρονο αλλοδαπό πατέρα της, ο οποίος πήγε να την πάρει. Όμως, μόλις έφτασε στο σημείο βρέθηκε αντιμέτωπος με τους δράστες, οι οποίοι τον απείλησαν και στην συνέχεια του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με την καρέκλα.
    Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα για το βίαιο περιστατικό πέρασαν χειροπέδες σε έναν 17χρονο αλλοδαπό και έναν 16χρονο Έλληνα και αναζητούν τους τρεις συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.
    Οι δυο ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης με κατηγορίες για απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών από κοινού. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν οι γονείς του 16χρονου, ένας 49χρονος και μια 45χρονη, καθώς και ο 54χρονος αλλοδαπός πατέρας του 17χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ζάκυνθος: Δημοτικός αστυνομικός ο 58χρονος που συνελήφθη για φωτιές στο νησί - Τις άναβε με «φιδάκια»
    Ζάκυνθος: Δημοτικός αστυνομικός ο 58χρονος που συνελήφθη για φωτιές στο νησί - Τις άναβε με «φιδάκια»

    Ο κατηγορούμενος για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα.

    Δημοτικός αστυνομικός είναι ο 58χρονος που συνέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Εμπρησμών για δύο φωτιές που ξέσπασαν στη Ζάκυνθο.

    Σύμφωνα με το Star, ο συλληφθείς έβαλε τις φωτιές την ίδια ημέρα σε δυο διαφορετικά σημεία της Ζακύνθου. Είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2021 είχε συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες. Από τότε έχει τεθεί σε αργία.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έβαλε τις φωτιές με... εντομοαπωθητικά και συγκεκριμένα τοποθετούσε σπίρτα πάνω σε «φιδάκια», τα οποία πετούσε σε ξερόχορτα.

    Ο 58χρονος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς, τον περασμένο Ιονίο.

    Οι δύο φωτιές έκαψαν πάνω από 80 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και μέρος αναγεννώμενου δάσους, στην περιοχή του Καταλούπου.

    Βάσει πληροφοριών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες πυρκαγιές στο νησί το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο άνδρας ζακυνθινής καταγωγής, είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια για πυρκαγιές στην περιοχή του Αργασίου, ενώ επιβεβαιώνεται η προφυλάκισή του για 18 μήνες.

    Επίσης, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών.

    Στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94 ευρώ αντίστοιχα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ζάκυνθος: Χειροπέδες και πρόστιμα σε άνδρα για εμπρησμό - Το είχε ξανακάνει
    Ζάκυνθος: Χειροπέδες και πρόστιμα σε άνδρα για εμπρησμό - Το είχε ξανακάνει

    Συνελήφθη χθες, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς Ζακύνθου στις 4 Σεπτεμβρίου. Του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94€.

    Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγήθηκε σήμερα στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου, προκειμένου να απολογηθεί.

    Ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμούςστη Ζάκυνθο και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φιλαθλητικός - Ποδηλασία: Τρία χάλκινα μετάλλια στην Τρίπολη 
    Φιλαθλητικός - Ποδηλασία: Τρία χάλκινα μετάλλια στην Τρίπολη 

    Έγραψε ιστορία ο Φιλαθλητικός με το τμήμα ποδηλασίας του στο τελευταίο τοπικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου.

    Η ομάδα της πόλης μας μετείχε στον διήμερο αγώνα που αφορούσε τον Δρόμο Αντοχής και την ατομική χρονομέτρηση με δύο αθλητές και κατάφεραν και οι δύο να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο διεξαγόταν στην Λίμνη Τάκα κοντά στην Τρίπολη, το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και στην κατηγορία των Μάστερς Γ ο πυργιωτης χρονομετριστας Παναγιώτης Τσοκος ξεπερνώντας τον εαυτό του σε επίδοση κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να κερδίσει επάξια το χάλκινο μετάλλιο.

    Την επόμενη μέρα το πρωί, στον δρόμο Αντοχής που διεξαγόταν με την μορφή σιρκουί και μια διαδρομή 4,2 χλμ σε 15 στροφές, κοντά στα διόδια Μάναρη, και οι δύο αθλητές του Φιλαθλητικου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Παναγιώτης Τσοκος αφού μπόρεσε και κρατήθηκε σε απόσταση από το κυρίως γκρουπ χωρίς να "φάει" γύρο και να αποβληθεί, κατετάγη τελικά τρίτος και ανέβηκε εκ νέου στο βάθρο αποκομίζοντας και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο. Ο εταίρος ποδηλάτης του συλλόγου, Ηλίας Τσαούσης, νέος στο σωματείο, είχε δείξει απο την αρχή ότι θα βοηθήσει με την παρουσία του τον σύλλογο κάτι που κατάφερε αυτήν την φορά, παίρνοντας το πρώτο του μετάλλιο, επίσης χάλκινο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική μέρα για τον Φιλαθλητικο.

    filathiltikos pod tripoli 2

    filathiltikos pod tripoli 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο