Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 08:22

Ρέθυμνο: «Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα» είπε ο κτηνοτρόφος - Ο αποτυχημένος σασμός, τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σοκ προκαλεί η επίθεση στον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο τον οποίο πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει “φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», περιέγραψε στο Live News ο γιος του θύματος.

Ο κτηνοτρόφος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με μια σφαίρα στη σπονδυλική του στήλη και κατά πληροφορίες λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση χρειάστηκε να μεταφερθεί από το νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο όπου δέχτηκε την επίθεση ο 70χρονος ενώ η οικογένεια του θύματος έχει αναφέρει ότι δέχονταν απειλές.

Η αστυνομία ερευνά και ένα άλλο περιστατικό και την τυχόν σύνδεση με την τωρινή υπόθεση.

Επίθεση στο Ρέθυμνο -Ο αποτυχημένος σασμός, τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Πριν λίγους μήνες ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχθεί επίθεση με οξύ από αγνώστους.

Ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης τότε είχε συλληφθεί ένας 40χρονος της οικογένειας με την οποία υπάρχει διαμάχη για ένα οικόπεδο 3×3. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν συλληφθεί δύο ακόμα νεαροί. Τότε ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε κανένα λόγο να έχει διαμάχη με την εν λόγω οικογένεια, καθώς τα δικαστήρια είχαν αποφασίσει υπέρ του. Τελικά όμως προφυλακίστηκε.

Μετά τη σύλληψη των τριών, υπήρχε το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη. Φαίνεται να υπήρξε μια προσέγγιση των οικογενειών και μια συνεννόηση, ώστε ο πατέρας και η πλευρά του 26χρονου να μην τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα. Ο πατέρας του 26χρονου επέμενε να προφυλακιστούν, ο σασμός δεν επετεύχθει.

Τώρα η ΕΛΑΣ ερευνά τυχόν σύνδεση των δύο υποθέσεων όπως και κάθε άλλο πιθανό ενδεχόμενο για την άγρια επίθεση στον κτηνοτρόφο.

Μιλώντας στο MEGA, ο άλλος γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά».

Πηγή: Ιefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 09:24

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης
    Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) ένας 55χρονος αγρότης, έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, στον Αγιο Ισίδωρο στη Ρόδο.

    Ο 55χρονος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr φέρει τραύμα από καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολη καραμπίνα.

    Προηγουμένως είχε ενημερώσει οικείους του ότι θα πάει στο χωριό για να ηρεμήσει ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Ολες οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν ότι ο 55χρονος έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

    Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ιαλυσού.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αδιανόητο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Πιάστηκαν στα χέρια και του επιτέθηκε με φτυάρι
    Αδιανόητο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Πιάστηκαν στα χέρια και του επιτέθηκε με φτυάρι

    Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε την Τετάρτη (9/10), το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα 34χρονος ήρθε σε διαπληκτισμό με έναν 40χρονο σε δημόσιο χώρο στην περιοχή της Επισκοπής Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άσχημη τροπή και οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια.

    Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 40χρονος στις αρχές, ο 34χρονος φέρεται να του επιτέθηκε χτυπώντας τον με φτυάρι στο πρόσωπο και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

    Συνελήφθη ο 34χρονος

    Το θύμα αμέσως έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνης για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ από τον τραυματισμό και το σοκ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, με τη μητέρα του να μεταφέρει όσα της περιέγραψε ο ίδιος. Στον 34χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Ρέθυμνο: Νεκρός 19χρονος και σοβαρά τραυματίας 20χρονος σε ανατροπή εκσκαφέα
     Ρέθυμνο: Νεκρός 19χρονος και σοβαρά τραυματίας 20χρονος σε ανατροπή εκσκαφέα

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ρεθυμνο στη Δ.Ε. Φοίνικα όταν το μηχάνημα έργου που επέβαιναν δύο νεαροί έπεσε σε γκρεμό

    Τραγική κατάληξη είχε τo ατύχημα στο Ρέθυμνο στη Δημοτική ενότητα Φοίνικα, όταν ένα μηχάνημα έργου, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του, με την πυροσβεστική να τον ανασύρει χωρίς τις αισθήσεις του και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

    Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

    Παράλληλα, στο μηχάνημα επέμβαινε και ένας άλλος άνδρας, 20 ετών ο οποίος έχει πολλαπλά τραύματα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Στο σημείο έφτασε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με 12 πυροσβέστες και 5 οχήματα επιχείρησε στο σημείο, ενώ έφτασε άμεσα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Αγρίνιο: Κυνηγός πυροβόλησε τον εαυτό του κατά λάθος – Στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι
    Αγρίνιο: Κυνηγός πυροβόλησε τον εαυτό του κατά λάθος – Στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι

    Στο νοσοκομείο του Αγρινίου με τραύμα στο δεξί πόδι, νοσηλεύεται 61χρονος κυνηγός όπου φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος.

    Σύμφωνα με το Agriniopress ο παθών υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι όλα έγιναν όταν βγήκε πεζός για κυνήγι στην περιοχή των Κρεμαστών Χούνης, στην Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου.

    Ενώ περπατούσε, το όπλο του γλίστρησε από τα χέρια, έπεσε στο έδαφος και εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον στο πόδι.

    Ο κυνηγός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου ατόμου στο περιστατικό.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Χαλάνδρι: 23χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση - Τον ξυλοκόπησαν, τον πυροβόλησαν και τον εγκατέλειψαν
    Χαλάνδρι: 23χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση - Τον ξυλοκόπησαν, τον πυροβόλησαν και τον εγκατέλειψαν

    Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμούτο απόγευμα της Τρίτης (17/9), στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Νυμφών και Δάσους.

    Ένας 23χρονος άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, μετά από επεισόδιο με άλλα πέντε άτομα. Ο νεαρός έφερε τραύματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα αλλά και στα πόδια από πυροβόλο όπλο.

    Το θύμα μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου συγκεντρώνει μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Ρέθυμνο: Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου – Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές
    Ρέθυμνο: Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου – Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

    Σε άλλη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της άγριας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου κτηνοτρόφου στο χωριό Βιλανδρέδο του Ρεθύμνου.

    Την ώρα που ο κτηνοτρόφος βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του οι Αρχές εξετάζουν ένα νέο σενάριο, αναφορικά με τα κίνητρα της επίθεσης που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας.

    Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η επίθεση ήταν συνέχεια της βεντέτας που υπήρχε και ότι σχετιζόταν με την άρνηση του κτηνοτρόφου για σασμό μεταξύ των οικογενειών που είχαν τη διένεξη που είχε ως αποτέλεσμα την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε ο γιος του στις αρχές Αυγούστου.

    Ποια ήταν τα κίνητρα του δράστη

    Οι Αρχές εκτιμούν πλέον ότι η επίθεση σχετίζεται με μια διένεξη, μη προσδιορισμένη, που δεν έχει φτάσει στην αστυνομία. Έχουν εντοπίσει ωστόσο τι μπορεί να συμβαίνει και φέρονται να γνωρίζουν κάποια πράγματα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία και σε σχέση με την ταυτότητα και τις κινήσεις του δράστη.

    Παράλληλα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται καρέ – καρέ οι κινήσεις του δράστη.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος - Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα
    Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος - Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

    Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται o 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχθηκε την αιματηρή επίθεση στο Ρέθυμνο. Τη ίδια στιγμή η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα.

    Ο 69χρονος αποσωληνώθηκε το πρωί της Τρίτης (10/9) και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

    Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

    Ωστόσο, σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος. Η γλώσσα του άνδρα φέρεται να κόπηκε εγκάρσια (κάθετα προς τον άξονα του μήκους) από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο 69χρονος φέρεται να έδειξε αντίσταση στην αγριότητα των δραστών.

    Τα λόγια της συζύγου του, στο MEGA, συγκλονίζουν: «Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μια λέει, καταλαβαίνει, μια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος».

    Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

    Την ίδια στιγμή, ο τρόπος που οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του θύματος προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και μπορεί να υποδεικνύει κάτι. Ήδη στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φέρονται να έχουν καταγράψει τουλάχιστον έναν δράστη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Από την πλευρά της, η οικογένεια του κτηνοτρόφου «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές.

    Αναμονή για την κατάθεση του 69χρονου

    Παράλληλα οι Αρχές περιμένουν πότε ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. «Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο