Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 19:47

Ρέθυμνο: Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου – Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε άλλη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της άγριας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου κτηνοτρόφου στο χωριό Βιλανδρέδο του Ρεθύμνου.

Την ώρα που ο κτηνοτρόφος βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του οι Αρχές εξετάζουν ένα νέο σενάριο, αναφορικά με τα κίνητρα της επίθεσης που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας.

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η επίθεση ήταν συνέχεια της βεντέτας που υπήρχε και ότι σχετιζόταν με την άρνηση του κτηνοτρόφου για σασμό μεταξύ των οικογενειών που είχαν τη διένεξη που είχε ως αποτέλεσμα την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε ο γιος του στις αρχές Αυγούστου.

Ποια ήταν τα κίνητρα του δράστη

Οι Αρχές εκτιμούν πλέον ότι η επίθεση σχετίζεται με μια διένεξη, μη προσδιορισμένη, που δεν έχει φτάσει στην αστυνομία. Έχουν εντοπίσει ωστόσο τι μπορεί να συμβαίνει και φέρονται να γνωρίζουν κάποια πράγματα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία και σε σχέση με την ταυτότητα και τις κινήσεις του δράστη.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται καρέ – καρέ οι κινήσεις του δράστη.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 19:04

Σχετικά Άρθρα

  • Αδιανόητο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Πιάστηκαν στα χέρια και του επιτέθηκε με φτυάρι
    Αδιανόητο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Πιάστηκαν στα χέρια και του επιτέθηκε με φτυάρι

    Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε την Τετάρτη (9/10), το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα 34χρονος ήρθε σε διαπληκτισμό με έναν 40χρονο σε δημόσιο χώρο στην περιοχή της Επισκοπής Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άσχημη τροπή και οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια.

    Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 40χρονος στις αρχές, ο 34χρονος φέρεται να του επιτέθηκε χτυπώντας τον με φτυάρι στο πρόσωπο και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

    Συνελήφθη ο 34χρονος

    Το θύμα αμέσως έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνης για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ από τον τραυματισμό και το σοκ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, με τη μητέρα του να μεταφέρει όσα της περιέγραψε ο ίδιος. Στον 34χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ
    Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ

    Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Ιούλιο.

    Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), ο οποίος έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «ντετερμινιστή της ελευθερίας του λόγου», θα παρευρεθεί μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια σήμερα Σάββατο, ενόψει προγραμματισμένης ομιλίας του πρώην αμερικάνου προέδρου.

    Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στο σημείο όπου ο Τραμπ παραλίγο να χάσει τη ζωή του, μέσω μιας ανάρτησής του στο X.

    Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, λίγους μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του πρώην αμερικάνου προέδρου τον Ιούλιο. Ο ένοπλος και ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, λίγες ημέρες πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου ο Τραμπ έγινε ο επίσημος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

    «Η επιστροφή του προέδρου Τραμπ στο Μπάτλερ θα αποτελέσει φόρο τιμής στο αμερικανικό πνεύμα. Στην Αμερική, δεν αφήνουμε τέρατα όπως αυτός ο σατανικός δολοφόνος να έχουν τον τελευταίο λόγο», ανέφερε η εκστρατεία σε ένα Δελτίο Τύπου.

    Ο Έλον Μασκ, ο οποίος συμμετέχει όλο και περισσότερο σε συζητήσεις για την πολιτική, υποστήριξε τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς.

    Παράλληλα γίνεται όλο και πιο επικριτικός με τους Δημοκρατικούς συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, τους οποίους υποστήριζε για χρόνια.

    «Το ιστορικό ψήφων της Κάμαλα όταν ήταν στη Γερουσία ήταν στα αριστερά του Μπέρνι Σάντερς!» έγραψε ο Έλον Μασκ στο X.

    «Αξιολογήθηκε ως η πιο αριστερή από όλους τους 100 γερουσιαστές. Καθόλου μετριοπαθής» πρόσθεσε.

    Οι πυροβολισμοί στην Πενσιλβάνια ήταν μία από τις δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

    Τον περασμένο μήνα, ένας ύποπτος συνελήφθη αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον είδαν να σπρώχνει ένα τουφέκι μέσα από την περίμετρο του γηπέδου γκολφ του πρώην αμερικάνου προέδρου στη Φλόριντα.

    Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως Ryan Wesley Routh, συνελήφθη αργότερα και κατηγορήθηκε για ομοσπονδιακά εγκλήματα με όπλα.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

  • Ρέθυμνο: Νεκρός 19χρονος και σοβαρά τραυματίας 20χρονος σε ανατροπή εκσκαφέα
     Ρέθυμνο: Νεκρός 19χρονος και σοβαρά τραυματίας 20χρονος σε ανατροπή εκσκαφέα

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ρεθυμνο στη Δ.Ε. Φοίνικα όταν το μηχάνημα έργου που επέβαιναν δύο νεαροί έπεσε σε γκρεμό

    Τραγική κατάληξη είχε τo ατύχημα στο Ρέθυμνο στη Δημοτική ενότητα Φοίνικα, όταν ένα μηχάνημα έργου, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του, με την πυροσβεστική να τον ανασύρει χωρίς τις αισθήσεις του και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

    Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

    Παράλληλα, στο μηχάνημα επέμβαινε και ένας άλλος άνδρας, 20 ετών ο οποίος έχει πολλαπλά τραύματα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Στο σημείο έφτασε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με 12 πυροσβέστες και 5 οχήματα επιχείρησε στο σημείο, ενώ έφτασε άμεσα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Τραμπ: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών
    Τραμπ: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών

    «Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες, Τρίτη, ενώπιον υποστηρικτών του, δύο ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέστρεψε στην προεκλογική εκστρατεία και επισκέφθηκε το Φλιντ στο Μίσιγκαν, μια πόλη που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο αυτοκινητοβιομηχανιών.

    «Είναι επικίνδυνη δουλειά να είσαι πρόεδρος», εκτίμησε. «Είναι κάπως επικίνδυνη. Ξέρετε, πιστεύουν ότι το να οδηγείς αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο. Όχι. Πιστεύουν ότι το ροντέο είναι αρκετά τρομακτικό, σωστά; Όχι. Αυτή είναι επικίνδυνη δουλειά (σ.σ. το να είσαι πρόεδρος)», πρόσθεσε.

    Ο Τραμπ είπε στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ότι έλαβε χθες ένα τηλεφώνημα από την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ, πολύ ωραίο, το εκτιμάμε».

    Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε από την πλευρά του ότι η Χάρις, που βρίσκεται στην Πενσιλβάνια – μια πολιτεία κλειδί για τις εκλογές, όπως και το Μίσιγκαν—πήρε τηλέφωνο τον Ρεπουμπλικάνο «για να του πει προσωπικά ότι χαίρεται που είναι σώος και αβλαβής».

    Η συνομιλία τους ήταν «εγκάρδια και σύντομη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    «Του είπα αυτό που δήλωσα και δημοσίως: δεν υπάρχει θέση για τη βία στη χώρα μας», υπογράμμισε η 59χρονη Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φιλαδέλφεια στην ένωση Αφροαμερικανών δημοσιογράφων NABJ, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα.

    Ωστόσο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News κατηγόρησε τη ρητορική των Δημοκρατικών και της Χάρις για την επίθεση εναντίον του.

    «Εξαιτίας της ρητορικής της κομμουνιστικής αριστεράς οι σφαίρες σφυρίζουν και αυτό απλώς θα επιδεινωθεί», κατήγγειλε ο 78χρονος Τραμπ, αν και απέφυγε να επαναλάβει τις κατηγορίες αυτές κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ.

    «Στη ρητορική τους οφείλεται το γεγονός ότι με πυροβολούν όταν εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που θα την καταστρέψουν», τόνισε στο Fox News.

    Οι υποστηρικτές του Τραμπ δηλώνουν από την πλευρά τους ότι οι επιθέσεις εναντίον του έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους να τον ψηφίσουν.

    «Θέλουν να σκοτώσουν τον Τραμπ για να μην μπορέσει να υπηρετήσει δεύτερη θητεία», δήλωσε ο 71χρονος Ντόναλντ Όουεν που παρακολούθησε την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ. «Αν κάποιος πυροβολήσει τον Τραμπ, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω για να σταματήσω τις σφαίρες», πρόσθεσε.

    Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκδήλωσης ο Τραμπ παρουσιάστηκε ως ο σωτήρας της αυτοκινητοβιομηχανίας μπροστά στον ανταγωνισμό από το εξωτερικό και τόνισε: «Αν γίνει μια τραγωδία και δεν κερδίσουμε, δεν θα υπάρχει καμία θέση εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καμία θέση εργασίας στη βιομηχανία».

    Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από το Μεξικό και την Κίνα.

    Τραμπ και Χάρις πραγματοποιούν πολλές συγκεντρώσεις στις έξι ή επτά πολιτείες κλειδί, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Δημοκρατική υποψήφια μοιάζει να ενισχύθηκε κάπως μετά το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο, κατά γενική ομολογία, η επίδοσή της ήταν καλύτερη από του αντίπαλου της.

    Ήδη η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ έχει δηλώσει ότι στηρίζει την Χάρις, ενώ χθες η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος έλαβε τη στήριξη και μιας άλλης ιδιαίτερα δημοφιλούς τραγουδίστριας, της Μπίλι Έλις.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: 58χρονος υποστηρικτής της Ουκρανίας ο συλληφθείς - Είχε κάνει δωρεές στους Δημοκρατικούς
    Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: 58χρονος υποστηρικτής της Ουκρανίας ο συλληφθείς - Είχε κάνει δωρεές στους Δημοκρατικούς

    Το FBI ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας» του Τραμπ. «Σώος και αβλαβής» ο Ρεπουμπλικανός. Το προφίλ του συλληφθέντος.

    «Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς», ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα, όπου λίγο πριν έλαβε χώρα μία νέα «απόπειρα δολοφονίας» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που έπαιζε γκολφ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ένας άνδρας, εντοπίστηκε μερικά μέτρα μακριά από τον Τραμπ, έχοντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου ΑΚ-47. Το FBI αντιμετωπίζει το γεγονός ως απόπειρα δολοφονίας, η οποία έρχεται δύο μήνες μετά την πρώτη, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

    Ο ύποπτος για τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας, που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, ονομάζεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, είναι 58 ετών, φανατικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, απογοητεύμενος από τον Τραμπ και είχε κάνει δωρεές στους Δημοκρατικούς.

    Σύμφωνα πάντως με τις πηγές της Αστυνομίας, δεν κατάφερε να πυροβολήσει προς τον Τραμπ, ο οποίος είναι «σώος και αβλαβής».

    sillipsi bd189

    Σύμφωνα με τον σερίφη του Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο ο Ρουθ βρισκόταν 400 με 500 μέτρα μακριά από τον πρώην πρόεδρο κρυμμένος μέσα σε θάμνους, ενώ ο Τραμπ έπαιζε γκολφ σε κοντινή απόσταση.

    «O ένοπλος είχε ένα τουφέκι τύπου ΑΚ με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης κρεμασμένα σε έναν φράχτη και μια κάμερα GoPro», προσέθεσε, με το FBI να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία από τα εν λόγω σακίδια.

    Στο περιστατικό έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί από την Αστυνομία, καθώς μετά τον εντοπισμό του ο 58χρονος τράπηκε σε φυγή με το αμάξι του, πετώντας το τουφέκι και τα σακίδια. Μάρτυρας, ωστόσο κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες του αυτοκινήτου και της πινακίδας κυκλοφορίας του. Στη συνέχεια, οι αρχές έστειλαν σήμα στις κρατικές υπηρεσίες με τις πληροφορίες για το όχημα, γεγονός που οδήγησε τους αναπληρωτές του σερίφη στη γειτονική κομητεία Μάρτιν να σταματήσουν και να συλλάβουν τον ύποπτο στο I-95.

    Ο Τραμπ έστειλε ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!», έγραψε με κεφαλαία γράμματα, σύμφωνα με ένα email που είδε το Reuters.

    Ποιος είναι ο άνδρας που ήθελε να πυροβολήσει τον Τραμπ

    Ο 58χρονος Ρουθ ζούσε στη Βόρεια Καρολίνα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, προτού μετακομίσει στην Καάουα της Χαβάης το 2018. Εκεί, μαζί με τον γιο τους λειτουργούσαν μία εταιρεία κατασκευής υπόστεγων.

    Τον Ιούνιο του 2020, έκανε μια ανάρτηση στο X, με την οποία ζητούσε από τον τότε πρόεδρο Τραμπ να κερδίσει την επανεκλογή του εκδίδοντας εκτελεστικό διάταγμα που θα διέταζε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διώκει την παραβατική συμπεριφορά της αστυνομίας. Εκείνη τη χρονιά, έκανε επίσης ανάρτηση για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών για την προεδρία της τότε αντιπροσώπου των ΗΠΑ Τούλσι Γκάμπαρντ από τη Χαβάη, η οποία έκτοτε μετατόπισε την υποστήριξή της προς τον Τραμπ.

    Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι αναρτήσεις του φαίνεται να εκφράζουν την απογοήτευση για τον Τραμπ και την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

    Τον Ιούλιο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ο Ρούθ προέτρεψε τον Μπάιντεν και τη Χάρις να επισκεφθούν τους τραυματίες των πυροβολισμών στο νοσοκομείο και να παραστούν στην κηδεία του πυροσβέστη που σκοτώθηκε στη συγκέντρωση.

    «Ο Τραμπ δεν θα κάνει ποτέ τίποτα γι’ αυτούς… δείξτε στον κόσμο τι σημαίνει συμπόνια και ανθρωπιά», ανέφερε.

    Τα αρχεία εγγραφής ψηφοφόρων δείχνουν ότι εγγράφηκε ως ανένταχτος ψηφοφόρος στη Βόρεια Καρολίνα το 2012, ενώ πιο πρόσφατα ψήφισε αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος της πολιτείας τον Μάρτιο του 2024.

    Σύμφωνα με το CNN Ρούθ έκανε επίσης 19 μικρές δωρεές συνολικού ύψους 140 δολαρίων από το 2019 στην ActBlue, μια επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστηρίζει Δημοκρατικούς υποψηφίους, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας.

    Φέρεται επίσης να έχει συλληφθεί στο παρελθόν οκτώ φορές, κυρίως για μικροαδικήματα.

    Η υποστήριξη στην Ουκρανία

    Με βάση τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ο 58χρονος, εμφανίζεται ως θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας και της Ταΐβάν, στις συγκρούσεις τους με τη Ρωσία και την Κίνα αντίστοιχα. Εχει επισκεφτεί, σύμφωνα με όσα δήλωνε, το Κίεβο και ισχυριζόταν πως θα πολεμούσε στην πρώτη γραμμή αν του επιτρεπόταν.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οι λογαριασμοί του Ρούθ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώθηκαν στην «αυτοαποκαλούμενη εμπλοκή» του στον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης προσπάθειάς του να στρατολογήσει στρατιώτες για να πολεμήσουν στη σύγκρουση.

    Μάλιστα, είχε μιλήσει στο παρελθόν στους New York Times για την προσπάθειά του να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που εγκατέλειψαν τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου 2023, ο Ρουθ είπε στους Times ότι είχε περάσει αρκετούς μήνες στην Ουκρανία το 2022.

    Έκθεση του Semafor ανέφερε τον Ρουθ ως επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εθελοντών (IVC) στην Ουκρανία.

    Οι αντιδράσεις Μπάιντεν - Χάρις

    Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «ανακουφισμένος» που ο αντίπαλός του είναι «σώος» και εξήρε το «έργο της Secret Service» και των υπολοίπων υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Στο δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, ο κ. Μπάιντεν επέμεινε ότι δεν έχει «καμιά θέση η πολιτική βία, ή οποιασδήποτε μορφής βία, στη χώρα μας».

    «Χαρούμενη» που ο κ. Τραμπ είναι ασφαλής δήλωσε επίσης η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, τονίζοντας με τη σειρά της μέσω X πως «η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος - Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα
    Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος - Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

    Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται o 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχθηκε την αιματηρή επίθεση στο Ρέθυμνο. Τη ίδια στιγμή η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα.

    Ο 69χρονος αποσωληνώθηκε το πρωί της Τρίτης (10/9) και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

    Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

    Ωστόσο, σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος. Η γλώσσα του άνδρα φέρεται να κόπηκε εγκάρσια (κάθετα προς τον άξονα του μήκους) από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο 69χρονος φέρεται να έδειξε αντίσταση στην αγριότητα των δραστών.

    Τα λόγια της συζύγου του, στο MEGA, συγκλονίζουν: «Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μια λέει, καταλαβαίνει, μια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος».

    Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

    Την ίδια στιγμή, ο τρόπος που οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του θύματος προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και μπορεί να υποδεικνύει κάτι. Ήδη στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φέρονται να έχουν καταγράψει τουλάχιστον έναν δράστη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Από την πλευρά της, η οικογένεια του κτηνοτρόφου «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές.

    Αναμονή για την κατάθεση του 69χρονου

    Παράλληλα οι Αρχές περιμένουν πότε ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. «Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ρέθυμνο: Καλά νέα για τον κτηνοτρόφο - Αφαιρέθηκε η σφαίρα από τη σπονδυλική του στήλη
    Ρέθυμνο: Καλά νέα για τον κτηνοτρόφο - Αφαιρέθηκε η σφαίρα από τη σπονδυλική του στήλη

    Οι γιατροί αφαίρεσαν από την σπονδυλική στήλη τη σφαίρα που είχε καρφωθεί εκεί και η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως σταθεροποιείται

    Φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο κτηνοτρόφος που βασανίστηκε και πυροβολήθηκε στο Ρέθυμνο.

    Οι γιατροί αφαίρεσαν από την σπονδυλική στήλη τη σφαίρα που είχε καρφωθεί εκεί και η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως σταθεροποιείται. Προηγουμένως είχε σταθεροποιηθεί η αιμοδυναμική του κατάσταση, καθώς οι γιατροί είχαν καταφέρει να ελέγξουν και την αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία και υπάρχει αισιοδοξία πως ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του δείχνει να απομακρύνεται.
    Ο 69χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και αναμένεται σύντομα- ενδεχομένως και αύριο – να ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισής του.
    Πηγή: newsbomb.gr
  • Κρήτη: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα – Υποβλήθηκε σε χειρουργείο
    Κρήτη: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα – Υποβλήθηκε σε χειρουργείο

    Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 69χρονου κτηνοτρόφου στην Κρήτη.

    Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 6/9 ο 69χρόνος κτηνοτρόφος ο οποίος το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς, στο ποιμνιοστάσιο του που βρίσκεται στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.

    Η κατάσταση του 69χρονου κτηνοτρόφου από το Ρέθυμνο κρίνεται σοβαρή και έχει παρουσιάσει επιδείνωση, ενώ στο ΠΑΓΝΗ μόλις έφτασε, υπεβλήθη σε επέμβαση για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία.

    Ο 69χρονος κτηνοτρόφος φέρει τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη και στη στοματική κοιλότητα, καθώς ο δράστης ή οι δράστες που του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν τραύματα με ψαλίδι στη γλώσσα.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δολοφονική επίθεση σχετίζεται με επίθεση σε βάρος του γιου του με καυστικό υγρό φέτος τον Ιούλιο στον Κουμπέ Ρεθύμνου.

    Οι άγνωστοι έστησαν καρτέρι θανάτου στον 69χρονο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα, κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο. Φορώντας κουκούλες τον περίμεναν στο ποιμνιοστάσιο του και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα τον πυροβόλησαν.

    Του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει και τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι, μία στο αριστερό ενώ στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στη σπονδυλική του στήλη.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο