Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 19:42

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ανατροπή με τη φοίτησή του στη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ανατροπή με τη φοίτηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Τι θα ισχύει τελικά;

Στο πρώτο έτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα φοιτά για το τρέχον ακαδημαικό έτος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την επιτυχία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που έδωσε το φετινό καλοκαίρι.

Ο 36χρονος πιλότος ήταν ένας από τους 57 κρατούμενους που έδωσαν φέτος εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο καταδικασθείς για τη δολοφονία της 19χρονης συζύγου του έχει ήδη ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του στο νομικό τμήμα, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews» ο συζυγοκτόνος θα δηλώσει συνολικά 8 μαθήματα, μεταξύ αυτών αστικό και οικογενειακό δίκαιο καθώς και ένα μάθημα ξένης γλώσσας.

Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πώς θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να εξεταστεί σε αυτά. Ακριβώς για αυτό, πηγές από το πανεπιστήμιο τονίζουν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ακόμα και το δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή σε Νομική Σχολή άλλου πανεπιστημίου, το οποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στις φυλακές Μαλανδρινού, όπου και εκτίει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews», η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αναφέρει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων διαδικτυακά, οπότε με τις υπάρχουσες συνθήκες ο πιλότος δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πρώτου φοιτητικού εξαμήνου στη Νομική Σχόλη της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την πηγή του πανεπιστημίου, ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα.

Πηγή: newsbomb.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 15:55

Σχετικά Άρθρα

  • Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι έξυπνες εξειδικεύσεις για τους πτυχιούχους Νομικής
    Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι έξυπνες εξειδικεύσεις για τους πτυχιούχους Νομικής

    Η διεπιστημονικότητα και οι τεχνολογικές εξελίξεις διαμορφώνουν πλέον τα επαγγελματικά δεδομένα και επηρεάζουν την αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό είναι και ο λόγος που την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογία και τις ψηφιακές δεξιότητες ακολουθώντας έτσι τις τάσεις της εποχής.

    Η αλήθεια όμως είναι πως παρά τις πολλές αλλαγές, υπάρχουν κάποιοι επαγγελματικοί τομείς που παρέμειναν ανεπηρέαστοι και συνεχίζουν να έχουν υψηλή ζήτηση αλλά και προοπτικές, όπως ο κλάδος των Νομικών Επιστημών. Η νομική αποτελεί την πιο δημοφιλή σχολή του 1ου επιστημονικού πεδίου, καθώς τη δηλώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων της ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Πάρα πολλοί έχουν ταυτίσει τις Νομικές Σπουδές με το επάγγελμα του δικηγόρου. Φυσικά και η δικηγορία αποτελεί παραδοσιακά την 1η επιλογή εξειδίκευσης του Νομικού επιστήμονα, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές που προσφέρονται με την ολοκλήρωση των σπουδών, οι οποίες εκτείνονται σε πολύ περισσότερα γνωστικά αντικείμενα από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

    Ποιες είναι οι ειδικεύσεις μέσα από τη νομική

    Στη χώρα μας για να σπουδάσει κάποιος Νομικές Επιστήμες θα πρέπει να φοιτήσει είτε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), είτε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), είτε στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) στη Κομοτηνή. Στα τμήματα αυτά οι φοιτητές, μέσα από τη μελέτη όλων των κλάδων του δικαίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν συγκρούσεις και ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας και ηθικής, αποκτώντας γνώσεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν όχι μόνο για νομική σταδιοδρομία αλλά και για ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ρόλων.

    Όπως τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Δημήτρης Μπαρλάκας, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, οι απόφοιτοι των τμημάτων έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό. Έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά επαγγέλματα του δικηγόρου, του δικαστή, του συμβολαιογράφου και του εισαγγελέα αλλά και με τα πιο εξειδικευμένα όπως του εγκληματολόγου, του διαμεσολαβητή και του διπλωμάτη. Καθώς οι νόμοι βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας, από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, μέχρι τις επιχειρήσεις, τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία, το εμπόριο κ.α., οι απόφοιτοι μπορούν αποκτώντας κατάλληλη εξειδίκευση να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, είτε αυτοί είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το επάγγελμα του νομικού είτε όχι. Έξυπνες εξειδικεύσεις δημιουργούνται σε τομείς όπως το Περιβάλλον, η Εγκληματολογία και το Εμπόριο.

    Δίκαιο του Περιβάλλοντος

    Οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες δραστηριότητες καθιστούν την προστασία του περιβάλλοντος ένα από τα κυριότερα ζητήματα της σύγχρονης εποχής. Η προφύλαξη και προάσπιση του φυσικού πλούτου αποτελεί πλέον βασικό στόχο για τη χώρα μας. Το Δίκαιο του περιβάλλοντος είναι ένας αυτόνομος κλάδος δικαίου, αποτελείται από εθνικούς νόμους, διεθνείς συνθήκες, κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπληρώνει τους νόμους και τους κανόνες δικαίου που έχουν ήδη δημιουργηθεί με σκοπό την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

    Εγκληματολογία

    Η εγκληματολογία ερευνά το έγκλημα ως ανθρώπινη πράξη αλλά και ως κοινωνικό φαινόμενο. Στις αρμοδιότητες ενός εγκληματολόγου περιλαμβάνονται δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της σύγχρονης εγκληματικότητας, καθώς και πολιτικές μεταχείρισης του εγκληματία. Παρόλο που η ειδικότητα του εγκληματολόγου είναι πολύ σημαντική, δεν αποτελεί αντικείμενο προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη χώρα μας και έτσι όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον κλάδο της εγκληματολογίας θα πρέπει να εξειδικευτεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

    Εμπορικό – Επιχειρηματικό Δίκαιο

    Το Εμπορικό - Επιχειρηματικό Δίκαιο σχετίζεται με τα δικαιώματα, τις συμβάσεις και τη συμπεριφορά των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το εμπόριο, τη ναυτιλία και τη βιομηχανία. Περιλαμβάνει την εκμάθηση όλων των νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας επιχείρησης, ενσωματώνοντας στοιχεία της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της διαχείρισης και των χρηματοοικονομικών. Στη χώρα μας λειτουργούν αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς τόσο η ναυτιλία και το εμπόριο, όσο και η βιομηχανία χαρακτηρίζονται από ένα πολύπλοκο νομικό σύστημα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Αθώος ο 71χρονος αδερφός κατηγορούμενος για το θάνατο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα
    ΕΚΤΑΚΤΟ: Αθώος ο 71χρονος κατηγορούμενος για το θάνατο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα

    Αθώος κρίθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 71χρονος αδερφός που κατηγορείται για την δολοφονία του 69χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, το Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα.

    Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν αθωωτική όπως και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

    Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου αδερφού, δια των συνηγόρων του, Θοδωρή Αντωνόπουλου και Διονύση Ζησιμόπουλου, προσκόμισε στοιχεία τέτοια που αποδόμησαν το κατηγορητήριο.

    Στοιχεία που βασίστηκαν στο ιατρικό παρελθόν του 69χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τόσο κατά την διαμονή του στη Σουηδία, όσο και από νοσοκοομεία της Πάτρας και της Αμαλιάδας και στήριξαν την εκδοχή του αυτοτραυματισμού.

    Μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης απέδειξε τα παραπάνω, τα επιφανειακά χτυπήματα, απουσία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, αλλά και το ότι η καρδιά ήταν που πρόδωσε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

  • Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο Εφετείο για τη δολοφονία της Καρολάιν (upd)
    Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο Εφετείο για τη δολοφονία της Καρολάιν (upd)

    Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος - Εισαγγελέας: «Από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο» - Απουσίαζε ο πιλότος από το δικαστήριo

    Σε ομόφωνη απόφαση για ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως και σε πρώτο βαθμό, κατέληξε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς ως συζυγοκτόνος πρωτοδίκως είναι αντιμέτωπος με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσιάζει και σήμερα από τη δικαστική αίθουσα.

    Το δικαστήριο με απόφασή του επί των ποινών διατήρησε τις πρωτοδίκες ποινές που είχαν επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. ΄Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

    Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου περί ενοχής αφορά στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση. Τα συγκεκριμένα, εγκλήματα τελέστηκαν τον Μάιο του 2021.

    Από την πλευρά της η υπεράσπιση του ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», είπαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης με τον εισαγγελέα να αντιτείνει λέγοντας τα εξής: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

    Ακόμη ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σήμερα η τελική απόφαση για τον γυναικοκτόνο - Ανακοινώνεται η ποινή του από το Εφετείο
    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σήμερα η τελική απόφαση για τον γυναικοκτόνο - Ανακοινώνεται η ποινή του από το Εφετείο

    Σήμερα ανακοινώνει την τελική του απόφαση για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος ομολόγησε που σκότωσε την Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία στήνοντας ένα σκηνικό δήθεν ληστείας.

    Παρά την αιφνιδιαστική κίνηση να παραιτηθεί της έφεσής του τον περασμένο Ιούνιο, το Δικαστήριο όχι μόνον δεν την έκανε δεκτή αλλά ήρθε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και η εισαγγελική πρόταση- κόλαφος σε βάρος του.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του πιλότου για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία της Καρολάιν και του σκύλου της οικογένειας.

    Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του κατηγορουμένου, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για ένα πρόσωπο με «ναρκισιστική διαταραχή» και χειριστική συμπεριφορά. «Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» είπε χαρακτηριστικά.

    Η πρωτόδικη ποινή

    Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του πιλότου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και την θανάτωση της σκυλίτσας τους, τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την κατηγορία για την οποία σε πρώτο βαθμό του επιβλήθηκε ισόβια και επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξη.

    Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απουσιάζει από το εδώλιο, καθώς τον περασμένο Ιούνιο κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του ΜΟΕ, παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δηλώσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος. Το δικαστήριο έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, τους οποίους δεν αποδέχθηκε, με έγγραφό του, ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

    «Θέλησε να αποκρύψει σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας

    Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην αλλαγή της συμπεριφοράς του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου και στην απόφασή του να παραιτηθεί μεσούσης της δευτεροβάθμιας δίκης σχολίασε: «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

    Περιγράφοντας την άτυχη 20χρονη έκανε λόγο για ένα «λαμπερό πλάσμα γεμάτο ζωή» που γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ευαίσθητη ηλικία και θαμπώθηκε. «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο – «Είχε εκδικητικά κίνητρά, νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»
    Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο – «Είχε εκδικητικά κίνητρά, νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»

    Ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως και πρωτόδικα - «Είναι ο ορισμός του χειριστικού ανθρώπου» - Απών από το εδώλιο ο πιλότος, αύριο η απόφαση του δικαστηρίου

    Χωρίς την παρουσία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ξεκίνησε σήμερα έπειτα από πολλά εμπόδια (διακοπές και αναβολές) η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καραλάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τον Μάιο του 2021. Μάλιστα, η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου πιλότου για όλες τις πράξεις που αντιμετωπίζει, όπως και πρωτοδίκως. Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για ένα άτομο βαθιά χειριστικό που πίστευε ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες. Τόνισε ακόμη πως τα κίνητρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ήταν εκδικητικά απέναντι στη νεαρή γυναίκα και μητέρα του παιδιού του. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του αύριο.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο - Μικτό Ορκωτό Εφετείο- προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης με την ανάγνωση από τον πρόεδρο της έδρας επιστολή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Σε αυτή, ο καταδικασθείς πρωτοδίκως ως συζυγοκτόνος, ανέφερε πως δεν αποδέχεται τους διορισμένους συνηγόρους από το δικαστήριο. «Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως, δεν επιθυμώ τη μεταγωγικό μου στη δίκη, δεν επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους διορισμένους συνηγόρους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν και 11,5 έτη κάθειρξης για τη θανάτωση του σκυλιού της καθώς και για την παραπλάνηση των αρχών. Ακόμη, ο καταδικασθείς πρωτοδίκως προσκόμισε στην έδρα και υπηρεσιακή βεβαίωση ότι έχει μεταχθεί πλέον στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

    Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο τέθηκαν αιτήματα που είχε προβάλλει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και για κατάθεση του πατέρα της Καρολάιν στη δίκη. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψή τους και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Μάλιστα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθ. Χαρμάνης σχολιάζοντας τα αιτήματα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ,ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια συμπεριφορά με μόνο σκοπό την παρέλκυση της δίκης. Στον πρώτο βαθμό δεν είχε υποβάλλει αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είμαστε στο δεύτερο βαθμό και αντιλαμβάνεστε τη σκοπιμότητα του αιτήματος. Ο πατέρας της Καρολάιν είναι κατάκοιτος και με πολύ κόπο διακομίστηκε από την Αλόννησο στο Βόλο σε μονάδα φροντίδας. Έχει να σηκωθεί από το κρεβάτι χρόνια δεν έχει να προσφέρει τίποτα με μια κατάθεσή του εδώ».

    Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε για να καταθέσει ο ένας και μοναδικός μάρτυρας που βρέθηκε στο ακροατήριο. Πρόκειται για τον αστυνομικό που είχε συντάξει δυο εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για το κινητό της αδικοχαμένης κοπέλας και την κάμερα που είχε τοποθετηθεί στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

    Πρόεδρος: Στην έκθεσή σας λέτε ότι ο θάνατος του θύματος προσδιορίζεται μεταξύ 4: 5 και 4: 11. Λίγο πριν το ρόλοι της θανούσης φέρεται να έχει καταγράψει κάποια βήματα. Δώστε μας μια εξήγηση;

    Μάρτυρας: Το ρολόι δουλεύει με τη κίνηση του καρπού και έτσι μπορεί να έχουμε κάποιες αποκλίσεις. Μπορεί να μην έχουν γίνει βήματα αλλά μόνο κίνηση του καρπού.

    Πρόεδρος: Σχετικά με την κάμερα που βρέθηκε αποξηλωμένη; Μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια το χρόνο που αποξηλώθηκε;. Έχει μία καταγραφή περί ώρα 1:19 μ.μ. Αυτός είναι και ο χρόνος που η κάμερα τέθηκε εκτός λειτουργίας;

    Μάρτυρας: Αυτή είναι η τελευταία εγγραφή στη κάμερα. Δεν μπορούμε όμως να προσδιορίσουμε επακριβώς το χρόνο αποξήλωσης.

    «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

    Αγορεύοντας στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για όλες τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται «Να κριθεί ένοχος για όλες της πράξεις με τη ψυχολογική ερμηνεία του κινήτρου, ότι ήθελε να εκδικηθεί το θύμα γιατί του πήγαινε κόντρα στα σχέδια του, είχε την αίσθηση ότι μπορούσε να κοροϊδεύει τους πάντες», ανέφερε ο εισαγγελέας, ο οποίος κατά την αγόρευσή του είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τα εξής για τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου κατά τις δικές θα πω ότι σε δίκης ανθρωποκτονίας η παραίτηση κατηγορουμένου που έχει ισόβια δείχνει κάτι. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας την χρονική στιγμή που ο κατηγορούμενος δήλωσε παραίτηση. Το έκανε μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. (…) Δήλωσε την παραίτηση με το που κινδύνευε να δημοσιοποιηθεί κάποια επιστολή του, με την οποία απευθύνονταν στη μητέρα του θύματος. Με αυτή την επιστολή προσπαθεί να προσεταιριστεί την μητέρα του θύματος και κάνει και ο ίδιος μια προσπάθεια θυματοποίησής του. Μήπως θέλησε με τη παραίτηση να αποκρύψει κάποια μύχια στοιχεία της προσωπικότητας του;».

    Στη συνέχεια ο εισαγγελέας επικαλέστηκε την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, η οποία είχε αναφέρει πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε χειριστικά στοιχεία. «Ο κατηγορούμενος δεν επέτρεπε να μιλήσει η Καρολάιν με κ. Μυλωνοπούλου. Μιλούσε εκείνος μαζί της στα πλαίσια της χειριστικής του συμπεριφοράς. Μήπως αυτό το φευγιό του κατηγορουμένου από τη δίκη έχει να κάνει με το ότι ενδεχομένως κάποιοι να κατάλαβαν το χειριστικό του χαρακτήρα; Οι χειριστικοί άνθρωποι όταν τους καταλαβαίνεις φεύγουν» είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Για τον ισχυρισμό του περί βρασμού, μας είπε ο κατηγορούμενος ότι αγκάλιασε την Καρολάιν και μετά την είδε νεκρή. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση (…).. Πέρα όμως από τα ψυχογραφήματα του κατηγορουμένου υπάρχουν και οι πράξεις του, τις οποίες έχει μάλιστα ομολογήσει. Ότι σκότωσε το σκυλί, ότι δήθεν μπήκαν ληστές στο σπίτι. Επί 37 μέρες ξεγελούσε την αστυνομία, τις αρχές και τα ΜΜΕ. Είχε αίσθηση μεγαλείου, νόμιζε ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες».

    Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Γιατί η Καραλάιν που ήταν η χαρά της ζωής έχασε τον εαυτό της; Εγκλωβίστηκε και χειραγωγήθηκε από τον κατηγορούμενο. Μήπως και αυτή η κάμερα στο ισόγειο του σπιτιού τους ήταν για να παρακολουθεί ο κατηγορούμενος καθημερινά τη σύζυγό του; Η Καρολάιν πήγαινε παντού με ταξί του φίλου του και εκείνος είχε εφαρμογή στο κινητό του για να παρακολουθεί κάθε κίνηση της. (…) Η Καρολάιν θαμπώθηκε από το κατηγορούμενο. Έφτασε στο σημείο να πηγαίνει με ελικόπτερα στο σχολείο της και της δίνει ανθοδέσμη, τον ερωτεύτηκε. Το θύμα γνώρισε τον κατηγορούμενο στα 16 και στα 17 της τον παντρεύτηκε ενώ οι γονείς της διαφωνούσαν. Ο γάμος έγινε τρεις μέρες μετά την ενηλικίωση της. Τον παντρεύτηκε σε ένα γάμο στη Πορτογαλία. Ήταν 18 και 3 ημερών. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με δική της πρωτοβουλία άραγε; Η κάποια αλλού; Το θύμα απέκρυψε το γάμο και την αρχική της εγκυμοσύνη από τους γονείς της. Ο κατηγορούμενος την έκανε να νιώθει ενοχές που απέτυχε η πρώτη εγκυμοσύνη. Ρώτησα τον Αναγνωστόπουλο γιατί υπήρξε και δεύτερη εγκυμοσύνη αμέσως μετά την πρώτη αποτυχημένη και δεν μου απάντησε. Μήπως ήταν και αυτός ένας τρόπος να εγκλωβίσει την Καρολάιν; Να την κάνει κτήμα του; Αυτό το πανέμορφο κορίτσι έπαψε ακόμη και να φροντίζει τον εαυτό του, ενώ αυτός ντύνονται στην τρίχα. Ο κατηγορούμενος εξιδανίκευε το γάμο του στη κ. Μυλωνοπουλου ενώ η Καρολάιν της έλεγε «θέλω να πάρω το παιδί και να φύγω». (…) Η Καρολάιν φοβόταν να πει στη μητέρα της ότι έκανε λάθος. Ήταν μόνη με ένα παιδί χωρίς χρήματα. Και παρότι οι γονείς της της έστελναν 1000 ευρώ, αυτά κατέληγαν στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν δίστασε να πάρει το 11 μηνών μωρό στη κηδεία. Το έβαλε πάνω στο πτώμα της μητέρας του, την οποία είχε σκοτώσει ο ίδιος. Δεν δίστασε να ζητήσει από τη μητέρα της Καρολάιν 2 .000 ευρώ για το φέρετρο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας και της χειριστικής συμπεριφοράς τότε τι είναι; Ποιος βρασμός και ποια ψυχική ορμή; Τιμώρησε την Καραλάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού, αυτού του ίδιου, όπως αντιλαμβάνονταν τον εαυτό του».

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έχει προτάσεις ακόμη κι από το Netflix για ταινία με θέμα τη ζωή του
    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έχει προτάσεις ακόμη κι από το Netflix για ταινία με θέμα τη ζωή του

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, παραγωγοί από Ελλάδα και εξωτερικό θέλουν δικαιώματα ή επιπλέον πληροφορίες από τον καταδικασμένο συζυγοκτόνο

    Έντονο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εταιρείες παραγωγής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για να κάνουν ταινία ή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
    «Όχι μια και δύο προτάσεις, από ελληνικά ή ξένα μέσα, σε επίπεδο Netflix, παραγωγών του εξωτερικού ή παραγωγών από την Ευρώπη. Φυσικά πρέπει να είναι με την συναίνεση του εντολέα μου, αν θέλουν να γίνει πραγματικά κάτι αξιόλογο. Εξέφρασαν επιθυμία για παραχώρηση δικαιωμάτων σε κάτι έτοιμο ή για να τους δοθούν πληροφορίες παραπάνω από αυτές που είναι γνωστές», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
    Ο κ. Παπαϊωαννίδης ερωτήθηκε για το εάν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μιλήσει δημόσια για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. «Όταν νιώσει την ανάγκη να μιλήσει θα το κάνει», απάντησε.

    Την ίδια ώρα, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Εφετείου να συνεχίσει τη δίκη, παρότι ο πιλότος έχει δηλώσει παραίτηση, ενώ διευκρίνισε, παραμένει πληρεξούσιος δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για όλες τις διαδικασίες και τις υποθέσεις του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί παραιτήθηκε από την έφεση - Tι δηλώνει ο δικηγόρος του
    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί παραιτήθηκε από την έφεση - Tι δηλώνει ο δικηγόρος του

    Τους λόγους που ο εντολέας του, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αλλά και από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξήγησε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

    «Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Και λόγω σημαντικών αιτίων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί» επισήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης μιλώντας στον Σκάι και την εκπομπή «Πρωινό μας», υπογραμμίζοντας πως είναι καθαρά επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μην συνεχιστεί η δίκη.

    «Δήλωσε τη μη συνέχιση και συμμετοχή του στις Πανελλαδικές λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος που υπάρχει», τόνισε και εξήγησε ότι «η παραίτηση από την έφεση πρακτικά σημαίνει, ότι θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή».

    Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου: «Είναι σημαντικά τα αίτια»

    «Είναι σημαντικά τα αίτια» τόνισε ο δικηγόρος σχετικά με την απόφαση που έλαβε ο καταδικασμένος για τον φόνο της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα:

    «Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

    Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Ο Αναγνωστόπουλος έχει «ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας»: Τι δείχνει η επιστολή του στη μητέρα της Καρολάιν - Όσα κατέθεσε ψυχίατρος
    Ο Αναγνωστόπουλος έχει «ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας»: Τι δείχνει η επιστολή του στη μητέρα της Καρολάιν - Όσα κατέθεσε ψυχίατρος

    Ως ένα χειριστικό άτομο «που πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» περιέγραψε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, Άλκηστις Ηγουμενάκη, τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

    Έχοντας μελετήσει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της Καρολάιν και μετά από συνεντεύξεις με τη μητέρα του θύματος, η ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο την άποψη που έχει σχηματίσει για τον 35χρονο πιλότο, με τον οποίον, όπως είπε, δεν έχει έλθει σε επαφή.

    Η επιστολή του Αναγνωστόπουλου στη μητέρα της Καρολάιν

    Η μάρτυρας αναφερόμενη σε χειριστική προσωπικότητα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο την επιστολή που έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του σε ισόβια στον πρώτο βαθμό. «Σε αυτό το γράμμα φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί απέναντι στη μητέρα της γυναίκας που ο ίδιος σκότωσε, «συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα».

    Η μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κ. Κράουτς φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» αλλά και την καταληκτική τής επιστολής «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

    Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας, θεωρεί ότι η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει από αυτόν τον γάμο. Επικαλούμενη, μάλιστα, τη φράση από το ημερολόγιο του θύματος «δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι» κατέθεσε: «Το "έτσι" που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το "έτσι" εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δεν θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει...».

    Η κα Ηγουμενάκη είπε επίσης ότι στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει εντελώς οποιαδήποτε ενσυναίσθηση. «Απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία να βλέπει τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του… Λείπει κάθε συναίσθημα απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει… Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το "Εγώ" παρά πολύ έντονο: Όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας. Ενεργεί αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων».

    Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του θύματος. Ο εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν.

    Εμφανιζόταν σε κάθε συνάντηση που είχε η Καρολάιν με φίλη της

    Στο δικαστήριο κατέθεσε και η φίλη, από την εφηβεία τους, της Καρολάιν Κράουτς, Θεώνη Αγγελακοπούλου.

    Η μάρτυρας συνάντησε για τελευταία φορά την φίλης της στις 10 Μαΐου 2021, μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος τού κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που θα ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

    Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος εκεί;

    Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε: έκανε ένα μορφασμό δυσφορίας σε μένα. Είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο: Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στον χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

    Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

    Μάρτυρας: Ναι.

    Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;

    Μάρτυρας: Όχι.

    «Μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν»

    Κατάθεση έδωσε και ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Ο μάρτυρας είπε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό τού κατηγορούμενου που ζητήθηκε αφού πλέον η αστυνομικές Αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία. «Το κινητό τού κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε, είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος».

    Νωρίτερα κατά την εξέταση της από την υπεράσπιση, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά Αγγελική Γερολυμάτου είπε πως της είχε κάνει εντύπωση ότι «ο κατηγορούμενος μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν. Της κρατούσε το γόνατο και έλεγε π.χ. "εμείς θα κάνουμε αυτό". Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση αυτό». Όπως είπε, όταν μιλούσε ο Αναγνωστόπουλος η Καρολάιν σιωπούσε.

    Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης: «Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν απών, σήμερα μετήχθη από τον Κορυδαλλό για τη δίκη και αναμένεται το βράδυ να επιστρέψει στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται. Ο κατηγορούμενος αύριο πρόκειται να ξεκινήσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το εξεταστικό κέντρο των φυλακών.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο