Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 10:16

Λασίθι: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τουριστών –Με τραύμα στο κεφάλι 43χρονος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια παρεξήγηση που σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο τουρίστες που διασκέδαζαν σε ξενοδοχείο της Ιεράπετρας στο Λασίθι της Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο κεφάλι και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νομού.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται 43χρονος Πολωνός ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι όταν άλλος 22χρονος Γερμανός τουρίστας τον έσπρωξε και χτύπησε πέφτοντας στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive οι δύο αλλοδαποί, ένας 22χρονος Γερμανός και ένας 43χρονος Πολωνός, διασκέδαζαν όταν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, παρεξηγήθηκαν.

Κάποια στιγμή πάνω στη μεταξύ τους λογομαχία (και οι δύο είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ) , ο Γερμανός έσπρωξε τον Πολωνό, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να χάσει την ισορροπία του, να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός του, ενώ ο 22χρονος συνελήφθη.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 09:50

Σχετικά Άρθρα

  • Ξόδεψαν λιγότερα στις διακοπές, «στραφήκαν» στα σούπερ μάρκετ οι τουρίστες
    Ξόδεψαν λιγότερα στις διακοπές, «στραφήκαν» στα σούπερ μάρκετ οι τουρίστες

    Οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας ξόδεψαν λιγότερα σε σχέση με πέρσι στις διακοπές τους, την ίδια στιγμή που ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε η «συνεισφορά» τους στην ενίσχυση της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ.

    Η τάση, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών για μείωση των δαπανών ακόμη και στις διακοπές τους, αποτυπώθηκε στα στοιχεία της ΤτΕ, καθώς όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι στο 8μηνο του έτους ήταν μειωμένη κατά 7% σε σύγκριση με πέρσι. Τον Αύγουστο, τον μήνα δηλαδή κατά τον οποίο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, εμφάνισε επίσης πτώση κατά 8,8%. Έτσι, στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, οι ξένοι επισκέπτες, ξόδεψαν 594 ευρώ μεσοσταθμικά στο ταξίδι τους, έναντι 652 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023 και 693 ευρώ το 2022.

    Οι τουρίστες που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα φέτος, ήταν πιο συγκρατημένοι στα συνολικά έξοδα τους. Σε ό,τι αφορά όμως τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως ήταν λιγότερο... φειδωλοί, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της κατανάλωσης. Βεβαίως και η «στροφή» αυτή προς τα σούπερ μάρκετ, αποδίδεται στην προσπάθεια για μείωση των συνολικών τους δαπανών κατά το ταξίδι. Κάτι που διαπίστωναν άλλωστε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι επαγγελματίες της εστίασης, ακόμη και στα δημοφιλή, τουριστικά, νησιά της χώρας. Βλέποντας, μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια την κίνηση και την κατανάλωση στα καταστήματά τους, με τους επισκέπτες να ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ για τις καθημερινές τους ανάγκες και να μαγειρεύουν συχνότερα στο κατάλυμα αντί να τρώνε έξω.

    Τα στοιχεία της εταιρείας Circana για τις πωλήσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2024 αποτυπώνουν αυτή την εικόνα. Οι πωλήσεις σε όγκο, όλους τους μήνες τους έτους – με εξαίρεση τον Φεβρουάριο κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με πέρσι. Τον Αύγουστο ωστόσο, καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση (+6,1%) συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες. Τον Ιούνιο, αντίστοιχα, αυξήθηκαν κατά 4,7% ενώ τον Ιούλιο κατά 3,2%. Σε αξία, οι πωλήσεις επίσης ενισχύθηκαν το τρίμηνο του καλοκαιριού κατά 4,2%, 2,5% και 5,3% (Ιούνιος- Ιούλιος - Αύγουστος).

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περιοχές που έχουν έντονη τουριστική κίνηση παρουσίασαν και τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας την περίοδο του 8μήνου. Έτσι, η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στην Κρήτη (5,6%), ακολούθησε η Βόρεια Ελλάδα με 5,1% και η Πελοπόννησος με 3,6%. Την ίδια στιγμή, η μικρότερη άνοδος (2,3%) μεταξύ των περιοχών της χώρας, καταγράφηκε στην Αττική.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άγιοι Ανάργυροι: Σοβάς από μπαλκόνι έπεσε στο κεφάλι 14χρονης και την τραυμάτισε σοβαρά
    Άγιοι Ανάργυροι: Σοβάς από μπαλκόνι έπεσε στο κεφάλι 14χρονης και την τραυμάτισε σοβαρά

    Συναγερμός σήμανε στους Άγιους Ανάργυρους καθώς σοβάς από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι 14χρονης, η οποία και τραυματίστηκε σοβαρά.

    Περίμενε στη στάση με τη μητέρα της

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κομμάτια του σοβά έπεσαν στο κεφάλι του παιδιού, την στιγμή που περίμενε στην στάση το λεωφορείο μαζί με την μητέρα του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στο σημείο έφτασε σύντομα Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο
    Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο

    24χρονος οδηγός αγροτικού πιάστηκε στα χέρια με 27χρονο δικυκλιστή - Ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο που κατέληξε στο οδόστρωμα - Την... γλίτωσε με τραυμαυτισμό στο πόδι

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ένα άτομο τραυματίστηκε μετά από καυγά εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος.
    Oλα συνέβησαν στην πλατεία Κορνάρου όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο. Αμέσως μετά την σύγκρουση, οι δύο οδηγοί κατέβησαν από τα οχήματά τους και ξεκίνησαν τον καυγά.
    Πάνω στον καυγά ο 24χρονος οδηγός του αγροτικού έσπρωξε τον 27χρονο δικυκλιστή με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο οδόστρωμα. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα περνούσε ένα αυτοκίνητο που δεν τον είδε και τον πάτησε στο πόδι.
    Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 27χρονο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Ο 27χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος στο πόδι.

    Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τον 24χρονο ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης.

    Πηγή: Cretapost - Protothema.gr
  • Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη
    Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη

    «Για μια χειρότερη κόλαση από εκείνη που έζησε το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών» κάνει λόγο ο τραυματίας Θεόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος ενώ έχει 70% αναπηρία δεν του έδωσαν ειδική σύνταξη. «Ας μην έβγαζαν τον νόμο, ας μην μας κορόιδευαν» είπε στην τηλεόραση του OPEN.

    «Ντρέπομαι, νιώθω επαίτης»

    «Να μην το ζήσει κανένας. Δεν ήταν μια τράκα, μετά την τράκα επακολούθησε η κόλαση. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς να το ξεχάσεις σε τρία χρόνια, ούτε σε εκατόν τρία» είπε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και πρόσθεσε «εγώ αυτή τη στιγμή παίρνω τρία φάρμακα για να σας μιλήσω αυτή την ώρα».

    Στη συνέχεια κατήγγειλε «Κάναμε την αίτηση όταν μας είπαν και εγώ πέρασα τον Ιούλιο του 2023 την ΑΣΥΕ, η οποία έβγαλε 70% αναπηρία αλλά η βρογχίτιδα που λέει γιατί εισέπνευσα τοξικές ουσίες, και εκείνη την εποχή έπαιρνα αγωγή από το Νοσοκομείο της Λάρισας για να μπορώ να αναπνεύσω. Πήρα την αγωγή και ήμουν καλύτερα για αυτό έβγαλαν αυτό το ποσοστό. Εγώ δεν μπορούσα να σταθώ, με κρατούσε ο γιος μου για να είμαι όρθιος. Η επιτροπή είπε ότι θέλουμε να σας βοηθήσουμε αλλά είπαν ότι ζητά μόνιμη αναπηρία, και είναι ειδικά αυτά που δίνουν μόνιμη αναπηρία. Ο νόμος έγινε εσκεμμένα, έβγαλαν νόμο φωτογραφικό για μόνιμη αναπηρία».

    Το ΙΚΑ δεν δέχεται την απόφαση της ΑΣΥΕ πρέπει να περάσεις ΚΕΠΑ. Πότε να κλείσεις ραντεβού, να πας ξανά και ξανά. Ντρέπομαι νιώθω επαίτης, ας μην έβγαζαν το νόμο ας μην μας κορόιδευαν, αυτό είναι χειρότερη κόλαση και από εκείνο το βράδυ» κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δρομολόγιο εφιάλτης στη Σαντορίνη: Λεωφορείο κόλλησε σε στροφή πάνω από γκρεμό - Κατέβασε τους τουρίστες για να σωθούν
    Δρομολόγιο εφιάλτης στη Σαντορίνη: Λεωφορείο κόλλησε σε στροφή πάνω από γκρεμό - Κατέβασε τους τουρίστες για να σωθούν

    Τον τρόμο έζησαν τουρίστες στην Σαντορίνη που επέβαιναν σε πούλμαν, όταν αυτό κόλλησε σε μια στροφή πάνω από γκρεμό.

    Το πούλμαν ανέβαινε από το λιμάνι του νησιού με προορισμό τα Φηρά και μετέφερε τουρίστες που μόλις είχαν αποβιβαστεί από πλοίο.

    Την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο, σε μια μία από τις στροφές «κόλλησε» καθ’ ότι ο δρόμος αυτός μέχρι την Χώρα του νησιού είναι στενός, απότομος και ανηφορικός.

    Ο οδηγός κατέβασε τους επιβάτες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, αφού η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ανηφορική με γκρεμούς. Οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούσαν το πούλμαν αλλά και επιβάτες από άλλα λεωφορεία κατέβηκαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν να «ξεκολλήσει» το λεωφορείο, πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Γαλάτσι: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο - Ένας τραυματίας, δύο συλλήψεις
    Γαλάτσι: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο - Ένας τραυματίας, δύο συλλήψεις

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε ΕΠΑΛ στο Γαλάτσι.

    Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10) στο Γαλάτσι με αποτέλεσμα ένας 17χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Eιδικότερα, κατά την διάρκεια του διαλλείματος τρεις ανήλικοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έξω από το 1ο επαγγελματικό λύκειο στην Γκράβα.

    Για την άγρια συμπλοκή συνελήφθησαν δυο ατόμα, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ ένας 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με χτυπήματα στο πρόσωπο.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ τουριστών επισκέφθηκε τη χώρα το καλοκαίρι
    Ισπανία: Αριθμός ρεκόρ τουριστών επισκέφθηκε τη χώρα το καλοκαίρι

    Η Ισπανία υποδέχτηκε 21,8 εκατομμύρια ξένους τουρίστες στις ακτές της αυτό το καλοκαίρι, αριθμό ρεκόρ, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η μεγάλη αυτή τουριστική ροή πυροδότησε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

    Ο αριθμός αυτό συνιστά αύξηση 7,3% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Η Ισπανία, ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο, υποδέχτηκε 10,9 εκατομμύρια επισκέπτες τον Ιούλιο και άλλους τόσους τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

    Η ''πλημμύρα'' τουριστών δεν έχει χαροποιήσει ωστόσο τους Ισπανούς κάποιοι από τους οποίους διαδήλωσαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βαρκελώνη, στη Μάλαγα της Ανδαλουσίας, τις Βαλεαρίδες Νήσους και τις Κανάριες Νήσους.

    Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την επιβάρυνση στις υποδομές, την ηχορύπανση και τη ρύπανση.

    Ηταν επίσης οργισμένοι από την αύξηση στις τιμές των ενοικίων καθώς πολλά ακίνητα διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στους τουρίστες σε υψηλές τιμές.

    Πολλές περιοχές της χώρας αντέδρασαν και η Βαρκελώνη δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2029 θα καταργηθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις για τους τουρίστες.

    Η χώρα που εκπροσωπήθηκε περισσότερο τουριστικά αυτό το καλοκαίρι στην Ισπανία ήταν η Βρετανία με 4,17 εκατομμύρια Βρετανούς επισκέπτες. Ακολουθεί η Γαλλία (3,75 εκατ), η Γερμανία (2,49) και η Ιταλία (1,35).

    Επίσης σημειώθηκε 13% αύξηση στους Αμερικανούς τουρίστες που ανήλθαν σε 850.000.

    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου η Ισπανία φιλοξένησε συνολικά 64,8 εκατομμύρια τουρίστες, γεγονός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

    Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στη χώρα ήταν η Καταλονία, η περιφέρεια όπου ανήκουν η Βαρκελώνη, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά.

    Οι περισσότεροι τουρίστες άφησαν και περισσότερα έσοδα-- 17,6% αύξηση στη διάρκεια αυτού του οκταμήνου--τα οποία συνολικά ανήλθαν σε 86,7 δισ ευρώ.

    Αυτό αναλογεί σε 187 ευρώ τουριστικές δαπάνες ημερησίως ανά τουρίστα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/CHEMA MOYA

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο