Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 19:41

Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της – Έλαβε προθεσμία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η 49χρονη δράστιδα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι την Τετάρτη - Οι κατηγορίες που της αποδίδονται

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη το πρωί ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί η 49χρονη Ρωσίδα, καθ’ ομολογίαν δράστιδα της ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69χρονο σύζυγό της.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η κατηγορία που της αποδίδεται πλέον είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια η τύχη της θα αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα.

Βίντεο από τη μεταφορά της 49χρονης δράστιδας στον ανακριτή

Η εκδοχή της 49χρονης για το φονικό

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Γεράσιμο Γραμμένο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καβγάς. Δέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγο της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη».

Επιπλέον, αρνείται ότι η 11χρονο κόρη τους ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιο του.

«Δεν μάζεψε τα αίματα για να συγκαλύψει το έγκλημα, αλλά για να μην τα δει το παιδί»

Όπως είπε, όταν η ίδια είδε το σύζυγο της αιμόφυρτο πεσμένο στο πάτωμα έκανε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών και ανάνηψης, όταν όμως κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μάζεψε τα αίματα, περισσότερο για να μην δει το παιδί την δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

Στη συνέχεια ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία, μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα αλκοολισμού της, ισχυρίζεται ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.

Το παιδί αυτή την ώρα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον -σε φιλική οικογένεια- με εντολή του εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του παιδιού, ωστόσο παραμένει άγνωστο για πόσο διάστημα.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 17:33

Σχετικά Άρθρα

  • Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο
    Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο

    Δύο νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν σε παραλία της Κέρκυρας, ενώ ένα τρίτο κατάφερε να σωθεί και να επιστρέψει στη θάλασσα.

    Για τα νεκρά δελφίνια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, με την αντιδήμαρχο Σπυριδούλα Κόκκαλη να κάνει και σχετική ανάρτηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το kerkyrasimera.gr.

    Η ανάρτηση της αντιδημάρχου

    «Νεκρά Σταχτοδέλφινα στην Αχαράβη: Ένας Συναγερμός για τη Θαλάσσια Ζωή

    Σήμερα, στην παραλία της Αχαράβης-Αλμυρού, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς δύο σταχτοδέλφινα (#Grampus_Griseus) ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή.

    Ως Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος πιστεύω ακράδαντα πως οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την υγεία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της περιοχής μας.

    Η θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σταθερότητα. Η υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της αλιείας, του τουρισμού και άλλων τομέων που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

    Η παρουσία ή η απουσία θαλάσσιων ειδών μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ανθρώπινη παρέμβαση. Δυστυχώς, οι παράγοντες όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλούν αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για δράση.

    Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την προστασία αυτών των ζωντανών οργανισμών και των οικοτόπων τους. Σας καλώ να αναλάβουμε όλοι από κοινού την ευθύνη για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε θαλάσσιο ζώο σε ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα.

    Ας συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο

    Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι, κατέθεσε η γυναίκα

    Στο «σκαμνί» του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσε ένας άντρας που επιτέθηκε στη σύζυγό του όταν επέστρεψε από βραδινή έξοδο με τους φίλους του και διαπίστωσε ότι η εξώπορτα του διαμερίσματος ήταν… κλειδωμένη.
    Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι που ζει το ανδρόγυνο, με τον άντρα να βγαίνει «εκτός εαυτού» και να συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς θεώρησε προσβολή ότι η σύζυγός του τον άφησε εκτός σπιτιού επειδή βγήκε για να διασκεδάσει και άργησε να επιστρέψει.
    Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η γυναίκα, όλα έγιναν όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικία τους αφού κατανάλωσε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διασκέδασής του και νευρίασε όταν διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
    «Κλείδωσα και ξάπλωσα για να κοιμηθώ, δεν ήξερα αν θα γυρνούσε στο σπίτι. Τα μεσάνυχτα τον άκουσα που χτυπούσε και του άνοιξα. Μόλις μπήκε μέσα ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς που αναστάτωσε όλη την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να κατέβει και μια γειτόνισσα για να δει τι συμβαίνει. Εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία», είπε η γυναίκα.

    «Νευρίασε επειδή κλείδωσα την πόρτα. Νόμιζα θα κοιμόταν στην μάνα του. Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι. Έλεγε πάρα πολλά, ότι θα με διώξει από την οικία μας, ότι θα με χτυπήσει αν δεν φύγω από το σπίτι κι άλλα. Με έπιασε από τα χέρια δυνατά, μου όρμησε. Κάποια στιγμή τον χτύπησα με σφαλιάρα στο μάγουλο για να συνέλθει, ήταν μεθυσμένος. Τρόμαξα πολύ, ίσως να ήταν λάθος που τον κλείδωσα έξω από το σπίτι», σημείωσε.

    Η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μαλώνει με τον σύζυγό της καθώς, παρόλο που έχουν δύο παιδιά και τρία εγγόνια, εκείνος εξακολουθεί να τη ζηλεύει παθολογικά. «Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν ανακάλυψα ότι είχε βάλει κοριό στο σπίτι για να ακούει με ποιον μιλάω. Ζηλεύει πολύ, πραγματικά δεν ξέρω τι άκουσε με τον κοριό αλλά από τότε άρχισαν οι καβγάδες», πρόσθεσε.

    «Ήθελα να κοιμηθώ και είχε κλειδώσει την πόρτα»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν γύρισε από την έξοδό του και βρήκε κλειδωμένη την πόρτα του διαμερίσματος.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το Σάββατο βγήκα με τους φίλους μου μετά από τη δουλειά και ήπια λίγο παραπάνω. Ήθελα να κοιμηθώ αλλά μόλις γύρισα η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν δεν μπόρεσα να μπω στο σπίτι νευρίασα πολύ. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Έχουμε παιδιά και τρία εγγόνια, δεν έχει συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι γείτονες κατέβηκαν γιατί άκουσαν τις φωνές και νόμιζαν ότι έγινε κάτι σοβαρό, έτσι κάλεσαν την αστυνομία. Είναι ψέματα ότι τους κυνήγησα ως το διαμέρισμά τους, απλά τους ρώτησα γιατί κατέβηκαν στο σπίτι μου», είπε.

    Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 22/10/2024, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα και την «τρομακτική κρατική εγκατάλειψη και αδιαφορία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

    «Θα συνεχίζουμε να μιλάμε, να φωνάζουμε, να διεκδικούμε και να πιέζουμε μέχρι να εκπληρωθούν τα στοιχειώδη, τα οφειλόμενα, τα αυτονόητα».

    Μίλησε για τη μάχη ζωής που δίνουν οι εργαζόμενοι σε πείσμα των συνθηκών υποβάθμισης και υπονόμευσης από την Κυβέρνηση, τόσο του δικαιώματος στην Υγεία όσο και του δικαιώματος των ανθρώπων που υπηρετούν την Υγεία να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

    Κάλεσε την Κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» για την περιφρόνηση της Δημόσιας Υγείας, «είναι ντροπιαστικό να εγκαταλείπονται γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ασθενείς σε αυτή τη συνθήκη που επαφίεται πραγματικά και κατά κυριολεξία στο περίσσευμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς και ανθρωπιάς, αλλά που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος».

    Ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ευχαρίστησε τη Ζωή και σχολίασε ότι δεν έχουν πολλούς τρόπους για να ακουστούν τα προβλήματά τους σχετικά με την αντιμετώπιση της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας των πολιτών.

    Η Ζωή ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και υποσχέθηκε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι η σύμμαχος και η φωνή τους και θα φέρει άμεσα τα αιτήματά τους μέσα στη Βουλή.

    Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις ΕΔΩ:
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο
    Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο

    Θα εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο, όμως λόγω αδιαθεσίας τον κάλυψε ένας συνάδελφός του

    Νεκρός βρέθηκε οδηγός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσα σε λεωφορείο στην Κέρκυρα, στην περιοχή των Νυμφών.
    Σύμφωνα με το kerkyrasimera, ο συγκεκριμένος οδηγός επρόκειτο να εκτελέσει μαθητικό δρομολόγιο προς την περιοχή Θινάλι, αλλά όταν εξέφρασε την αδιαθεσία του σε συνάδελφο, εκείνος προσφέρθηκε να κάνει τη διαδρομή του.
    Έτσι, ο συνάδελφός του και οδηγός τουριστού λεωφορείου ανέλαβε το δρομολόγιο και μετάφερε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν αργότερα προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί, εκείνος δεν απαντούσε. Έτσι, πήγε στο σημείο που ήξερε ότι ήταν ο συνάδελφός του και τον εντόπισε νεκρό μέσα στο λεωφορείο.
    Οι αρχές αναμένεται να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο οδηγός του λεωφορείο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε

    Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ξαναπλησιάσει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων

    Ένας άγριος καβγάς ενός ζευγαριού για τη μουσική που έπαιζε στο καφενείο που διατηρεί η γυναίκα, οδήγησε στη σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία και έφερε στην επιφάνεια μια χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά.
    Η υπόθεση απασχόλησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τους δικαστές να επιβάλουν στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, κρίνοντας τον ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή, και να αποφασίζουν να αναστείλουν την ποινή του επί τριετία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσει από την οικογενειακή εστία και δε θα ξαναπλησιάσει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
    Επιπλέον, αποφάσισαν η επικοινωνία του ζευγαριού, σχετικά με τα ανήλικα τέκνα τους, να γίνεται μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν αποδείξεις ότι η γυναίκα συναινεί όταν ο σύζυγός της βλέπει σε προκαθορισμένο χρόνο και τόπο τα τέκνα τους.
    Ο καβγάς για τη μουσική

    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη, μέσα στο καφενείο που διατηρεί η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, όταν ο σύζυγός της έφτασε ως πελάτης και έκατσε στο μπαρ απαιτώντας να αλλάξει την μουσική που έπαιζε στο μαγαζί. «Ζήτησε να βάλω τη μουσική που ήθελε να ακούσει και μου είπε να μη παίζω λαϊκά τραγούδια στο καφενείο. Απάντησα ότι δεν γίνεται να βάλω τη μουσική που ήθελε να ακούσει εκείνος. Τότε μου είπε "είμαι πελάτης και πληρώνω, εδώ μέσα θα βάζεις ό,τι θέλω εγώ". Αρνήθηκα λέγοντάς του ότι αυτό δεν γίνεται», κατέθεσε η γυναίκα στους δικαστές.

    Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως μετά ο «νταής» σύζυγός της ξεκίνησε να τσακώνεται με έναν πελάτη του καταστήματος όταν εκείνος έσπευσε για να τον ηρεμήσει, ενώ η γυναίκα επέμενε να του λέει ότι δε θα μπει η μουσική που ζητούσε. «Δεν ήταν μεθυσμένος, είχε πιει μερικές μπύρες, αλλά γενικά είναι νευρικός. Του ζήτησα ξανά να ηρεμήσει και εκείνος συνέχισε να με βρίζει και να απειλεί», τόνισε.

    Ο γιος μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τη μητέρα του

    Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε και σωματικά, με τον ανήλικο γιό τους να μπαίνει στη μέση και να προσπαθεί να προστατέψει τη μητέρα του. «Ο γιος μου ήταν στο μπαρ και μπήκε μπροστά, τον τράβηξε για να μη με χτυπήσει», πρόσθεσε σε επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση.

    Το θύμα κατέθεσε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σύζυγός της γίνεται βίαιος καθώς, όπως είπε, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της είναι συχνά.

    «Του έχω ζητήσει να χωρίσουμε και εκείνος με απειλεί, με προσβάλει και με βρίζει. Είναι ζηλιάρης, δεν μπορώ ούτε να κουνηθώ. Μαλώνει κάθε ημέρα με τον κόσμο», ανέφερε και κατήγγειλε πως έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις από τον σύζυγό της. «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές με γροθιές στο κεφάλι, φοβάμαι ότι θα κάνει και κάτι χειρότερο. Του έχω ζητήσει πολλές φορές να μη με χτυπάει και απλά να μου μιλάει αλλά εκείνος συνεχίζει. Ακόμα και στο τελευταίο περιστατικό τον κρατούσαν για να μη με χτυπήσει», σημείωσε.

    «Της είπα να βάλει ένα τραγούδι»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει χτυπήσει τη σύζυγό του, ενώ σχετικά με το επίμαχο περιστατικό υποστήριξε ότι όλα έγιναν επειδή της ζήτησε να βάλει ένα τραγούδι, ως πελάτης.

    «Δεν τη χτύπησα ποτέ, μόνο μια φορά στο παρελθόν αλλά δεν έγινε κάτι. Την αγρίεψα μόνο, την εκφόβισα, δεν τη χτύπησα. Την Τετάρτη με κατηγόρησε μπροστά στον κόσμο. Πήγα ως πελάτης στο μαγαζί και ζήτησα να αλλάξει μουσική. Της είπα να βάλει ένα τραγούδι και άρχισε να με κατηγορεί. Απλά σηκώθηκα επάνω... Δε της είπα ότι θα τη ρίξω στο ποτάμι και ότι θα δει αν θα φύγει από εμένα. Λογικοί άνθρωποι ήμαστε, όχι χαζοί, παλεύουμε για να ζήσουμε τα παιδιά μας. Το μετάνιωσα, δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο», είπε.

    Σημειώνεται ότι στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έννομου βίου, ενώ την καταδίκη του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν
    Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν

    Την απόλυτη φρίκη κατήγγειλε πως έζησε μία 18χρονη Βρετανίδα στον Κάβο της Κέρκυρας, όταν διαπίστωσε πως ένας 18χρονος ομοεθνής της την βίασε ενώ αυτή κοιμόταν.

    Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η 18χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής και κοιμόταν, ο 18χρονος την βίασε, με την ίδια να το καταλαβαίνει και να τον αντιμετωπίζει «πρόσωπο με πρόσωπο».

    Της είπε ότι κοιμόταν και αυτός

    Όταν η Βρετανίδα τουρίστρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, κατάλαβε τι έχει συμβεί και ρώτησε τον 18χρονο για το περιστατικό, αυτός της είπε πως δεν το κατάλαβε γιατί και ο ίδιος κοιμόταν και της ζήτησε συγγνώμη!

    Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 18χρονη προσκόμισε και ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία ο 18χρονος ακούγεται να δείχνει απολογητική συμπεριφορά.

    Δικογραφία για υποκλοπή σε βάρος της 18χρονης

    Ο 18χρονος κατηγορείται για βιασμό ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της 18χρονης κοπέλας για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 370α 2 Π.Κ. περί παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση
    Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση

    Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα το πρωΐ ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Η απολογία του επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, ωστόσο, ζητήθηκε προθεσμία αναβολή εξαιτίας της αλλαγής δικηγόρου του.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Επιβεβαιωμένα κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε μηρυκαστικά στην Λευκάδα - Την προσοχή των κτηνοτρόφων συνιστούν οι κτηνίατροι
    Επιβεβαιωμένα κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε μηρυκαστικά στην Λευκάδα - Την προσοχή των κτηνοτρόφων συνιστούν οι κτηνίατροι

    Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που επιβεβαιώθηκαν σε μηρυκαστικά στην Λευκάδα, ενώ αντίστοιχα περιστατικά -αλλά προς το παρόν μη επιβεβαιωμένα- εντοπίστηκαν από κτηνοτρόφους και στην Κέρκυρα.

    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους για τις επιπτώσεις και τα συμπτώματα μου μαρτυρούν τον καταρροϊκό πυρετό.
    Όπως προκύπτει λοιπόν από τις πληροφορίες, ο καταρροϊκός πυρετός είναι ένα σοβαρό νόσημα των μηρυκαστικών, το οποίο εκδηλώνεται πιο βαριά στα πρόβατα. Οφείλεται σε ιό που μεταδίδεται με κάποια είδη μολυσμένων κουνουπιών, ο οποίος δεν προσβάλλει τον άνθρωπο και δεν μεταδίδεται με τα τρόφιμα.
    Τα βοοειδή συνήθως αποτελούν δεξαμενή μόλυνσης, χωρίς τα ίδια να έχουν συμπτώματα, ενώ οι αίγες νοσούν ελαφρά.
    Τα κύρια συμπτώματα στα πρόβατα είναι πυρετός, ανορεξία, αδυναμία, οίδημα χειλιών, γλώσσας, στόματος, ματιών και αυτιών, ρινικό έκκριμα που φράσσει τα ρουθούνια, ενώ η γλώσσα μπορεί να γίνει μπλε και να υπάρχει έντονη σιελόρροια. Παρατηρείται επίσης χωλότητα (κουτσαμάρα) και το πάνω μέρος των χηλών είναι έντονα κόκκινο. Τα ζώα που έχουν προσβληθεί από τον ιό βαδίζουν με δυσκολία και με κυρτωμένη ράχη, χάνουν βάρος, ενώ και υπάρχουν αποβολές ή γεννήσεις μη βιώσιμων ζώων.
    Σημειώνεται ότι υπάρχουν επιπλοκές πνευμονίας και μείωση γαλακτοπαραγωγής και η θνησιμότητα είναι από 2-30% και φτάνει το 70%.
    Όσον αφορά τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό η Διεύθυνση Κτηνιατρικής εξηγεί ότι αυτά ζουν κατά τη διάρκεια της μέρας μέσα στο στάβλο σε υγρές και σκοτεινές γωνιές, δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα, από το σούρουπο ως το ξημέρωμα και μετακινούνται λίγες εκατοντάδες μέτρα, αλλά μπορούν να μεταφερθούν και σε αποστάσεις πάνω από 100χλμ με ρεύματα αέρα.
    Για τον καταρροϊκό πυρετό δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, δίνεται συμπτωματική θεραπεία. Οι τρόποι ελέγχου της αρρώστιας είναι ο περιορισμός στις μετακινήσεις ζώων, ο έλεγχος των κουνουπιών με ψεκασμούς στους στάβλους, η απομάκρυνση κοπροσωρού, οι απολυμάνσεις, η χρήση εντομοαπωθητικών πάνω στα ζώα, ο περιορισμός στις ώρες που τα ζώα βόσκουν (όχι σούρουπο) και ο εμβολιασμός.
    Οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να ενημερώνουν την κτηνιατρική υπηρεσία για κάθε ύποπτο περιστατικό και θάνατο στο κοπάδι τους και να επικοινωνούν με την κτηνιατρική υπηρεσία πριν από οποιαδήποτε αγοραπωλησία ή μετακίνηση ζώων.
    Η ύπαρξη της νόσου σε ένα κοπάδι δεν επιφέρει την θανάτωση ζώων, είναι όμως σημαντικό για λόγους επιδημιολογικούς και υγειονομικούς να αναφέρεται η παρουσία κρουσμάτων. Οι απολυμάνσεις, εντομοκτονίες και χρήσεις εντομοαπωθητικών πρέπει να γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα και να τηρούνται οι χρόνοι αναμονής.
    Πηγή: ImeraZante.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο