Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 21:28

Οικιακή βοηθός έκλεψε 24.000 ευρώ από οικία που εργαζόταν στη Γλυφάδα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η 56χρονη είχε προλάβει να στείλει στην Γεωργία 20.000 ευρώ και σε ντουλάπα της βρέθηκαν περίπου 4.000 που είχε κρατήσει.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, απογευματινές ώρες την Τρίτη, μία 56χρονη Γεωργιανή, για κλοπή από οικία στην οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κάτοικος οικίας στην περιοχή της Γλυφάδας διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί χρηματικό ποσό από την οικία της και συγκεκριμένα 24.000 ευρώ και κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν οικιακή βοηθό και τη μετέφεραν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Εκεί όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 56χρονη εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη και επωφελούμενη την απουσία ή την έλλειψη προσοχής των ιδιοκτητών της οικίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από την εν λόγω οικία.

Η 56χρονη είχε προλάβει να στείλει στην Γεωργία 20.000 ευρώ και σε ντουλάπα της βρέθηκαν περίπου 4.000 που είχε κρατήσει, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: News247.gr

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 20:29

    Σχετικά Άρθρα

    • Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών
      Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

      Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, οι δράστες εισέβαλαν στην αποθήκη του ελαιοτριβείου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ελαιόλαδο, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο σε μεγάλες κάδες.

      Η αξία του κλεμμένου ελαιόλαδου εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

      Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει έντονη ανησυχία.

      Πηγή: Iefimerida.gr

    • Πύργος: Τον συνέλαβαν γιατί έκλεψε κινητό τηλέφωνο από γραφείο

      Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

      Σύμφωνα με την Αστυνομία αφαίρεσε από γραφείο εργασίας ημεδαπής γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο.

    • Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο
      Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο

      Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή

      Ένας 37χρονος βρίσκεται στα χέρια των αρχών καθώς επιχείρησε να εξαπατήσει την ασφαλιστική του με ψευδή καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου όταν ο 37χρονος πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και κατέθεσε ότι άγνωστοι του έκλεψαν το αγροτικό όχημά του, αξίας 30.000 ευρώ.
      Ο ίδιος, στις 12 Οκτωβρίου, προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση λέγοντας πως τελικά βρήκε το αυτοκίνητό του αλλά όπως κατήγγειλε του είχαν αφαιρέσει την καρότσα, το καπό και την πόρτα του οδηγού.
      Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή.

      Οι αρχές μετά τα στοιχεία που συνέλεξαν συνέλαβαν τον 37χρονο ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τη κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων.

      Πηγή: Cretapost.gr - Protothema.gr
    • Βόλος: Μαθήτρια έκλεψε μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του
      Βόλος: Μαθήτρια έκλεψε μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του

      Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια χτυπήθηκε με αγριότητα, μπροστά σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και την αστυνομία

      Μαθήτρια Γυμνασίου στο Βόλο έκλεψε μηχανάκι και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του δικύκλου, σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου gegonotanews.gr, μισ παρέα μαθητών καθόταν σε παγκάκι έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και εκείνη την ώρα ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών περίπου πήγε στο κατάστημα για να ψωνίσει. Άφησε το κλειδί πάνω στη μηχανή και μπήκε στο σούπερ μάρκετ.
      Τότε μια μαθήτρια από την παρέα ανέβηκε στο δίκυκλο, έβαλε μπρος και έφυγε προς έναν στενό δρόμο της περιοχής. Λίγα μέτρα παρακάτω, όμως, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε.
      Βγαίνοντας από το κατάστημα και αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, ο ιδιοκτήτης του δικύκλου έτρεξε προς το σημείο και ενώ η ανήλικη βρισκόταν τραυματισμένη στο έδαφος, εκείνος άρχισε να την χτυπάει με μπουνιές σε όλο το σώμα της.
      Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια χτυπήθηκε με αγριότητα, μπροστά σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και την αστυνομία.

      Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι και στη συνέχεια το μετέφερε στο Νοσοκομείο συνοδευόμενο από την μητέρα του.

      Στο σημείο μετέβη μετά από λίγο και η Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.
      Πηγή: Protothema.gr
    • Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει
      Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει

      Το ποδήλατο ανηλίκου έκλεψε από την Καλαμάτα ένας 16χρονος και μετά ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει. Κατέληξε, όμως, να συλληφθεί, ενώ αναζητείται και η μητέρα του.

      Την Τρίτη ο 16χρονος έκλεψε το ποδήλατο από περιοχή της Καλαμάτας και μετά επικοινώνησε με τον ανήλικο στον οποίο ανήκε, λέγοντάς του ότι για να του το επιστρέψει, πρέπει να του δώσει 10 ευρώ.

      Ο ανήλικος ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα του, ο οποίος την Τετάρτη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

      Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πήγαν στο σπίτι του θύματος, και απέξω βρήκαν τον ανήλικο δράστη μαζί με το ποδήλατο. Τον συνέλαβαν και επέστρεψαν το ποδήλατο στον ιδιοκτήτη του, στο οποίο όμως ο 16χρονος δράστης είχε προκαλέσει φθορές.

      Παράλληλα, από την Αστυνομία αναζητείται η μητέρα του δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

      Πηγή: Τharrosnews.gr

    • Δουνέικα: Πλιάτσικο για παλιοσίδερα σε παλιό ελαιοτριβείο (photos)
      Δουνέικα: Πλιάτσικο για παλιοσίδερα σε παλιό ελαιοτριβείο

      Ένα παλιό ελαιοτριβείο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας στα Δουνέικα, μπήκε στο στόχαστρο κυνηγών μετάλλων που βρήκαν εκεί άφθονο υλικό.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο ιδιοκτήτης του παλιού ελαιοτριβείου, εντόπισε την παραβίαση σε πόρτα του κτιρίου την περασμένη Πέμπτη, όπου οι δράστες πιθανότατα με λοστό κατάφεραν να παροαβιάσουν μεταλλική πόρτα για να μπουν μέσα και να αρχίσουν το πλιάτσικο.

      Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες “σήκωσαν” 200 ανοξείδωτες λαμαρίνες, δέκα ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σιδερένιο πάγκο και δύο ποδήλατα.

      Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως τα κλοπιμαία μεταπωλήθηκαν σε κάποιο έμπορο μετάλλων.

      Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα πλιάτσικου σε εγκαταλελειμένα κτίρια που είχαν βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση, πληθαίνουν αφού για κάποιους κάθε είδους μέταλλα, σε μεγάλες ποσότητες πολλές φορές, αποτελούν μικρούς θησαυρούς για επιτήδειους που αναζητούν εύκολους τρόπους να κερδίσουν χρήματα…

      dounaiika elaio 1

      dounaiika elaio 2

    • Θεσσαλονίκη: 19χρονος έκλεψε μηχανή, πήγε να διαφύγει και παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό
      Θεσσαλονίκη: 19χρονος έκλεψε μηχανή, πήγε να διαφύγει και παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό

      Ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποκορύφωμα την παράσυρση ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό του στο πόδι

      Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 18χρονου το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από αστυνομικό έλεγχο, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.
      Συγκεκριμένα, ο 19χρονος που οδηγούσε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, με συνεπιβάτη έναν 18χρονο, στην προσπάθειά του να αποφύγει έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποκορύφωμα την παράσυρση ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό του στο πόδι.
      Ο 18χρονος συνελήφθη και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και του δεύτερου άντρα, ενώ και για δύο σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

      Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά προέκυψε ότι οι φερόμενοι δράστες είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Τούμπας. Αφού εξερευνήθηκε από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.
      Πηγή: Protothema.gr
    • Εξιχνιάστηκε μεγάλη κλοπή σε χωριό του Πύργου - Γνώριμος των Αρχών ο δράστης
      Εξιχνιάστηκε μεγάλη κλοπή σε χωριό του Πύργου - Γνώριμος των Αρχών ο δράστης

      Παλιός γνώριμος των Αρχών ήταν ο δράστης κλοπής σε χωριό του Πύργου, που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Ο δράστης μετά την αποφυλάκισή του λόγω παλιότερων “αμαρτιών” επέστρεψε στην ενεργό δράση στο χωριό που μένει…

      Πριν την εξιχνίαση της κλοπής σε εγκατάσταση παλιού - ανενεργού - χοιροστασίου, ο ίδιος δράσης είχε εμπλακεί σε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από το σπίτι κατοίκου του χωριού, στα μέσα του καλοκαιριού.

      Την ίδια περίοδο όταν και εντόπισε το παλιό χοιροστάσιο και αντιλήφθηκε πως τα παλιά μηχανήματα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, μπορούν να του αποφέρουν χρήματα, άρχισε σταδιακά να αφαιρεί διάφορα κομμάτια, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

      Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο πλαίσιο της έρευνας εντόπισαν μέρος των κλοπιμαίων, όπως τμήματα στεγάστρου που πήγε σε μάντρα με παλιοσίδερα για πώληση.

      Παράλληλα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του πατέρα του δράστη το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης για τη μεταφορά των κλοπιμαίων…

      Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

      Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από τις αρχές Ιουλίου 2024, σε επιχείρηση σε περιοχή του Πύργου.

      Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

      Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εισήλθε από τον Ιούλιο του 2024 σε επιχείρηση ημεδαπού άνδρα σε περιοχή του Πύργου και αφαίρεσε σταδιακά 200 κομμάτια αλουμινίου, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, ενώ προέβη σε ολοκληρωτική καταστροφή και αφαίρεση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της επιχείρησης.

      Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος μετέφερε με αυτοκίνητο μέρος των κλεμμένων κομματιών αλουμινίου, σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων και τα πώλησε στον ιδιοκτήτη της, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων.

      Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου.

      Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

      * Φωτογραφία αρχείου

    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο