Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 07:23

Παγκράτι: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα σε 11 ΙΧ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναγερμός στο Παγκράτι από αιματηρό περιστατικό. Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκράτι, καθώς σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ όταν οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους στο πάρκινγκ που διατηρεί ο ένας, στην οδό Κόνωνος, στο Παγκράτι.

Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο, με τον δεύτερο να τραυματίζει ελαφρά τον πρώτο με μαχαίρι.

Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Open, γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα, ο δράστης επέστρεψε στο σημείο και αφού επιτέθηκε εκ νέου στον άλλο άνδρα έσκασε τα λάστιχα σε 11 αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα.

Το θύμα κάλεσε την αστυνομίας, αξιωματικοί της οποίας προχώρησαν στη σύλληψή του.

Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 09:30

Σχετικά Άρθρα

  • Παγκράτι: Βίντεο ντοκουμέντο από την από τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του
    Παγκράτι: Βίντεο ντοκουμέντο από την από τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του

    Βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του, χθες το βράδυ στο Παγκράτι, με το θύμα να τονίζει «Με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έλεγε «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω»».

    Το χρονικό

    Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκινγκ στην οδό Κόνωνος που ανήκει στο θύμα, όταν ο 57χρονος δράστης τραυμάτισε, ελαφρά ευτυχώς, στο χέρι τον συνομήλικο πρώην εργοδότη του.

    Η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ στο κέντρο του Παγκρατίου, κι ενώ κόσμος περνούσε έξω από το πάρκινγκ.
    Ο φερόμενος δράστης μετά την επίθεση διέφυγε και στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε στο σημείο και προκάλεσε ζημιές σε 11 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε παρακείμενους δρόμους.

    «Θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω»

    Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ μιλώντας στο Μega τόνισε ότι «Με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έλεγε “θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω”. Τα έβαλε με ένα παλικάρι που είχα στη δουλειά. Είχε μπει μέσα, είχε σπάσει την ταμειακή. Κράταγε ένα κράνος στο χέρι του, μου το πέταξε το κεφάλι και μου όρμησε με μαχαίρι. Την έφαγα στο χέρι, γιατί το έβαλα μπροστά να προστατευτώ».

    Όπως φαίνεται και από βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ο άνδρας, κινήθηκε απειλητικά προς το σημείο που βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του γκαράζ και αφού αρχικά του πέταξε το κράνος στο κεφάλι, ύστερα έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και τον μαχαίρωσε στο μπράτσο. Ένας άλλος νεαρός που βρισκόταν εκεί, προσπάθησε να συγκρατήσει τον δράστη ο οποίος, όμως, γύρισε και επιτέθηκε και σε εκείνον.

    «Πήγα στο νοσοκομείο, μου έραψαν το τραύμα και όταν γύρισα πίσω συνέχισαν τα τηλεφωνήματα. Πήρα τηλέφωνο το 100, ήρθαν και μου είπαν να με πάρουν στο τμήμα για προστασία. Ξαναγύρισε πίσω με ένα μαχαίρι, έψαχνε να με βρει εδώ και άρχισε να σκάει τα λάστιχα των αυτοκινήτων», είπε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ.

    Και συνέχισε «Τον είχα στην επιχείρησή μου και προσπαθούσα να τον βοηθήσω. Του ζήτησα, επειδή η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, να μην έρχεται εδώ. Ήταν άσχημο για μένα, δεν το ήθελα. Δε μου είπε κάτι και ξαφνικά έμαθα ότι κατέβηκε κάτω και απείλησε τον άνθρωπο που δούλευε».

    Είχε καταδικαστεί το 2005

    Σύμφωνα με το Mega, ο 57χρονος δράστης είχε καταδικαστεί το 2005 για τη δολοφονία της αδερφής της πεθεράς του στο Χαϊδάρι, χτυπώντας τη με ξύλο.

    Καταδικάστηκε σε ισόβια και έμεινε στη φυλακή για 17 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 2022.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δεν σταματούν οι εμπρησμοί ΙΧ στην Πάτρα - 5ο περιστατικό σε λιγότερο από δύο μήνες
    Δεν σταματούν οι εμπρησμοί ΙΧ στην Πάτρα - 5ο περιστατικό σε λιγότερο από δύο μήνες

    Ένα ακόμη περιστατικό εμπρησμού στην Πάτρα, αυτή τη φορά στην Περιβόλα με θύμα (για δεύτερη φορά μετά το συμβάν με το όχημα του Λιμενάρχη) ένστολο. Απόστρατο της Αεροπορίας για την ακρίβεια.

    Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αριστοτέλους, στην Περιβόλα Πατρών, και τα ξημερώματα… τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο απόστρατος της Αεροπορίας, ήταν στο παρελθόν συνιδιοκτήτης πασίγνωστου καταστήματος εστίασης στην οδό Γούναρη στην Πάτρα, ωστόσο έκτοτε δεν υπάρχει πληροφορία για εκ νέου ενασχόλησή του με τον χώρο. Ετσι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνες… προς κάθε κατεύθυνση! Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό που καταγράφεται στην Πάτρα, από τις αρχές Αυγούστου.

    Με βάση όσα παρατηρούνται εδώ και μήνες στην Πάτρα είναι σαφές πως… το πιο εύκολο πράγμα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, είναι να στέλνεις «απειλητικό μήνυμα» μέσω εμπρησμού του αυτοκινήτου του παραλήπτη! Κάθε τρεις και λίγο… καταγράφεται έναν εμπρησμός και μάλιστα τον τελευταίο μήνα είχαμε πέντε! Πριν το κάψιμο του αυτοκινήτου του πρώην ένστολου στην Περιβόλα, άγνωστοι είχαν κάψει SUV (Touareg) στο Ψαροφάι. Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος σταθμευμένων οχημάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα προκαλούν ανησυχία, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό πως από όλες έχουν σημειωθεί… μόνο μία έχει εξιχνιαστεί! Αυτή της φωτιάς σε κλούβα εμπόρου της λαϊκής στο Ψαροφάι. Στην περίπτωση αυτή συνεληφθησαν δύο άτομα! Ολες οι άλλες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες!

    Το τρίτο περιστατικό είχε καταγραφεί στην περιοχή της Εγλυκάδας, όταν σταθμευμένο όχημα μάρκας Audi A4 σε πυλωτή πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι ένοικοι αναστατώθηκαν, ενημερώθηκε άμεσα η Πυροσβεστική, η οποία μετέβη στο σημείο με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο, οι ζημιές που υπέστη το όχημα ήταν μεγάλες.

    ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

    Τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου του 2024 άγνωστοι έκαψαν το όχημα του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αδαμοπούλου, στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Από τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής, προκύπτει ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο προσέγγισαν τον στόχο τους, με το ένα εξ αυτών να κατεβαίνει, να ρίχνει εύφλεκτο υγρό με τη μέθοδο διαβροχής στο αυτοκίνητο μάρκας Ford Focus και να το πυροδοτεί, και μάλιστα από το οπτικό υλικό φαίνεται ότι κινδύνευσε να πιάσει και ο ίδιος φωτιά στο χέρι! Ωστόσο, επιβιβάστηκε στο δίκυκλο και εξαφανίστηκαν με τον συνεργό του, φορώντας αμφότεροι κράνος.

    ΤΟ R8 TOΥ ΓΙΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

    Τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου, βρέθηκε στο στόχαστρο σταθμευμένο πολυτελές αυτοκίνητο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τη φωτιά να επεκτείνεται και να καταστρέφει ένα ακόμα ακινητοποιημένο όχημα. Και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος διαβροχής υλικού, καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα βενζίνης. Επρόκειτο για ένα AUDI R8 το οποίο οδηγούσε ο γιος Πατρινού επιχειρηματία με μεγάλη περιουσία και κύκλο εργασιών.

    ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΟΧΗΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Τον περασμένο Απρίλιο, γινόντουσαν εκτεταμένες έρευνες από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί με την περίπτωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο στην περιοχή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Στο παρμπρίζ του πολυτελούς οχήματος βρέθηκαν υπολείμματα βενζίνης. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην οδό Ορειβασίου όταν στις 3.30 περίπου τα ξημερώματα, τυλίχθηκε στις φλόγες. Πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, ακούστηκε έκρηξη.

    5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, παραδόθηκαν στις φλόγες και μάλιστα τα ξημερώματα πέντε αυτοκίνητα στην Πάτρα. Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο, στην περιοχή της Τερψιθέας και συγκεκριμένα στην οδό Τερτσέτη, κοντά στο ξενοδοχείο «Δελφίνι». Η φωτιά μπήκε αρχικά σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα διπλανά.

    ΔΥΟ ΙΧ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

    Στις αρχές Φεβρουαρίου έγιναν παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα στις Εργατικές Κατοικίες της Εύας, στην Παραλία! Τα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από εμπρησμό. Άγνωστοι περιέλουσαν το ΙΧ με εύφλεκτο υλικό και του έβαλαν φωτιά και το δεύτερο αυτοκίνητο ανεφλέγη αμέσως αφού ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Θεσσαλονίκη: 50χρονος «διέλυσε» με τσεκούρι τα αυτοκίνητα των γειτόνων του επειδή πίστευε ότι έβαλαν κάμερες στο σπίτι του
    Θεσσαλονίκη: 50χρονος «διέλυσε» με τσεκούρι τα αυτοκίνητα των γειτόνων του επειδή πίστευε ότι έβαλαν κάμερες στο σπίτι του

    Ο 50χρονος επιχείρησε να ανέβει και στο σπίτι τους και προκάλεσε φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας

    Σκηνές που θα μπορούσαν να είναι βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 50χρονος κατέστρεψε με τσεκούρι τα αυτοκίνητα δύο γειτόνων του, επειδή νόμιζε ότι τον παρακολουθούσαν με... κρυφές κάμερες που τοποθέτησαν στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πρωινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, όταν ο 50χρονος εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το αμάξι του γείτονά του που ήταν σταθμευμένο κάτω από την πολυκατοικία που διαμένουν. Στη συνέχεια, ο άντρας εξήλθε του οχήματος κρατώντας ένα τσεκούρι - συνολικού μήκους 36 εκατοστών και ξεκίνησε να κάνει «γυαλιά καρφιά» το ΙΧ του γείτονά του και του γιου του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr.

    Σύμφωνα με την καταγγελία των θυμάτων, ο 63χρονος με τον 39χρονο γιο του άκουσαν τη φασαρία από τις… τσεκουριές και βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος για να δουν τι συμβαίνει. Έκπληκτοι αντίκρισαν τον γείτονά τους να καταστρέφει με το τσεκούρι τα αυτοκίνητά τους και ξεκίνησαν να του φωνάζουν για να σταματήσει. Αντί αυτού ο κατηγορούμενος άρχισε να τους απειλεί λέγοντας, μεταξύ άλλων, «κατέβα να δεις τι θα πάθεις» και «θα σας σκοτώσω» και τους έβριζε χυδαία.

    50xronos-3
    50xronos-4
    50xronos-5
    Πατέρας και γιος ειδοποίησαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ωστόσο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί και να περάσουν χειροπέδες στον 50χρονο εκείνος κινήθηκε με το τσεκούρι προς την πολυκατοικία και προκάλεσε φθορές στην εξώπορτα και στον ισόγειο χώρο στην προσπάθειά του να ανέβει στο διαμέρισμά τους. Για καλή τύχη των παθόντων ο κουνιάδος του κατηγορούμενου, ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβη, έσπευσε για να τον ηρεμήσει και να τον πείσει να παραδοθεί στην αστυνομία.

    50xronos-1
    50xronos-2
    «Έσπασε τα πάντα, απειλούσε ότι θα μας κάψει»

    Μετά τη σύλληψη του 50χρονου και τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του, η υπόθεση εισήχθη για να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις καταθέσεις των θυμάτων αναβλήθηκε για αρχές Οκτωβρίου.

    Όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο πατέρας και γιος οι φθορές που προκάλεσε ο κατηγορούμενος με το τσεκούρι στα οχήματά τους ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ, ειδικότερα στου πρώτου, αφού, μεταξύ άλλων, έσπασε τα παράθυρα, τα φανάρια, προξένησε φθορές στο καπό κ.α.
    «Έσπασε τα πάντα, απειλούσε εμένα, τα παιδιά και τη γυναίκα μου ότι θα μας κάψει», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 63χρονος, συμπληρώνοντας ότι «φοβήθηκα ότι θα ανέβαινε επάνω να μας σκοτώσει. Φώναζε θα σας σκοτώσω και θα σας κάνω κομμάτια». Από τη μεριά του, το δεύτερο θύμα, σημείωσε ότι φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειας του καθώς ο κατηγορούμενος έχει πει πολλές φορές στη μητέρα του οτι «θα κλάψεις τα παιδιά σου».

    Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 50χρονος στρέφεται με βία ενάντια στους γείτονές του αφού στο παρελθόν τους έχει απειλήσει με μαχαίρι και «κάβουρα» και έχει καταδικαστεί για την πράξη του, όμως η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν με αναστολή και έτσι έμεινε εκτός φυλακής.

    50xronos-6
    50xronos-7
    50xronos-8
    50xronos-9
    Πίστευε ότι έβαζαν κρυφές κάμερες στο σπίτι του

    Λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο και ως εκ τούτου το δικαστήριο αναβλήθηκε καθώς δεν ήταν παρόν για να καταθέσει. Τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του ήταν ότι προέβη σε αυτές τις πράξεις επειδή πίστευε ότι τα θύματα τοποθετούσαν συστηματικά «μικροκάμερες» στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. «Ο Θεός με φύλαξε και δεν έκανα μεγαλύτερο κακό», ανέφερε, επίσης, κατά τη σύλληψή του.

    Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο γιος του τον τελευταίο καιρό έχει εμμονές και πιστεύει ότι μπαίνουν άτομα στο σπίτι του κρυφά και βάζουν κάμερες, ενώ το ίδιο επιβεβαίωσε και ο κουνιάδος του.

    Η νομική άποψη

    Σε δήλωσή του στο protothema.gr, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Οι εντολείς μου ανησυχούν ότι σε περίπτωση εξιτηρίου του μηνυθέντος από το Δημόσιο Ψυχιατρείο θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο και, με δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός είναι οπλισμένος και βρίσκεται εκτός εαυτού, θα αναγκαστούν να εμπλακούν σε αιματηρό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο καταγγελλόμενο περιστατικό ο δράστης συγκρατήθηκε από τρίτο πρόσωπο την ώρα που είχε σπάσει την πόρτα του ισογείου και ανέβαινε τις σκάλες βρίζοντας κρατώντας ένα τσεκούρι, με το οποίο προηγουμένως είχε προκαλέσει όλες τις καταγγελλόμενες φθορές. Για τον λόγο αυτό κρίνουν ότι υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος εάν ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος στην περιοχή, ειδικά άν αναλογιστεί κανείς ότι σε απόσταση περίπου 100 μέτρων στεγάζεται το δημοτικό σχολείο της περιοχής και καθημερινά διέρχονται από το σημείο δεκάδες μικρά παιδιά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων και να πάψουν να ζουν με την αγωνία».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γυναίκα μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο στη Γερμανία - Σε σοβαρή κατάσταση 4 άτομα
    Γυναίκα μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο στη Γερμανία - Σε σοβαρή κατάσταση 4 άτομα

    Μια γυναίκα μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους μέσα σε ένα λεωφορείο στην πόλη Ζίγκεν, στη δυτική Γερμανία, τραυματίζοντας πέντε από αυτούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Η ύποπτη, που είναι ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη και δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».

    Οι τρεις από τους πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο τέταρτος είναι σοβαρά τραυματισμένος και ο πέμπτος πιο ελαφρά.

    «Δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος», διαβεβαίωσε η αστυνομία.

    Γύρω στις 19.40, τοπική ώρα, όταν έγινε η επίθεση, «τουλάχιστον 40 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο το οποίο πήγαινε στο φεστιβάλ της πόλης Ζίγκεν», σύμφωνα πάντα με τις αρχές.

    Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Γερμανία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την επίθεση στο Ζόλινγκεν. Κατά τη διάρκεια του τοπικού φεστιβάλ, πριν από επτά ημέρες, ένας Σύρος επιτέθηκε στο πλήθος με μαχαίρι, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.

    Την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρια σε συγκεντρώσεις και σε μέσα μεταφοράς.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συνέλαβαν εργοδότη για επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο σε υπάλληλό του – Τον καταδίωκε με αυτοκίνητο
    Συνέλαβαν εργοδότη για επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο σε υπάλληλό του – Τον καταδίωκε με αυτοκίνητο

    Σοκ, οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση εργοδότη, ιδιοκτήτη συνεργείου, στο Ρέντη σε υπάλληλό του όταν αυτός του ζήτησε τα δεδουλευμένα του

    Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 49χρονος Έλληνας για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά στου Ρέντη.

    Σοκάρει η περιγραφή της επίθεσης του εργοδότη στον μετανάστη υπάλληλό του

    Την επίθεση είχε καταγγείλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) από το απόγευμα της Τετάρτης.

    Ο δράστης, ιδιοκτήτης συνεργείου, επιτέθηκε με βίαιο τρόπο στον υπάλληλό του, Σαχζάτ Ραούφ με καταγωγή από το Πακιστάν, όταν απαίτησε να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του. Το θύμα εργαζόταν στο συνεργείο επισκευής φρένων στου Ρέντη, φτάνοντας ακόμη και τις 12-15 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με την καταγγελία.

    Η ΚΕΕΡΦΑ ανάρτησε και φωτογραφίες του θύματος με τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον εργοδότη του. Μάλιστα, ο δράστης καταδίωξε με αυτοκίνητο το θύμα όταν εκείνος επιχείρησε να απομακρυνθεί για να γλιτώσει.

    Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Ειδικότερα, 49χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης συνεργείου, απογευματινές ώρες της 16-7-2024, επιτέθηκε με γροθιές και λακτίσματα σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, εργαζόμενου στην επιχείρηση του, με αφορμή διαφωνία στο πλαίσιο της εργασιακής τους σχέσης.

    Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 49χρονος απηύθυνε υβριστικές εκφράσεις και απειλές, θίγοντας την εθνική καταγωγή του εργαζομένου του.

    Κατά την προσπάθεια του αλλοδαπού να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης, ο επιτιθέμενος εκκινώντας όχημα εντός του συνεργείου, αποπειράθηκε να τον χτυπήσει, καταδιώκοντας τον με αυτό και στην κοντινή περιοχή, όπου προσέτρεξε ο 27χρονος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί.

    Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

    Πηγή: in.gr

  • Αιματηρή συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο 17χρονος που σκότωσε 29χρονο
    Αιματηρή συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο 17χρονος που σκότωσε 29χρονο

    Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο 17χρονος Πακιστανός, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 12/07 μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 29χρονο ομοεθνή του στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών πακιστανικής καταγωγής. Δύο από τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκαν σοβαρά από μαχαίρι. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ωστόσο, ο ένας εκ των δύο υπέστη ανακοπή καρδιάς λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας και υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Ο 17χρονος αφού μαχαίρωσε τον 29χρονο, αυτοτραυματίστηκε, σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλευόταν φρουρούμενος στη Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου. Τελικά, σήμερα τα ξημερώματα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του και κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Απίστευτες καταγγελίες στην Αχαΐα: Έκαναν πάρκινγκ τις προστατευόμενες αμμοθίνες στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς
    Απίστευτες καταγγελίες στην Αχαΐα: Έκαναν πάρκινγκ τις προστατευόμενες αμμοθίνες στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς

    Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από καταγγελίες πολιτών για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφιλιάς στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως κάθε Σαββατοκύριακο οι αμμώδεις παραλίες Καλογριά, Σαμαραίικα, Φάλαρη και Κουνουπελάκι μετατρέπονται πίστα για 4 επί 4 και πάρκινγκ.

    Ντόπιοι με αγροτικά και επισκέπτες με τζιπ διασχίζουν ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα στις προστατευόμενες αμμοθίνες, καταστρέφοντας την προστατευόμενη παράκτια βλάστηση, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

    Τι καταγγέλλουν οι ντόπιοι

    Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, συγκεκριμένα τζιπ χωρίς πινακίδες εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα αλλά με διαφορετικούς επιβάτες, γεγονός που δείχνει πως ενοικιάζονται σε τουρίστες από κάποια τοπική επιχείρηση.

    «Τα έχουν δει να κινούνται σε όλο το εύρος της παραλιακής ζώνης από την Αχαΐα (παραλία Καλόγρια) έως την Ηλεία με διαφορετικούς επιβάτες. Επίσης τα έχουν δει να “κολλούν” στην άμμο και να γίνεται ολόκληρη επιχείρηση με τρακτέρ για ρυμούλκηση», καταγγέλλουν πολίτες από την περιοχή.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον σταθμό, μέχρι και λουόμενοι κατεβαίνουν μέχρι την παραλία με το αυτοκίνητό τους και το παρκάρουν στις αμμοθίνες.

    Οι υπεύθυνοι του φορέα διαχείρισής ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να επιτηρεί την προστασία του Εθνικού Πάρκου, ειδικά το καλοκαίρι που στις παραλίες εκεί γίνεται η αναπαραγωγή της καρέτα-καρέτα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ριτσώνα: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα στη Δομή Φιλοξενίας
    Ριτσώνα: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα στη Δομή Φιλοξενίας

    Άγριο έγκλημα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (21/6) στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου 29χρονος Σύρος μαχαιρώθηκε σε λαιμό και στήθος.

    Περίπου στις 23:50 η Διεύθυνση Αστυνομίας της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται με ιδία μέσα στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

    Περίπου στις 23:50 η Διεύθυνση Αστυνομίας της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται με ιδία μέσα στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

    Λίγο μετά, έγινε γνωστό πως ο 29χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

    Τι έδειξαν κάμερες και καταθέσεις

    Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εμφαίνεται ότι το θύμα δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από δύο άγνωστους δράστες, οι οποίοι εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Ο υπαίθριος χώρος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό αποκλείστηκε και εξερευνήθηκε. Από το σημείο κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (τύπου χατζάρα), το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση.

    Ο οικίσκος όπου φιλοξενούνταν οι δύο Σομαλοί προσαχθέντες φυλάσσεται προκειμένου πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία αρμόδιου δικαστικού υπαλλήλου.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο