Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 08:05

“Ξέφραγο αμπέλι” η Ηλεία στη διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Άγνωστο το πόσα "φορτία" έχουν αναχωρήσει για Ιταλία από τα παράλια του νομού - Χωρίς ραντάρ ελέγχου η ακτογραμμή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια πως η ακτογραμμή της Ηλείας δεν μπορεί να ελεγχθεί για περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών. Η απουσία ραντάρ στην συγκεκριμένη ζώνη δίνει τη δυνατότητα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην “χρυσοφόρα” διακίνηση “ελπίδας” να θησαυρίσουν. Ακόμα και αν το ταξίδι “στραβώσει” οι εγκέφαλοι έχουν πάρει τα χρήματά τους και την ευθύνη όλη έχουν σηκώσει στις πλάτες τους οι “μισθοφόροι” που έχουν αναλάβει να κάνουν το ταξίδι, ή να αποτελέσουν τους μεσάζοντες. Η τεράστια και άμεσα προσβάσιμη σχεδόν στο σύνολό της ακτογραμμή της Ηλείας, είναι το ένα από τα δύο πλεονεκτήματα που οι διακινητές την επιλέγουν. Το δεύτερο είναι η απόστασή της από την Ιταλία, όπου το ταξίδι χρειάζεται από 24 έως το πολύ 36 ώρες για να ολοκληρωθεί…

Η τελευταία υπόθεση διακίνησης μεταναστών με σκάφος μπορεί να είχε αίσιο τέλος για τις αρχές, όμως σίγουρα για την περιοχή της Ηλείας δεν ήταν η τελευταία που θα την απασχολήσει… Σε κεντρικό επίπεδο οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος είχαν την πληροφορία για το δρομολόγιο της περασμένης εβδομάδας. Μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το σκάφος των διακινητών, οι 119 παράτυποι μετανάστες, οι οδηγοί με τα λεωφορεία μεταφοράς.

diakinites

Η πορεία απο την Πύλο

Οι Αρχές γνώριζαν πως το δρομολόγιο των διακινητών θα ξεκινούσε από την Πύλο. Έτσι παρακολουθούσαν την πορεία του και όταν έφτασε στην Ηλεία, εντοπίστηκε περίπου πέντε ναυτικά μίλια από το Κατάκολο, στην περιοχή της Σκαφιδιάς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο Κατάκολο με τους δύο Ρώσους και τον έναν Ουκρανό, ενώ αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας ακόμα Ουκρανός και ένας Έλληνας. Οι Αρχές κατάφεραν να μπλοκάρουν και τα δύο λεωφορεία που είχαν μεταφέρει τους 119 Ιρακινούς στα διόδια της Ελευσίνας και να συλλάβουν τους οδηγούς. Μέσα στην περασμένη νύχτα είχαν φορτώσει από το κέντρο της Αθήνας, την οδό Πατησίων τους παράτυπους μετανάστες για την Ηλεία, αφήνοντάς τους κοντά στην παραλία των Σαβαλίων, όπου κάπου κοντά θα προσέγγιζε το σκάφος και μέσα στη νύχτα οι συνεργοί των διακινητών θα μετέφεραν στην ακτή τους μετανάστες.

paratupoi 3

Τα ραντάρ

Το θέμα των ραντάρ δεν είναι σίγουρα καινούργιο. Έχει αναδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το ρεπορτάζ. Όμως δεν έχει υπάρξει και κάποια θετική εξέλιξη. Το κόστος τους όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν. Και σαφώς πρέπει να τοποθετηθούν στην περιοχή της Ηλείας, γιατί όσα μέσα και αν διαθέσει το Λιμενικό Σώμα ή ακόμα και η Αστυνομία για την επιτήρηση των ακτών δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Οι γνώστες του χώρου τονίζουν πως δύο ραντάρ στο Κατάκολο και το Αρκούδι ή απέναντι στη Ζάκυνθο, επαρκούν για να καλύψουν όλη την περιοχή. Οι τοπικές λιμενικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, όπως και οι αστυνομικές και η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι.

Να σημειώσουμε επίσης πως εδώ και πολύ καιρό έχει διαφανεί πως η Ηλεία θα αποτελέσει πύλη εξόδου από τη χώρα για χιλιάδες μετανάστες. Το είχε επισημάνει και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος αλλά και οι δήμαρχοι των περιοχών που αποτελούν πύλη εξόδου. Ωστόσο τίποτα δεν έγινε και κανένας δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει πόσα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει από την Ηλεία για την Ιταλία και τι ακριβώς απέγιναν. Το πιθανότερο είναι να έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς απώλειες και αυτό να αποτελεί διαφήμιση για το κύκλωμα των διακινητών που θα μπορεί να διατυμπανίζει πως έχει τον τρόπο να φτάσει χιλιάδες μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες περιοχές, στην καρδιά της Ευρώπης…

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:29

Σχετικά Άρθρα

  • Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες
    Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες

    Τρία άτομα ως διακινητές προέκυψαν από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου στους 78 μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου.

    Οι 75 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Οι τρεις διακινητές που μετέβαιναν στο σκάφος είχαν συμφωνήσει να λάβουν από τον καθένα ορισμένες χιλιάδες δολάρια για να τους μεταφέρουν.

    Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.

    Εκτός από τους τρεις διακινητές που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, οι 75 μετανάστες που από χθες παραδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Πύλου στην Αστυνομία, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Πύλο για την κλειστή δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα
    Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα

    81 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και 78 ακόμη στην Πύλο - Κοινή αφετηρία τα παράλια της Τουρκίας

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Τη μεταφορά των μεταναστών, που είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τις ιταλικές ακτές, πραγματοποίησε σκάφος σημαίας Παναμά.

    Με την άφιξή τους στο λιμάνι της Καλαμάτας τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φιλοξενήθηκαν στις αποθήκες, ενώ νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγραφής και προανάκρισής τους για τον εντοπισμό διακινητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 81 άτομα 48 είναι ενήλικοι άνδρες, 12 ενήλικες γυναίκες, 19 ανήλικα αγόρια και 2 ανήλικα κορίτσια, ενώ προέρχονται από Συρία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία και Τουρκμενιστάν.

    Στο μεταξύ, χθες στήθηκε μια δεύτερη επιχείρηση, όταν 78 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, έπειτα από διάσωσή τους 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νήσου Σχίζας. Τη μεταφορά τους από τη θαλάσσια περιοχή προς το λιμάνι της Πύλου πραγματοποίησε παραπλέον πλοίο.

    Πηγή: Tharrosnews.gr

  • Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών
    Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

    Ένας 19χρονος, υπήκοος Σουδάν συνελήφθη για διακίνηση των 34 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη το βράδυ, 11 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

    Στο σημείο είχαν μεταβεί στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου με ιδιωτικό σκάφος, οι οποίοι εντόπισαν τη φουσκωτή λέμβο με 26 άνδρες και 7 ανήλικους επιβαίνοντες. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου και από εκεί με επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι Σφακίων.

    Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, συνελήφθη ένας 19χρονος για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας περί «Παράνομης Εισόδου στη χώρα», «Διευκόλυνσης», καθώς και «Έκθεσης», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

    Ακόμη δύο συλλήψεις διακινητών

    Σε συλλήψεις φερόμενων διακινητών προχώρησαν και οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εντοπιστεί 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων. Στην περιοχή είχε σπεύσει και εντοπίσει τη λέμβο, ρυμουλκό με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων.

    Περισυλλέχθηκαν 34 μετανάστες εκ των οποίων 13 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι που αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, συνοδεία στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

    Μία εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξήλθε καλά στην υγεία της.

    Κατά δήλωση των επιβαινόντων, οι μετανάστες εκκίνησαν ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν) ηλικίας 19 και 29 ετών, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη
    Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προχώρησε στις 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου, έπειτα από καταδίωξη.
    Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με έναν αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
    Το σκάφος του λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ταχύπλοου.

    Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ μετανάστες. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα και ζητούσε χρήματα για να τους αφήσει ελεύθερους
    Θεσσαλονίκη: Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα και ζητούσε χρήματα για να τους αφήσει ελεύθερους

    Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας από τον καθέναν 1.500 ευρώ για να τους αφήσει ελεύθερους.

    Πρόκειται για 52χρονο Έλληνα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τέσσερις μετανάστες, υπήκοοι Μαρόκου, είχαν φτάσει το προηγούμενο διάστημα παράνομα στην Ελλάδα με τη βοήθεια διακινητών. Αφού τους παρέλαβε ο 52χρονος τούς οδήγησε στο διαμέρισμα όπου τους κρατούσε παρά τη θέλησή τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από την Αστυνομία ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς τού συγκεκριμένου διαμερίσματος και πιθανή σύνδεση τού συλληφθέντα με κυκλώματα διακινητών μεταναστών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κατάκολο: 60 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν μεσοπέλαγα από φορτηγό πλοίο
    Κατάκολο: 60 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν μεσοπέλαγα από φορτηγό πλοίο

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στα βάθη του Ιονίου, περίπου 50 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου διασώθηκαν 60 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Μετά από ενημέρωση που είχε η Ελληνική Ακτοφυλακή και το Λιμενικό Σώμα, υπήρξε κινητοποίηση από παραπλέοντα πλοία.

    Στην περιοχή που εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και ένα φορτηγό πλοίο προσέγγισε και διέσωσε τους μετανάστες. Στη συνέχεια κατόπιν των εντολών που έλαβε, κατευθύνθηκε προς το Κατάκολο, όπου έφτασε περίπου στις 4,30 το πρωί αρόδου. Εκεί το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ516 ανέλαβε τη μεταφόρτωση και μεταφορά των λιμάνι των παράτυπων μεταναστών διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 5,30 το πρωί.

    Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε πρόκειται για 60 άτομα αρκετά νεαρής ηλικίας. Οι 57 είναι υπήκοοι Ιράν και τρεις - μια οικογένεια - υπήκοοι Ιράκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δέκα μικρά παιδιά.

    Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μέριμνα και συντονισμός από το Λιμεναρχείο Κατακόλου υπό τον Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο (ΛΣ) Απόστολο Γκατζιό και από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου Πύργου της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας με μέριμνα του δημάρχου Στάθη Καννή.

    Οι Λιμενικές Αρχές εξετάζουν αν ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και οι διακινητές ή οι υπεύθυνοι της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών που είχαν προορισμό την Ιταλία.

    Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Κώστας Νικολούτσος, σε δήλωσή του στο ilialive.gr τόνισε ότι “… για δεύτερη φορά φέτος είχαμε διάσωση μεταναστών. Το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου στα διεθνή ύδατα περίπου 50 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου. Υπήρξε κινητοποίηση από το Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου με όλο το προσωπικό και δημιουργήσαμε ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου παρείχαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και θα συνεχίσουμε την υποστήριξη τους έως ότου φύγουν για κάποια δομή. Είναι νέοι άνθρωποι και μικρά παιδιά.

    Κληθήκαμε για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε. Φαίνεται πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε και άλλα τέτοια περιστατικά. Το Κατάκολο στερείται χώρων φιλοξενίας, ωστόσο κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες σε τέτοιες περιπτώσεις”.

    Metana Kata 2

  • Κατάκολο: Προφυλακιστέοι πέντε Ιρανοί για διακίνηση μεταναστών
    Κατάκολο: Προφυλακιστέοι πέντε Ιρανοί για διακίνηση μεταναστών

    Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν οι πέντε υπήκοοι Ιράν που συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Το σκάφος που μετέφερε συνολικά 74 αλλοδαπούς υπηκόους Ιράν, Ιράκ και ελάχιστους Αφγανούς, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 7 Αυγούστου και οδηγήθηκαν με τη βοήθεια δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι του Κατακόλου.

    Οι λιμενικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους πέντε ανάμεσα στα 74 άτομα, διακινητές που προσπαθούσαν να οδηγήσουν το πλοίο στην Ιταλία.

    Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες και προχθές και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα θα προφυλακιστούν.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο