Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 12:41

Κρέστενα - Ζαχάρω: Ο σεισμός τρόμαξε τον κόσμο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τον τρόμο σκόρπισε η σεισμική δόνηση των 3,9R κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ και 4,4R κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας. Το επίκεντρο εστιάζεται στο όρος Λαπίθα που χωρίζει την Κρέστενα από τη Ζαχάρω και η δόνηση τρόμαξε τον κόσμο και στις δύο πλευρές του βουνού.

Το εστιακό βάθος και στις δύο μετρήσεις ήταν μικρό και η βοή που προηγήθηκε ήταν η αιτία που πολλοί φοβήθηκαν.

Η αρχική αίσθηση ευρύτερα στην Ηλεία, ήταν πως επρόκειτο για έναν ισχυρό μετασεισμό απο τη Ζάκυνθο, με πολλούς να εκτιμούν μεγάλο μέγεθος.

Η ανησυχία των κατοίκων μεγάλωσε όταν έγινε γνωστό το επίκεντρο στην στεριά και ειδικά στην περιοχή του Λαπίθα όπου υπάρχει γνωστό ρήγμα απο τα αρχαία χρόνια.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Βρίνας όπου πέρυσι οι κάτοικοι έζησαν μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας από μικρούς τοπικούς σεισμούς που συνοδεύονταν από βοή, χθες το βράδυ ο τρόμος σκέπασε το χωριό.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βρίνας Βασίλης Κοπανιτσάνος σε δηλώσεις του στο ilialive.gr σημείωσε πως η βοή ήταν πολύ δυνατή, ενώ αίσθηση που προκάλεσε η δόνηση ήταν μεγάλου σεισμού. “Αρχικά νομίσαμε πως ήταν ένας σεισμός σχετικός με τη Ζάκυνθο. Όμως η βοή μας τρόμαξε αρκετά.

Το επίκεντρο είναι στο γνωστό ρήγμα του Λαπίθα, προς τη Σμέρνα. Πέρυσι είχαμε περάσει δύσκολες στιγμές όταν αρκετά συχνά είχαμε μικρούς σεισμούς αλλά με βοή που ερχόταν μέσα από το βουνο. Είμαστε δίπλα και γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό. Από την άλλη έχουμε ανησυχήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα αφού μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο, η πηγή του νερού ρέει με θολό νερό και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι” σχολίασε ο κ. Κοπανιτσάνος.

Σε επιφυλακή ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Με τις πληγές από το σεισμό της 15ης Φεβρουαρίου 2016 στη Φρίξα να μην έχουν κλείσει καλά - καλά και με γνωστή την επικινδυνότητα της περιοχής, ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων τέθηκε σε επιφυλακή από χθες το βράδυ.

"Φοβάμαι μήπως μας ξενυχτήσει το φαινόμενο" ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημάρχου της περιοχής Σάκη Μπαλιούκου, που έχει επισημάνει των θέμα του θολού νερού στις πηγές του δήμου μετά το σεισμό της Ζακύνθου, ως ένα ανησυχητικό σημάδι για το ρήγμα που συνδέεται με το ελληνικό τόξο στα ανοικτά του Ιονίου που έδωσε το μεγάλο σεισμό των 6,6R πριν λίγες ημέρες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή από χθες το βράδυ στις 22.33 που σημειώθηκε ο σεισμός δεν έχει καταγραφεί καμία άλλη δόνηση, έστω και πολύ μικρού μεγέθους.

seismos 17a

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 13:06

Σχετικά Άρθρα

  • Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση
    Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση

    Ενέργειες για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων και της παρατεταμένης ανομβρίας καλούνται να πληρώσουν και φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές στη Ζαχάρω. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου που αγγίζει έως και το 30% από μια ήδη κακή περσινή χρονιά, με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών, που για την πλειοψηφία αποτελεί την κύρια και μοναδική πηγή εισοδήματος.

    Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και την ανησυχία του αγροτικού κόσμου της περιοχής, προωθεί σειρά ενεργειών προς τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς για την αποζημίωση των αγροτών.

    Στο Δήμο Ζαχάρως καλλιεργούνται περίπου 1.800.000 ελαιόδεντρα (1.100.000 στη Δ.Ε. Ζαχάρως και 700.000 στη Δ.Ε. Φιγαλείας). Όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, οι δυσκολίες, λόγω καιρικών συνθηκών, είναι ήδη ορατές κυρίως στις ημιορεινές περιοχές, όπου το πότισμα δεν είναι εύκολη διαδικασία, με αποτέλεσμα την επικράτηση έντονου προβληματισμού.

    «Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου, που αγγίζει και το 30% σύμφωνα με υπολογισμούς των καλλιεργητών» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Ζαχάρως, σημειώνοντας ότι «οι βροχές που έπεσαν τον προηγούμενο μήνα δεν κάλυψαν όλη την περιοχή αλλά κι εκεί που έπεσαν, υπήρξαν διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην παραγωγή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη αποστείλει όλα τα απαραίτητα αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ κ.α. ώστε κλιμάκιο γεωπόνων να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή, να καταγράψει τις ζημιές και τις απώλειες ώστε οι ελαιοκαλλιεργητές να αποζημιωθούν όσο το δυνατό συντομότερα» καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

  • Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης
    Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

    Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στα ανοιχτά της Κρήτης υπολογίστηκε σε μόλις 10 χιλιόμετρα.

    Ένας σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε, το Σάββατο (19/10), στα ανοιχτά της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή στα νοτιοανατολικά του νησιού.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:08 και το επίκεντρο εντοπίστηκε 41 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

    Ακόμα, το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στα ανοιχτά της Κρήτης υπολογίστηκε σε μόλις 10 χιλιόμετρα.

    Ισχυρός σεισμός στα ανοιχτά της Κρήτης, 19 Οκτωβρίου 2024

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα»
    Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα»

    O διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και το πως μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο.

    Προβληματισμό προκαλεί στους σεισμολόγους η μικρή δραστηριότητα μεγάλων σεισμών τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος έξαρσης.

    Ειδικότερα, ο διδάκτωρ Σεισμολογίας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος η Ελλάδα βρίσκεται σε σεισμική ύφεση και μπαίνει στη φάση της σεισμικής έξαρσης και ανέφερε ότι στις 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια ολόκληρη τριετία κατά την οποία δεν έχουμε ισχυρό σεισμό, με μέγεθος 6 Ρίχτερ ή μεγαλύτερο .

    «Αυτό σημαίνει πως την προηγούμενη τριετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας με 6 σεισμούς που υπερέβαιναν τον μέσο όρο. Τώρα περνάμε μια περίοδο σεισμικής ύφεσης, αλλά προφανώς προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης».

    Μιλώντας για τον σεισμό στην Τουρκία, τον οποίο ακολούθησαν αρκετές δυνατές μετασεισμικές δονήσεις, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι συνδέεται με τον σεισμό που είχε γίνει πέρυσι.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συνέχεια του περσινού σεισμού, έγινε στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε ενεργοποιηθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο στην Τουρκία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ακόμη μεγαλύτερο σεισμό σύμφωνα και με την εκτίμηση Τούρκων σεισμολόγων. Μπορούμε να πούμε ότι και ο χθεσινός σεισμός είναι μετασεισμός του περσινού σεισμού που είχε ξεσπάσει».

    Δείτε όσα είπε ο σεισμολόγος:

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Διπλός σεισμός 4,7 και 4,1 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία, κοντά στη Σεβάστεια το επίκεντρο της δόνησης
    Διπλός σεισμός 4,7 και 4,1 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία, κοντά στη Σεβάστεια το επίκεντρο της δόνησης

    Στα 7 Ρίχτερ το εστιακό βάθος

    Δύο σεισμικές δονήσεις στη Σεβάστεια της κεντροανατολικής Τουρκίας με διαφορά δέκα λεπτών προκάλεσαν ανησυχία, μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χτες, Τετάρτη, στη γειτονική επαρχία της Μαλάτια.
    Η πρώτη δόνηση ισχύος 4,7 βαθμών κατεγράφη στις 11:29 με επίκεντρο το κέντρο της πόλης της Σεβάστειας και εστιακό βάθος τα 10,57 χλμ., σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.
    Ακολούθησε δεύτερη δόνηση στις 11:39 ισχύος 4,1 βαθμών με ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 22,98 χλμ..
    Η πρώτη δόνηση προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω και του μικρού εστιακού βάθους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

    Η δόνηση έλαβε χώρα κοντά στην περιοχή της Μαλάτιας, όπου χθες επλήγη από ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ.

    tourkia-neosseismos

    Πηγή: Protothema.gr

  • Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο από τα 5,9 Ρίχτερ, ο κόσμος έτρεχε να σωθεί - Πάνω από 77 δονήσεις σε λίγες ώρες
    Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο από τα 5,9 Ρίχτερ, ο κόσμος έτρεχε να σωθεί - Πάνω από 77 δονήσεις σε λίγες ώρες

    Για 94 τραυματίες έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Ελαζίγ – Τρία κτίρια κατέρρευσαν – Ζωντανοί διασώθηκαν 4 άνθρωποι από μερικώς κατεστραμμένο κτίριο

    Πάνω από 77 μετασεισμοί από 0,7 έως 3 Ρίχτερ εκδηλώθηκαν στην επαρχία Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, μετά τον σεισμό των 5,9 που έγινε στις 10:46 το πρωί στο Καλέ και έως τις 13:44 το μεσημέρι.
    Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε αιθητή στους γειτονικούς νομούς του Ελαζίγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμάνμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντίγιαμάν, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
    Με δεδομένες τις μνήμες από τον πολύνεκρο σεισμό του 2023, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, οι πολίτες έτρεχαν να σωθούν προκειμένου να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο.
    Τρία κτήρια σε Μαλάτια, Σανλιούρφα και Ελαζίγ υπέστησαν ζημιές, ενώ σε μερικώς κατεστραμμένο κτίριο στο Ελαζίγ διασώθηκαν ζωντανοί 4 άνθρωποι. Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι 94 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
    Αρνείται ότι κατέρρευσαν κτίρια ο κυβερνήτης της Μαλάτια

    Ο Κυβερνήτης της Μαλάτια, Σεντάρ Γιαβούζ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι τα δεν υπήρξε κατάρρευση κτιρίου, καθώς όλα τα κτίρια που είχαν σοβαρές ζημιές είχαν ήδη κατεδαφιστεί, ενώ όσα βρισκόταν σε δικαστική διεκδίκηση, είχαν εκκενωθεί.

    Σύμφωνα με τον Γιαβούζ «δεν υπάρχουν απώλειες ζωής ή τραυματισμοί, αλλά υπάρχουν πολίτες σε πανικό και σχετικές αναφορές». Όπως είπε, υπήρξαν τραυματισμοί από πολίτες λόγω πανικού. Ένας πήδηξε από τον 2ο όροφο και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο».

    Τα σχολεία έκλεισαν προληπτικά για σήμερα.
    Ζωντανά στην τηλεόραση ο σεισμός

    Η στιγμή του σεισμού αποτυπώθηκε ζωντανά στο ER TV που εκπέμπει στην πόλη, ενώ η εκφωνήτρια καταλήφθηκε από φόβο.
    Παρότι όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρξε απώλεια ζωών ή περιουσιών, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή και τα συνεργεία σαρώνουν τις περιοχές που επηρέασε ο σεισμός.

    Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι μετασεισμοί ενδέχεται να συνεχιστούν και καλούν τους πολίτες να μην εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

    Συνολικά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν 374 αναφορές. «Συνολικά 3 κτίρια υπέστησαν ζημιές, τέσσερα άτομα σε μερικώς κατεστραμμένο κτίριο στο Ελαζίγ διασώθηκαν ζωντανοί και μια πτώση βράχου σημειώθηκε σε περιοχή της επαρχίας Μαλάτια», αναφέρει o AFAD.

    Ορισμένα κτίρια στην πόλη που είχαν υποστεί ζημιές περικυκλώθηκαν από κορδέλες, ενώ υπήρξαν μέτρα ασφαλείας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τουρκία: Συνέχεια των περσινών σεισμών η ισχυρή δόνηση - Εξηγεί ο Ευθύμης Λέκκας
    Τουρκία: Συνέχεια των περσινών σεισμών η ισχυρή δόνηση - Εξηγεί ο Ευθύμης Λέκκας

    Για έναν σεισμό έξι Ρίχτερ που εκδηλώθηκε σε κομβική περιοχή του τουρκικού χώρου κάνει λόγο μιλώντας στο CNN Greece, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ενώ τονίζει πως το επίκεντρό του ήταν λίγο βορειότερα από τους περσινούς σεισμούς που είχαν μέγεθος 7,8 και 7,6 βαθμών Ρίχτερ.

    «Πρόκειται για συνέχεια των ρηγμάτων που έδωσαν τον περσινό σεισμό, αλλά είναι στο κορυφαίο τμήμα της αραβικής πλάκας, γεγονός που σημαίνει ότι προωθήθηκε η αραβική πλάκα, η οποία με τη σειρά της διεμβολίζει την πλάκα της Τουρκίας» εξηγεί ο καθηγητής.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι σίγουρο πως θα έχει επιπτώσεις στο ρήγμα της βόρειας Ανατολίας, αλλά προς ώρας παραμένει άγνωστο ποιες θα είναι αυτές

    Απαντώντας στο ερώτημα εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ο κ. Λέκκας επισημαίνει πως «μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και για τρεις ημέρες ακόμη η σεισμική δραστηριότητα, οπότε δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή αν ακολουθήσουν και άλλοι» ίσως και ισχυρότεροι.

    Ο σεισμόςπου έπληξε το πρωί της Τετάρτης (16/10) την ανατολική Τουρκία, είχε μέγεθος 5,9 βαθμών σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

    Το επίκεντρό του εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα ανατολική της πόλης Μαλάτεια και έγινε επίσης αισθητός στις γύρω επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Ελαζίγ και Ντιγιάρμπακιρ.

    IntensityMap.jpg

    Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε στο CNN Türk «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση στο 112, υπάρχουν μόνο πολίτες που φοβούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν καταστροφές και απώλειες ζωών.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο