Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 13:26

Αρχ. Ολυμπία: Κλειστός ο δρόμος Κρυονερίου - Χελιδονίου λόγω ζημιών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στο δρόμο που συνδέει το Κρυονέρι με το Χελιδόνι στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο δρόμος θα παραμένει κλειστός μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών η επαρχιακή οδός 17 μεταξύ των Τ. Κ. Χελιδονίου και Τ.Κ. Κρυονερίου και συγκεκριμένα στην είσοδο της Τ.Κ. Κρυονερίου, είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για τη διέλευση παντός τύπου οχήματος, εξαιτίας μεγάλων καθιζησεων, ρηγματώσεων και διαφορικών καθιζήσεων του οδοστρώματος σε μήκος 200 μέτρων περίπου.

Παρακαλούμε όπως απαγορευτεί η κυκλοφορία παντός τύπου οχήματος στην επαρχιακή οδό 17, στην είσοδο της Τ.Κ. Κρυονερίου από Χελιδόνι μέχρι την αποκατασταση των ζημιών".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 14:43

Σχετικά Άρθρα

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση
    Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

    Η ηλεκτροδότηση συνέχιζε να αποκαθίσταται στην Κούβα, όπου πάνω από το 70% του πληθυσμού είχε πλέον ξανά ρεύμα, τέσσερις ημέρες μετά την τεχνική βλάβη που προκάλεσε κρίση, την οποία επέτεινε το πλήγμα του κυκλώνα Όσκαρ, ο οποίος άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές και επτά νεκρούς.

    Το νησί των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετώπισε κρίση από την Παρασκευή, εξαιτίας της γενικής διακοπής της ηλεκτροδότησηςκαι του περάσματος του Όσκαρ, κυκλώνα κατηγορίας 1, που έπληξε το ανατολικό τμήμα του την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

    Την Τρίτη ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ενημέρωσε μέσω X ότι ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του πλήγματος του κυκλώνα ανήλθε σε επτά νεκρούς στην επαρχία Γουαντάναμο.

    Πέρα από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Σαν Αντόνιο ντελ Σουρ, «ενημερωθήκαμε πως έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος στην Ιμίας», γειτονική κοινότητα, διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

    Ιστορικές πλημμύρες

    Στις δυο πόλεις καταγράφηκαν πλημμύρες «επιπέδου χωρίς ιστορικό προηγούμενο» καθώς έπεσαν 366 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, κατά τις αρχές. Οροφές κτιρίων διαλύθηκαν εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, σπίτια καταστράφηκαν, στύλοι του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και δέντρα ξεριζώθηκαν.

    Ο κυκλώνας Όσκαρ, που έφθασε το βράδυ της Κυριακής πάνω από το έδαφος της Κούβας, με ριπαίους ανέμους που έφθαναν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, υποβαθμίστηκε κατόπιν σε τροπική καταιγίδα και τελικά απομακρύνθηκε από την κουβανική επικράτεια προχθές Δευτέρα το βράδυ. Οι αρχές ήραν τον συναγερμό χθες.

    Παράλληλα, οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στη νήσο. Χθες το πρωί «το 70,89% των πελατών» είχε ρεύμα, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας της Κούβας μέσω X.

    Οι ανατολικές επαρχίες Γουαντάναμο και Σαντιάγο ντε Κούμπα είναι αυτές όπου η διαθεσιμότητα παραμένει χαμηλότερη. Η αποκατάσταση της υπηρεσίας στο δυτικό τμήμα της νήσου, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Αβάνα, έχει φθάσει το 95%, ενώ στην κεντρική χώρα κυμαίνεται από το 40 ως το 60%.

    Την Παρασκευή, βλάβη στον κυριότερο θερμοηλεκτρικό σταθμό της χώρας, στην επαρχία Ματάνσας (δυτικά), προκάλεσε πλήρη κατάρρευση του δικτύου.

    Πάντως το βράδυ της Δευτέρας, στην πρωτεύουσα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι (2 εκατ.) είχαν ξανά ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές. Διάφορες δραστηριότητες κι η κυκλοφορία ξανάρχισαν.

    Οι χρόνιες βλάβες του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού, οι υποδομές του οποίου είναι σε κακή κατάσταση, πυροδότησαν τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουλίου του 2021 στην Κούβα. Μη κυβερνητική οργάνωση, η 11J, που έχει την έδρα της εκτός της νήσου, έκανε λόγο για «28 διαδηλώσεις στη χώρα τις τελευταίες ημέρες».

    Η Κούβα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριάντα χρόνων: αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Yander Zamora
  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς

    Με επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Στη δράση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους. Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.

    Η αιμοδοσία έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης, από τις 9:30 έως τις 13:00.

    olumpia dimarx ethel aimod 2

    olumpia dimarx ethel aimod 3

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
    Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, σε γυναίκες του Δήμου μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

    Ευχαριστούμε θερμά τις Μαίες κα. Μυλωνά Νίκη και κα. Φωτεινοπούλου Ελένη για την υλοποίηση της δράσης και την άψογη συνεργασία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και την Διευθύντρια κα. Στασινοπούλου Αιμιλία. Παρούσα στη δράση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αθήνα Ηλιοπούλου. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Κοινότητας η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια κα. Πρίνου Ελένη και η Κοινωνιολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Τσάτσου Ελένη.

    Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου: «Αφουγκραζόμενοι τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, προσφέρουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τη δυνατότητα δωρεάν Τεστ Παπ σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου προληπτικού ελέγχου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής».

    Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Φώφη Γεννηματά" που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού.

    test pap 17 10 2024 2

    Καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα:

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 1

    Ραντεβού:

    Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου

    Στην παράδοση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Πελοπίου προέβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, με σκοπό να συμπληρώσει ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και την ευχαριστούμε, πλέον ενισχύεται ο εξοπλισμός της σχολικής μονάδας του Νηπιαγωγείου Πελοπίου και επιλύει πρακτικά προβλήματα καθημερινών αναγκών.

    Η παραλαβή του υπολογιστή έγινε από την κα Ιφιγένεια Μιχαήλ, η οποία αναπλήρωσε την διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Παναγοπούλου.

    Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαίδευση στους μαθητές του, συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά (eTwinning) Προγράμματα, έχοντας αποκτήσει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε στα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες του 21ου αιώνα και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι ευρωπαίοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

    pelopio laptop ol 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ
    Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ

    Στα χνάρια των Δελφών της Λίνδου και της Μονεμβασιάς

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία, αναδεικνύονται μέσω της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που εκπονήθηκε για το σύνολο του Δήμου. Αναλύοντας όλες τις παραμέτρους, η μελέτη «δανείζεται» στοιχεία από την υπάρχουσα κατάσταση σε Δελφούς, Λίνδο, Μονεμβασιά και Βεργίνα, περιοχές ανάλογες με την Αρχαία Ολυμπία, καταγράφοντας διαπιστώσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

    Όπως αναφέρεται, τα περιθώρια αυτά είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν η τουριστική δραστηριότητα διαχυθεί και εκτός της Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας, στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, όπως στοχεύει και το επιλεγόμενο, από τους μελετητές, σενάριο της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης.

    tps olympia

    Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο του ΤΠΣ, της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, προβλέπεται η ενίσχυση της διασύνδεσης του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας με τους, λεγόμενους πόλους του Δήμου, δηλαδή Λάλα – Κούμανη (αγροτικός πόλος) Πανόπουλο ( δυτική πύλη Δήμου) και Λάμπεια (πόλος ήπιων μορφών τουρισμού), μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί μια καταλυτική για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Μπαίνει δηλαδή στο μικροσκόπιο, η δικτύωση του πολιτισμού, της άυλης κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας με τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός, τουρισμός φύσης, ορεινός τουρισμός κ.α.

    Η αναπτυξιακή αιχμή του προγράμματος

    Η μελέτη χαρακτηρίζει τον τουρισμό, ως τη μόνη οικονομική δραστηριότητα για την οποία μπορεί να υπάρξει πραγματιστική προσδοκία σημαντικής διαφοροποίησης του βαθμού ανάπτυξής της σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.

    Η αξιολόγηση για τα περιθώρια ανάπτυξης, γίνεται με την αξιοποίηση συγκριτικών στοιχείων από άλλες περιοχές παρόμοιες με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως οι: Δελφοί, Λίνδος , Μονεμβασιά και Βεργίνα.

    Στις παραπάνω περιοχές δεν έχει διαπιστωθεί δημιουργία προβλημάτων από την έως σήμερα τουριστική ανάπτυξη σε αυτές. Οι δείκτες μάλιστα που διαπιστώνονται, ορίζουν εύλογα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία.

    Οι διαπιστώσεις:

    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 180% έως 600% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Επισκέπτες αρχαιολογικού χώρου ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 30% έως 140% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά κάτοικο» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 970% έως 440% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Η Βεργίνα υστερεί σημαντικά σε τουριστική δραστηριότητα
    • Η Μονεμβασιά (στην οποία δεν υπάρχει καταγραφή ημερήσιων επισκεπτών του χώρου), η τουριστική δραστηριότητα είναι ανάλογη με της Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
    Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, σε γυναίκες του Δήμου μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

    Ευχαριστούμε θερμά τις Μαίες κα. Μυλωνά Νίκη και κα. Φωτεινοπούλου Ελένη για την υλοποίηση της δράσης και την άψογη συνεργασία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και την Διευθύντρια κα. Στασινοπούλου Αιμιλία. Παρούσα στη δράση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αθήνα Ηλιοπούλου. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Κοινότητας η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια κα. Πρίνου Ελένη και η Κοινωνιολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Τσάτσου Ελένη.

    Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου: «Αφουγκραζόμενοι τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, προσφέρουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τη δυνατότητα δωρεάν Τεστ Παπ σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου προληπτικού ελέγχου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής».

    Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Φώφη Γεννηματά" που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού.

    test pap 17 10 2024 2

    Καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα:

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 1

    Ραντεβού:

    Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πολιτική Προστασία Δήμου Αρχ. Ολυμπίας: Γίνε εθελοντής κι εσύ!
    Πολιτική Προστασία Δήμου Αρχ. Ολυμπίας: Γίνε εθελοντής κι εσύ!

    Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ΔΙΑΣ, ξεκίνησε νέο κύκλο εγγραφών, με σκοπό την ένταξη νέων εθελοντών στη Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση.

    Οι νέοι εθελοντές που θα ενταχθούν στην ομάδα θα λάβουν εκπαίδευση από την Α.ΠΟ.Π. (Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας) σχετική με την δασοπυρόσβεση, δασοπροστασία και πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

    pol prost olympia ethel puro 3

    Ο εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήριο μέσον! Οι Εθελοντές εντάσσονται στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και συνδράμουν στο έργο της προστασίας της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

    Στην ομάδα μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ενήλικας πολίτης το επιθυμεί, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πολύτιμο έργο της Πολιτικής Προστασίας!

    pol prost olympia ethel puro 2

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

    2624029081 και 6979666107

    Facebook:

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

    Δίας Ε.Ο.Π.Π Αρχαίας Ολυμπίας

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο