Κατηγορηματικός στο θέμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας ήταν ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος του νοσοκομείου. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες από το νοσοκομείο Αμαλιάδας ο κ. Διαμαντόπουλος ανέλυσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου ενώ ζήτησε, να μην χρησιμοποιούνται τα θέματα υγείας στον βωμό της προεκλογικής περιόδου.
«Αν υπήρχε κάποιο σχέδιο ή συνωμοσία η οποία ήθελε να κλείσει την Αμαλιάδα δεν θα είχανε προκηρυχθεί δύο θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ, ενός καρδιολόγου και ενός αναισθησιολόγου, δεν θα είχαμε φροντίσει να εξοικονομήσουμε τους αναγκαίους πόρους για να πάρουμε επικουρικό χειρουργό και δεν θα είχε αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου στα 2,2 εκατ. ευρώ. Αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο που θα παρατηρηθεί μια ένταση σε επίπεδο αυτοδιοικητικό λόγω των επερχόμενων εκλογών θα παρακαλούσα όσους έχουν την επιθυμία ή την φιλοδοξία να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά να αφήσουν λίγο στην άκρη τα θέματα υγείας που είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε μια προεκλογική ελαφρότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος.
Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας ευχαρίστησε τον Γιάννη Λέντζα για τη συνεργασία περίπου δυόμιση ετών, αποχωρώντας για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Τον ευχαριστώ που συνυπήρξαμε επί 29 μήνες στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Το να διοικείς ένα σύμπλεγμα τριών Νοσηλευτικών Μονάδων μόνο εύκολο δεν είναι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες , ισορροπίες τρόμου που χρειαζόταν συχνά να κρατήσουμε, χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης που άντεξε και θα αντέξει στο χρόνο. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό που επέλεξε να ακολουθήσει» σχολίασε ο κ. Διαμαντόπουλος.
Αναφερόμενος στο εφημεριακό πρόγραμμα της Ν.Μ. Αμαλιάδας, είπε πως «…για τον Φεβρουάριο εξελίσσεται ομαλά χωρίς ανατροπές, με 8 εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής κάθε Τρίτη και Πέμπτη και 10 εφημερίες του χειρουργικού τομέα, με χειρουργό και ορθοπεδικό και αναισθησιολόγο κάθε Τρίτη Πέμπτη και δύο Κυριακές το μήνα. Οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής υλοποιούνται με την συνδρομή και των τριών Παθολόγων του Πύργου οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση των διευθυντών ιατρικής υπηρεσίας και των προέδρων του επιστημονικού συμβουλίου Πύργου και Αμαλιάδας».
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας σχολίασε πως καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών στη Ν.Μ. Αμαλιάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «…αναφορικά με τον σύνολο των εισαγωγών ήδη τον Ιανουάριο καταγράφεται αύξηση 24,5% συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλειών στη βραχεία νοσηλεία (από 118 το Δεκέμβριο του 2018 σε 147 τον Ιανουάριο του 2019). Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στην επισκεψιμότητα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και εξωτερικών ιατρείων από 3508 προσελεύσεις το Δεκέμβριο του 2018 σε 4393 τον Ιανουάριο 2019 δηλαδή αύξηση 25%.Παράλληλα από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αναλάβει επικουρικός χειρουργός ο οποίος αντικατέστησε τον επικουρικό της ίδιας ειδικότητας που παραιτήθηκε και δεν ανανέωσε την σύμβασή του μετά τις 31 Ιανουαρίου».
Το θέμα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, δεν πέρασε στα ψιλά στη συνέντευξη Τύπου. Ο Κώστας Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό σημειώνοντας πως «… την περασμένη Τετάρτη ζητήσαμε από τον δήμο Ήλιδας την άμεση σύγκληση των Επιτροπών Παρακολούθησης των δύο φάσεων του έργου της νέας πτέρυγας. Επιθυμούμε από την Τεχνική Υπηρεσία που επιβλέπει το έργο αναλυτική και πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξή του στο οποίο αν και έχουν εκταμιευτεί πάνω από 4 εκατ. ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα επισημάνω για μια ακόμη φορά η ανάπτυξη της συγκεκριμένης μονάδας συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση κάθε δύο μήνες απαιτείται να συνεδριάζουν οι Επιτροπές Παρακολούθησης. Δυστυχώς αυτό δεν υλοποιείται. Εμείς ως Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας απαιτούμε ενημέρωση για το πού βρίσκεται αυτό το έργο. Δεν επιβλέπουμε εμείς το έργο, δεν έχουμε την ευθύνη της επίβλεψης του έργου, αλλά την ευθύνη την έχει η Τεχνική Υπηρεσία. Θέλουμε αναλυτικά να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη του έργου που εξελίσσεται σε δύο φάσεις: η μια αφορά το ισόγειο και η άλλη φάση τον πρώτο όροφο. Η τελευταία ενημέρωση νομίζω ότι έγινε πριν από έξι μήνες. Ποτέ το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Δηλαδή το έργο δεν προχωρούσε γιατί δεν υπήρχαν χρήματα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο πώς εξελίσσονται οι εργασίες. Δηλαδή δεν μπορεί η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου να τελείωσε σε έξι χρόνια και αυτό το έργο να σέρνεται από το 2004. Δεν είμαι μηχανικός, δεν επιβλέπουν το συγκεκριμένο έργο οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου ή της 6ης ΥΠΕ ούτε του Υπουργείου. Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή καθυστέρηση».
Μια αναφορά και στη λειτουργία του Κ.Υ. Κρεστένων, έκανε ο κ. Διαμαντόπουλος όπου τόνισε πως «… ήδη καταφέραμε την επαναλειτουργία του ακτινολογικού μετά από αρκετά χρόνια, που είναι μια αναγκαία υποδομή για να λειτουργεί ένα αξιοπρεπές ΚΥ. Παράλληλα με την αύξηση του προϋπολογισμού που και η Κρέστενα εξασφάλισε θα μπορέσουμε να την ενισχύσουμε με δύο άτομα επικουρικό προσωπικό έναν τεχνολόγο ακτινολόγο και έναν παρασκευαστή. Παράλληλα δουλεύουμε και το σχέδιο που έχουμε για την δημιουργία μιας μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με στόχο να αξιοποιήσουμε το κτίριο που σήμερα υπάρχει και μένει αναξιοποίητο. Ήδη βρισκόμαστε στη φάση της σύνταξης της μελέτης και ήδη το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει την σκοπιμότητα για την συγκεκριμένη χρήση».