Ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη της διαδικασίας σχετικά με τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία αποτελούν τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τις συνεδριάσεις των τεσσάρων επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί στα δασαρχεία του νομού.
Ο μεγάλος όγκος εργασίας με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι υπάλληλοι που απαρτίζουν τις επιτροπές είναι και ο βασικός λόγος που έχει πάει πίσω η εξέταση των αντιρρήσεων στο νόμο.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο δασολόγους και έναν διοικητικό υπάλληλο καθώς και έναν δικηγόρο για την επικύρωση της διαδικασίας.
Για τον λόγο αυτό έγινε σύσκεψη στην Διεύθυνση Δασών Ηλείας παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας Παναγιώτη Κορισιάνου, καθώς και των αρμοδίων των τεσσάρων επιτροπών του Νομού.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σύσκεψη κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν καθώς κατέληξαν, ότι προκειμένου να εξεταστούν οι 10.000 περίπου αιτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα απαιτηθεί διάστημα άνω των πέντε ετών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Δεδομένου ότι οι επιτροπές συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα και δεν μπορούν να ελέγξουν πάνω από 10 υποθέσεις την φορά, ο αριθμός των υποθέσεων που θα εξεταστούν μέσα στο χρόνο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τις 500.
Τα μέλη που απαρτίζουν τις επιτροπές έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για επιπλέον εργασία.
Η εργασία τους στις επιτροπές επιβάλλει εκτός των άλλων την αποστολή ειδοποιητηρίων στους ενδιαφερόμενους 15 ημέρες νωρίτερα προκειμένου να παρευρεθούν στην συνεδριάσεις όπως επίσης σε κάποιες συγκεκριμένες αντιρρήσεις επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν και αυτοψίες.
Η εργασία αυτή των υπαλλήλων γίνεται χωρίς επιπλέον αμοιβή με αποτέλεσμα να μην προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.
Σύμφωνα με τον κ. Κορισιάνο θα πρέπει να προσληφθεί προσωπικό στα δασαρχεία της Ηλείας με 12 δασολόγους που απαιτούνται σε επίπεδο νομού έτσι ώστε να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία στο τεχνικό κομμάτι το οποίο έχει να κάνει με τον έλεγχο των τοπογραφικών και των δικαιολογητικών.